Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

|VulcanMu S6Ep3|Exp x500|Drop x40|Long term| START 25.03.2016

Razmortalos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bardzo ciekawy serwer, bardzo pomocne osoby na serwerze i szybko idzie wbić resy.  Za niedługo nowy sprzęt i łacze jak i poprawka na bug skill damage powyżej 500%. Administracja i GM często online obecni, pomagają ile mogą.  Wbijajacie, jeden z lepszych serwerów na jakich ostatnio grałem :) Szefu.

Bardzo dobrze zrobiony system party- czym wiecej osob tym szybciej levle leca- przy 5 osobach rasowych ok. 20 % szybciej, sporo nowych osób się pojawia i dostaje pt odrazu :)

Czemu piszesz ocene servera co 1-2 dni?

• Odpowiedzi 249
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Gdyz pisze co się dzieje na serwie itd. dla m.in. nowych graczy oraz wyrażam swoją opinie. Serwer się rozwija, nowy sprzęt, łacze za niedługo jak to na dedyku a mało który polski serwer to posiada.

Wbijają nowi gracze i tak trzymać, bez problemu przez dzień w dobrym pt idzie wbić 50rr :) Zapraszam.

Opublikowano

Serdecznie zapraszam wszystkich na serwer;)

Administracja udziela się na serwerze, ludzie są chętni do pomocy dla nowych graczy;)

Na serwerze bardzo przyjemnie się gra oraz pomimo 500 exp-a resy szybciutko idą (wczoraj 30rr a zaczynałem dopiero) tak więc nie ma co się zrażać rankingiem;P

Podsumowując jeszcze raz serdecznie zapraszam;) (szczególnie graczy serwera który ledwo wstał i już padł:P Pr....Mu)

Opublikowano

No cóż.. mamy za sobą udaną migrację na lepszy sprzęt i łącze. Wszystko działa jak powinno.

Chętnie przygarniemy wszystkich graczy, którzy wczoraj stracili możliwość grania z powodu upadku serwera.

Nie szukam tutaj korzyści z czyjejś porażki. Reklamuję jedynie swój serwer.

Zapraszamy!

Dziś pierwszy CS!

Będzie się działo!

www.badcompanymu.eu

Projekt s2 pvp

Opublikowano

Wczoraj ponad 50 online po południu/wieczór. CS Odbył się prawidłowo, Amstaf nad wszystkim czuwał. Pojawiły się plotki o dawaniu fo itemów przez jednego z adminów co jest nieprawdą. Zapraszam. 

Admin główny Amstaf  chwilami mał mało czasu przez prace ale w miare na bieżąco ogarnia bugi itd które ktoś znajdzie-

został mu na chwile obecną jeden duży tzn. skill ene dmg naprawić powyżej 500 proc, a obecnie full staty na ok 300rr. Pora się i tym w końcu zając już prawie tydzień temu to zostało zgłoszone i kllkukrotnie przypominane!!

TOP polskich serwerów obecnie. Grają polacy jak i z innych krajów osoby. Tym bardziej serwer jest przeniesiony na lepszy sprzęt i łacze. Troche mało osób online w tygodniu- pora zrobić może jakąś reklame vote itd.

Propozycja- zasiegne pomysłu m.in. z Woga który też zasiegnał z innego serwera :p- co jakiś czas zrobić ranking miesięczny lub tp. a np. za top 5 przyznawać nagrody np.-  top1 1500crd top2 1300 top3 1200 top 4 1100 top5 1000 crd itd na nowy start od 0rr. Graczy mało a napewno by przybyło  gdyby zaczać od poczatku.

Opublikowano

Dzis naprawilem bug z skill dmg, oraz poprawilem opcje DDi.Troszke nas ubylo z roznych powodow ale nie poddajemy sie, bynajmniej nie ja. Mam nadzieje ze wiekszosc doceni nasz cenny czas wlozony w server i zapraszamy nowych graczy ktorzy szukaja servera co nie padnie po tygodniu czy nawet miesiacu ;)

@Edit drop czesci na fenira dodany w CW

Opublikowano

O pt łatwo, wystarczy zapytać i co chwile ktos daje znać że przyjmie gdyż jest dodatkowy exp -czym wiecej osób tym wiecej expa nabija i szybciej lvle lecą. Pewnie ktoś dobił rr i zostawil postać bo musiał gdzieś wyskoczyć. GR jeszcze nikt nie osiągnął :)

Opublikowano

Szefu dla Twojej wiadomości. Każdy z nas ma inną rolę na serwerze i współpraca idzie bardzo dobrze. Amstaf zajmuje się konfiguracją od strony samego gameplay'u (kontakt z graczami, naprawa bugów, konfiguracja, balans postaci itp). Ja zaś odpowiadam za wszystko co związane ze sprzętem, zabezpieczeniami, bazą danych itp (vps, sql, antyddos, antycheat, modyfikacje klienta).

Także nie ma tak, że ktoś jest głównym adminem. Obaj jesteśmy Head Adminami.

Zapraszamy!

www.badcompanymu.eu

Projekt s2 pvp

Opublikowano

Aha ok tak to wygląda :) Równiez zapraszam, całkiem ciekawy serwer. Bugi ostatnio na bieżaco jeśli ktoś wykryje są usuwane.

Mały minus to troche mało graczy online, słaba reklama- serwer jak i łącze się marnują :P 

Zero lagów. Polecam.

Opublikowano

Ustawienia serwerowe jak i sam serwer, ludzie grający na nim, administracja  w porządku. Nic tylko wbijać i cieszyć się grą. Póki co, najlepszy Polski serwer jaki stoi na plikach s6.

Opublikowano

Tak bardzo się staracie zachwalając serwer - "szefu88" to chyba coś za to dostaje bo aż mdłości można dostac od jego wpisów - ale prawda jest taka, server umiera od braku ludzi.

Nie przybywa a ubywa ludzi, a takie słodkie pierdzenie jaki to nie jest best server ever to już lekka przesada - widac po ilości graczy.

Online jak na mu-kingdom a i czasem nawet nie tyle :).

Nie zachęcam, nie odradzam. 

Opublikowano

Tak bardzo się staracie zachwalając serwer - "szefu88" to chyba coś za to dostaje bo aż mdłości można dostac od jego wpisów - ale prawda jest taka, server umiera od braku ludzi.

Nie przybywa a ubywa ludzi, a takie słodkie pierdzenie jaki to nie jest best server ever to już lekka przesada - widac po ilości graczy.

Online jak na mu-kingdom a i czasem nawet nie tyle :).

Nie zachęcam, nie odradzam. 

Ja tylko wyrażam swoją opinię odnośnie serwera. Oczywiście, możesz się z tym nie zgodzić, każdy ma swoje zdanie. Co prawda, to prawda, Szefu porządny chłop ale trochę  przesadza z tymi wpisami. 

Mówisz, że serwer umiera od braku ludzi, to fakt... Podpisuje się pod tym dwoma łapkami. Ludzka mentalnosc jest taka, że jak zaczynają grę i nie są wysoko w rankingu to rezygnują i szukają nowego serwera, przez co online nie wzrasta a się obniza i jest tak wszedzie. Z drugiej strony, pokaż mi serwer Mu Online, jakikolwiek  gdzie się nie da wbić, bo jest przepełniony aż po brzegi? Nie znajdziesz takiego, bo takowego nie ma. Ostatnio nawet grałem na dwóch serwerach, co się nie dało wbić,  były full, to prawa, ale tylko przez to, że na owych serwerach były wprowadzone systemy auto party i offline exp, kredyty za wbicie jednego resa, przez co ludzie odpalali multikonta.. I to nie  dwa, czy tam trzy, ale multum. Ta gra jest już na wymarciu od bardzo dawna. Jedynie, serwery na polskiej scenie są zapełniane w małych ilościach przez garstkę starych wyjadaczy, którzy ubóstwiają tę grę i nie chcą się z nią rozstać, ale prawda jest taka, ze za kilka miesięcy, lat całkowicie zniknie zainteresowanie takowym MU jaki tutaj widzimy, przez co ubolewam. 

Opublikowano

No rzeczywiście graczy coraz mniej ostatnio, może warto rozważyć propozycje tzn. za jakiś czas np. przy weekendzie zrobić ranking miesięczny lub kilkutygodniowy lub tp. a np. za top 5 przyznawać nagrody np.-  top1 1600crd top2 1400 top3 1300 top 4 1200 top5 1100 crd itd na nowy start od 0rr. Graczy mało a napewno by przybyło  gdyby zaczać od poczatku.

Kwestia ustalenia by tylko była posiadanego już wyposażenia czy i je by nie skasować i zacząć od początku.

Skill dmg sporo wzrósł z 500% na 1500%. Myśle że po srodku 1000% max byłoby w sam raz by zachowac balans odpowiedni  oraz GR zrobić na np. 360rr gdyż na ok 320-340rr osiąga się juz fulle w wiekszosci klas postaci albo i szybciej. np SM/Elf no i ranking www top players wydłużyc do np. 50 osób.

Opublikowano

Fakt- liczba online nie poraża. Zgadzam się z opinią Asheldon- MuOnline to już bardzo rzadko przyjemność z gry, przygoda, poznawanie ludzi, niesamowity klimat- niestety teraz to w głównej mierze pogoń za top.. ludzie zapominają o przyjemnej grze i gonią za wszelką cenę za rankingiem. Jeśli nie widzą sensu startu na tym serwerze, czekają na start innego gdzie mają szanse być w top.

Obecnie jest już pierwszy GR więc nie jest to dla większości ludzi zachęcające.

Jesteśmy otwarci na wszelkie propozycje odnośnie serwera.

ps.

Zgodnie z regulaminem, chyba punkt nr 7 zamykam temat i ripujemy serwer. 

Serwer jest online i nic nie wskazuje na to by miałoby być inaczej. Jeżeli gracze wciąż wypowiadają się w tym temacie to nie widzę sensu go zamykać.

Pozdrawiam

www.badcompanymu.eu

Projekt s2 pvp

Opublikowano

Shin, mowilem, daj serwer na takich ustawieniach tylko, ze bez resow, max 1rr, a nie co 2h resy robic jak bot jakis xD albo 10-20 expa z resami (chociaz mysle, ze duzo ludzi ma podobnie jak ja - malo czasu wiec najlepiej bez resow).

~zot/knuru ;)

uberpowerrrrrrrrrrrrrrrrr, noby do lagi

Opublikowano

Fakt- liczba online nie poraża. Zgadzam się z opinią Asheldon- MuOnline to już bardzo rzadko przyjemność z gry, przygoda, poznawanie ludzi, niesamowity klimat- niestety teraz to w głównej mierze pogoń za top.. ludzie zapominają o przyjemnej grze i gonią za wszelką cenę za rankingiem. Jeśli nie widzą sensu startu na tym serwerze, czekają na start innego gdzie mają szanse być w top.

Obecnie jest już pierwszy GR więc nie jest to dla większości ludzi zachęcające.

Jesteśmy otwarci na wszelkie propozycje odnośnie serwera.

ps.

Zgodnie z regulaminem, chyba punkt nr 7 zamykam temat i ripujemy serwer. 

Serwer jest online i nic nie wskazuje na to by miałoby być inaczej. Jeżeli gracze wciąż wypowiadają się w tym temacie to nie widzę sensu go zamykać.

Pozdrawiam

Serwer jeszcze śmiga, są aktywne osoby, więc nie wiem po co ta śmieszna gadka o koszu i ripie.. ;x

Może to zabrzmi źle, ale według mnie, są dwa wyjścia z tej sytuacji. Żeby nie stracić tego wszystkiego co jest, potrzebny jest REBORN. Oczywiście będą potrzebne zmiany w obu przypadkach. W pierwszym troszkę mniej, natomiast w drugim więcej.

Pierwsze wyjście, to obniżyć raty serwera na x50- x100 resztę zostawić tak jak jest bo wydaje mi się, że jest wszystko gites i zacząć od nowa! Z pewnością owa zmiana przyciągnie na długi okres wielu graczy tych starych, jak i nowych.

Drugie wyjście, to zmodyfikować serwer pod NO RR/ PvP. Taki serwer jest w porządku, ale po kilku dniach/ tygodniach widać spore ubytki graczy, bo po prostu nie ma nic ciekawego do roboty, prócz pvp i zdobywaniu ewentualnego ekwipunku. Chyba, że serwer będzie na niskich ratach, x3/x5 to przedłuży mu życie na kilka dodatkowych tygodni. 

Ja zdecydowanie jestem za Pierwszym pomysłem! Na takich ustawieniach jak i ratach, z pewnością będzie ciężko, co przyciągnie wielu graczy, na długo terminowe przemierzanie i szkolenie się w krainie MU! Dodatkowo dochodzi system PARTY Expa, który jest epicki na takim low. Proszę rozważyć, nie ma co czekać na czarny scenariusz i na całkowity koniec tego co już zbudowaliście, trzeba iść na przód.

Opublikowano

Moja propozycja:

Za jakiś czas np. przy weekendzie zrobić ranking miesięczny lub kilkutygodniowy lub tp. a np. za top 5 przyznawać nagrody np.-  top1 1600crd top2 1400 top3 1300 top 4 1200 top5 1100 crd itd na nowy start od 0rr. Graczy mało a napewno by przybyło  gdyby zaczać od poczatku. Gdy wszystko przepadnie przypuszczam że bez żadnych "gratisów"  z poprzedniej częśći sporo graczy już nie wbije na serwer. Wystarczy wziaść przykład z WOG co miesiąc w nowej czesci gry ok 100+online na start.

Oraz byłbym za zmniejszeniem expa- do np. 100-200 z małymi modyfikacjami np. co rr 10crd zamiast 15, GR na 340-350rr (Full staty na ok 320-330rr w wiekszosci postaci a nawet i wcześniej), skill dmg 1000 max w normie, oraz za pkt z xshop mozliwość kupna BOK jak zaproponował wcześniej SkandaL.

Kwestia ustalenia by tylko była posiadanego już wyposażenia czy i je by nie skasować i zacząć od początku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...