Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Paląca młodzież

aresorek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. (Praca do szkoły, a tak w ogóle sam się chciałem trochę dowiedzieć o Waszym zdaniu.)

Chciałem się Ciebie zapytać co myślisz jak widzisz na ulicy młodzież (15-17) i sobie normalnie palą elektryki/papierosy ?

Twoim zdaniem od minimum ilu lat powinno się móc normalnie palić elektryki/papierosy ? (Twoim zdaniem, a nie brać z prawa- 18lat)

Pytanie do osób pełnoletnich- Kiedy widzisz nieletniego który pali, jaka jest Twoja reakcja ?

Opublikowano

Nie obchodzi mnie to kompletnie, jeżeli chce palić to niech pali.

Ja mam 20 lat i nie palę, kiedyś paliłem okazjonalnie.

VNp6c2U.png

Opublikowano

Ja mam w zasadzie 21 lat i często jest mi po prostu głupio palić idąc chodnikiem. W wieku 15 lat to bym się chował po kątach, żeby zajarać fajka na trzech. Ale nie mam nic przeciwko jeśli ktoś pali na ulicy, nawet jeśli nie jest pełnoletni.

Imo palenie od 18 lat jest ok.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Ja pale i ch** ci do tego ! Niech sobie pala a ty nie wpierdalaj sie nie twoje zdrowie :) :)

Palić to sobie możesz, ale spacji przed znakami interpunkcyjnymi to ty nie stawiaj.

Co tak agresywnie, lol. Gość napisał, że zbiera dane do szkoły, a ty się srasz.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Palą dlatego, bo inni koledzy, a nie chcą być gorsi. Dla jakiego innego powodu można palić w takim wieku?

Jak dla mnie najlepiej od +18 lat, bo wtedy nie wygląda to już tak śmiesznie. Ktoś może zaczynać nawet od 30 lat, zależy jakie ma potrzeby. 

denzel.png

Opublikowano

Palić to sobie możesz, ale spacji przed znakami interpunkcyjnymi to ty nie stawiaj.

Co tak agresywnie, lol. Gość napisał, że zbiera dane do szkoły, a ty się srasz.

Tak naprawdę chciałem też po prostu poznać innych zdanie, bo sam palę (okazyjnie, jak pan @Hola napisał) ale ja mam już praktycznie 17 lat. Ale do szkoły też oczywiście zbieram informacje.

Takie dwie pieczenie na jednym ogniu. :makka:

Opublikowano

Szczerze powiem, że jak widzę obecną młodzież to nie wiem czy się śmiać czy płakać, szczególnie kiedy widzę jakiegoś, za przeproszeniem, szczyla z fajką, który myśli że jest bogiem tego świata.­

Osobiście w ogóle jestem przeciwna paleniu, przez to że najbliższe mi osoby paliły zawsze i mam teraz astmę. A leki nie należą do tanich. Wracając do tematu - osobiście uważam, że 17-18 lat jest ok, jako taki wyznacznik od kiedy można palić. Człowiek wtedy lepiej sobie radzi z własnymi uzależnieniami.. znaczy, chodzi mi tu że bardziej rozumie że może się uzależnić i ma raczej wtedy na tyle rozumu, by stwierdzić co robi i czy tego chce.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Na osoby palące nie zwracam w ogóle uwagi, ponieważ to mnie po prostu brzydzi i odrzuca, a od samego dymu papierosowego po prostu zaczynam się dusić, więc zawsze omijam takich ludzi.

Opublikowano

Jebie mnie to, niech sobie robią co chcą. Zakazywanie ludziom czegoś i tak nic nie da, wiele osób na przekór będzie to robić, jak już to powinno się uświadamiać czym to grozi, a to jaką ktoś podejmie decyzje to już jego wybór.

Opublikowano

Witam. (Praca do szkoły, a tak w ogóle sam się chciałem trochę dowiedzieć o Waszym zdaniu.)

Chciałem się Ciebie zapytać co myślisz jak widzisz na ulicy młodzież (15-17) i sobie normalnie palą elektryki/papierosy ?

Twoim zdaniem od minimum ilu lat powinno się móc normalnie palić elektryki/papierosy ? (Twoim zdaniem, a nie brać z prawa- 18lat)

Pytanie do osób pełnoletnich- Kiedy widzisz nieletniego który pali, jaka jest Twoja reakcja ?

Mam nadzieję, że skurwysyny dostaną raka, a co! Szczególnie jak idą z tym elektro gównem i ci będą tym jebanym dymkiem napierdalać wkoło. 

Z 20-21lat+

Nikt z pełnoletnich nic z tym nie robi, ba, nawet ognia dają takim zjebogimbazjalistom, którzy muszą sobie zajarać, bo jacy to oni k***a nie zestresowani bo dostali banie z przyrki.

Opublikowano

Mi osoby palące nie przeszkadzają. Jest to selekcja naturalna, a jej nie powinno się powstrzymywać. Chcą to niech się trują i chorują na raka, mnie to nie obchodzi.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Mi osoby palące nie przeszkadzają. Jest to selekcja naturalna, a jej nie powinno się powstrzymywać. Chcą to niech się trują i chorują na raka, mnie to nie obchodzi.

Tylko że jak ktoś ci na ulicy dymi prosto w twarz to raka masz również i ty, niestety palenie bierne jest jeszcze gorsze od zwykłego. Powinni zakazać palenia, przecież to jest jak narkotyk. :> Albo podnieść podatki o kilka set %%.

Opublikowano

Tylko że jak ktoś ci na ulicy dymi prosto w twarz to raka masz również i ty, niestety palenie bierne jest jeszcze gorsze od zwykłego. Powinni zakazać palenia, przecież to jest jak narkotyk. :> Albo podnieść podatki o kilka set %%.

tumblr_nwve37p9Hz1thlv3qo1_500.gif

Opublikowano

Gdy ktoś mi dmucha w twarz, to wtedy mi to przeszkadza, jak z dala ode mnie to jest ok.

A podatki nic nie dadzą, będzie podobnie jak z akcyzą na alkohol, więcej osób będzie robić sobie papierosy domowej roboty, będą sadzić tytoń w ogródku. Oczywiście skutki będą jeszcze gorsze, bo takie samoróbki mogą być bardziej szkodliwe, a przy okazji kasy z podatków się zbierze dużo mniej.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

,,Nikotyna jest dość silną neurotoksyną, przewyższającą toksycznością wiele nielegalnych narkotyków"

tumblr_nwve37p9Hz1thlv3qo1_500.gif

Opublikowano

Jak ktoś pali elektryki mam to w dupie. Natomiast słusznie jest zakaz palenia w miejscach publicznych. Dlaczego ja mam tracić zdrowie przez jakiegoś cholernego palacza?

Jak dla mnie to elektryki mogą se palić nawet od 13 roku życia. Ich zdrowie.

Opublikowano

Ja nie palę, w ogole nigdy nie paliłem i nie mam zamierzać. W mojej miejscowości chodzę do klubu pilkarskiego, gdzie palenie jest zakazane. Co do innych osób, to w w mojej klasie nie pali łącznie 4 osoby(wliczając mnie) W sumie mnie to nie przeszkadza, niech wydają sobie pieniądze na papierosy, gdzie pewnie w przyszłości będą tego żałować.

Opublikowano

Ogólnie jest mi to obojętnie, ale przyznam, że trochę mnie śmieszy widok, przykładowo grupkę osób w wieku do 16 lat, którzy palą papierosy i przy tym zachowują się, ­gdyby byli bogami życia.

Osobiście sam nie palę, przebywam z osobami palącymi i nie przeszkadza mi to do czasu, gdy ktoś chciał by zapalić papierosa w samochodzie, warsztacie lub w domu, bo na to nie pozwalam. 

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

Najlepiej w ogóle nie zaczynać, nie brać się za to nawet "jednego na próbę". Zazwyczaj z takiego jednego potem wychodzi nałóg.

Ja osobiście jestem przeciwny paleniu czy to w wieku 15 czy 40 lat, ale... jak ktoś będzie chciał to i tak będzie palił i nic nie zrobisz.

dwDSnZq.png

by @Miyoshi

Opublikowano

Jak rodzic pozwala to od piętnastu lat. 

Nie mam nic przeciwko. Jak ktoś chce palić ryzykując zdrowiem, niech to robi dalej.

Opublikowano

mam to w dupie, niech se robia co chca, lepszy nie bylem zaczelem palic w 3 podstawowce. tak wiem patologia.

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

mam to w dupie, niech se robia co chca, lepszy nie bylem zaczelem palic w 3 podstawowce. tak wiem patologia.

Czemu nie byles lepszy? W podstawówkach też palą  :lenny:

79160594027661829163.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...