Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Veriael

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 111
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

jak bede dzialki to ja podziękuje

elementy techniczne, eksploracyjne jak i budownicze

czyli troche tego troche tego i wyjdzie g...

bez konkretnego kierunku serwera nie zagram na nim

09073062417199019668.jpg
Opublikowano

jak bede dzialki to ja podziękuje

elementy techniczne, eksploracyjne jak i budownicze

czyli troche tego troche tego i wyjdzie g...

bez konkretnego kierunku serwera nie zagram na nim

Nie tyle działki, co cuboidy. Może źle się zrozumieliśmy... No chyba, że swoją elektrownię chciałbyś mieć zakopaną kilometr pod ziemią i pozastawianą piecami z LWC... 

Co do drugiej części odpowiedzi - jestem przekonany, że ukierunkowanie (głównie nowego serwera) na jeden typ modów to jego nieodwołalna zagłada, z jednego prostego powodu... Otóż - aktualnie graczy chcących grać na serwerach innych niż HC - jest mało. Tych, którym chce się instalować paczki modyfikacji jest jeszcze mniej. Gdyby odjąć jeszcze wszystkich graczy, którzy nie przepadają za modami technicznymi, LUB akceptują ich umiarkowaną ilość - graczy nie byłoby prawie wcale. Sam nie lubię przesadnej ilości modyfikacji technicznych - jestem typem budowniczego. Połączenie niewielu - bo kilku typów modyfikacji, czy to technicznych czy przygodowych, jest dla mnie sytuacją idealną. I pewnie nie tylko dla mnie.

Mimo wszystko dziękuję za wypowiedź i żałuję, że nie udało mi się ciebie zachęcić do gry na wkrótce otwartym WerModded. 

Zachęcam zaś innych do wyrażania swoich opinii, oraz pytania w razie jakichś wątpliwości. Dziękuję. :)

Opublikowano

jak na normalnym mc mam 30-80 fps różnie, może bardiej 30-50 to uciągnie mi te mody komputer? xD

Jeśli chcesz abym odpisał w temacie, oznacz mnie @Manna;3

;-)

Opublikowano

Reklama bez screenów? Nie, dzieki. Postarajcie sie bardziej.

Nie mamy zbytnio co pokazywać. :) To start serwera, a nie jego wysokie stadium rozwoju. Spawn jest niewielki, w końcu rozgrywka ma przypominać singleplayer.

Zresztą... Nie zmuszamy do gry, a jedynie zachęcamy. Bardzo nam przykro że nie udało się zachęcić i Ciebie. :)

Opublikowano

Na serwer został dodany nowy mod - Carpenter's Blocks - wzbogacający grę o pracę cieśli, a co za tym idzie wiele nowych bloków.
Cały modpack, wraz z tym modem jest dostępny tutaj: KLIK!
Natomiast sam mod, dla obecnych graczy, można pobrać tu: KLIK!

Miłej gry!

Zapraszamy na forum, na którym będą publikowane nowinki z serwera oraz gdzie można dodawać propozycje odnośnie serwera: KLIK!

Opublikowano

Szczerze? Pomysł świetny, ale wykonanie(jeśli chodzi o instalację) kiepskie. Dużo zabawy jest z instalacją tych modów przez co większość osób odpuszcza już na starcie. Używam pewnego launchera na S (nie wiem czy nie oberwę za pełną nazwę dlatego pozostawię to w tej formie) i nie idzie tam tego odpalić. Wybierając profil "Forge" nic się nie dzieje gdy naciskam Play, gdy natomiast wybiorę zwykły 1.7.10 to odpala mi grę, wchodzę w multiplayer, tam na serwer i lipa, ładuje się bez końca. 

To już 9 lat z MPC <3

Opublikowano

Jeśli jesteś wzrokowcem to nie znajdziesz tutaj nic dla siebie, mody są do zabawy a nie do oglądania badziewnych kolorowych domków z dirta i wełny.

­Zróbcie coś takiego bez instalacji jakiegoś forge i innego badziewia, jak na razie serwer średni.

Jeśli nie potrafisz zainstalować czegoś co jest opisane jak "krowie na rowie" to już twój problem pewnie nawet IP byś ręcznie nie wpisał bo się nie chce 

Po czym wnosisz, że serwer średni skoro nie wiesz co to jest Forge pisząc o nim "jakiś"

Chciał byś mieć coś takiego na czystej Vanilla bez modów i forge?

Szczerze? Pomysł świetny, ale wykonanie(jeśli chodzi o instalację) kiepskie. Dużo zabawy jest z instalacją tych modów przez co większość osób odpuszcza już na starcie. Używam pewnego launchera na S (nie wiem czy nie oberwę za pełną nazwę dlatego pozostawię to w tej formie) i nie idzie tam tego odpalić. Wybierając profil "Forge" nic się nie dzieje gdy naciskam Play, gdy natomiast wybiorę zwykły 1.7.10 to odpala mi grę, wchodzę w multiplayer, tam na serwer i lipa, ładuje się bez końca. 

Wykonanie jeśli chodzi o instalację motywuje do zrobienia czegoś samemu z tego względu właśnie brak na serwerze noobów którzy chcą wszystko z automatu.

Nie używaj Launcherów typu "wynalazek" bo akurat jakiś YTber to poleca. Ten na S o którym mówisz czy też dawniej zwany na K lub ten od pana na Z nadają się właśnie dla nieogarniętych dzieciaków. Pobierz zwykły launcher skopiuj wg instrukcji i będzie ok a nie na chama wciskanie modów za modem z automatu do jednego i tego samego folderu.

Serwer dla mnie jak najbardziej serwer  na plus. Najważniejsze dobrze bawić się z innymi a nie drzeć japę "Admin DAJ" czy "zrup ewent"

Opublikowano

Serwer przeszedł "rerealizację". Z powodu wielu bugów i problemów - została usunięta mapa surowcowa, oraz wiele pluginów. Dodanych zostało jednak kilka modów. W wolnym czasie zaktualizuję prezentację, aby była zgodna z dzisiejszymi standardami serwera. 

Zapraszam wszystkich do gry!

Opublikowano

Jeśli jesteś wzrokowcem to nie znajdziesz tutaj nic dla siebie, mody są do zabawy a nie do oglądania badziewnych kolorowych domków z dirta i wełny.

­Zróbcie coś takiego bez instalacji jakiegoś forge i innego badziewia, jak na razie serwer średni.

Jeśli nie potrafisz zainstalować czegoś co jest opisane jak "krowie na rowie" to już twój problem pewnie nawet IP byś ręcznie nie wpisał bo się nie chce 

Po czym wnosisz, że serwer średni skoro nie wiesz co to jest Forge pisząc o nim "jakiś"

Chciał byś mieć coś takiego na czystej Vanilla bez modów i forge?

Ale o co Ci chodzi :) Serio marnujesz czas człowieku na przepisywanie IP? Pewnie takim sposobem wyróżniasz niektóre serwery - śmieszne ;)

Forge? Pozwala na zarządzanie modami, ale jak nie wyobrażasz sobie gry bez niego i minimap nawet na zwykłych serwerach to nie mój problem.

Nieee, ja takie coś widziałem ;) No, ale trzeba trochę skryptów umieć.

A co do robienia czemuś samemu to Ty wybierasz serwer czy serwery wybierają Ciebie?

­

pyhvh7E.png

Opublikowano

Refresh.

• Własne tematy możemy odświeżać co 24 godziny. Kara: 3 punkty ostrzeżeń.

Dlaczego wprowadzacie w błąd? Jest wyraźnie napisane że możemy odświeżać co 24h, a ostatni post przeze mnie napisany był 25 godzin i 37 minut temu. Jeśli liczą się także posty napisane przez inne osoby to poprawcie proszę swój regulamin. :# Z waszym tokiem rozumowania powinien brzmieć: "1. Własne tematy możemy odświeżać po 24 godzinach od ostatniego posta."

Opublikowano

IguanaTweaks ma błędy w configu, mimo zmiany blacklist na whitelist narzędzia nie działają, pewnie problem po stronie serwera a nie clienta. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...