Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Picie wody

TuFu x33

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proponuje pić Polskie wody, aby napędzać Polską gospodarkę :D

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

Ograniczenie spożywania zbędnego cukru i dodatków chemicznych na pewno dobrze na Ciebie wpłynie. Poza tym woda przyspieszy Twój metabolizm, pomoże oczyścić organizm z toksyn i poprawi kondycję Twojej skóry. A minusów nie ma. 

Jak brak minusów, umrzeć można. :)

Ale bez wody, a nie z powodu jej picia :v

Qui est le prochain?

Admin Cienia
Opublikowano

Ograniczenie spożywania zbędnego cukru i dodatków chemicznych na pewno dobrze na Ciebie wpłynie. Poza tym woda przyspieszy Twój metabolizm, pomoże oczyścić organizm z toksyn i poprawi kondycję Twojej skóry. A minusów nie ma. 

Nie, jeśli przesadzisz (oczywiscie skrajne przypadki) dosłownie wypłucze z organizmu składniki mineralne i potem papa. :)

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Jak mozna przedawkowac wode? xD Jak umrzesz to napisz zobaczymy czy dobrze wyszlo. Ja pije herbatke i zyje

Normalnie, pijąc wodę z ogromną minerałów możesz miec problemy z żołądkiem, sam je miałem, nie przyjemna sprawa.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Jak mozna przedawkowac wode? xD Jak umrzesz to napisz zobaczymy czy dobrze wyszlo. Ja pije herbatke i zyje

Normalnie, pijąc wodę z ogromną minerałów możesz miec problemy z żołądkiem, sam je miałem, nie przyjemna sprawa.

Co za dużo to nie zdrowo.

Ja od 2 lat pije wodę niegazowana (Żywiec) i czasem jakiś sok. Od tamtej pory byłem 2 razy w szpitalu, czekają mnie 3 operacje i 2 zabiegi. Co ja robie źle?

Opublikowano

Nie, jeśli przesadzisz (oczywiscie skrajne przypadki) dosłownie wypłucze z organizmu składniki mineralne i potem papa. :)

Więc należy założyć, że - zgodnie z treścią tematu - inne, słodkie napoje (na bazie wody, co zabawniejsze) nie zagrażają mikro- i makroelementom w organizmie? ;-)

Qui est le prochain?

Opublikowano

Najlepeszy zywiec zdroj normalnir cisowianki i tych innych bym nigdy nie tknal a zywca moge pic

teraz mam akurat zywca jablkowego alr bez smakuu tez jest bardzo dobry

i z czego wiem to woda nic ci nie da a napoje zaszkodza

Opublikowano

Dodaje energi, pomaga podczas wysiłku fizycznego i odchudzania, odżywia skórę, poprawia trawienie, zmniejsza tak zwane kamienie nerkowe i obniża stres.

Opublikowano

Co za dużo to nie zdrowo.

Ja od 2 lat pije wodę niegazowana (Żywiec) i czasem jakiś sok. Od tamtej pory byłem 2 razy w szpitalu, czekają mnie 3 operacje i 2 zabiegi. Co ja robie źle?

Nie graj w metina

Opublikowano

Pij dalej z kranu, powiedz jak będziesz się dobrze czuć jak będziesz musiał wysikać kamienie nerkowe.

Lepsze samopoczucie to efekt placebo.

Już nie raz bywało udowadniane, że kranówka jest zdatna do picia.

No, chyba, że mieszkasz na zapomnianej przez władzę wsi.

Najlepsze są wody wysokozmineralizowane, chociaż takich coraz mniej, bo byle jaka źródlana może się nazywać "mineralna". :)

Opublikowano

A tam gadacie, ja od 4-5 lat piję tylko oazę z biedronki (raz na ruski rok kupię sobie multiwitaminę) i nic mi nie jest  :v

@sotoran

z ciekawości poczytałem trochę na internecie i znalazłem takie coś (mogę wstawić link? jeżeli nie to zaraz to usunę :v ): 

http://hair-and-food.blogspot.com/2014/03/kupujemy-wode-w-biedronce-ktora-wybrac.html

Opublikowano

Pij dalej z kranu, powiedz jak będziesz się dobrze czuć jak będziesz musiał wysikać kamienie nerkowe.

Lepsze samopoczucie to efekt placebo.

Już nie raz bywało udowadniane, że kranówka jest zdatna do picia.

No, chyba, że mieszkasz na zapomnianej przez władzę wsi.

Najlepsze są wody wysokozmineralizowane, chociaż takich coraz mniej, bo byle jaka źródlana może się nazywać "mineralna". :)

Jakbyś zobaczyła przekrój rury , to zmieniłabyś zdanie.

Opublikowano

Dodam również, że warto czasem zerknąć na etykietę i sprawdzić zawartość. Im więcej mg/l tym lepiej, ja zazwyczaj staram się szukać koło 1000+

np. Muszynianka

Chociażby ta, akurat tą zazwyczaj kupuję. 

Wody typu jan czy zuber też są ok, ale smak ich mało komu odpowiada

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Dodam również, że warto czasem zerknąć na etykietę i sprawdzić zawartość. Im więcej mg/l tym lepiej, ja zazwyczaj staram się szukać koło 1000+

np. Muszynianka

Chociażby ta, akurat tą zazwyczaj kupuję. 

Wody typu jan czy zuber też są ok, ale smak ich mało komu odpowiada

Smak wody... Podobno woda nie ma smaku, zapachu, koloru...  B) Jedynie im więcej minerałów tym smak może być mniej odpowiedni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...