Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Picie wody

TuFu x33

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko,od tygodnia nie pije zadnych coli,pepsi itd tylko samą wode,tak jakos mi sie zachciało,wie ktos może jakie są + i - picia samej wody? :D

79160594027661829163.png

Opublikowano

Ograniczenie spożywania zbędnego cukru i dodatków chemicznych na pewno dobrze na Ciebie wpłynie. Poza tym woda przyspieszy Twój metabolizm, pomoże oczyścić organizm z toksyn i poprawi kondycję Twojej skóry. A minusów nie ma. 

Qui est le prochain?

Opublikowano

Na pewno mniej cukru w organizmie, czyli lepsza cera. A ta wode pijesz gazowana czy nie?

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Opublikowano

Tak samo kiedyś piłem tylko jakieś jebane cole i tym podobne.

Od jakiegoś roku piję tylko wodę i czuję się o wiele lepiej.

+samopoczucie a minusów nie ma.

VNp6c2U.png

Opublikowano

Pamiętaj też, żeby pić wodę porządną, jest gdzieś w internecie ranking wód mineralnych. Jest też różnica kolosalna między mineralną a źródlaną. :)

Już lepiej oryginalną Coca-Colę wypić niż jakąś syfiastą wodę za 80 groszy z Lidla. :v

5465845486.png

Opublikowano

@Risen. Z tym sie nie zgodze bo jednak wode to woda, a gowna z syfiastej coli nigdy nie beda lepsze niz nawet najgorsza woda z lidla za 80gr.

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Opublikowano

Dodam że codziennie piłem cole lub pepsi,a tydz po wodzie jakos lepiej sie czuje. Placebo ?

Nie, po prostu odstawiłeś dużą dawkę niepotrzebnego cukru, który Twój organizm musiał przyjąć, a bez tego ciężaru czujesz się lepiej.

Opublikowano

Siemanko,od tygodnia nie pije zadnych coli,pepsi itd tylko samą wode,tak jakos mi sie zachciało,wie ktos może jakie są + i - picia samej wody? :D

woda wodzie nierówna. napisz którą konkretnie wybrałeś wodę - kranówka, kranówka z filtrem, butelkowana, ze studni itp. najlepiej gdy podasz jeszcze nazwę producenta

Opublikowano

woda wodzie nierówna. napisz którą konkretnie wybrałeś wodę - kranówka, kranówka z filtrem, butelkowana, ze studni itp. najlepiej gdy podasz jeszcze nazwę producenta

Butelkowana,ale jaka ci nie powiem bo raz taką mam a raz inną :D

W tym momencie leży nałęczowianka

79160594027661829163.png

Opublikowano

Jak woda to tylko z kranu. Po tygodniu zdrowszy nie będziesz, ale faktycznie możesz się czuć lepiej.

Dlaczego z kranu?

79160594027661829163.png

Opublikowano

Jak woda to tylko z kranu. Po tygodniu zdrowszy nie będziesz, ale faktycznie możesz się czuć lepiej.

Dlaczego z kranu?

kranówka niczym się nie różni od butelkowanej, no chyba że jest chlorowana a nie przepuszczana przez filtry ^^

btw. coca-cola to rozcieńczony i nagazowany kwas.

­

Opublikowano

Co wazne, pij rozne wody, nie ograniczaj sie do typu jakiejs marki, bo maja rozne "sklady".  Wszyscy o plusach, to ja o minusie: jak pijesz duzo, np w 2h/1,5 litra to musisz isc sie odlac co 5 minut :D

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Pij mineralną, zamiast źródlanej np. Muszynianka

Zawsze lepiej uzupełnić trochę magnezu i innych niż nie :P

Opublikowano

Mniej cukru.

Minusów brak.

Woda samą to piję od 3 lat raz na miesiąc cola albo co innego.

Teraz jadę na Żywcu Zdrój :)

Bo kuracjusz Beskidzki tak jakoś nie mogę patrzeć.

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

Opublikowano

Mniej cukru.

Minusów brak.

nie ma czym się chwalić. to najgorszy możliwy wybór spośród wszystkich dostępnych na rynku polskim wód. ale co zrobić, reklama w końcu sprzeda wszystko

Opublikowano

Mniej cukru.

Minusów brak.

nie ma czym się chwalić. to najgorszy możliwy wybór spośród wszystkich dostępnych na rynku polskim wód. ale co zrobić, reklama w końcu sprzeda wszystko

Niby czemu?

To jaką doradzasz?

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

Opublikowano

plusy

Dieta wodna to dieta odchudzająca, która pozwala zrzucić zbędne kilogramy bez obaw o efekt jo-jo, a jednocześnie jest również traktowana jako dieta oczyszczająca. W jaki sposób picie wody przyczynia się do spadku masy ciała? Naukowcy odkryli, że przy niedoborze płynów organizm wysyła do mózgu sygnał, który jest przez niego mylnie odbierany jako uczucie głodu. W rezultacie, zamiast uzupełnić niedobór płynów w organizmie, sięga się po jedzenie - niepotrzebne kalorie, które odkładają się w postaci zbędnego tłuszczyku. Dlatego częste picie wody pomaga oszukać głód.

minusy

Nadmierne picie wody, zwłaszcza dużych ilości w krótkim czasie (więcej niż 2 szklanki naraz), może spowodować liczne komplikacje zdrowotne. W przypadku przedawkowania wody, zostaje rozregulowana gospodarka wodno-mineralna organizmu, m.in. spada stężenie kluczowych dla funkcjonowania organizmu pierwiastków, czego objawami mogą być osłabienie, bóle głowy, a nawet utrata przytomności. Ponadto, nagły wzrost ilości wody w organizmie sprawia, że rozcieńcza się krew, której w zwiększonej ilości nie nadąża pompować serce. Jednak najgroźniejszym skutkiem picia zbyt dużych ilości wody jest obrzęk mózgu, który może doprowadzić do śmierci.

egq3SFm.png

Opublikowano

Mniej cukru.

Minusów brak.

Niby czemu?

To jaką doradzasz?

dlatego, że to woda źródlana, ma bardzo mało minerałów (których może być jeszcze mniej - tym charakteryzuje się woda źródlana) i tak naprawdę płaci się za reklamę. na tle innych wód wyróżnia się wyłącznie wysoką ceną. no i jeszcze woda źródlana z małą ilością minerałów będzie je po prostu wypłukiwać z organizmu.

jako, że uprawiam różne sporty, wybieram wody wysokozmineralizowane jak np. Kryniczanka (2246mg/l), a ostatnio spróbowałem wody Muszyńskie Zdroje (3939mg/l). mają swój specyficzny smak, jednak bez problemu można się przyzwyczaić. trzeba też znać umiar, by przypadkiem nie przedawkować np. wodorowęglanów i nie narobić sobie problemów z kwasowością żołądka

Szkoda, że powszechnie nie mówi się o tym, że wszystkie minerały I jony zawarte w wodzie mają za duże cząsteczki, żeby przenikać do organizmu, a sama butelkowana woda (Polarisy, żywce zdrój itp.) Mają wysoki wskaźnik microsiemiens (im więcej microsim., tym więcej metali ciężkich w wodzie. Niestety taka jest prawda (moja rodzina zajmuje się czystością wód :)). Woda ma oczyszczać, a nie pozostawiać w organizie złogi. Od kiedy pijemy tą z osmotycznego filtra (oczyszczona ze wszystkiego I bez jonów) czujemy się znacznie lepiej! :)
http://hair-and-food.blogspot.com/2014/03/kupujemy-wode-w-biedronce-ktora-wybrac.html

nie odpowiem jaką wodę wybrać na co dzień, poleciłbym zwyczajną Biedronkową "Polaris", ale patrz cytat wyżej.

Opublikowano

Pij dalej z kranu, powiedz jak będziesz się dobrze czuć jak będziesz musiał wysikać kamienie nerkowe.

Lepsze samopoczucie to efekt placebo.

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

Najlepszy to kompot własnej roboty (i nie, nie chodzi mi o narkotyki)

Admin Cienia
Opublikowano

Ograniczenie spożywania zbędnego cukru i dodatków chemicznych na pewno dobrze na Ciebie wpłynie. Poza tym woda przyspieszy Twój metabolizm, pomoże oczyścić organizm z toksyn i poprawi kondycję Twojej skóry. A minusów nie ma. 

Jak brak minusów, umrzeć można. :)

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...