Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta graficzna 2GB do 200 zł

tm_WIII

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiedz mu, że masz zasilacz 1500W ze zgubionymi złączami PCI-E. Co go obchodzi czy masz taki zasilacz czy taki. To twoja sprawa. Zapytaj się go tylko o te złącza. Nic więcej.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

• Odpowiedzi 97
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Eh ludzie, ludzie, pojecia widze nie macie o tym co kupujecie, zapewne jak wiekszosc gtx 460 tak i ten bedzie posiadal 2x6pin wejscia, zawsze mozesz uzyc przejsciowki z molexow, zalamany jestem Wasza postawa. 

A wlasciwie posiada, zeby nie bylo niepewnosci

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

alo alo pytanie czy to jest dobre i czy sie nie grzeje http://allegro.pl/gainward-gtx-460-gs-i6457013202.html

@miszkurkam

Jest przeciętny. Poza tym, wcześniej podałeś już tą kartę (inny sprzedający) i @Oski0202 ci napisał, że jest słaba.

Moje Konsole:

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

alo alo pytanie czy to jest dobre i czy sie nie grzeje http://allegro.pl/gainward-gtx-460-gs-i6457013202.html

@miszkurkam

Jest przeciętny. Poza tym, wcześniej podałeś już tą kartę (inny sprzedający) i @Oski0202 ci napisał, że jest słaba.

dobra mam chyba biorę http://allegro.pl/gigabyte-gtx-460-i6462997385.html#thumb/1

nmexyu-2.png

oznacz mnie jeśli chcesz żebym odpowiedział @tm_WIII

Opublikowano

mam tego gtx 460 gigabyte tylko że pisze nieznane urządzenie wiatraki się kręcą a sterowniki niezainstalowane ale chyba bez sterów powinny startować aha i jeszcez jedno czy ta karta będzie chodzić na vga to dvi ???

nmexyu-2.png

Opublikowano

mam tego gtx 460 gigabyte tylko że pisze nieznane urządzenie wiatraki się kręcą a sterowniki niezainstalowane ale chyba bez sterów powinny startować aha i jeszcez jedno czy ta karta będzie chodzić na vga to dvi ???

Musisz zainstalować sterowniki. Bez nich karta graficzna to zawsze będzie nieznane urządzenie lub podstawowa karta VGA (jakoś tak).

Moje Konsole:

XBOX ONE S

Mój komputer:

Opublikowano

Pomocy proszę :C #refresz @JacoH może ty coś ogarniesz aha słyszałem że można zmienić generację pci czy coś może to da rady 

nmexyu-2.png

Opublikowano

#refresz coś potrybiłem i wykrywa mi jako nieznane urządzenie tą kartę graficzną tylko czemu nie czyta z niej obrazu nawet bez sterowników to nie wiem :C gdzie znajdę sterowniki do chipsetu płyta główna to h61m-e33 procek i3-2100

@Ktosiu

@miszkurkam

@JacoH

@Oski0202

@CiasteczkoMen

@BornVillain

nmexyu-2.png

Opublikowano

Na stronie producenta płyty w supporcie.  

Najpier trzeba sterownik do płyty zainstalować potem nvidii, widocznie bios nie wyłącza integry. 

Gdzies ty wogulę podłączył kabel od monitora? Do integry czy dedykowanej ? Na HDMI może nie działać obraz do czasu instalacji sterowników 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Na stronie producenta płyty w supporcie.  

Najpier trzeba sterownik do płyty zainstalować potem nvidii, widocznie bios nie wyłącza integry. 

Gdzies ty wogulę podłączył kabel od monitora? Do integry czy dedykowanej ? Na HDMI może nie działać obraz do czasu instalacji sterowników 

kabel podpięty pod integrę podpinałem dvi pod gtx 460 ale obraz na monitorze nie startuje monitor tak jakby śpi

nmexyu-2.png

Opublikowano

Jak pisałem najpierw sterowniki do integry a potem instalowac nvidii. 

poszukaj w biosie opcji załączenia/wyłączenia integry

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Jak pisałem najpierw sterowniki do integry a potem instalowac nvidii. 

poszukaj w biosie opcji załączenia/wyłączenia integry

zrobiłem to co kazałeś a tu znowu to i dalej pisze nieznane urządzenie aha jeszcze pozmieniałem trochę w biosie i pojawiły się na minute artefakty

post-1415223-0-40508000-1473601280.png

nmexyu-2.png

Opublikowano

Kupiłeś uszkodzoną  :) Dosyć popularna wada w tej serii, a szczególnie w gtx 460 i 560
ale dało się to jakos wymusic, zaraz poszukam.
#edit
kurde, kiedyś z jednym typkiem kombinowałem nad tym pol dnia az wreszcie odpalil ta karte. wiem, ze jest to zalezne od sposobu komunikowania sie gpu z cpu
radeony komunikuja sie inaczej (przez HW) bezposrednio z CPU
GTXy robia to software'owo do 3D itp, a to zeby wyswietlal sie obraz to jest zrobione tak jak w radeonach, ciezko mi to wyjasnic, ale wlasnie na tej komunikacji i jakims uszkodzeniu polegał problem.
Ovczywiście u Ciebie może być inaczej, ale nie pomogę za bardzo. Sprawdź gpu na innym pc.

Opublikowano

Kupiłeś uszkodzoną  :) Dosyć popularna wada w tej serii, a szczególnie w gtx 460 i 560

ale dało się to jakos wymusic, zaraz poszukam.

#edit

kurde, kiedyś z jednym typkiem kombinowałem nad tym pol dnia az wreszcie odpalil ta karte. wiem, ze jest to zalezne od sposobu komunikowania sie gpu z cpu

radeony komunikuja sie inaczej (przez HW) bezposrednio z CPU

GTXy robia to software'owo do 3D itp, a to zeby wyswietlal sie obraz to jest zrobione tak jak w radeonach, ciezko mi to wyjasnic, ale wlasnie na tej komunikacji i jakims uszkodzeniu polegał problem.

Ovczywiście u Ciebie może być inaczej, ale nie pomogę za bardzo. Sprawdź gpu na innym pc.

po co koleś by mi pisał że karta sprawna na jego kompie testował jak ktoś wie jak wyłączyć integrę w biosie niech pisze

nmexyu-2.png

Opublikowano

Jak masz możliwość to zarzuć zdjęciami z zakładek biosu.

Ja na płycie gigabyte mam:

Enable onboard GPU:

- always

- pci

- PEG (pci-e)

Szukaj podobnych opcji w twoim biosie.

Opublikowano

Enable onboard GPU:

- always

- pci

- PEG (pci-e)

@kingofdeadlu

masz tu mój bios https://www.youtube.com/watch?v=_hZbF379cek

aha jeszcze takie pytanie do was czy karta graficzna bez sterowników powinna wyświetlać obraz bo w starszych tak było ale nie wiem jak jest teraz ?

nmexyu-2.png

Opublikowano

Enable onboard GPU:

- always

- pci

- PEG (pci-e)

@kingofdeadlu

aha jeszcze takie pytanie do was czy karta graficzna bez sterowników powinna wyświetlać obraz bo w starszych tak było ale nie wiem jak jest teraz ?

Wchodzisz do Advanced > Integrated Graphics Devices > Initlate Graphic  Adapter > PEG.

Powinna.

Moje Konsole:

XBOX ONE S

Mój komputer:

Opublikowano

Enable onboard GPU:

- always

- pci

- PEG (pci-e)

@kingofdeadlu

Wchodzisz do Advanced > Integrated Graphics Devices > Initlate Graphic  Adapter > PEG.

Powinna.

więc zrobiłem tak pojawiły się artefakty później wyskoczyło że sterownik przestał odpowiadać ale odzyskał sprawność nie ma już artefaktów karta graficzna dalej jako nieznane urządzenie dodam jeszcze że na tej płycie głównej poszła jedna grafa poszły na niej kondensatory czy to może przez to ?

@miszkurkam

nmexyu-2.png

Opublikowano

Halo Halo Halo witam ponownie #REFRESZ więc tak dałem ziomkowi żeby sprawdził mojego gtx 460 i sprawdził i u niego działa dodam jeszcze że ja też sprawdzałem jego gt 630 i nie jest tak źle jak myślałem ale i tak jest niestabilny :C no ale lepszy rydz niż nic i u mnie działa ten jego gt 630 co może być przyczyną ??? 

@Ktosiu
@miszkurkam
@JacoH
@Oski0202
@CiasteczkoMen
@BornVillain

nmexyu-2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...