Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Steam] Mobilny token

DarkusFD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako iż znajduje się już wiele poradników odnośnie "Mobilnego tokenu steam" postanowiłem sam taki napisać.

Nie będzie to kolejny poradnik w którym wykorzystam Bluestack'a który sam w sobie nie jest zły tylko, że według mnie używa za dużo procesora, gdy jest on włączony.

Będzie to poradnik tekstowy dla osób które nie lubią poradników video.

Potrzebne Ci będą: 

- Steam desktop authenticator: (Jeżeli nie wierzysz w uczciwość tego programu zobacz kod napisany w  C#)

https://github.com/Jessecar96/SteamDesktopAuthenticator/releases

- Net framework 4.5.2

http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=397707 

- Telefon (w celu odebrania SMS'a z kodem potwierdzającym od Steam'a)

Zasadnicza część poradnika:

1. Pobieramy program z podanego powyżej linku.

2. Uruchamiamy program instalke naszego framework'a.

3. Uruchamiamy "Steam desktop authenticator.exe"

4. Kliknij przycisk "Setup New Account"

5. Podajemy swój login oraz hasło.

6. Podajemy kod z naszego Emaila.

7. Wpisujemy nasz numer telefonu wraz z prefiksem międzynarodowym (dla Polski +48) np. +48123456789

8*. Ustawiamy hasło zabezpieczające nasze konto. (Przydatne, gdy dzielimy z kimś komputer lub, gdy dwie osoby korzystają z tego programu), następnie powtarzamy wybrane przez nas hasło. // Jest to opcja nie obowiązkowa w celu jej pominięcia nic nie podajemy.

9. Zapisujemy (najlepiej na kartce lub w notesie) kod przywracania naszego konta w razie utraty komputera lub w celu usunięcia Steam token'a - Kod zaczyna się od litery R

10. Przepisujemy kod który dostaliśmy w SMS.

11. Wpisujemy zapisany przez nas w punkcie 9. kod przywracania.

12. Możemy się cieszyć z sukcesywnego połączenia naszego konta z Tokenem od Steama.

W razie jakiś pytań proszę pisać na PW lub w postach pod tym tematem.

Jeżeli Ci pomogłem zostaw like :)

Opublikowano

Nie byłem za bardzo przekonany do tego programu. Ale widząc ram używany przez emulatory androida od razu go pobrałem.

Co do poradnika:

- Mogłeś dać trochę SS

- Poza tym OK :)

Opublikowano

"Jako iż znajduje się już wiele poradników odnośnie "Mobilnego tokenu steam" postanowiłem sam taki napisać."

To na co pisać kolejny?

Sam w sobie nie jest zły, ale jak jest ich już masa, to nie potrzebny jest kolejny.

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

W sumie to dzięki, #VALVE nie pomyślało o użytkownikach z systemem Windows Phone i nie wydali swojej genialnej appki na te systemy...­

graphic.png

Opublikowano

Mam problem, jak chcę powiązać, to prosi mnie o kod z telefonu, przepisuje, prosi mnie o kod odzyskiwania, przepisuje i potem znowu mnie prosi o kod sms i kod odzyskiwania i tak w nieskończoność, co mam zrobić?

76561197963952284.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam problem, jak chcę powiązać, to prosi mnie o kod z telefonu, przepisuje, prosi mnie o kod odzyskiwania, przepisuje i potem znowu mnie prosi o kod sms i kod odzyskiwania i tak w nieskończoność, co mam zrobić?

Zaktualizuj net frame work oraz pobierz nową wersje w której to naprawiono

­

Opublikowano

Dobry poradnik ale mógłbyś go wzbogacić o zdjęcia było by ciekawie, i też możesz dodać informacje co zrobić gdy zgubimy kod zabezpieczający lub wyrzucimy karte sim z numerem.

Opublikowano

Dobry poradnik ale mógłbyś go wzbogacić o zdjęcia było by ciekawie, i też możesz dodać informacje co zrobić gdy zgubimy kod zabezpieczający lub wyrzucimy karte sim z numerem.

­

Jeżeli zgubisz karte sim to musisz pisać do supportu steam. Inaczej utracisz swoje konto.

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...