Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wygląda te wezwanie do wojska na 18 lat?

cola!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przepytają cie z różnych rzeczy, przebadają i wydadzą książeczkę. Nie masz sie czego obawiać :D Jedyne co potrzebujesz to tego kwitku z wezwaniem i zdjęcia do książeczki, no i dowodu/legitymacji ze zdjeciem

Opublikowano

@UP

Dostalem wezwanie w wieku 19 lat jak i cale moje miasto w moim wieku,wszyscy koledzy z klasy itp. Zasiegnij troche informacji zanim zaczniesz wprowadzac ludzi w blad

http://www.dziennikzachodni.pl/wiadomosci/a/kwalifikacja-wojskowa-2016-do-30-kwietnia-obowiazkowa-dla-19latkow-i-kobiet-pobor-do-wojska-2016,3726036/

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/kwalifikacja-wojskowa-w-2016-r-od-poczatku-lutego-do-konca-kwietnia/26216h

"Przyszłoroczna kwalifikacja wojskowa rozpocznie się 1 lutego i potrwa do 29 kwietnia 2016 r., będzie trwała 64 dni robocze. Obowiązek stawienia się przed komisją lekarską obejmie około 240 tysięcy osób – przede wszystkim mężczyzn urodzonych w 1997 roku.

Przeczytaj cały tekst: Obowiązkowa kwalifikacja wojskowa zacznie się w lutym 2016 roku - Gazeta Olsztyńska http://gazetaolsztynska.pl/284174,Obowiazkowa-kwalifikacja-wojskowa-zacznie-sie-w-lutym-2016-roku.html#ixzz40NKlhNA8"

Opublikowano

@UP

Dostalem wezwanie w wieku 19 lat jak i cale moje miasto w moim wieku,wszyscy koledzy z klasy itp. Zasiegnij troche informacji zanim zaczniesz wprowadzac ludzi w blad

http://www.dziennikzachodni.pl/wiadomosci/a/kwalifikacja-wojskowa-2016-do-30-kwietnia-obowiazkowa-dla-19latkow-i-kobiet-pobor-do-wojska-2016,3726036/

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/kwalifikacja-wojskowa-w-2016-r-od-poczatku-lutego-do-konca-kwietnia/26216h

"Przyszłoroczna kwalifikacja wojskowa rozpocznie się 1 lutego i potrwa do 29 kwietnia 2016 r., będzie trwała 64 dni robocze. Obowiązek stawienia się przed komisją lekarską obejmie około 240 tysięcy osób – przede wszystkim mężczyzn urodzonych w 1997 roku.

Przeczytaj cały tekst: Obowiązkowa kwalifikacja wojskowa zacznie się w lutym 2016 roku - Gazeta Olsztyńska http://gazetaolsztynska.pl/284174,Obowiazkowa-kwalifikacja-wojskowa-zacznie-sie-w-lutym-2016-roku.html#ixzz40NKlhNA8"

Ja też dostałem w wieku 19 lat, a moi niektórzy znajomi miesiąc - dwa po skończeniu 18-stki ;)

Opublikowano

Ja dostałem ze 2 albo 3 miesiące po ukończeniu 18 lat. nic strasznego tak prawdę mówiąc. Nawet nie było tego sprawdzania jaj i dupy jak to gadają w internecie xD Z tego co pamiętam to mnie zmierzyli, zważyli, zmierzyli ciśnienie, sprawdzili wzrok i o kilka rzeczy zapytali. No i jest to prawda że praktycznie 99% osób dostaje A. U mnie wpisali nadwagę, zeza, wadę kręgosłupa, nadciśnienie itp. i grupę A. Z osób które znam tylko jedna dostała coś innego i było to D czy tam E, czyli niezdolny do służby w czasie wojny i pokoju, bo miał problemy z kolanami co uniemożliwiało mu bieganie.

Opublikowano

Pewnie dostanę a albo b bo noszę okulary i chyba mam coś z kręgosłupem ale nie jestem pewien xD. Dzięki wszystkim. Jaja mi sprawdzali w gimnazjum bo trzeba bylo biegac z kartka xD.

Opublikowano

Każdemu dają A i nie ważne czy otyły, okulary, bo to według ich nie ma żadnego z tym problemu, dopóki nie przyniesiesz im jakiegoś świstka od lekarza to będziesz miał A.

Standardowe badanie, słuch, wzrok, waga. Do tego u mnie było stanie na jednej nodze w celu sprawdzenia stup, sprawdzali dłonie i oglądali jajka. Odbytu nie sprawdzali...

4124112_16944776.jpg

Okażmy szacunek dla weteranów.

Opublikowano

Każdemu dają A i nie ważne czy otyły, okulary, bo to według ich nie ma żadnego z tym problemu, dopóki nie przyniesiesz im jakiegoś świstka od lekarza to będziesz miał A.

Standardowe badanie, słuch, wzrok, waga. Do tego u mnie było stanie na jednej nodze w celu sprawdzenia stup, sprawdzali dłonie i oglądali jajka. Odbytu nie sprawdzali...

A te jajka to ogladaja na wypadek apokalipsy i potrzeby odbudowania populacji xD?

Opublikowano

A te jajka to ogladaja na wypadek apokalipsy i potrzeby odbudowania populacji xD?

XDDDD. Jakiś p**** go sprawdzał bo u mnie nikomu tego nie robili.

Opublikowano

sprawdzają tylko czy oba jądra Ci tyle samo ważą, żeby podczas strzelania z karabinu Cię na bok nie zarzucało

Opublikowano

btw z tego co czytałem ma wrócić obowiązkowa służba wojskowa (taka przygotowawcza), tak więc dlatego dla dużej części osób dają kategorię A. Ja z astmą mam takową.

Ale mi to nie problem odbyć taka służbę. Powiem więcej, we wrześniu pewnie mnie biorą xD

Opublikowano

btw z tego co czytałem ma wrócić obowiązkowa służba wojskowa (taka przygotowawcza), tak więc dlatego dla dużej części osób dają kategorię A. Ja z astmą mam takową.

Ale mi to nie problem odbyć taka służbę. Powiem więcej, we wrześniu pewnie mnie biorą xD

Ciekawe, przerwą naukę w środku roku szkolnego, żeby odbyć jakąś bezużyteczną służbę wojskową?

Opublikowano

Ciekawe, przerwą naukę w środku roku szkolnego, żeby odbyć jakąś bezużyteczną służbę wojskową?

Nieee. Ziomka z osiedla chcieli wziąć ale nie ogarnęli, że on sie jeszcze uczy (kibluje), więc czekają aż skończy naukę.

I serio myslisz, ze to jest useless? W momencie kiedy brudy zalewaja Europe? Pls

Opublikowano

sprawdzają tylko czy oba jądra Ci tyle samo ważą, żeby podczas strzelania z karabinu Cię na bok nie zarzucało

WYGRYW XDDD JAPIERDOLE XDDD

Opublikowano

Sprawdzanie jaj i włożenie sobie kulki od ping-ponga w dupe(tzw. ping-pong) było +10 lat temu, nie wiem jak teraz jest bo sam dostałem to wezwanie i mam się wstawić w marcu i jak mam sobie wkładać jakąś piłeczke w dupe to juz wole zapłacić kare za nieukończenie badania, 100% pe/dał po tej piłeczce.

@esquero

Sprawdzali jaja? Bo chłopaki się boją :v :v

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Ja miałem jakieś miesiąc może 2 po 18, nie mieszkam w mieście w którym mam meldunek i gdy dostałem wezwanie to nawet o tym nie wiedziałem, pojechałem od tak, stawiłem się na komisji, powiedziałem im że nie mieszkam w tym mieście, to wzieli mnie od razu na badanie, jakieś ankiety  itp dostajesz książeczkę i tyle

sygna.tan.png

Opublikowano

Możecie się śmieć albo nie wierzyć, ale u mnie było takie badanie. Lekarz zerknął na penisa i jajka i sprawdził jaka przez majtki ( miał ubrane rękawiczki ).

Trochę to dziwne, bo dużo ludzi pisze, że czegoś takiego nie ma a według mnie takie badanie obowiązują w całej Polsce i nie może być tak, że w jednym mieście jest tak w drugim inaczej...

A tak w ogóle, rzeczywiście będą wzywać na obowiązkową służbę do wojska? trochę lipa, jestem już po szkolę więc mogą mną pomiatać jak tylko chcą...

4124112_16944776.jpg

Okażmy szacunek dla weteranów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...