Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rzucam palenie papierosów

Ashea.eu

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 99
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

i ciekawe jakie sa skutki uboczne po tych tabletkach?

Dziś rano zacząłem brać tabletki i nie widzę żeby coś ze mną było nie tak na razie jest wszystko ok zobaczymy jutro rano 

regularne spozywanie jakiegokolwiek leku wiąże się z poważnymi skutkami

Biorę inne leki od 3 lat ale to się wiąże z inną chorobą którą mam i te leki nie wpływają negatywnie na mój organizm wręcz pozytywnie pomagają 

Opublikowano

Jeśli cały czas myślisz o papierosie, nawet w kontekście rzucania ich robisz błąd..

Może nie zapalisz teraz papierosa i twoje płuca mają trochę luzu ale rzucając taki nałóg musisz się liczyć tym, że często Ci się zdarzy o papierosie pomyśleć przez co twoja psychika będzie Ci przeszkadzać w rzuceniu. 

Grunt to poznanie siebie d:

Powodzenia z rzuceniem tego silnego nałogu i pamiętaj, że jak rzucasz nałóg na siłę to może Ci nie wyjść, trzeba do tego podejść skutecznie ale z dystansem.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

­Co prawda się nie znamy i ten temat to trochę... niepotrzebny spam? ale i tak życzę powodzenia. Sam nie palę (rzadko xD) Powodzenia ;)

Opublikowano

A może znajdź jakieś zajęcie które skutecznie Ci wyrzuci palenie z głowy?

Opublikowano

Jeśli cały czas myślisz o papierosie, nawet w kontekście rzucania ich robisz błąd..

Może nie zapalisz teraz papierosa i twoje płuca mają trochę luzu ale rzucając taki nałóg musisz się liczyć tym, że często Ci się zdarzy o papierosie pomyśleć przez co twoja psychika będzie Ci przeszkadzać w rzuceniu. 

Grunt to poznanie siebie d:

Powodzenia z rzuceniem tego silnego nałogu i pamiętaj, że jak rzucasz nałóg na siłę to może Ci nie wyjść, trzeba do tego podejść skutecznie ale z dystansem.

Nie rzucam papierosów na siłę ale jeśli będę tego potrzebował to na pewno zapalę nie dużo może 1-2 na cały dzień ale na razie nie mam takiej potrzeby,psychika też dużo robi jeśli o tym nie myślisz to nie ciągnie,jeśli natomiast myślisz to masz mniejsze szanse na to aby z tym skończyć.

­Co prawda się nie znamy i ten temat to trochę... niepotrzebny spam? ale i tak życzę powodzenia. Sam nie palę (rzadko xD) Powodzenia ;)

Dobrze że nie palisz i tak trzymaj 

A może znajdź jakieś zajęcie które skutecznie Ci wyrzuci palenie z głowy?

Jakieś propozycje ?  ;)

Opublikowano

Brawo. Ja rzuciłem z dnia na dzień. Powiedziałem dość i na siłę nie paliłem. Na początku było mega ciężko ale teraz nie czuje potrzeby żeby sięgnąć po fajkę. Nie palę od 3 miesięcy.

ZBIERAM PLUSY +

Opublikowano

Brawo. Ja rzuciłem z dnia na dzień. Powiedziałem dość i na siłę nie paliłem. Na początku było mega ciężko ale teraz nie czuje potrzeby żeby sięgnąć po fajkę. Nie palę od 3 miesięcy.

Również gratuluje ja się trzymam jak mogę i na razie dobrze mi to idzie,ale przede mną jeszcze 22 dni terapii.

Opublikowano

NA CO TEN TEMAT JAK TO NIKOGO NIE OBCHODZI JAKIS RANDOM Z INTERNETU

Wypierdalaj już typie, szczególnie z tym sraniem się na caps locku. Nikt Cię tu nie trzyma, przeszkadza? To won. Proste.

Autorowi życzę powodzonka, a podludźmi jak ten typ @up się nie przejmuj.

Opublikowano

Wypierdalaj już typie, szczególnie z tym sraniem się na caps locku. Nikt Cię tu nie trzyma, przeszkadza? To won. Proste.

Autorowi życzę powodzonka, a podludźmi jak ten typ @up się nie przejmuj.

Akurat tym człowiekiem up nie przejmuję się bo wiem jacy są ludzie i wybaczam mu że troszkę nie ogarnięty  ;)

Opublikowano

Paliłem nałogowo, pewnego dnia postanowiłem, że przestanę palić, następnego dnia już nie paliłem, do dzisiaj nie palę (minęło jakieś 7 lat) choć czasem ciągnie jak się wkurwię

stopniowo ograniczaj te tabletki jak już są ci aż tak potrzebne

6LbMtBd.jpg

Opublikowano

Paliłem nałogowo, pewnego dnia postanowiłem, że przestanę palić, następnego dnia już nie paliłem, do dzisiaj nie palę (minęło jakieś 7 lat) choć czasem ciągnie jak się wkurwię

stopniowo ograniczaj te tabletki jak już są ci aż tak potrzebne

Jak się wkurwię to też mam chęć zapalić ale się nie daje,co do tabletek z każdym dniem biorę mniej aż do końca terapii.

Opublikowano

wez idz tam sobie pograj w gierki fantasy

ZRESZTA CO JA BEDE Z MANGOZJEBEM ROZMAWIAL XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Widzę poziom niższy niż podludzika xD Wracaj do swojej jaskini. ;) Zresztą co gadać z typem co słucha gówno rapu, gdzie początek to HWDP. xD

I najlepiej przyjebać się do anime... a w realu to byś tego w twarz nie powiedział, bo byś się zesrał kozaczku z internetu.

Opublikowano

Widzę poziom niższy niż podludzika xD Wracaj do swojej jaskini. ;) Zresztą co gadać z typem co słucha gówno rapu, gdzie początek to HWDP. xD

I najlepiej przyjebać się do anime... a w realu to byś tego w twarz nie powiedział, bo byś się zesrał kozaczku z internetu.

Skończcie chłopaki to i tak do niczego nie doprowadzi nie założyłem tego tematu aby ktoś się z kimś kłócił.

Opublikowano

­

Te tabletki to placebo. Jeśli naprawdę chcesz przestać palić, to po prostu wyrzuć fajki i nie kupuj ich więcej.

Jeżeli jest uzależniony od nikotyny to nie jest efekt placebo, bo takie tabletki dostarczają coraz mniejsze dawki nikotyny, aż w końcu organizm nie będzie miał do niej ciągu.

Powodzenia, ja rok temu paliłem paczke dziennie, teraz zapale raz na tydzien/dwa a czasem nawet miesiąc przerwy - ostatnią paczkę kupiłem w październiku.

Opublikowano

29 styczeń godz 08.21 4 dzień terapii na tabletkach  :) ciągnie aby zapalić ale trzymam twardo i od 1 dnia terapii nie zapaliłem ani 1 papierosa :D i powiem wam szczerze że coraz lepiej się czuję minął kaszel i duszności,co wieczór pobiegam jeszcze sobie jakieś 2-3 km i wracam do domu odpoczęty.

Opublikowano

Nie wiem czy taki temat ma sens, bo to troche nie­potrzebny spam.

Generalnie dobry jest desmoxan. Jeśli się stosujesz do zaleceń z ulotki to łatwo rzucisz palenie. Wiem, bo mój partner używał półtora roku temu.

desmoxan to gowno, w dodatku drogie. Tabex, pomimo ze zawiera te same skladniki, jest o wiele tanszy.

#topic: proponuje Ci przeczytac ksiazke, Allena Carra. Po jej przeczytaniu, dochodzisz do wniosku, dlaczego palisz, co Ci daje tak na prawde palenie i jak w latwy sposob mozesz rzucic palenie, bez "wkurwow" itp. Sam dzieki niej rzucilem, bez zadnych tabletek, ani silnej woli

http://i.imgur.com/rNcKrba.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...