Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Auto w granicach 30-40 tyś zł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

samochody elektryczne to przyszłość motoryzacji, jak dopracują jeszcze szybkie ładowanie i większą żywotność akumlatora to te spalinowe mogą się schować. Co do tematu to, zobacz na Audi Q7.

no ty chyba nie w tym świecie żyjesz

w tych czasach co za litr płacimy 3,50 za diesla i 4 za benzyne to jazda samochodem jest prawie jak za darmo

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

samochody elektryczne to przyszłość motoryzacji, jak dopracują jeszcze szybkie ładowanie i większą żywotność akumlatora to te spalinowe mogą się schować. Co do tematu to, zobacz na Audi Q7.

w tych czasach co za litr płacimy 3,50 za diesla i 4 za benzyne to jazda samochodem jest prawie jak za darmo

4zł za benzynę to tanio? To juz znaczy że z tobą jest coś nie tak poza tym w elektrykach koszty eksploatacji jest dużo niższy, są ekologiczne.
Opublikowano

4zł za benzynę to tanio? To juz znaczy że z tobą jest coś nie tak poza tym w elektrykach koszty eksploatacji jest dużo niższy, są ekologiczne.

no misiaczku najdroższy, ja już trochę jeżdżę i nie fajnie było jeździć po przeszło 5 za litr, gdzie teraz niecałe 4 zł jest, jest to ogromna różnica

Opublikowano

no misiaczku najdroższy, ja już trochę jeżdżę i nie fajnie było jeździć po przeszło 5 za litr, gdzie teraz niecałe 4 zł jest, jest to ogromna różnica

Przy średnich polskich zarobkach to i tak za dużo nawet na zachodzie jest taniej, nawet jakby benzyna była za darmo to i tak w polszy trzeba byłoby zapłacić około 3zl
Opublikowano

Ogólnie z tego co mówisz to raczej coś ala SUV, ale z miejszym silnikiem... Tiguan? Qashqai?

Tak dokładnie. Nie potrzebuje pełnoprawnej terenówki coś jak Nissan patrol ^^

Kolega wyżej z tymi elektrykami żartuje prawda ? ^^

I tak swoją drogą. Nie chce jakiegoś samochodu, którego nie naprawie u mechanika w małym mieście. Myślicie, że w moim mieście każdy mechanik ma opcje naprawienia takiego masseratti  ? :v Oni tu mieli problem ze znalezieniem programu do hondy accord ^^

Nie wiem czy żartuję, według mnie elektryczne samochody powinny mieć osobny dział, który nie należy do działu motoryzacji.

Samochód który nie spala paliwa, serio ?  Na szczęście żyje w czasach, których mam przyjemność pojeździć samochodami spalinowymi i poczuć tą prawdziwą motoryzacje :) Elektryczną to mogę mieć kuchenkę a nie samochód.

PS. była nawet akcja " ciche samochody zabijają dzieci " :)

kek
Opublikowano
Jak dla mnie Hyundai i20. Piękny, spełnia Twoje wymagania, dosyć nowy. Proponuję Ci 

również zajrzeć na jakieś forum samochodowe, tam doradzą Ci specy. :)

Opublikowano

Ja bym nie słuchał pierdół co tutaj piszą "Gracze komputerowi", bo jakie oni mogą mieć pojęcie ? ZEROWE. Jedynie mogą mieć prawo jazdy (A to już wyczyn) i jeździć Audi A8 czy BMW E46 tatusia, albo mamusi..

Poglądaj najlepiej Moto Doradce ;).

Audi A4 ogólnie ma zawieszenie do dupy, to jest szczególna wada. Jeżeli chodzi, o 1.9 TDI, najlepiej szukaj z oznaczeniem ALH (90KM), bo to nowsze na pompo-wtryskiwaczach, są już dupne, a te ALH (Sam miałem Golfa 4 1.9 ALH), są najbardziej eko i najmniej awaryjne. Spalanie na 100km wychodziło mi 4,5-5,5L (Czyli teraz 20pln), silnik praktycznie nie podchodzi do naprawy, tylko podstawowe rzeczy jak olej, paski itd. Bolączką jest wymiana Dwu-masy co ileś tyś km (Choć możesz zrobić sobie sztywne, wtedy koszt takiego to 300-500pln), ja mam akurat dwu mas, bo redukuje drgania podczas ruszania jak w Golfie 3 tak jest (O ile jeździłeś), koszt dwu masy (Dobrej...), to oko 2 tyś. Podchodzi też lecz rzadko (Zależy jak jeździsz), turbo, ale wtedy wystarczy regeneracja za 700-800pln.

Auto w tej cenie, to raczej była bu dupna sprawa.

Najlepszy autem do kupienia będzie AUDI A4 B6, jest w środku bardzo duże, jak i bagażnik bardzooo pojemny. Najlepiej szukać go w silniku 1.9 TDI, albo 1.8T(gaz), choć prefeuj Disela. Tam niestety nie ma oznaczeń typu ALH,ARL ITD. Tam są inne, polecam wersja TDI PD 1.9 TDI 131KM 2000-2004.

Polecam również Audi A8 D2, ale tylko i wyłąćznie 4,2 V8 Quattro w gazie(Wyjdzie spalanie 15-40l gazu..), ale auto również duże, przyjemne w środku jak i na zewnątrz, silnik itd rzadko sie psują.
Jest druga wersja A8 D2, ale 3,3 TDI BI TURBO QUATTRO, to jest porażka jak ci dwie turbiny padną, to 2,5-4tyś w plecy, ogólnie disela nie polecam jeżeli chodzi, o A8 D2.

Opublikowano

Ja bym nie słuchał pierdół co tutaj piszą "Gracze komputerowi", bo jakie oni mogą mieć pojęcie ? ZEROWE. Jedynie mogą mieć prawo jazdy (A to już wyczyn) i jeździć Audi A8 czy BMW E46 tatusia, albo mamusi..

Poglądaj najlepiej Moto Doradce ;).

Audi A4 ogólnie ma zawieszenie do dupy, to jest szczególna wada. Jeżeli chodzi, o 1.9 TDI, najlepiej szukaj z oznaczeniem ALH (90KM), bo to nowsze na pompo-wtryskiwaczach, są już dupne, a te ALH (Sam miałem Golfa 4 1.9 ALH), są najbardziej eko i najmniej awaryjne. Spalanie na 100km wychodziło mi 4,5-5,5L (Czyli teraz 20pln), silnik praktycznie nie podchodzi do naprawy, tylko podstawowe rzeczy jak olej, paski itd. Bolączką jest wymiana Dwu-masy co ileś tyś km (Choć możesz zrobić sobie sztywne, wtedy koszt takiego to 300-500pln), ja mam akurat dwu mas, bo redukuje drgania podczas ruszania jak w Golfie 3 tak jest (O ile jeździłeś), koszt dwu masy (Dobrej...), to oko 2 tyś. Podchodzi też lecz rzadko (Zależy jak jeździsz), turbo, ale wtedy wystarczy regeneracja za 700-800pln.

Auto w tej cenie, to raczej była bu dupna sprawa.

Najlepszy autem do kupienia będzie AUDI A4 B6, jest w środku bardzo duże, jak i bagażnik bardzooo pojemny. Najlepiej szukać go w silniku 1.9 TDI, albo 1.8T(gaz), choć prefeuj Disela. Tam niestety nie ma oznaczeń typu ALH,ARL ITD. Tam są inne, polecam wersja TDI PD 1.9 TDI 131KM 2000-2004.

Polecam również Audi A8 D2, ale tylko i wyłąćznie 4,2 V8 Quattro w gazie(Wyjdzie spalanie 15-40l gazu..), ale auto również duże, przyjemne w środku jak i na zewnątrz, silnik itd rzadko sie psują.

Jest druga wersja A8 D2, ale 3,3 TDI BI TURBO QUATTRO, to jest porażka jak ci dwie turbiny padną, to 2,5-4tyś w plecy, ogólnie disela nie polecam jeżeli chodzi, o A8 D2.

Polecasz moto doradcę i mówisz mu żeby kupił audi a4 gdy on szuka czegoś z dobrym zawieszeniem i z jego postów wynika że chodzi mu o miejską terenówkę. Nie mam pytań ekspercie. zapomniałem jeszcze ze zamiast diesla polecasz gaz. To juz w ogóle komedia.
Opublikowano

W tych czasach? Mówisz, jak by te ceny utrzymywały się od 10 lat.

Nie wiem ile musisz zarabiać, żeby była to dla Ciebie jazda prawie "za darmo" skoro płacimy niecałe 4zł za litr benzyny.

Od siebie może zaproponuje Astre J? Za taką kasę dorwiesz 3, 4 letnie auto. Nie ma zbytnio skomplikowanego zawieszenia. Utrzymanie pewnie tańsze niż proponowane X5 czy inne samochody wyższej klasy.

Ewentualnie Peugeot, Citroen? Są stereotypy i gadki, że nie kupuje się aut na F - ja tam nie narzekam i ciesze się z komfortu w 21 letnim aucie.

dwDSnZq.png

by @Miyoshi

Opublikowano

@BeszczeIny Nie każdy kto tu trafił to gracz komputerowy. Pisząc, że nie słuchałbym pierdół co tutaj piszą, po prostu mnie obraziłeś. Mniemam, że jakieś pojęcie masz, bo jeśli operujesz kodami silników to musisz wiedzieć, o czym piszesz. Gdybyś przeczytał moje wcześniejsze posty to byś tak nie napisał.

Co do Moto Doradcy, jestem mega neutralnie nastawiony na jego " porady ". Według mnie dobre porady dla osób, które nie siedzą w temacie, bo jak nie raz oglądam te jego wypociny to aż płaczę z śmiechu, że tak można ludzi w h*ja robić.

@Just Faldhor Jak z Audi, w końcu któryś mechanik doszedł do źródła ?:p

4124112_16944776.jpg

Okażmy szacunek dla weteranów.

Opublikowano

Najlepiej się przekonać tzn usłyszeć od danej osoby coś na temat jakiegoś auta, którym jeździ już dobre ponad 2 lata...(chociaż). Faktycznie głupota z mojej strony, motodoradca, który przejedzie się kilka razy, albo tam swoje jakieś te pierdoły.

Ale jak wspomniałem nie widze sensu kupowania auta za taką sumę..byłem zadowolony z Golfa 4 1,9 tdi ALH, najlepszy silnik, zero awarii, mało pali, nie jest wielkie, ale tez nie mały.

Jeżeli chcesz auto duże bardzo..limuzyna..to A6 jak pisałem.

Opublikowano

@BeszczeIny Nie każdy kto tu trafił to gracz komputerowy. Pisząc, że nie słuchałbym pierdół co tutaj piszą, po prostu mnie obraziłeś. Mniemam, że jakieś pojęcie masz, bo jeśli operujesz kodami silników to musisz wiedzieć, o czym piszesz. Gdybyś przeczytał moje wcześniejsze posty to byś tak nie napisał.

Co do Moto Doradcy, jestem mega neutralnie nastawiony na jego " porady ". Według mnie dobre porady dla osób, które nie siedzą w temacie, bo jak nie raz oglądam te jego wypociny to aż płaczę z śmiechu, że tak można ludzi w h*ja robić.

Tak ! :D Trzeba było wyczyścić trubine. W sensie te kierowniczki, bo były zardzewiałe i zapieczone o.O Przy okazji wymienił ten zawór i jechało się cudownie :) 

Ja rozumiem, że paliwo potaniało, ale nie będę sie pchał w V8 okej ? Mnie nie stać na paliwo, opłaty i ewentualne usterki. I tak jak już pisałem, dużą uwagę kładę na silnik i zawieszenie. Nie chce jakiegoś egzotycznego samochodu, którego mi nie naprawią w warsztacie, albo będe czekać na części miesiąc. 

Opublikowano

Tak ! :D Trzeba było wyczyścić trubine. W sensie te kierowniczki, bo były zardzewiałe i zapieczone o.O Przy okazji wymienił ten zawór i jechało się cudownie :) 

Ja rozumiem, że paliwo potaniało, ale nie będę sie pchał w V8 okej ? Mnie nie stać na paliwo, opłaty i ewentualne usterki. I tak jak już pisałem, dużą uwagę kładę na silnik i zawieszenie. Nie chce jakiegoś egzotycznego samochodu, którego mi nie naprawią w warsztacie, albo będe czekać na części miesiąc. 

Zaraz Ci wyślę na PW dane do przelewu :D

Prosta sprawa, nie żebym się chwalił, ale " tedeiki " i ich bolączki znam na pamięć :P

Jak z samochodem, zdecydowałeś sie na coś ?:P

4124112_16944776.jpg

Opublikowano

Powiem szczerze, że jestem w czarnej dupie. Nikt jednogłośnie sie nie zgodził z poprzednikiem co do samochodu, ale generalnie ta X3 z 150km do mnie przemawia najbardziej, bo cenowo ładnie stoją i w sumie opinie nie takie złe.

Opublikowano

Nie ma ideału jak to już ktoś tutaj powiedział co nie ? ^^ Wszystko się kiedyś musi popsuć i nie ma innego wyjścia. Bardziej się boje tego, że kupie z rozwalonym napędem na 4 i wtedy koszty naprawy pewnie zabolą :/ 

Opublikowano

Tak naprawdę, nie rozumiem tej "Mody" hejtów na 1.9 TDI ? Wolałbym swoje 1.9 TDI, które mało pali w trasie jak i w mieście..(Z tego co pamiętam, a pamiętam dobrze, to Golf4 palił mi w trasie od 4,2 do 5,5max, a w mieście max do 7). Druga kwestia wcale mi się nie psuł, ani trochę...jeżeli chodzi, o czyszczenie turbiny(regeneracja), to oczywista oczywistości, że trzeba co ileś tyś km, tak samo dwu-mas (Nie polecam sztywnego, jeżeli chce mieć jak w Golfie III). Tak zwane "Hejty", które lecą na ja "dizli", bo "kle kle kle", mi to w jakiś sposób nie przeszkadza, chodzą głośniej, to prawda, ale akurat te co ja miałem nie chodzą głośno zbytnio.

Teraz mam BMW E60 3.0D i jestem uprzejmnie zadowolony jak nigdy...te auto to spełnienie moich marzeń (Realnych...). Auto nie drogie za 25tyś spokojnie kupisz..auto rewelacja, silnik, zawieszenie zero problemu póki co, jedyna wada to trochę duże spalanie, ale mi to nie przeszkadza, wiadomo 3.0D...silnik jak na Diesela cichutko chodzi, nawet przy jezdzie 200km/h (Tak testowałem...240-250), na więcej droga nie pozwolała. Jak wskazówka pokazuje rezerwę, choć staram się aby nie, bo potem pływak trzeba programować, bo głupieje. Jak spadnie kreska, do pełna i tak w kółko.

Poczytaj sobie opinie do bmw X4,X5. to ci się odechce tego auta, niech ci się komputer spieprzy oddaj do ASO, to sprzedaż szybciej niż kupiłeś.

Opublikowano

Myślisz, że w suv'ach bmw z tych lat montowali inny komputer niż w twojej E60 ? xD Jakoś nie chce mi się w to wierzyć :P  Elektronika idzie do przodu i z tym nie wygrasz. Zajmuje się trochę komputerami, więc co nieco o tym wiem :) Z tymi komputerami będzie coraz gorzej, więc jakoś mnie to nie rusza bardzo.

Opublikowano

Myślisz, że w suv'ach bmw z tych lat montowali inny komputer niż w twojej E60 ? xD Jakoś nie chce mi się w to wierzyć :P  Elektronika idzie do przodu i z tym nie wygrasz. Zajmuje się trochę komputerami, więc co nieco o tym wiem :) Z tymi komputerami będzie coraz gorzej, więc jakoś mnie to nie rusza bardzo.

typowy janusz, który kupił golasa e60 za 25k xD i mówi, że minus diesli to głośność, haha :v

@topic

Ludzie, proponujecie mu jakieś cayenne, Q7, X5 a autor tematu ma budżet, ale z naprawami gorzej. Orientujecie sie w ogóle ile kosztuje np. pneumatyka w X5? haha janusze :v

Ciężko jest teraz kupić dobrą sztuke, nie bitą i nie kręconą :) Jak chcesz coś mniejszego niż te krowy wielkie to może skoda yeti? :) w twoim budżecie spoko możesz wyrwać. To samo co audi/vw/seat tylko inaczej wygląda w środku i z zewnątrz :v

201581433273810245187.jpeg

Opublikowano

Sterownik jak sterownik, nie wiem co kolega miał namyśli, że w X5 jak zepsuje się sterownik, to pożal się Boże...

Nie są to samochody pokroju starej Polówki, gdzie sterowniki, wraz z immo, kluczykami, kupuje się za 50 zł na złomach... 

Przykład? wczoraj przyjechała e90 2.0d na lawecie i okazało się, że sterownik uszkodzony, a sterownik z takimi samymi numerami co stary, kosztuje 1500zł ( używany, najtańszy ) + do tego koszta immo, i co? też trzeba uważać na e90?. Mi jak zalało sterownik w Leon 1.9 ARL ( 150PS ), musiałem zapłacić 900 zł za używany, bo musiał być z takimi samymi numerami, a sterowniki do słabszych jednostek 1.9 tdi kosztują grosze.

Więc ogólnie to takie pier****, nie ma samochodu, który nie będzie się psuł, ale są za to samochody które w czasie awarii pochłoną mniej kosztów napraw, niż inne samochody.

4124112_16944776.jpg

Opublikowano

typowy janusz, który kupił golasa e60 za 25k xD i mówi, że minus diesli to głośność, haha :v

@topic

Ludzie, proponujecie mu jakieś cayenne, Q7, X5 a autor tematu ma budżet, ale z naprawami gorzej. Orientujecie sie w ogóle ile kosztuje np. pneumatyka w X5? haha janusze :v

Ciężko jest teraz kupić dobrą sztuke, nie bitą i nie kręconą :) Jak chcesz coś mniejszego niż te krowy wielkie to może skoda yeti? :) w twoim budżecie spoko możesz wyrwać. To samo co audi/vw/seat tylko inaczej wygląda w środku i z zewnątrz :v

Zapewne jesteś dość młody i jeszcze mało rzeczy wiesz, możesz jedynie napisać co podsłuchałeś gdy tata rozmawiał z kumplami, o autach, albo koledzy w wyższej półki.

Dużą ilość postów masz w dziale (Metin2), więc lepiej zajmij się tą grą, bo pewnie jesteś w nią najlepszy, powodzonka.

Tak montowali, wystarczy poczytać trochę, o danych, danego auta.

W przypadku mojego e60, aaa mam już go trochę, jeszcze wcale mnie nie zawiódł. Po za tym z tego co pisałem, a pisałem jasno i wyraźne, że tutaj chodzi, o koszta naprawy. Myślisz, że w ASO patrzyliby na to, że to jest to samo w e60 co w x5/x6 ? I dali taką samą cene ? Żeby ch*j na ch*ju staną, wiem swoje i cena w przypadku x5/x6 byłaby wielokrotnie większa. Te wszystkie suvy to jedna wielka świnka na kółkach, która zamiast zbierać pieniądze za każdym razem je wyrzuca od siebie, bo jest tego za dużo w tych autach.

Sterownik jak sterownik, nie wiem co kolega miał namyśli, że w X5 jak zepsuje się sterownik, to pożal się Boże...

Nie są to samochody pokroju starej Polówki, gdzie sterowniki, wraz z immo, kluczykami, kupuje się za 50 zł na złomach... 

Przykład? wczoraj przyjechała e90 2.0d na lawecie i okazało się, że sterownik uszkodzony, a sterownik z takimi samymi numerami co stary, kosztuje 1500zł ( używany, najtańszy ) + do tego koszta immo, i co? też trzeba uważać na e90?. Mi jak zalało sterownik w Leon 1.9 ARL ( 150PS ), musiałem zapłacić 900 zł za używany, bo musiał być z takimi samymi numerami, a sterowniki do słabszych jednostek 1.9 tdi kosztują grosze.

Więc ogólnie to takie pier****, nie ma samochodu, który nie będzie się psuł, ale są za to samochody które w czasie awarii pochłoną mniej kosztów napraw, niż inne samochody.

Heh w przypadku mojego starego mk4 za dobry steronik trzeba było dać 250+ rzecz jasna do silnika ALH.

JAK DBASZ TAK MASZ, ORAZ TAKIE SĄ SKUTKI MOTORYZACJI !!!!

Opublikowano

@BeszczeIny

Taka mała uwaga, kto oddaje samochody do ASO? Mieliśmy taki jeden wyjątkowy przypadek, gdzie właściciel samochodu oddał Passata B6 2.0 TDI do ASO -  świrowało wszystko co mogło, na kompie pokazywało dosłownie wszystko co mogło, EGR, przepustnica, przepływka itd. W ASO wymienili większość podzespołów (oczywiście na nowe) i rachunek wyszedł ponad 10 tysięcy, w końcu właściciel przyholował samochód do nas na warsztat, i okazało się, że sterownik był zalany, a sama sprawa z ASO trafiła do sądu, bo klient musiał im zapłacić, pomimo tego, że samochód przy wyjeździe z ASO, trafił na lawetę. Oczywiście to hardcorowy przypadek, ale kilka lat temu miałem praktyki w Peugeot ( szkolne praktyki ), i tam działy się naprawdę nie przyjemne sprawy, dla mnie ASO to max wymiana filtrów, olejów itd...

Nie zgodzę się z tym dbaniem, bo są silniki, które po prostu są wadliwe i co byś nie robił, to i tak wyzioną ducha...

Przykład?
1.9 TDI BLS - korby strzelają tam jak chcą i kiedy chcą...
Silniki F9K od Reno - te to w ogóle są wybitne, nie wiem czy to taki nasz pech czy jak, ale w ciągu roku wymieniliśmy klientom dziesięć silników, we wszystkich korba wyszła na światło dzienne. 
2.0d 163KM od BMW. Aktualnie na swoim koncie mamy cztery wymiany tych jednostek, we wszystkich siadły panewki...
I wiele, wiele więcej... długo by tu wymieniać.

Ja mimo wszystko będę bronił X5 z pierwszych lat produkcji, serwisujemy kilka egzemplarzy, i tragedii z częściami zamiennymi nie ma. Oczywiście nie jest tak jak z Vagami, gdzie można przebierać od najtańszych zamienników typu Kraft, MaxGear, Meyle itd. a kończąc na lepszej jakości SWAGu czy Lemforder..., ale mimo wszystko jednostki 3.0d w X5 są naprawdę solidne, i nie ma tragedii z utrzymaniem go.

PS. To, że hobbistycznie w wolnym czasie gram w MT2 lub inne gry to nie oznacza to, że jestem kolejnym "gimbusem", który gra tylko w gry... ehh, ta " magia " MPC.

4124112_16944776.jpg

Opublikowano

@BeszczeIny

Taka mała uwaga, kto oddaje samochody do ASO? Mieliśmy taki jeden wyjątkowy przypadek, gdzie właściciel samochodu oddał Passata B6 2.0 TDI do ASO -  świrowało wszystko co mogło, na kompie pokazywało dosłownie wszystko co mogło, EGR, przepustnica, przepływka itd. W ASO wymienili większość podzespołów (oczywiście na nowe) i rachunek wyszedł ponad 10 tysięcy, w końcu właściciel przyholował samochód do nas na warsztat, i okazało się, że sterownik był zalany, a sama sprawa z ASO trafiła do sądu, bo klient musiał im zapłacić, pomimo tego, że samochód przy wyjeździe z ASO, trafił na lawetę. Oczywiście to hardcorowy przypadek, ale kilka lat temu miałem praktyki w Peugeot ( szkolne praktyki ), i tam działy się naprawdę nie przyjemne sprawy, dla mnie ASO to max wymiana filtrów, olejów itd...

Nie zgodzę się z tym dbaniem, bo są silniki, które po prostu są wadliwe i co byś nie robił, to i tak wyzioną ducha...

Przykład?
1.9 TDI BLS - korby strzelają tam jak chcą i kiedy chcą...
Silniki F9K od Reno - te to w ogóle są wybitne, nie wiem czy to taki nasz pech czy jak, ale w ciągu roku wymieniliśmy klientom dziesięć silników, we wszystkich korba wyszła na światło dzienne. 
2.0d 163KM od BMW. Aktualnie na swoim koncie mamy cztery wymiany tych jednostek, we wszystkich siadły panewki...
I wiele, wiele więcej... długo by tu wymieniać.

Ja mimo wszystko będę bronił X5 z pierwszych lat produkcji, serwisujemy kilka egzemplarzy, i tragedii z częściami zamiennymi nie ma. Oczywiście nie jest tak jak z Vagami, gdzie można przebierać od najtańszych zamienników typu Kraft, MaxGear, Meyle itd. a kończąc na lepszej jakości SWAGu czy Lemforder..., ale mimo wszystko jednostki 3.0d w X5 są naprawdę solidne, i nie ma tragedii z utrzymaniem go.

PS. To, że hobbistycznie w wolnym czasie gram w MT2 lub inne gry to nie oznacza to, że jestem kolejnym "gimbusem", który gra tylko w gry... ehh, ta " magia " MPC.

nie pisałem, o tobie z tym Metinem.

Ja też dalej swojego będę trzymał, każdy ma swoje zdanie :)

Opublikowano

Ja to na miejscu autora tematu rozglądnąłbym się jeszcze za Toyotą RAV4 i w ogóle za jakąś terenówką, z prostego powodu. Jak masz te 4km wyboistej drogi gruntowej i nie chcesz bulić za chwilę na zawieszenie to chyba będzie najlepiej kupić samochód w którym podwozie jest nie do zajebania no i silnik oczywiście. Dlatego właśnie popatrzyłbym za opiniami na temat Toyoty. Markę mogę pochwalić bo Corolla E12 stoi w domu i śmiga aż miło, natomiast jeśli chodzi o RAV4 to nie wiem jak jest z awaryjnością ale z tego co słyszałem to też dobre samochody, może Planta wie coś na ten temat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...