Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

|VulcanMu S6Ep3|Exp x500|Drop x40|Long term| START 25.03.2016

Razmortalos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moja propozycja:

Za jakiś czas np. przy weekendzie zrobić ranking miesięczny lub kilkutygodniowy lub tp. a np. za top 5 przyznawać nagrody np.-  top1 1600crd top2 1400 top3 1300 top 4 1200 top5 1100 crd itd na nowy start od 0rr. Graczy mało a napewno by przybyło  gdyby zaczać od poczatku. Gdy wszystko przepadnie przypuszczam że bez żadnych "gratisów"  z poprzedniej częśći sporo graczy już nie wbije na serwer. Wystarczy wziaść przykład z WOG co miesiąc w nowej czesci gry ok 100+online na start.

Oraz byłbym za zmniejszeniem expa- do np. 100-200 z małymi modyfikacjami np. co rr 10crd zamiast 15, GR na 340-350rr (Full staty na ok 320-330rr w wiekszosci postaci a nawet i wcześniej), skill dmg 1000 max w normie, oraz za pkt z xshop mozliwość kupna BOK jak zaproponował wcześniej SkandaL.

Kwestia ustalenia by tylko była posiadanego już wyposażenia czy i je by nie skasować i zacząć od początku.

Jeśli by iść w tę stronę, to nie obniżać expa, tylko zostawić tak jak jest i wprowadzić na stronce Hall Of Fame, ranking miesięczny,  bo kilku tygodniowy odpada. Dodatkowo nie dawał bym darmowych crd na nowy start, kiepski pomysł. Jedyną satysfakcjonującą nagrodą byłby widoczny Twój nick w owej tabelce. Z resztą takie modyfikacje można urozmaicić na wiele sposobów i nawet bym powiedział, że trzeba dodawać nowości, co by wzrastało zainteresowanie grą akurat tutaj. 

• Odpowiedzi 249
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zaczynając - w MU nigdy nie grałem i nigdy grał nie będę dla pvp. Wszystko co napiszę poniżej to opinia z mojego punktu widzenia.

Aktualnie na serwerze brakuje jednej ważnej rzeczy - gry.

Sytuacja wygląda następująco:

-Są itemy FO w sklepie za resy więc obieramy je za cel,

-Dobijamy 15 res, kupujemy seala - w tym momencie gra już zaczyna znikać

-30 res - panda

-40 res - 2 seal

Z tymi 3 boostami res na najlepszym spocie zajmuje około 8 minut.

Złożenie seta DM + 3rd capy FO zajęło mi 4 dni. Wszelkie elementy gry przestały mieć znaczenie: szukanie itemów, wbijanie kamieni, chodzenie na eventy, chodzenie na bossy, pralka itd.

Teraz załóżmy że zmieni się exp na x100 z x500, jedyną zmianą będzie potrzebny czas na wbicie wystarczającej ilości resów (jak w moim wypadku zajęło by mi to 20 dni).

Żeby to wszystko miało ręce i nogi i gra sprawiała przyjemność na dłuższy czas trzeba by zmienić cel z webshopa na ogólny rozwój postaci oraz podnieść wartość innych elementów gry.

WCoiny - ilość, sposób zdobywania (res / eventy / bossy / jakaś inwazja żeby każdy miał szansę)

Rebalans mobów - aktualnie moby są dosyć losowo pobuffowane, zmienić moby tak aby można było progresyjnie zmieniać spoty zależnie od pt, res, itemów.

Eventy(bc,ds etc.) - zrobić coś żeby warto było tam zawitać (exp, drop, coiny?), poprawić bug z niewidzialnymi mobami.

Drop - tu dość estetyczne sprawy np.: przenieść wizard ringa ze smoczków do WW, całkowicie przerobić drop BoH i Heartów, zmniejszyć drop gemstonów, przenieść dusze konia/kury wyżej niż LT.

Spoty - też proponował bym je zrobić od podstaw, większość jest dobrze ale zdarzają się spoty typu jeden z 20 mobami na słupku, a drugi z 10 luzem tych samych mobów.

Coś tam więcej.. ^^

Jeszcze dodatkowa sprawa party exp bo widziałem że ludzie się wypowiadają. Party exp nigdy nie powinien być większy niż solo, powinien być szybszy nie większy. Z odpowiednim pt można się przenieść na wiele lepszy spot i będzie szło o wiele szybciej niż solo. Jak dorzucić do tego jakieś bonusy że w pt dostajesz więcej expa niż solo to w sytuacji gdy nie masz/możesz znaleźć pt jesteś strasznie poszkodowany.

Opublikowano

Kolego miemnie, dziękuję za szczegółową opinię. W wielu podanych przez Ciebie aspektach dostrzegam słuszność modyfikacji. Na pewno będą zmiany.

Co do kolegi Asheldon- ludzie lubią grać dla rankingu i tego zmienić nie możemy więc bardzo dobrym pomysłem jest wprowadzenie większej ilości i typu rankingów.

Dzięki za info, nie pójdzie na marne :)

www.badcompanymu.eu

Projekt s2 pvp

Opublikowano

szczerze to nie gralem ale postaram sie pomoc,

CO ZROBIC:

jesli ludzie graja tylko zeby wbic rr (dostac crd) -> gr -> dostac item 15+fo (czy z paroma optami):

- zrobic rebalans kosztow crd i ich wartosci, przyklad:

w webshopie item kosztuje 100crd (exe z 1 opt), 350 z 2 opt, 1000 z 3 opt.

- zablokowac zakup itemku od +1 do +15 czyli zostawic same +0. (lepiej poblokowac itemy ulepszone. gdy ludzie zaczna sie burzyc, ze to nie fer ze jednemu sie uda wyprac na 15 a innemu nie, coz, zawsze tak bylo.., poprostu nie dostaje sie boosta gotowego, trzeba o ten nieoszlifowany diament zadbac :))

PANIE I PANOWIE I MEGA Z*******Y (przepraszam za wulgaryzm, ale wg sjp dobrze oddaje to co chce powiedziec :D ) POMYSL:

DODAC KAMYKI DO SKLEPOW, edytujac ich cene, i drop z potworkow :P

(TYLKO PRZY PIKACH KTORE DA RADE EDYTOWAC W TYM KONTEKSCIE)

zwiekszy to popyt na zeny na glebie, na itemki +zen, w zasadzie na kazdy bardziej wartosciowy item.

wiaze sie to oczywiscie z usunieciem ich z dropu..

przypomnijcie sobie czasy, kiedy sie chodzilo w +0 nie exc itemach i kupowalo sie za zen.

Wiem, najprawdopodobniej pomyslicie, skoro nie gram, lepiej zebym sie nie wypowiadal, po co niszczyc ustawienia ktore sa. i tak dalej.. 

To jest tylko moja opinia, co zrobic, zeby graczy przyciagnac.

Pomyslcie kiedy ostatnio taki serwer byl :)

Opublikowano

CO ZROBIC:

jesli ludzie graja tylko zeby wbic rr (dostac crd) -> gr -> dostac item 15+fo (czy z paroma optami):

- zablokowac zakup itemku od +1 do +15 czyli zostawic same +0. (lepiej poblokowac itemy ulepszone. gdy ludzie zaczna sie burzyc, ze to nie fer ze jednemu sie uda wyprac na 15 a innemu nie, coz, zawsze tak bylo.., poprostu nie dostaje sie boosta gotowego, trzeba o ten nieoszlifowany diament zadbac :))

PANIE I PANOWIE I MEGA Z*******Y (przepraszam za wulgaryzm, ale wg sjp dobrze oddaje to co chce powiedziec :D ) POMYSL:

zwiekszy to popyt na zeny na glebie, na itemki +zen, w zasadzie na kazdy bardziej wartosciowy item.

przypomnijcie sobie czasy, kiedy sie chodzilo w +0 nie exc itemach i kupowalo sie za zen.

Wiem, najprawdopodobniej pomyslicie, skoro nie gram, lepiej zebym sie nie wypowiadal, po co niszczyc ustawienia ktore sa. i tak dalej.. 

No słuchaj kolego, to brzmi ciekawie :)

Ogólnie od zawsze byłem zwolennikiem przywrócenia wartości zenom.

Co do ws, dropu, kamieni, crd, coinów to zapewniam- już tak dobrze nie będzie. Exp również pójdzie w dół.

Co do konfiguracji odnośnie resów - tu też będą zmiany.

www.badcompanymu.eu

Projekt s2 pvp

Opublikowano

I już res kont? a mówiłem,że tak będzie to ktoś się oburzył...99% polskich serwerów tak postępuję i dlatego Polacy tułają się po zagranicznych serwerach,robicie dokładnie te same błędy co wog,prestige itp takie zmiany nic nie pomogą gra się tylko wydłuży o 2-3 tygodnie a Ci co lubią high/medium serwer pójdą gdzie indziej,serwer musi czymś przyciągnąć ludzi,podstawa to dobre pvp, duzo eventów,ciągla rywalizacja i to nie musi byc utrudnienie..jak bedziecie robic takie resy co miesiąc czy dwa to nikt tu grac nie bedzie

Opublikowano

Masz duzo racji almighty, z poczatku sie wydawalo być wszystko ok ale pózniel nuda się zrobiła na serwie. Reklamy dodatkowej brak, o publikacjach Admini i Gm zapomnieli na RZ mowilem wielokrotnie lecz tylko raz GM Ziom podbił, a jak tak reklamowalem nadaremnie serwer :/ Ktoś pisał że administracja mi coś obiecała- chciałbym coś dostać. O zmiane skilll dmg prosiłem ok tygodnia czasu zanim dopiero została ustawiona ;/  Seale za bardzo przyśpieszaja expa jeszcze dostepne 2 i panda na dodatek. Zostawić jednego seala i podwyzszyc jego zakup. Za dodatkowe Xshop pkt dodać np. Boki tak jak SkandaL pisał oraz inne rzeczy. Exp stanowczo zmniejszyć i obniżyc go w pt. drop kamieni obnizyć delikatnie.

Rzeczywiście krótko trwają te edycje- wcześniejsza ok 1,5-2 tygodnie, obecna 2 tygodnie (przyjmuje aktywna gre przy min 15 osobach online. bywa czasam 10 online, 20 online i troszke wiecej ale aktywni gracze to polowa z nich sporo multi acc jest no i 3 edycja się szykuje w przeciągu 1 miesiąca ;/ 

Wog chociaż trzyma poziom ostatnio ok 3 miesięcy active, za rankingi itd gracze dostają rozne bonusy na nowa edycje itd. i nie jest to czas zmarnowany a tu mozna powiedzieć że jest.

Zawiodłem się bardzo na sewerze, podejrzewam ze administracja w żaden sposób nie wynagrodzi setki godzin gry za 2 edycje ;/- top Szefu.

Z początku gre bardzo zniechecily tez ataki ddos z ktorymi administracja uporała się dopiero po jakims czasie.

Serwer czeka sporo zmian, dobrej reklamy, publikacji, konfiguracji, eventów itd. Jeden dobry GM zdałby się jeszcze również.

Szefu.

Opublikowano

Niestety ja caly czas czekam na dobry polski serwer high/med rate z dobrym pvp,jak widze te krotkie edycje to nawet nie zamierzam zaczynac grac

ps;wog 3 miesiące to standard,kolejna edycje robią :(

Opublikowano

Niestety ja caly czas czekam na dobry polski serwer high/med rate z dobrym pvp,jak widze te krotkie edycje to nawet nie zamierzam zaczynac grac

ps;wog 3 miesiące to standard,kolejna edycje robią :(

Zauważyłem, że jakoś polskie serwery przeważnie utrzymują się na poziomie 3-4 miesięcy,a potem następna edycja... No cóż trzeba to przetrawić i grać już na takim lub iść na jakiś Long termowy zagraniczny serwer, gdzie edycja trwa pół roku - w porywach do roku, ale rzadko który serwer teraz tak stoi no chyba, że Low expy z dobrym expem i nie męczącym ludzi psychicznie jak i fizycznie. 

Almighty może i dobrze, że ten Wog robi co trochę nową edycję. Z tego co widzę, większość co odeszła od woga szukając gdzie indziej szczęścia wraca spowrotem, tak to jest z tymi wieloletnimi serwerami :) 

Opublikowano

CO ZROBIC:

No słuchaj kolego, to brzmi ciekawie :)

Ogólnie od zawsze byłem zwolennikiem przywrócenia wartości zenom.

Co do ws, dropu, kamieni, crd, coinów to zapewniam- już tak dobrze nie będzie. Exp również pójdzie w dół.

Co do konfiguracji odnośnie resów - tu też będą zmiany.

jesli brzmi ciekawie i do tego macie mozliwosci :) 

droga wolna :))

Opublikowano

Witam, dzis wprowadzilem troche zmian i poprawek ktore powinny poprawic gre. Na naszym forum wszystko zostalo dokladnie opisane, juz niebawem nastepne zmiany

Zapraszamy do gry i odwiedzania forum - Nie umieramy ! ;]

Opublikowano

Ja bym zablokował multi konta. Multi oraz helper przyczyniły się do utraty atrakcyjności gry. To także moja subiektywna opinia :lenny:

Z 2-3 max na IP i po krzyku. Co do helpera się wściekłeś już. Nie każdy ma czas siedzieć jak zoombi przy komputerze 10h dziennie krzywiąc się i dostając oczopląsu od samego patrzenia się...

Opublikowano

Wejde obadam co się pozmieniało gdyż ostatnio rzadko byłem online.

Pozmieniało się kilka rzeczy na serwie m.in seale mają "mniejsza moc" resa już w 10 min nie zrobi :P skill dmg zredukowany jednak do 500% itd.

Chodza słuchy na serwie o resie acc za niedługo oraz czołówka graczy z rankingu strony otrzyma małe gratisy na nową edycje żeby nie byli tak stratni, nie wiem ile w tym prawdy ale byłoby to miłe zaskoczenie gdyż często obecnie liczba online to około 10 osób online a osób nowych nie przybywa tylko ubywa z każdym dniem.

Opublikowano

Ja bym zablokował multi konta. Multi oraz helper przyczyniły się do utraty atrakcyjności gry. To także moja subiektywna opinia :lenny:

Z 2-3 max na IP i po krzyku. Co do helpera się wściekłeś już. Nie każdy ma czas siedzieć jak zoombi przy komputerze 10h dziennie krzywiąc się i dostając oczopląsu od samego patrzenia się...

Ja Cię trochę rozumiem z tym helperem - ale zaznaczyłem że to moja subiektywna opinia, choć w/g mnie plus jest taki że wydłuża rozgrywkę o jakieś 70 %(w końcu zaczynałem na wersji 97d i modemie TEPSY jakieś 18 lat temu to coś tam pamiętam jak to wtedy szło). xD xD xD xD xD I jeszcze ewidentnie w party nie powinien być exp większy.

Ale co do kont to 2 uważam max bo to zgroza gdy 3 koksów idzie na CS 3 kontami lub więcej oczywiście z jednej gildii.

Opublikowano

Równiez byłbym za ograniczeniem do max 2 kont. Są często takie sytuacje jak mówisz cimipl- gracz wbija prawie całym party na CS lub na ten czas daje dostęp do swojego innego konta zaufanej osobie by mu pomogła w tym czasie.

Chodza słuchy na serwie o resie acc za niedługo oraz czołówka graczy z rankingu strony otrzyma małe gratisy na nową edycje żeby nie byli tak stratni, nie wiem ile w tym prawdy ale byłoby to miłe zaskoczenie gdyż często obecnie liczba online to około 10 osób online a osób nowych nie przybywa tylko ubywa z każdym dniem.  

Pytanie do administracji- jakby to wyglądało w rzeczywistości?

Opublikowano

(w końcu zaczynałem na wersji 97d i modemie TEPSY jakieś 18 lat temu to coś tam pamiętam jak to wtedy szło). xD xD xD xD xD

MU Online was created in December 2001 by the Korean gaming company Webzen.

Release date(s) October 6, 2003

T_T

Opublikowano

Czyżby o kolejny tydzień przełożony start z resem acc?

Administracja ostatnio bardzo rzadko się udziela, jak to wygląda na serwerze?

Ktoś z graczy wie coś więcej? Mało informacji jest publikowane oraz żadnych wpisów na forum o tym brak.

Opublikowano

Zróbcie typowy serwer pod pvp bez fo itemow tylko z xshopem gdzie beda tylko małe dodatki do gry,słabe exc L+1 opcja typu leather vine,bone(mala szansa na 2 opcje) łatwo dostępne z wypadajek a te lepsze typu DK,titan z inwazji,bosów tylko,przywrócic wartość zenu żeby dropiło na lepszych mapach w secie z zen  od 1kk do 2kk max,resy za zen i kazdy nastepny droższy zeby caly czas trzeba było je zbierać,pralka typu na +10 80 % i potem o 5% mniej do +15,punkty za res 500/600 exp średni żeby wbicie maxow trwało ze 2 tyg chociaz

Cały czas będzie pogon za zenami i itemami wtedy gra nie bedzie sie nudzic,do tego porobic ciekawe dropy na roznych eventach zeby na kazdym cos innego lecialo,nagrody za bc i ds jakies ciekawe

Opublikowano

wyrzuccie fo itemy dajcie max 2 opcje i tylko drop bez webshopa,punkty za resy tylko do xshopa...4 opcje+11 to nic nie zmienia jedynie mozliwosc spalenia bedzie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...