Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wygląda te wezwanie do wojska na 18 lat?

cola!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawdzanie jaj i włożenie sobie kulki od ping-ponga w dupe(tzw. ping-pong) było +10 lat temu, nie wiem jak teraz jest bo sam dostałem to wezwanie i mam się wstawić w marcu i jak mam sobie wkładać jakąś piłeczke w dupe to juz wole zapłacić kare za nieukończenie badania, 100% pe/dał po tej piłeczce.

@esquero

Sprawdzali jaja? Bo chłopaki się boją :v :v

Byłem na tym 2 lata temu i nikt mi nic niczego nie wkładał. Nawet nie było sprawdzania jaj... 

Straszą was tylko a wy jak pelikany wszystko łykacie xD 

175001456602037225492.gif

Opublikowano

w moim przypadku wygladało to tak ze siedziałem 8h w sali i puscili film w kolko 10 minutowy. fajna zabawa, wtedy nie bylo telefonow z internetem ;/

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

w moim przypadku wygladało to tak ze siedziałem 8h w sali i puscili film w kolko 10 minutowy. fajna zabawa, wtedy nie bylo telefonow z internetem ;/

Jeśli jest kolejka, to np. nie można wyjść i przyjść potem?

Opublikowano

współczuje tym co trafią do karnego batalionu tata mi opowiadał że kiedy w takim batalionie robili tak że dostawałeś  plecak pełen gruzu i na piechotę z tym plecakiem ponad 10km,a po drugie nie robią na razie obowiązkowej służby tylko badania 

Opublikowano

Sprawdzanie jaj i włożenie sobie kulki od ping-ponga w dupe(tzw. ping-pong) było +10 lat temu, nie wiem jak teraz jest bo sam dostałem to wezwanie i mam się wstawić w marcu i jak mam sobie wkładać jakąś piłeczke w dupe to juz wole zapłacić kare za nieukończenie badania, 100% pe/dał po tej piłeczce.

@esquero

Sprawdzali jaja? Bo chłopaki się boją :v :v

Nie ;p rzeczywiście jak chłopaki piszą, większość to ściema, pamiętam że najpierw posadzili nas na sali, puszczali filmy o wojsku itp i brali po 2 na badania, wzrok, postawa, jakieś inne choroby.

sygna.tan.png

Opublikowano

No tak, nie zgłosisz się i Ci ciapaci do domu wpadną.

Ja, a także nikt z moich znajomych nie miał wezwania do stawienia się na macanie jajek, a mowa o rocznikach 95-97. Bardziej bym się obawiał, że dzieci na ministranta trzeba będzie obowiązkowo wysyłać. :v

Opublikowano

Ja, a także nikt z moich znajomych nie miał wezwania do stawienia się na macanie jajek, a mowa o rocznikach 95-97. Bardziej bym się obawiał, że dzieci na ministranta trzeba będzie obowiązkowo wysyłać. :v

To niemożliwe, że nie zostaliście sklasyfikowani.

Opublikowano

@UP

Dostalem wezwanie w wieku 19 lat jak i cale moje miasto w moim wieku,wszyscy koledzy z klasy itp. Zasiegnij troche informacji zanim zaczniesz wprowadzac ludzi w blad

http://www.dziennikzachodni.pl/wiadomosci/a/kwalifikacja-wojskowa-2016-do-30-kwietnia-obowiazkowa-dla-19latkow-i-kobiet-pobor-do-wojska-2016,3726036/

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/kwalifikacja-wojskowa-w-2016-r-od-poczatku-lutego-do-konca-kwietnia/26216h

"Przyszłoroczna kwalifikacja wojskowa rozpocznie się 1 lutego i potrwa do 29 kwietnia 2016 r., będzie trwała 64 dni robocze. Obowiązek stawienia się przed komisją lekarską obejmie około 240 tysięcy osób – przede wszystkim mężczyzn urodzonych w 1997 roku.

Przeczytaj cały tekst: Obowiązkowa kwalifikacja wojskowa zacznie się w lutym 2016 roku - Gazeta Olsztyńska http://gazetaolsztynska.pl/284174,Obowiazkowa-kwalifikacja-wojskowa-zacznie-sie-w-lutym-2016-roku.html#ixzz40NKlhNA8"

Do 29 kwietnia... Trochę logiki, jak ktoś się urodził w grudniu to dostanie wezwanie z następnym rocznikiem? Przecież to bez sensu. Urodzeni między 30 kwietnia, a 31 grudnia będą mieć 18 lat w dniu komisji. 

Wszyscy się chwalą, to i ja się pochwalę:

PC:
  CPU: 
Intel Core i7 6700K @ 4.5GHz
  COOLER: SilentiumPC Fortis 3 v2
  MOBO: MSI Z170A-G43 Plus
  RAM: 2x8GB HyperX Fury Black 2400MHz CL15
  GPU: Palit nVidia GeForce GTX1070 JetStream @ 2012MHz/4004MHz
  AUDIO: AIM SC808
  SSD: Goodram Iridium Pro 240GB
  HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB 
  PSU: SilentiumPC Enduro FM1 550W
  CASE: SilentiumPC Pax M70 Pure Black v2

PERYFERIA:
  Monitor: 
Eizo EV2450
  Audio: Technics SA-AX540 + Altus 110 (modyfikowane) + Superlux HD681EVO + Brainwavz M1
  Klawiatura: SPC Gear GK530 RGB Kalih Brown
  Mysz: A4Tech Bloody Blazing A90
  Podkładka: A4Tech Bloody B-081 
  Gamepad: Microsoft Xbox One Wireless Controller + Asus BT400
  Drukarka: Brother MFC-7460DN
  Kamerka: Logitech C270

LAPTOP:
  Model: 
Lenovo ThinkPad X230
  CPU: Intel Core i5 3210M @ 2,5GHz
  GPU: Intel HD4000
  RAM: 2x4GB Samsung 1600MHz
  SSD: Samsung PM830 128GB
  SCREEN: 1366x768 IPS, matowy
  3G: Ericsson H5321 gw
  BATTERY: Lenovo 9 Cell Extended Life Battery 44++

Opublikowano

Jeśli jest kolejka, to np. nie można wyjść i przyjść potem?

nikt tego nie zrobil, wiec i ja nie zrobilem, ale to bylo 8 lat temu, teraz moze cos sie zmienilo.

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...