Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opłaca się grać?

Astarn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, opłaca się obecnie grać w Aiona? Grałem bodajże 3 lata temu i gra była wtedy strasznie p2w. Nie można było między sobą handlować, szeptać etc. Jak sprawa ma się obecnie? Serwery świecą pustkami? 

Opublikowano

Napisałbym coś o sensie pytania "czy się opłaca grać" ale daruję sobie... Co do tego czy jest P2W to każdy w zależności od stopnia zaangażowania, grubości portfela i doświadczenia powie Ci coś innego. Moim zdaniem jest P2W, ale rozumiem to pojęcie kompletnie inaczej niż Ty. Dla mnie Gold Packi są dobrą alternatywą dla abonamentu i nigdy mi nie przeszkadzały. Chociażby dlatego, że nie ma spam botów na lfg. Problemem natomiast są enchanty i inne itemy, które nigdy nie powinny trafić do Shopu. O tym, źe firma ma graczy gdzieś to inna sprawa.

Opublikowano

Co do twojego czy opłaca:

A co do tego czy p2w to nie tak bardzo, trudno zaczyna się robić na 60+ lvlu gdzie gp jest już bardziej potrzebny :p.

Handlować dalej nie można bez gp. Z szeptaniem nie ma takiego problemu.

Co do serwerów to ostatnio jest ich łączenie (kilka serwerów w jeden) jednak Barus nie zostanie połączony z żadnym, ponieważ dużo ludzi na nim gra.

mca.png
Opublikowano

Ja Ci powiem tak (już dawno to rozkminiłem xD) hejtują i wypowiadają się zazwyczaj ludzie którzy albo pograli trochę i nawet nie wbili 65, albo Ci dla których Aion jest grą trudną, bo (na całe szczęście) nie oszukujmy się ale żeby coś osiągnąć w tej grze trzeba poświęcić dużo czasu. Ludzie przychodzą z takich tytułów jak tera czy gw2 gdzie max lvl wbija się w dosłownie w 3 dni i później jest płacz, że jest ciężko, że dostają baty na pvp itd. i bardzo dobrze, bo tu na pvp trzeba używać mózgu (gimby nie znajo) Według mnie Aion jest jedną z ostatnich gier która jest wymagająca a przy tym trzyma zadowalający poziom ludzi online. Ja grałem na open becie od gf później miałem przerwę (gw2, ffxiv itd.) teraz wróciłem i nie żałuję, jedynie czego teraz żałuję to tego, że w ogóle zrobiłem sobie tą przerwę nie wiem po co xD tyle ode mnie bless!

Opublikowano

Pograłem chwilę, bardzo dobre wrażenie zrobił na mnie język polski, w końcu czytałem wszystkie questy i starałem wczuć się w klimat gry. Wszystko szło fajnie dopóki nie doszedłem do około 9-10 poziomu, nie twierdzę, że gra się popsuła wtedy, po prostu mnie jakoś odrzuciło to, że co drugi mob mnie zabijał, lub że agrowało się od razu kilka. Być może jestem nobem, chociaż w inne tytuły grałem. Grałem magiem. Może jeszcze wrócę jeżeli coś mnie przekona. Pozdrawiam

ulpdoa6f345.png

Opublikowano

­

Pograłem chwilę, bardzo dobre wrażenie zrobił na mnie język polski, w końcu czytałem wszystkie questy i starałem wczuć się w klimat gry. Wszystko szło fajnie dopóki nie doszedłem do około 9-10 poziomu, nie twierdzę, że gra się popsuła wtedy, po prostu mnie jakoś odrzuciło to, że co drugi mob mnie zabijał, lub że agrowało się od razu kilka. Być może jestem nobem, chociaż w inne tytuły grałem. Grałem magiem. Może jeszcze wrócę jeżeli coś mnie przekona. Pozdrawiam

Gra jest prosta, polecam na początku pograć czymś bardziej wytrzymałym od maga (glad, kantor - proste postacie, bardzo wytrzymałe), jeśli interesują Cię postacie magiczne, to Bard przeżyje więcej od zwykłego maga (tarcza + heal, dodatkowo leczysz sobie manę).

Mag dopiero później zaczyna być op, jak dostanie kilka fajnych skilli.

Szkoda, że zraziłeś się już na samym starcie, bo gra ma dużo do zaoferowania.

k1hvCVp.gif

Opublikowano

­

Gra jest prosta, polecam na początku pograć czymś bardziej wytrzymałym od maga (glad, kantor - proste postacie, bardzo wytrzymałe), jeśli interesują Cię postacie magiczne, to Bard przeżyje więcej od zwykłego maga (tarcza + heal, dodatkowo leczysz sobie manę).

Mag dopiero później zaczyna być op, jak dostanie kilka fajnych skilli.

Szkoda, że zraziłeś się już na samym starcie, bo gra ma dużo do zaoferowania.

Sprawdzę grę w takim razie jeszcze raz. Będę musiał niestety od nowa pobierać. Wybiorę inną klasę niż mag.

ulpdoa6f345.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...