Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Do jakiego Technikum chodziliście/chodzisz?

hooligan333

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bardzo dziwna ta szkoła. W mojej szkole która jest na szczytach rankingu to wymagają około 150 pkt. 

Moja też jest na szczytach wszystkich rankingów, a wymagali zaledwie 53 punkty, bo jest taki duży niż demograficzny. W tym roku było 53, a w zeszłym grubo ponad 150.

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A jak to jest na poczatku technikum? Konczysz gimnazjum no i idziesz do 1 klasy, jak to jest? Jest spokoj, luz sa normalni ludzie niz w gimnazjum czy jak? I wgl w technikum jest spoko? Nie jest jak w gimbazie?

Opublikowano

A jak to jest na poczatku technikum? Konczysz gimnazjum no i idziesz do 1 klasy, jak to jest? Jest spokoj, luz sa normalni ludzie niz w gimnazjum czy jak? I wgl w technikum jest spoko? Nie jest jak w gimbazie?

Nie patyczkują się z tobą. Pierwsza klasa to przesiew. 

Deus vult

Opublikowano

To naprawdę zależy wszystko od szkoły. U mnie było tak umiarkowanie, ani zbyt łatwo, ale też nie bardzo ciężko. Jeśli nie masz w dupie technikum i poświęcasz te 1-2h po powrocie do domu, a nie lecisz od razu do komputera, to masz oceny na poziomie 4-5. Znam ludzi, którzy mają bardzo łatwo albo takich, jak ja. Nie słyszałem, żeby ktoś miał jakieś problemy. W sumie to takie powtórzenie z gimnazjum ten pierwszy rok. Ogólnie jeśli w miarę się interesujesz informatyką, to przychodzisz do tego miejsca jedynie po papierek.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Ja byłem na takim kierunku: Technik żywienia i gospodarstwa domowego. Czyli kucharz, kelner, pracownik hotelowy, hostessa :P, organizator przyjęć, dietetyk itp ogólnie kilka zawodów w jednym.

Opublikowano

Technik logistyk, 2 rok

Ciągle się zastanawiam co ja tam robię

Jak na tech log jest?

Troche tez o nim mysle, bo przydalo by mi sie do zawodu. Podobno ciezko jest

Opublikowano

Jak na tech log jest?

Troche tez o nim mysle, bo przydalo by mi sie do zawodu. Podobno ciezko jest

Nie jest ciężko, jeśli będziesz sie uczył systematycznie. Jest dosc dużo materialu, logistyka obejmuje duzo rzeczy, nie mozna sie skupic na jednym zagadnieniu, bo jest transport, magazynowanie, produkcja, ekonomia,wszystko po trochu.. mnie osobiscie niezbyt interesuja te tematy
Opublikowano

Nie jest ciężko, jeśli będziesz sie uczył systematycznie. Jest dosc dużo materialu, logistyka obejmuje duzo rzeczy, nie mozna sie skupic na jednym zagadnieniu, bo jest transport, magazynowanie, produkcja, ekonomia,wszystko po trochu.. mnie osobiscie niezbyt interesuja te tematy

A jaki masz plan lekcji? Do wszystkich> I jak to wgl wyglada? Jak wygladaja lekcje, np pojdziesz do tech log no i dochodzisz do klasy w ktorej uczniowie wybrali tech log? Czy tak pomieszane jest, albo jak np w jednej miejscowosci 7 osob wybierze tech log a reszta cos innego to jestescie 7 w klasie?

Opublikowano

U mnie jest tak że mam połączone dwie klasy xD Teleinformatyk + Elektronik

Jak będzie dużo chętnych na tech log to klasa będzie się składać z tych uczniów którzy ten kierunek wybrali 

Ale jeżeli np. będzie 10 osób chętnych na informatyka a 10 na tech log to złączą was, tylko lekcje zawodowe będziecie mieć o innych godzinach reszta tak samo 

#JebacSygnatury

Opublikowano

A jaki masz plan lekcji? Do wszystkich> I jak to wgl wyglada? Jak wygladaja lekcje, np pojdziesz do tech log no i dochodzisz do klasy w ktorej uczniowie wybrali tech log? Czy tak pomieszane jest, albo jak np w jednej miejscowosci 7 osob wybierze tech log a reszta cos innego to jestescie 7 w klasie?

U mnie w technikum sa 2 klasy logistyczne po 20 osob. Kazdy ma to samo, wszyscy w klasie są logistykami. Tyle chetnych bylo w roczniku 98, ze zrobili 2 klasy
Opublikowano

U mnie w technikum sa 2 klasy logistyczne po 20 osob. Kazdy ma to samo, wszyscy w klasie są logistykami. Tyle chetnych bylo w roczniku 98, ze zrobili 2 klasy

Co jak co, ale ja polecam tech. logistyczne, bo to jest jeden z przyszłościowych zawodów. Żałuję, że u mnie w mieście nie było takiego profilu, ale cóż....

805491408806070489277.png

Opublikowano

A w jak technikum wyglada na przerwach i na lekcjach? Jest spokojniej niz w gimbazie? A i opiszcie jak mozecie jak wygladaly wasze pierwsze dni w Technikum? Czy szybko poznaliscie sie z nowymi?

Podzielcie sie swoimi wydarzeniami z technikum w pierwszych dniach. ;D

Opublikowano

A w jak technikum wyglada na przerwach i na lekcjach? Jest spokojniej niz w gimbazie? A i opiszcie jak mozecie jak wygladaly wasze pierwsze dni w Technikum? Czy szybko poznaliscie sie z nowymi?

Podzielcie sie swoimi wydarzeniami z technikum w pierwszych dniach. ;D

Ja pierwszego dnia miałem wycieczkę 100 km od szkoły "integracyjną", ogólnie jak pójdziesz do dobrego technikum to towarzystwo powinno być okej, osobiście wolę mieć znajomych kujonów niż biedę umysłową, której niestety w I klasie nie brakuję... ogólnie ci najbardziej niereformowalni odpadają w pierwszym semestrze, w drugiej klasie powinni zostać ci "normalni", takie uroki szkoły publicznej... ale cóż... trzeba każdemu dać szansę. :>

Lekcje? głównie: "To już mieliście w gimnazjum", jako tako to chyba sposób żeby zapędzić nas do nauki, ale kiepsko to wychodzi, bo bardziej przeraża niż zachęca.

Opublikowano

A jak u was bylo poznawanie sie z nowymi kolegami i kolezankami?

27 osób w tym 27 chłopaków - TI. Piszesz, jakby poznawanie innych ludzi było dla Ciebie czymś obcym. Może i jest no ale hm.. no cóż. Poznajesz ludzi jak wszędzie, skoro musisz z nimi siedzieć przez 4 lata to szybko nawiązują się kontakty. Kilka pierwszych dni to wspólne narzekanie na nauczycieli, a potem to normalnie. Nie wiem, gdzie tu filozofia.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Teraz tak, jest duży niż demograficzny, więc dlatego. ;) Ja miałem około 100 i dostałem się do jednej z lepszych szkół. :> 

Oceny? głównie 4, parę 3, mało 5 i chyba jedna 6, ale oceny nie biorą zbytnio pod uwagę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...