Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź][Medium] Aragium.pl

SfPrivatePl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

podróba serwera ZRT

To nie podróba, sam robi wszystko od jakiegoś czasu gdzie ZRT dopiero niedawno się zdecydowało na nową wersję swf, co do serwera - szybko go rozwija, ciekawe co z tego wyjdzie
  • Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ładnie sobie wszystko zabezpieczyli grę teraz.

Tyle zabezpieczeń w życiu nie widziałem w sf, ale już po sprawie. :) Później dam kilka screenów, rejestrację będę robił i muszę ogarnąć co i jak jest z generatorem nicków.

Opublikowano

Skąd masz nowy wygląd sfgame ? masz pliki do nowego wyglądu może podeślesz czekam... :D

Przestaje wierzyć w ludzi na tym forum.

Nikt ci nie da plików ;_:

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Skąd masz nowy wygląd sfgame ? masz pliki do nowego wyglądu może podeślesz czekam... :D

http://img.playa-games.com/sfgame1066.swf

Swf.

Oczywiście musisz przejść przez masę zabezpieczeń, ogarnąć co i jak w nowej wersji, napisać całe pliki od zera, ale na pewno dla tak doświadczonego programisty to 5 minut roboty. :)

Bawiłem się trochę twierdzą i stwierdzam, że to chwila roboty ją napisać.

Jutro, jak skończę przepisywać funkcję od gracza pod nowszą wersję, to zrobię ją tak jak trzeba.

Uwaga, nie funkcję z wersji 555, lecz z nowszej ale starszej.

Troszkę się zmieniła mechanika w wersji z twierdzą a bez twierdzy która była wtedy w budowie.

Zapomniałbym dodać - @Grabson dołączył do ekipy.

enmgng.jpg

ypbqus.jpg

­

Opublikowano

podróba serwera ZRT

Rozwaliło mnie to, ty jesteś śmieszny.

Przecież tam chyba nie ma nowych plików

@Temat

Ogólnie cały projekt jest piękny, ale dziewne jest to, że strona główna zabrana z sfgame.pl!

baner4.gif

Opublikowano

Rozwaliło mnie to, ty jesteś śmieszny.

Przecież tam chyba nie ma nowych plików

@Temat

Ogólnie cały projekt jest piękny, ale dziewne jest to, że strona główna zabrana z sfgame.pl!

Tak jak swf.

Co to za różnica? Będzie inna.

­

Opublikowano

poszukujecie jeszcze techników? jak coś priv na fb Dawid.

Nie, nie poszukuję. Sam piszę i nikogo nie dopuszczam. Być może przy beta testach dam Ci znać.

Skończyłem rejestrację. Trochę mi to zajęło, bo musiałem zabezpieczać ją przed wszelkimi lukami i testować te luki.

Logowanie, rejestracja, zarządzanie kontami, usuwanie - ogółem ten "panel" już jest skończony.

Jutro przepiszę pewną funkcję jeszcze raz, to wtedy dodam "czarowanie kamieniami" + twierdze, koło fortuny, wiedźmę,  w następnych dniach gildię, zmianę wyglądu, złotą ramkę i później robienie questów i sklepy skończę.

@Później wytłumaczę, dlaczego będzie to s4.aragium.pl, a nie s1.aragium.pl.

­

Opublikowano

Podoba mi się nocny wygląd:

15.png

16.png

17.png

18.png

Co dzisiaj?

Dzisiaj robiłem chwilę twierdze + faq zrobiłem.

Twierdza jeszcze chwile mi zajmie - jej robienie oczywiście, bo wszystkie mnożniki, koszty, współczynniki itp muszę rozpisać, a to trochę zajmuje nagromadzenie wszystkich danych + wszystko zabezpieczyć i testować.

Opublikowano

­Dziś nie pracowałem nad twierdzą.

Zabrałem się za robienie sklepów.

Ukończyłem w 100% kupowanie nowych przedmiotów w zbrojowni.

Teraz to już z górki, bo gabinet magii to chwila roboty, jak mam zbrojownię skończoną.

Jak skończę w 100% sklepy, to dodam autogenerację przedmiotów po rejestracji do sklepów + ew. karczmy.

Kupowanie (czyt. przenoszenie ze sklepu do plecaka) muszę dopisać, ale to 5 minut roboty, o ile nie napotkam na drodze poważniejszych problemów.

19.png

Usunąłem na razie limit kont na jeden adres ip, właściwie "zakomentowałem" go.

Do sklepów będę musiał w późniejszym czasie dodać możliwość nasunięcia na przedmiot kamienia (to kułko koło grafiki przedmiotu), a same kamienie nie są problemem. Być może dodać je w sklepach też do kupienia lub z lochów/misji itp.

Do zbrojowni dodać będę musiał klucze (muszę sprawdzić czy one mają być do zbrojowni czy gabinetu magii).

Jutro zamierzam skończyć sklepy.

Dodatkowe statystyki za rasę usunąłem.

Opublikowano

Twierdza jeszcze chwile mi zajmie - jej robienie oczywiście, bo wszystkie mnożniki, koszty, współczynniki itp muszę rozpisać, a to trochę zajmuje nagromadzenie wszystkich danych + wszystko zabezpieczyć i testować.

czynnik + czynnik = 2 współczynniki

a nie tak jak napisałeś czynnik + czynnik + współczynniki

:)

PS od kiedy w nickach można wpisywać kropki ?

Hejo

Opublikowano

czynnik + czynnik = 2 współczynniki

a nie tak jak napisałeś czynnik + czynnik + współczynniki

:)

PS od kiedy w nickach można wpisywać kropki ?

To mój serwer i ja decyduję co można, a co nie można.

I tak rejestrację muszę poprawić (możliwe znaki itp).

To są testowe konta, tworzone podczas np. robienia rejestracji czy też innych rzeczy.

Codziennie w godzinach wieczornych będę dodawał nowy post dotyczącz serwera.

Oto lista wszystkich screenów dotychczas zrobionych i ogólnodostępnych w głównym poście:

1.png

2.png3.png4.png5.png6.png7.png8.png9.png10.png11.png12.png13.png14.png15.png16.png17.png18.png19.png

A teraz informacja dotycząca On-Game i powodu, dlaczego będzie to s4.aragium.pl, a nie s1.aragium.pl.

Otóż pierw zostanie otworzony s4, a w późniejszym czasie zostanie zaktualizowany On-Game i domena s3.aragium.pl itp będzie kierować na s3.on-game.pl itp, a konta nie przepadną (jedynie będę musiał przepisać skrypty, by zaktualizować on-game pod najnowszą wersję).

Edit:

Dodałem do itemków sloty na kamienie:

20.png

­

Opublikowano

Prace nad serwerem zostały wznowione. Na dniach zostanie otwarty beta serwer z 30% ukończoną grą, aby przetestować to i poszukać ewentualnych bugów

Opublikowano

Tak jak wspomniał Weeker - na dniach będzie beta-server - założę dla niego oddzielny temat (oddzielny także adres będzie) i tam będzie trochę rzeczy gotowych, gotowych również do testowania.

Dziś dokończę kilka rzeczy i wezmę się za karczmę.

Zauważyłem podczas pisania wiedźmy, że wiedźma, którą niegdyś pisałem z Gilem jest źle napisana.

@Edit jutro dodam post nowy.

Dziś sporo dodałem...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...