Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Deep.

Przemoc.  

45 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy byłeś/aś świadkiem przemocy w szkole i jej okolicy ?

• Tak, byłem/am świadkiem przemocy w szkole i jej okolicy.
      43
    • Nie, nie byłem/am świadkiem przemocy w szkole i jej okolicy.
      1
    • Niestety, ale nie pamiętam czy byłem/am świadkiem przemocy w szkole i jej okolicy.
      1
  2. 2. Czy według Ciebie, jeżeli ktoś jest bity to na to zasłużył ?

• Oczywiście, że tak !
      3
    • Oczywiście, że nie !
      24
    • Jeżeli zasłużył to czemu nie ?
      18
  3. 3. Czy reagujesz na przemoc wobec innych (np. twoich rówieśników) ?

• Oczywiście, że tak !
      32
    • Oczywiście, że nie !
      13

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja jestem ignorantem? To nie ja ładuje się pod pociągi i rujnuje życie maszynistów i to nie ja odbieram sobie życie mając wszystko do koło w dupie a w szczególności rodzinę która to odchoruje. To są właśnie ignoranci i egoiści. Weź pomyśl czasem co piszesz bo jakiekolwiek tłumaczenie odbierania sobie życia jest co najmniej smutne.

Ale definicję ignoranta to ty sprawdź.

Nie, rada w stylu - masz raka? Wykorzystaj to, zamiast nad tym ubolewać i płakać po nocach.

Myślisz, że osoba tak zdesperowana, że chce się zabić uzna że "a w sumie to co mi tam, po prostu będę się lepiej czuł i cieszył"?

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Samobójcy czy też osoby które myślą o zabiciu się są po prostu słabymi jednostkami które nie poradziły sobie z swoimi problemami, ale jakby tak na tym głębiej pomyśleć ciężko pomóc takiej osobie, no bo jak? Problem leży głęboko we wnętrzu a pierwszy lepszy psycholog tam nie sięga w dodatku zazwyczaj jest tak że nawet bliskie otoczenie nic nie dostrzega przez co ofiara zostaje sama z sobą i taka depresja się pogłębia i pogłębia i pogłębia aż w końcu człowiek tak naprawdę przestaje myśleć i chce jedynie żeby to się skończyło. Depresja to nie przelewki, to nie jest problem typu nastawienie do życia, albo chwilowa załamka. Po za tym nie znamy tak naprawdę głównego powodu takiego stanu, bo wszystko może człowieka do czegoś takiego doprowadzić, każdy odbiera problemy na swój własny sposób inni lepiej inni gorzej. Są tacy którzy żeby sobie poradzić potrzebują pomocy ( a rzadko kiedy ktoś otrzymuje taką pomoc jeśli sprawa jest poważna bo albo jest za późno albo nikt tego nie widzi) a są też tacy którzy się sami potrafią zebrać do kupy.

Ja z własnego doświadczenia powiem że nie potrafiłem pomóc osobie która myślała o śmierci, próbowałem rozmowy, jakieś gadki szmatki motywacyjnej, ale mój problem polegał na tym że kompletnie nie rozumiałem tego stanu, nie rozumiałem problemu więc nie mogłem pomóc. To jest głęboki temat i nie ma sensu zwalać na kogokolwiek winy bo tak naprawdę wszyscy są winni.

Opublikowano

nie ma co rozkminiać co mają w bani samobócy, poprostu mają wyjebane i zdrowy człowiek nie ogarnie w myślach co czują, taki stan w którym czy rodzina czy jakieś marzenia nie mają znaczenia, są wyprani, wypaleni i chuuj. Tak mi tłumaczył jeden z niedoszłych samobójów co go odratowali jak miałem wolontariat w monarze 

23d5997a573e9.jpg

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngBasille

Statystyki mówią, że się mylisz. Osoby, które raz zostały powstrzymane lub nie udało im się już zazwyczaj nie próbują ponownie.

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

Sam nie wiem co o tym myśleć, jednocześnie używanie terminu 'selekcja naturalna' jest co najmniej głupie. Z kolei pisanie, że to są odważni ludzie jest półprawdą.

----------------------

Temat nie ma sensu, wina nie dzieci, tylko naszej natury ( i czasami niekompetencji nauczycieli ). Nikt na razie tego nie zmieni...

Opublikowano

powinni karać finansowo rodziców dzieci które takie coś robią

ojciec musiałby zapłacić 1000zł za to że synek zgrywa kozaka

dzieciak dostanie wpierdol od ojca i będzie spoko

mógłbym się założyć że już nigdy w życiu nad nikim by się nie znęcał bo w oddali czułby rękę ojca

a państwo by się wzbogaciło :)

same ++++

i dlaczego ja nie jestem prezydentem?

Opublikowano

Nie, rada w stylu - masz raka? Wykorzystaj to, zamiast nad tym ubolewać i płakać po nocach.

@Edit

wywaliło 3x, lol

"Wykorzystaj to"?!

Czy ty się k***a dobrze czujesz? o.O

Ludzie, dopóki nie ogarniecie tego, że depresja to nie kaprys tylko pieprzona poważna choroba, która eliminuje jakiekolwiek możliwości racjonalnego myślenia to dalej nic nie zrozumiecie i w dalszym ciągu będziecie ciągnąć rolę "twardego" gimnazjalisty, który nasłuchał się Eripe i podnosi swoją i tak już niską samoocenę mówiąc sobie, że gardzi ludźmi, którym trauma życiowa złamała psychikę.

No k***a, twardziele z was tacy, że huhu.

Ja jestem ignorantem? To nie ja ładuje się pod pociągi i rujnuje życie maszynistów i to nie ja odbieram sobie życie mając wszystko do koło w dupie a w szczególności rodzinę która to odchoruje. To są właśnie ignoranci i egoiści. Weź pomyśl czasem co piszesz bo jakiekolwiek tłumaczenie odbierania sobie życia jest co najmniej smutne.

Czyli c***a wiesz o tym czym jest depresja i zamiast poczytać to dalej będziesz jak typowy Janusz powtarzał "Hurr samobójcy to debile bo rujnują życie innym durr"? 

Poczytaj, cepie.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

"Wykorzystaj to"?!

Ludzie, dopóki nie ogarniecie tego, że depresja to nie kaprys tylko pieprzona poważna choroba, która eliminuje jakiekolwiek możliwości racjonalnego myślenia to dalej nic nie zrozumiecie i w dalszym ciągu będziecie ciągnąć rolę "twardego" gimnazjalisty, który nasłuchał się Eripe i podnosi swoją i tak już niską samoocenę mówiąc sobie, że gardzi ludźmi, którym trauma życiowa złamała psychikę.

Czyli c***a wiesz o tym czym jest depresja i zamiast poczytać to dalej będziesz jak typowy Janusz powtarzał "Hurr samobójcy to debile bo rujnują życie innym durr"? 

Poczytaj, cepie.

Oho,  chyba pierwszy raz się z Tobą zgodzę :v

805491408806070489277.png

Opublikowano

"Wykorzystaj to"?!

Poczytaj, cepie.

A Ty przepraszam kim jesteś, że pouczasz innych i tak ochoczo wypowiadasz się co do depresji? Może doktorat z psychologii pan ma? Albo przeczytałeś coś parę artykułów i twierdzisz, że pozjadałeś wszystkie rozumy. Jeśli twierdzisz. że samobójcy nie rujnują życia innym ludziom swoim postępowaniem to jesteś po prostu debilem.

Cyrk.png

Opublikowano

Witajcie drodzy Użytkownicy !

Chciałbym wam podziękować z całego serca za wypełenie ankiety oraz o komentarze, w których nie ukrywacie emocji ! :)

Kocham ludzi, którzy mają własne zdanie i nie boją się go oznajmić innym !

Brawa dla was ! :)­

Oczywiście zachęcam do dalszej dyskusji na temat przemocy oraz "samobójców".

Deep.

Opublikowano

Czy reagujesz na przemoc wobec innych (np. twoich rówieśników) ? Oczywiście, że tak ! 

Wyciagam telefon i nagrywam.

Nie ma sie co mieszac. Stajac w czyjejs obronie, sami mozemy stac sie ofiarami. Lepiej stac z boku i sie przygladac

vlge7.gif

@Ravoner pls

Opublikowano

A Ty przepraszam kim jesteś, że pouczasz innych i tak ochoczo wypowiadasz się co do depresji? Może doktorat z psychologii pan ma? Albo przeczytałeś coś parę artykułów i twierdzisz, że pozjadałeś wszystkie rozumy. Jeśli twierdzisz. że samobójcy nie rujnują życia innym ludziom swoim postępowaniem to jesteś po prostu debilem.

Doktoratu z psychologii nie mam, ale przynajmniej wypowiadam się na ten temat z jakąś wiedzą w przeciwieństwie do Ciebie, który nie wie o tym nic, nie zadał sobie żadnego trudu zasięgnięcia informacji a swoje słowo uważa za jedyne słuszne jak jakaś święta krowa. Tak, rujnują innym życie ale nie są w stanie się przejmować tym jak się inni poczują po ich śmierci. I nie jest to spowodowane egoizmem tylko chorobą. 

Nie poniżaj się, nieuku.

Opublikowano

Doktoratu z psychologii nie mam, ale przynajmniej wypowiadam się na ten temat z jakąś wiedzą w przeciwieństwie do Ciebie, który nie wie o tym nic, nie zadał sobie żadnego trudu zasięgnięcia informacji a swoje słowo uważa za jedyne słuszne jak jakaś święta krowa. Tak, rujnują innym życie ale nie są w stanie się przejmować tym jak się inni poczują po ich śmierci. I nie jest to spowodowane egoizmem tylko chorobą. 

Nie poniżaj się, nieuku.

No i tu się właśnie mylisz. W wielu przypadkach samobójcy wchodzący pod pociąg albo wybierają inną spektakularną śmierć robiąc to z o wiele wcześniejszym planem i premedytacją. Celem tego jest zwrócenie na siebie uwagi i chęć aby inni (np. maszynista) rozjeżdżający go poczuł się tak samo jak on. Człowieku nie zamykaj się tylko w tezie, że depresja to choroba i koniec. I są w stanie się przejmować. Jedni właśnie żyją tylko dlatego, że mają dla kogo żyć. Inny najczęściej samotni faktycznie mają w dupie wszystko i idą na sznur a jeszcze inny z gniewu i żalu do całego świata popełniają samobójstwo z zamiarem skrzywdzenia kogoś innego.

Powiadasz, że wypowiadasz się na temat z ,,jakąś wiedzą''. No to Ci powiem,że wikipedia nie jest najlepszym źródłem informacji...

Cyrk.png

Opublikowano

No i tu się właśnie mylisz. W wielu przypadkach samobójcy wchodzący pod pociąg albo wybierają inną spektakularną śmierć robiąc to z o wiele wcześniejszym planem i premedytacją. Celem tego jest zwrócenie na siebie uwagi i chęć aby inni (np. maszynista) rozjeżdżający go poczuł się tak samo jak on. Człowieku nie zamykaj się tylko w tezie, że depresja to choroba i koniec. I są w stanie się przejmować. Jedni właśnie żyją tylko dlatego, że mają dla kogo żyć. Inny najczęściej samotni faktycznie mają w dupie wszystko i idą na sznur a jeszcze inny z gniewu i żalu do całego świata popełniają samobójstwo z zamiarem skrzywdzenia kogoś innego.

Powiadasz, że wypowiadasz się na temat z ,,jakąś wiedzą''. No to Ci powiem,że wikipedia nie jest najlepszym źródłem informacji...

Ale ja nie mówię o gwiazdeczkach, które zabijają się dla famy (Czyli zwyczajnych idiotach) tylko o ludziach faktycznie chorych na depresję. Dwie różne rzeczy.

Opublikowano

proponuje nauczyć się czytać ze zrozumieniem, a nie pierdolic głupoty. Chyba to ty naoglądałeś się za dużo filmów, artykułów dotyczacych depresji/samobójstwa, a tak btw, osoba która ma depresje nie potrafi sie cieszyc z niczego. Jest to wieloletnia choroba która potrafi człowieka zniszczyć doszczędnie, aż nie zostnaie w nim ani grama pozytywnej energii.

Jakby odnieść się to do bajki - to jest taki demon, który ciąży Ci na barkac i rujnuje wszystko, co masz, nawet mimo starań nie odczuwasz szczęścia.

Opublikowano

proponuje nauczyć się czytać ze zrozumieniem, a nie pierdolic głupoty. Chyba to ty naoglądałeś się za dużo filmów, artykułów dotyczacych depresji/samobójstwa, a tak btw, osoba która ma depresje nie potrafi sie cieszyc z niczego. Jest to wieloletnia choroba która potrafi człowieka zniszczyć doszczędnie, aż nie zostnaie w nim ani grama pozytywnej energii.

Jakby odnieść się to do bajki - to jest taki demon, który ciąży Ci na barkac i rujnuje wszystko, co masz, nawet mimo starań nie odczuwasz szczęścia.

Dobra ja już nie mam ochoty wałkować tego tematu... W depresji są wahania nastrojów i jeżeli następuje chwilowy moment uniesienia to jest on spowodowany jakąś przyjemnością więc nie wiem kto tu głupoty gada. Powiedziałem Wam nie kojarzcie depresji ze stanem 24/7 smutku bo ona ma różne oblicza.  Gdyby według Waszej teorii osoby z depresją faktycznie 24/7 były by w tym samym stanie to odsetek samobójstw osób dotkniętych depresją wyniósł 99%. Zresztą mamy 21 wiek i są już zaawansowane sposoby leczenia tej przypadłości. Skończyłem się już na ten temat wypowiadać bo niektórzy tu pomimo szczątkowej wiedzy próbują zrobić z siebie specjalistów psychologów.

Cyrk.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...