Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pointery w Terrarii.

QuQu97

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem ze znalezieniem pointera w grze "Terraria". Znajduję adres (typu Float), oczywiście dodaje do listy, PPM > Pointer scan for this address. Zawsze to działało, jednak teraz po ponownym uruchomieniu gry, znalezieniu adresu i Rescanie albo zostaje <100 adresów, które znikają po ponownym uruchomieniu gry/komputera i skanie, albo nie zostaje żaden adres.

Próbowałem zwiększyć poziom przeszukiwanych pointerów do 10, 20, 50, 100, 200 czy nawet 500. Przy ostatnich trzech wartościach skan trzymałem tylko przez około minutę - nie mam paru(nastu) tera dysku, żeby to pomieścić :). Oczywiście np. 430 offset wciąż posiada wartość (51C), wydaje mi się, że potem pointery powinny wynosić 0.

Przy próbie ręcznego szukania znajduję 3 pointery. Jeżeli chcę szukać dalej (PPM > Find out what access this address) zachowuje się dosyć dziwnie - pokazuje mi się kilka adresów, gra się tak jakby zatrzymuje, wciąż słyszę dźwięk (bardzo spowolniony), nie jestem w stanie nic zrobić, obraz także się nie rusza. Adresy natomiast zwiększają się o 1000. Czyli mając w okienku (w tym od "Find out what access this address" dwa adresy lecą na zmianę pierwszy od 0 od 1000,

drugi od 0 do 1000,

pierwszy od 1000 do 2000 itd.

Czy ja robię coś źle, czy to w grze jest tyle pointerów.

I czy o ilości pointerów można dowolnie zadecydować podczas tworzenia gry, czy ktoś by się bawił w 500 pointerów (Nie wierzę, ale wolę zapytać).

Opublikowano

Witam, 

Proszę napisać temat w odpowiednim dziale, ja już od roku nie zaglądałem zbyt często do CE, więc za dużo też nie powiem.

Jak miałem problemy to pisałem na forum CE, ale nie polskim tutaj dziale tylko oficjalnym forum programu.

Tylko nie pisz, że chcesz coś do gry multiplayer zrobić, bo zostaniesz zbanowany albo temat znajdzie się w koszu.

Pozdrawiam

Wszystkie poradniki w "O mnie" i na moim profilu YouTube.

51dd70965ae71.png

!!!HIT!!! -- Pełno klientów na DT nawet na najstarszym kompie bez zamuły!

!!!HIT!!! -- Nowa modyfikacja do Metina FastKill

World of Metin2

• 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...