Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto zacząć grę? Wybór postaci, pytania ogólne

Ⓔvi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, zastanawiam sie czy zagrac w Aiona. Nigdy w tą grę nie gralem i dlatego mam kilka pytań.

1. Czy w ogóle warto teraz zacząć grać? Podobno są serwery prywatne, więc może tam zacząć? Czy się nie opłaca?

2. Jaka postać, klasa jest najlepsza w PvP oraz PvM (najlepiej by bylo gdyby byla jakas uniwersalna) co polecacie?

3. Jak szybko wbic wyższy lvl np. 50      I jaki jest max lvl?

4. Co z EQ sa jakies ulepszenia danego przedmiotu?

5. Ile wbija sie 65lvl (w godzinach jak ktos wie) bez wydawania prawdziwej kasy i ze srednim zaangazowaniem? ;)

To na razie tyle. Sorry za bledy ale na tablecie troche nie wygodnie.

Opublikowano

1. Jak grać to tylko na globalu. Na privach spotkasz pojedynczych ludzi. Na tą chwilę jest tylko jeden dobry prywatny serwer. Możesz sobie wejść na takiego priva i wyexpić 40lvl w 1h żeby przetestować styl gry danej klasy.

2. Nie ma najsłabszej i najlepszej. Może być tylko trudniejsza i łatwiejsza w obsłudze. Taką najbardziej uniwersalną postacią jest np. bard który ma po trochę wszystkich atrybutów od innych klas lub chanter, który jest połączeniem glada i clera.

3. Teraz jest bardzo łatwo to zrobić. Wchodzisz na serwer Rookie ( serwer zintegrowany ) i robisz cały czas instancje na dany lvl. Rób też wszystkie żółte questy ( kampanie ) i ciemno niebieskie, bo dają najwięcej expa. Max lvl jest 65.

4. Tak, pod każdym przedmiotem masz napisane ''poziom wzmocnienia 0/10 lub 0/15''. Ulepsza się kamieniami zaklinającymi, które dostajesz z questów, dropu lub poprzez niszczenie ekwipunku ( rękawice, spodnie, broń ) Masz też sloty na kamienie many. Również dostajesz je z questów ( najwięcej z tych różowych, przed wejściem do instancji ) lub z dropu. Wzmacniają one daną statystykę np. +15 krytyk, +5 atak, +20 unik. Slotów masz 4-6 w zależności od przedmiotu.

5.Nie wiem ile teraz się wbija, bo kiedyś od 51-65lvl robiło się w kółko tego samego questa. Teraz go usuneli, ale wydaje mi się że na tych lvl znajdziesz masę innych, a szczególnie szukaj ciemno niebieskich. Wydaje mi się że jeśli zajmujesz się samym expem ( nie robiąc questów na kostki, lub stigmy ) to w 3-4 tygodnie możesz wbić.

Opublikowano

Dzięki :)

Mam jeszcze kilka pytań

Czy na globalnym serwerze gra dużo osób? Jest może jakiś licznik graczy, i czy ich liczba się zwiększa/zmniejsza tak "na oko"

Jak bym chciał zagrać na prywatnym serwerze to muszę pobierać jakieś specjalne klienty do gry?

Jaki serwer prywatny na obeznanie się w grze polecasz?

Opublikowano

Dzięki :)

Mam jeszcze kilka pytań

Czy na globalnym serwerze gra dużo osób? Jest może jakiś licznik graczy, i czy ich liczba się zwiększa/zmniejsza tak "na oko"

Jak bym chciał zagrać na prywatnym serwerze to muszę pobierać jakieś specjalne klienty do gry?

Jaki serwer prywatny na obeznanie się w grze polecasz?

1. Strona na której możesz sprawdzić ile osób jest online, na serwerach FailForge: http://aioninfo.com/online/
  2. Do priva NotAion potrzebujesz klienta wersji NA (North America) od NCSoftu. Do priva Gamez Aion tak samo jest wymagany klient NA. Do priva Just Aion jest potrzebny klient EU od FailForge
  3. Z trzech powyższych jeśli myślisz o jednoczesnej grze na globalnych Europejskich serwerach to tylko Just Aion ponieważ nie wymaga pobierania dodatkowego klienta NA. Jest trochę podkręcony względem oficjalnych serwerów.

Wersja Amerykańska i Europejska różnią się patchem dlatego jest konieczne pobieranie dwóch klientów by móc grać na wszystkich privach. Moim zdaniem warto zwłaszcza dla NotAiona - jest dobry żeby zobaczyć nowości w skillach itp. ponieważ jest nastawiony na end-game PvP w postaci arenek i walk grupowych. Gamez z tego co mi wiadomo byłby dobry żeby po prostu pograć na nowym patchu 4.8, zobaczyć mapy i pobugowane questy. Kiedyś się cieszył popularnością - zwłaszcza w czasach wersji abonamentowej. Ale teraz gdy zarówno Aion EU jak i NA są "darmowe" to stracili masę graczy.

Opublikowano

A gdybym chciał zagrać na Barus to co pobrać? Bo do just aion jest luncher i 2 pliki do /bin a do tego serwera nic nie znalazłem (nawet strony www)

Opublikowano

A gdybym chciał zagrać na Barus to co pobrać? Bo do just aion jest luncher i 2 pliki do /bin a do tego serwera nic nie znalazłem (nawet strony www)

Barus jest jednym z oficjalnych serwerów EU od FailForge. Żeby tam zagrać robisz konto i pobierasz launchera.

https://pl.aion.gameforge.com/website/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...