Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Paląca młodzież

aresorek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A mi to bardzo przeszkadza, gdy 5-7 osób po przerwie wraca do klasy i za przeproszeniem jebią tym gównem. Dla takich osób powinny być przeszklone cele w klasie, żeby wszystko widzieli i słyszeli, ale nie było ich czuć. Najlepiej z oknem którego się nie da zamknąć - bo i to tego też potrafią się przywalić, że otwieram okna jak przychodzą bo śmierdzi, a oni z tekstem, że im zimno. Stać na chodniku paląc to gówno nie było zimno, a jak chcę klasę przewietrzyć bo śmierdzi to awantura bo zamarzają. 
To powinno być tak tępione, żeby im się odechciało uprzykrzać życia niepalącym. Śmierdziele i bezmózgi, bo jak określić osobę, która zaczyna palić w czasach gdy istnieje taka społeczna świadomość szkodliwości papierosów? Idiotą, równie dobrze mógłby wpierdalać trutkę na szczury, efekt taki sam a nie śmierdziałoby w miejscach, w których siedzę z nimi z konieczności. Bo gdybym mógł to bym wyszedł.

Wszyscy się chwalą, to i ja się pochwalę:

PC:
  CPU: 
Intel Core i7 6700K @ 4.5GHz
  COOLER: SilentiumPC Fortis 3 v2
  MOBO: MSI Z170A-G43 Plus
  RAM: 2x8GB HyperX Fury Black 2400MHz CL15
  GPU: Palit nVidia GeForce GTX1070 JetStream @ 2012MHz/4004MHz
  AUDIO: AIM SC808
  SSD: Goodram Iridium Pro 240GB
  HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB 
  PSU: SilentiumPC Enduro FM1 550W
  CASE: SilentiumPC Pax M70 Pure Black v2

PERYFERIA:
  Monitor: 
Eizo EV2450
  Audio: Technics SA-AX540 + Altus 110 (modyfikowane) + Superlux HD681EVO + Brainwavz M1
  Klawiatura: SPC Gear GK530 RGB Kalih Brown
  Mysz: A4Tech Bloody Blazing A90
  Podkładka: A4Tech Bloody B-081 
  Gamepad: Microsoft Xbox One Wireless Controller + Asus BT400
  Drukarka: Brother MFC-7460DN
  Kamerka: Logitech C270

LAPTOP:
  Model: 
Lenovo ThinkPad X230
  CPU: Intel Core i5 3210M @ 2,5GHz
  GPU: Intel HD4000
  RAM: 2x4GB Samsung 1600MHz
  SSD: Samsung PM830 128GB
  SCREEN: 1366x768 IPS, matowy
  3G: Ericsson H5321 gw
  BATTERY: Lenovo 9 Cell Extended Life Battery 44++

Opublikowano

Mam na to wyj*bane tylko ludzie szanujmy się... Idę obok szkoły podstawowej i słyszę od dziewczyny z może 4-5 klasy "Monika chodź za szkołę mam slimy" Tak z ciekawości poszedłem za nimi a one serio sobie szluga odpalają >.< 

Slimy jakby ktoś nie wiedział to są te chude papierosy

Sam nie jestem "święty" i zacząłem palić pod koniec 2 klasy gim. ale teraz to fajkę zapale raz na 1-2 miesiące i to nie spale jej całej 

#JebacSygnatury

Opublikowano

Nie palę, nie paliłem i palić nie będę. Ale jeśli chodzi o dzisiejszą młodzież to jest porażka. Wczoraj na rynku w moim mieście widziałem dzieci (6 klasa podstawówki lub 1 gim) palących elektrycznego papierosa. Żadnego pohamowania, palą w miejscu gdzie jest pełno ludzi a sami mają może z 12/13 lat. No ale fejm musi być, niech ludzie wiedzą że się niczego nie boją, i że "nikt im nic nie zrobi". Kiedyś jak palili, to się chociaż chowali, gdzieś za blokami, gdzieś gdzie ludzi za dużo nie ma. A teraz...   

Cześć...

Opublikowano

"Elektryków" tak samo nie rozumiem. Jak nie mają co z palcami zrobić to niech paznokcie obgryzają. Jest to tak samo obrzydliwe, a może nawet bardziej. Nie paliłem, nie palę, raz spróbowałem by zrozumieć tych co palą - i już nigdy więcej nie spróbuję. I mam taką prośbę do wszystkich co palą, jeśli to czytacie - to Wy tego nie czujecie, ale po prostu śmierdzicie. Uszanujcie osoby które nie palą i nie palcie bezpośrednio przed wejściem do budynku, czy w budynku, jak nie umiecie wytrzymać kilka godzin w szkole bez papierosa to powinniście się poważnie nad sobą zastanowić. Nie wszystkim to przeszkadza, ale niektórych to silnie brzydzi (jak np. mnie) i nie jest to ani fajne, ani przyjemne siedzieć z wami w jednym pomieszczeniu i myśleć jak przyjemnie by było gdybyście wyszli i już nie wracali. 

PC:
  CPU: 

PERYFERIA:
  Monitor: 
Eizo EV2450
  Audio: Technics SA-AX540 + Altus 110 (modyfikowane) + Superlux HD681EVO + Brainwavz M1

LAPTOP:
  Model: 
Lenovo ThinkPad X230

Opublikowano

szybciej raka dostaniecie czytając mpc

rozpierdala mnie to myślenie, opodatkujmy papierosy jeszcze mocniej. Ja nie pale to niech oni kur.wa płacą bo chcą palić

to niech opodatkują te zjebane gry komputerowe przez które 60% młodzieży to jebaane żywe zombie, które ze wspomnień bądą mieli pente w lolu

23d5997a573e9.jpg

Opublikowano

Tylko że jak ktoś ci na ulicy dymi prosto w twarz to raka masz również i ty, niestety palenie bierne jest jeszcze gorsze od zwykłego. Powinni zakazać palenia, przecież to jest jak narkotyk. :> Albo podnieść podatki o kilka set %%.

Jak ktoś Ci dymi na ulicy, to nie masz od razu raka. Paląc kilka lat, nie ma 100%, że rak będzie. Koło losu.

Nie baw się w polityków. Czy akcyzę podnieść? Po podniesieniu akcyzy, logiczne jest powstanie szarej strefy.

Same palenie. Zacząłem palić w wieku 12 lat(przez 6 lat się kryłem), potem już normalnie. Widok 15-16 latka ze szlugiem nie robi różnicy. Takie czasy.

vlge7.gif

@Ravoner pls

Opublikowano

Jak ktoś Ci dymi na ulicy, to nie masz od razu raka. Paląc kilka lat, nie ma 100%, że rak będzie. Koło losu.

Nie baw się w polityków. Czy akcyzę podnieść? Po podniesieniu akcyzy, logiczne jest powstanie szarej strefy.

Same palenie. Zacząłem palić w wieku 12 lat(przez 6 lat się kryłem), potem już normalnie. Widok 15-16 latka ze szlugiem nie robi różnicy. Takie czasy.

Typowe usprawiedliwienie palacza... Koło losu jest bardzo wąskie, bowiem mało jest przypadków gdzie raka nie ma, sam fakt że palenie powoduję raka - wy tak możecie palić ze świadomością czyhającej śmierci? Raka może nie masz, ale jak codziennie na przystanku wdychasz te śmieci to jest to gorsze niż "zwykłe" palenie tj. palenie bierne.

Opublikowano

szybciej raka dostaniecie czytając mpc

rozpierdala mnie to myślenie, opodatkujmy papierosy jeszcze mocniej. Ja nie pale to niech oni kur.wa płacą bo chcą palić

to niech opodatkują te zjebane gry komputerowe przez które 60% młodzieży to jebaane żywe zombie, które ze wspomnień bądą mieli pente w lolu

Gra - jego sprawa, niech będzie ofermą życiową bez życia towarzyskiego, skoro cały swój wolny czas poświęca na granie to niech sobie gra. Ale jakoś nie szczypie mnie w oczy smród jego grania gdy prosto po "meczyku" usiądzie gdzieś w pobliżu (no chyba, że siedzi 24h i się nie umyje, ale to inna kwestia). Sami sobie szkodzą, ale nie szkodzą otoczeniu. A mnie kurwica bierze jak mi przychodzi siedzieć 8 godzin z takimi osobami w klasie i oddychać smrodem po fajkach. 

Poza tym nie znam chyba ani jednej osoby, która pali dłużej niż dajmy te 2-3 lata i nie żałuje. Każdy mówi, że gdyby miał wtedy tyle rozumu co teraz to by nie zaczynał. To przykry nałóg, w który popadają osoby bez własnej osobowości. Bo po co zaczyna się palić? Bo chce się być "fajnym", bo "kumple palą to ja też", bo "trzeba na coś umrzeć"? Jak dla mnie to takie próby przypodobania się kolegom, bo "nie jestem frajer i będę palił". A ja nie palę i mam kolegów - da się? Da się. Odmówić też się da.

Nie jestem za tym by ograniczać dostęp do papierosów, bo co kto robi ze swoim życiem to jego sprawa. Jestem jedynie za tym, by na głupocie jednych nie cierpieli drudzy. Powinny być bardziej dotkliwe kary za palenie w miejscach publicznych, przy dzieciach, dyrekcje szkół powinny też z tym walczyć - łapią delikwenta na fajce - na dzienniku elektronicznym informacja do wszystkich nauczycieli, że ma zostać odpytany. Bo wpisywanie zachowań mija się z celem. Nie raz i nie dwa robiliśmy w klasie akcję - plecaki palących wyrzucaliśmy na jeden koniec klasy, najczęściej przy oknach, które otwieraliśmy, a ludzie z tamtych ławek wbijali na ich miejsca. Nam tak bardzo nie śmierdziało, a skoro im ich wzajemny smród nie przeszkadza to niech siedzą razem. 

A co robią w swoich domach, samochodach mi wisi. Powinni uszanować jedynie tych, którzy nie palą. Bo są zdecydowaną większością. 

PC:
  CPU: 

PERYFERIA:
  Monitor: 
Eizo EV2450

LAPTOP:
  Model: 
Lenovo ThinkPad X230

Opublikowano

Mam na to wyj*bane tylko ludzie szanujmy się... Idę obok szkoły podstawowej i słyszę od dziewczyny z może 4-5 klasy "Monika chodź za szkołę mam slimy" Tak z ciekawości poszedłem za nimi a one serio sobie szluga odpalają >.< 

Slimy jakby ktoś nie wiedział to są te chude papierosy

Sam nie jestem "święty" i zacząłem palić pod koniec 2 klasy gim. ale teraz to fajkę zapale raz na 1-2 miesiące i to nie spale jej całej 

Lepiej palić szlugi, niż śledzić dziewczynki z podstawówki. 

Zapytam.

Co daje palenie fajek? 

Oj Wojciech, Wojciech xD

Tak gadacie, że palenie be i w ogóle i po co, na co. Jak się jara na szybko w kiblu w szkole, to pewnie chujnia. Ale przed snem na podwórku/balkonie, albo usiąść na jakiejś ławeczce czy schodkach w mieście i zapalić, to całkiem fajny klimat.

@rafix151 trochę ból dupy masz o palących ze szkoły.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

@rafix151 trochę ból dupy masz o palących ze szkoły.

Bo wyjątkowo nie znoszę tego smrodu, a muszę go znosić. Dlaczego mam to tolerować? Gdyby Tobie ktoś kazał kilka lat dzień w dzień siedzieć po 8 godzin w oborniku nie irytowało by Cię to? 

PC:
  CPU: 

PERYFERIA:
  Monitor: 
Eizo EV2450

LAPTOP:
  Model: 
Lenovo ThinkPad X230

Opublikowano

Gra - jego sprawa, niech będzie ofermą życiową bez życia towarzyskiego, skoro cały swój wolny czas poświęca na granie to niech sobie gra. Ale jakoś nie szczypie mnie w oczy smród jego grania gdy prosto po "meczyku" usiądzie gdzieś w pobliżu (no chyba, że siedzi 24h i się nie umyje, ale to inna kwestia). Sami sobie szkodzą, ale nie szkodzą otoczeniu. A mnie kurwica bierze jak mi przychodzi siedzieć 8 godzin z takimi osobami w klasie i oddychać smrodem po fajkach. 

Poza tym nie znam chyba ani jednej osoby, która pali dłużej niż dajmy te 2-3 lata i nie żałuje. Każdy mówi, że gdyby miał wtedy tyle rozumu co teraz to by nie zaczynał. To przykry nałóg, w który popadają osoby bez własnej osobowości. Bo po co zaczyna się palić? Bo chce się być "fajnym", bo "kumple palą to ja też", bo "trzeba na coś umrzeć"? Jak dla mnie to takie próby przypodobania się kolegom, bo "nie jestem frajer i będę palił". A ja nie palę i mam kolegów - da się? Da się. Odmówić też się da.

Nie jestem za tym by ograniczać dostęp do papierosów, bo co kto robi ze swoim życiem to jego sprawa. Jestem jedynie za tym, by na głupocie jednych nie cierpieli drudzy. Powinny być bardziej dotkliwe kary za palenie w miejscach publicznych, przy dzieciach, dyrekcje szkół powinny też z tym walczyć - łapią delikwenta na fajce - na dzienniku elektronicznym informacja do wszystkich nauczycieli, że ma zostać odpytany. Bo wpisywanie zachowań mija się z celem. Nie raz i nie dwa robiliśmy w klasie akcję - plecaki palących wyrzucaliśmy na jeden koniec klasy, najczęściej przy oknach, które otwieraliśmy, a ludzie z tamtych ławek wbijali na ich miejsca. Nam tak bardzo nie śmierdziało, a skoro im ich wzajemny smród nie przeszkadza to niech siedzą razem. 

A co robią w swoich domach, samochodach mi wisi. Powinni uszanować jedynie tych, którzy nie palą. Bo są zdecydowaną większością. 

ty wiesz że za jaranie na przystanku jest 500 złoty ? to tyle ile za wyprzedzanie na podwójnej gdzie ryzykujesz kogoś życie

jak śmierdzą to śmierdzą, ich problem nie zadawaj się to nie będziesz czuć bo jak nie siedzisz obok palącego to nie ma chuuja ze sie tak po klasie rozniesie

a z tymi plecakami to czysta gimba akcja

23d5997a573e9.jpg

Opublikowano

Typowe usprawiedliwienie palacza... Koło losu jest bardzo wąskie, bowiem mało jest przypadków gdzie raka nie ma, sam fakt że palenie powoduję raka - wy tak możecie palić ze świadomością czyhającej śmierci? Raka może nie masz, ale jak codziennie na przystanku wdychasz te śmieci to jest to gorsze niż "zwykłe" palenie tj. palenie bierne.

Człowieku, nie żadne usprawiedliwienie. Wujek zmarł, paląc 4 lata. Ojciec palił 20 lat i miał tylko guza na gardle. Koło losu, więc nie pierdol. Mozesz palić rok i zdechniesz, możesz palić 30 i dożyjesz starości.

Jak palenie bierne Ci przeszkadza, to możesz uwagę zwrócić. Sam jak palę w miejscu publicznym, to zawsze gdzieś z boku. Człowiek mnie raz zapytał, czy mogę odejść, bo nie pali i mu to przeszkadza. Odszedłem nie było problemu. Już tak nie hiperbolizuj, że raka złapiesz jadąc, albo wracając ze szkoły. No k***a proszę.

vlge7.gif

@Ravoner pls

Opublikowano

Jak można się wtrącać do tego, co kto robi? Ich osobista sprawa, a jak Wam przeszkadza, że ktoś jara w Waszej obecności zwróćcie uwagę, a nie zachowujecie się jak pizdy.

MPC jak elektroda

Opublikowano

"Elektryków" tak samo nie rozumiem. Jak nie mają co z palcami zrobić to niech paznokcie obgryzają. Jest to tak samo obrzydliwe, a może nawet bardziej. Nie paliłem, nie palę, raz spróbowałem by zrozumieć tych co palą - i już nigdy więcej nie spróbuję. I mam taką prośbę do wszystkich co palą, jeśli to czytacie - to Wy tego nie czujecie, ale po prostu śmierdzicie. Uszanujcie osoby które nie palą i nie palcie bezpośrednio przed wejściem do budynku, czy w budynku, jak nie umiecie wytrzymać kilka godzin w szkole bez papierosa to powinniście się poważnie nad sobą zastanowić. Nie wszystkim to przeszkadza, ale niektórych to silnie brzydzi (jak np. mnie) i nie jest to ani fajne, ani przyjemne siedzieć z wami w jednym pomieszczeniu i myśleć jak przyjemnie by było gdybyście wyszli i już nie wracali. 

Trutka dla szczurów ? no pls papierosy mozesz palic przez 60 lat czy nawet 80 i nic ci nie bedzie a zjadając trutkę zdechniesz po kilku tygodniach :D.

Zapytam.

Co daje palenie fajek? 

Mocną faze jesli ktos nie palil :) a e fajki daje to dymek ktorym mozesz poszpanować w szkole :D.

Bo wyjątkowo nie znoszę tego smrodu, a muszę go znosić. Dlaczego mam to tolerować? Gdyby Tobie ktoś kazał kilka lat dzień w dzień siedzieć po 8 godzin w oborniku nie irytowało by Cię to? 

To zmien szkole i nie bedziesz mial tego bolu dupy :D.

Niech pala kazdy ma prawo do "skosztowania" czegos 

Opublikowano

Witam. (Praca do szkoły, a tak w ogóle sam się chciałem trochę dowiedzieć o Waszym zdaniu.)

Chciałem się Ciebie zapytać co myślisz jak widzisz na ulicy młodzież (15-17) i sobie normalnie palą elektryki/papierosy ?

Twoim zdaniem od minimum ilu lat powinno się móc normalnie palić elektryki/papierosy ? (Twoim zdaniem, a nie brać z prawa- 18lat)

Pytanie do osób pełnoletnich- Kiedy widzisz nieletniego który pali, jaka jest Twoja reakcja ?

Sam zacząłem palić, jak mialem 15 lat. Teraz mam 25 i nie idzie tego rzucić :<

Opublikowano

Trutka dla szczurów ? no pls papierosy mozesz palic przez 60 lat czy nawet 80 i nic ci nie bedzie a zjadając trutkę zdechniesz po kilku tygodniach :D.

Niech pala kazdy ma prawo do "skosztowania" czegos 

Masz rację, można paląc przeżyć 60 lat, ale to naprawdę graniczy z cudem.  xD Jak chcesz możesz zaryzykować...

Skosztowania papierosów? Przecież to nic innego jak bomba zegarowa.  :((  :((  :((

Opublikowano

A kto komu może zabronić pić, palić czy ćpać, ludzie bądźmy moralni. Każdy ma swój rozum i niech sam decyduje o swoim życiu.

A kto komu może zabronić pić, palić czy ćpać, ludzie bądźmy moralni. Każdy ma swój rozum i niech sam decyduje o swoim życiu.

805491408806070489277.png

Opublikowano

To zmien szkole i nie bedziesz mial tego bolu dupy :D.

Widzisz, nie zamierzam zmieniać szkoły, bo ja nic złego nie robię. Chciałbym jedynie by osoby palące uszanowały tych, którzy nie palą i to nie jest tylko moje zdanie, u mnie w domu nikt nie pali, wśród osób, z którymi spędzam czas też nie ma palaczy. Nie jestem przyzwyczajony do tego smrodu, wiele osób też nie jest, po prostu to przeszkadza. Każdy o zdrowym zmyśle powonienia ma zapachy które lubi i których nie toleruje. Jestem ciekawy czy zmieniłbyś autobus, którym byś jechał na jakieś umówione spotkanie gdyby jechał nim po prostu menel. Taki, który się nie myje, śmierdzi alkoholem i własnymi fekaliami. Nie zmieniłbyś, bo akurat jechałbyś w jakimś ważnym celu. I co mam rozumieć, że ani trochę Cię to nie zirytuje, bo "kazdy ma prawo do "skosztowania" czegos "?

ty wiesz że za jaranie na przystanku jest 500 złoty ? to tyle ile za wyprzedzanie na podwójnej gdzie ryzykujesz kogoś życie

jak śmierdzą to śmierdzą, ich problem nie zadawaj się to nie będziesz czuć bo jak nie siedzisz obok palącego to nie ma chuuja ze sie tak po klasie rozniesie

a z tymi plecakami to czysta gimba akcja

Jest do 500zł, równie dobrze możesz dostać 50. Poza tym to tylko na przystanku, metr od przystanku już można palić ile wlezie. To samo tyczy się przejść dla pieszych, chodników, klatek schodowych itd. O karach za wykroczenia drogowe nawet nie będę wspominał, bo w większości też są śmieszne. Jak bardzo trzeba nie mieć wyobraźni by wyprzedzać na podwójnej. W końcu z jakiegoś powodu się tam znalazła.

Poza tym o ile mam wpływ na to kto siedzi obok mnie, tak na to kto siedzi w sąsiedniej ławce nie bardzo. I nikt mi nie wmówi, że nie czuć. Bo czuć i to intensywnie. Nie chce mi się już na ten temat dyskutować, są osoby, którym smród dymu papierosowego przeszkadza, Wy sobie palcie, ja nie zamierzam. Ale opinię osób, których brzydzi smród papierosów powinno się respektować - bo brak smrodu z naszej strony Wam nie przeszkadza, a nam Wasz już tak. 

PC:
  CPU: 

PERYFERIA:
  Monitor: 
Eizo EV2450

LAPTOP:
  Model: 
Lenovo ThinkPad X230

Opublikowano

Witam. (Praca do szkoły, a tak w ogóle sam się chciałem trochę dowiedzieć o Waszym zdaniu.)

Chciałem się Ciebie zapytać co myślisz jak widzisz na ulicy młodzież (15-17) i sobie normalnie palą elektryki/papierosy ? Nie zawracam sobie głowy jakimiś małolatami, przecież to są dla mnie obce osoby. Co innego osoba z rodziny, a co innego jakiś random na ulicy.

Twoim zdaniem od minimum ilu lat powinno się móc normalnie palić elektryki/papierosy ? (Twoim zdaniem, a nie brać z prawa- 18lat) Nie mam pojęcia, skoro alkohol jest od 18 lat, to i tak samo powinno być z fajkami. Osoby dorosłe same za siebie odpowiadają.

Pytanie do osób pełnoletnich- Kiedy widzisz nieletniego który pali, jaka jest Twoja reakcja ? A jaka może być moja reakcja? Co mogę zrobić? Przecież nie chwycę za rączkę i nie będę prowadził do rodziców. Nie mam prawa tykać dzieci... Gdybym spotkał dziecko znajomego, to bym go o tym poinformował, gdybym spotkał własne dziecko, to bym kupił paczkę fajek i kazał wypalić całą paczkę od razu z nadzieją, że będzie rzygał dalej niż widzi.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Pytanie do osób pełnoletnich- Kiedy widzisz nieletniego który pali, jaka jest Twoja reakcja ?

Co zrobisz? Nic nie zrobisz, Oni będą śmierdzieć fajami i tracić pieniądze a zarazem zdrowie... :v

Co zrobisz? Nic nie zrobisz, Oni będą śmierdzieć fajami i tracić pieniądze a zarazem zdrowie... :v

mój znak rozpoznawczy to jego brak

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...