Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hai to Gensou no Grimgar - dyskusja

Gość Sil√eR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Anime bardzo, ale to bardzo mi sie podoba. Chyba moje ulubione, z tych, których fabuła osadzona jest w świecie gry.

Chociaż, jak na moje oko, taka ilość odcinków jest bardzo niekorzystna. Wydaje mi się, że skończy się jakimś niedomówieniem, pozostawiając niedosyt. Spokojnie można byłoby akcje rozciągnąć nawet na te 24 odcinki, niż zamykać całość w 12. Połowa bohaterów nie została nam przedstawiona, nie została wyjaśniona cała fabuła. Ciekawe nawet, czy w ogóle zostanie wyjaśniony fakt, czemu postacie znalazły się w tym świecie. Sądzę, że z tego mógłby powstać dobry tasiemiec. Nawet jeżeli tytuł zyska popularność i w przyszłości pojawi się druga seria, to i tak będzie to za mało. Mangi niestety nie da się czytać. W porównaniu z anime kreska jest dla mnie obrzydliwa :P

Może postacie będą tam tak długo, że całkowicie zapomną o tym, że istniał kiedyś jakiś inny świat / tak się przyzwyczają, że nie będzie ich to obchodziło, nie będą chciały powracać w ogóle xD

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Anime bardzo, ale to bardzo mi sie podoba. Chyba moje ulubione, z tych, których fabuła osadzona jest w świecie gry.

Chociaż, jak na moje oko, taka ilość odcinków jest bardzo niekorzystna. Wydaje mi się, że skończy się jakimś niedomówieniem, pozostawiając niedosyt. Spokojnie można byłoby akcje rozciągnąć nawet na te 24 odcinki, niż zamykać całość w 12. Połowa bohaterów nie została nam przedstawiona, nie została wyjaśniona cała fabuła. Ciekawe nawet, czy w ogóle zostanie wyjaśniony fakt, czemu postacie znalazły się w tym świecie. Sądzę, że z tego mógłby powstać dobry tasiemiec. Nawet jeżeli tytuł zyska popularność i w przyszłości pojawi się druga seria, to i tak będzie to za mało. Mangi niestety nie da się czytać. W porównaniu z anime kreska jest dla mnie obrzydliwa :P

Może postacie będą tam tak długo, że całkowicie zapomną o tym, że istniał kiedyś jakiś inny świat / tak się przyzwyczają, że nie będzie ich to obchodziło, nie będą chciały powracać w ogóle xD

No już nie pamiętają, że istniał jakiś inny świat :P W końcu stracili pamięć obejmującą wszystkie wydarzenia, które miały miejsce przed pojawieniem sie ich w Grimgarze :P

igNMhIy.png

Opublikowano

No już nie pamiętają, że istniał jakiś inny świat :P W końcu stracili pamięć obejmującą wszystkie wydarzenia, które miały miejsce przed pojawieniem sie ich w Grimgarze :P

Przecież nawet w anime był moment, gdy mówili tekst, który w naszym świecie jest na porządku dziennym, a jednak nie wiedzieli dlaczego tak im się powiedziało, czuli jedynie, że to odpowiedni moment na dane stwierdzenie.

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

Bohaterowie czasami mają właśnie takie przebłyski. Używają słów, których nie znają (teraz) ale poczuli, że muszą je wypowiedzieć. Nawyki: Manato lubił pić, Moguzo lubi gotować. Rozmyślenia Haru (2 odcinek) http://imgur.com/a/2vQXt

Na chwilę obecną postacie jak i widzowie, mogą się jedynie domyślać. Co, gdzie, jak. Neutralny jestem do tego czy to wyjaśnią lub nie. Bohaterowie się chwilami zastanawiają dlaczego tak jest, jednakże raczej ich nie ciągnie do rozwiązania tej zagadki. 

Opublikowano

10 odcinek. 

Przeczuwałem, że tak może być

Gobliny przez 9 odcinków, od 10 odcinka już Koboldy na różnych poziomach, jeszcze pojawienie się Death Spoota, jak on tam się zwał? Inaczej bym to rozplanował

Może by tak kogoś uśmiercić?

Rozmowa Haru z Rantą. Trochę popieram Rantę, ale bardziej Haru. 

Moment, w którym

Ranta obok nory, w której spali potwory, krzyczy i wymądrza się, a inni go zostawiają i sobie idą. Lepiej to wyglądałoby, gdyby mu zatkali pysk czy coś

Opublikowano

@indywidualistaA

Namówiłeś mnie  xD W ogóle to co z tym głosem? Nakładają się na siebie. Tu jedni gadają, tam drudzy, tu pierdo-rap.

Typowy special #Łaźnia. Biedny Ranta, jednak nie można go winić. Wyobraźnia, naszym wrogiem. Odcinek nawet trochę śmieszny, ale w większości beznadziejny.

Dobra nuta, jakby ktoś chciał sobie posłuchać bez odgłosów walki w tle. Jeżeli nie widziałeś 11 odcinka, nie zaglądaj tutaj.

Opublikowano

No cóż, niestety to już koniec. Szkoda, że jednak nie będzie większej ilości odcinków, bo jednak fajnie byłoby zobaczyć kolejne przygody drużyny.

No i Merry w końcu się

uśmiechnęła

:P

Ciekawe, czy faktycznie będzie jakiś paring?

gfgdf

Opublikowano

Oglądałem, oceniam na 8/10. Na początku raziło mnie "tło" za postaciami, wyglądało jak jakiś słabo namalowany obraz ;/. Jednak po czasie przestało mi to przeszkadzać. Klimat bardzo mi się podobał. Fabuła, też całkiem całkiem, jednak czegoś tam zabrakło. Pomimo to, polecam do oglądania ludziom, którym podoba się ten typ anime.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Obejrzałem i w sumie trochę żałuje, 4h życia zmarnowane. Takie słabe 6/10 (dwa oczka wyżej za dobrą dupę Yumy, która w każdym odcinku musiała mieć chociaż 3 sekundy  xD )

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Obejrzałem i w sumie trochę żałuje, 4h życia zmarnowane. Takie słabe 6/10 (dwa oczka wyżej za dobrą dupę Yumy, która w każdym odcinku musiała mieć chociaż 3 sekundy  xD )

Ktoś pisał, że anime się pod koniec rozkręca i jest nawet dobre.

Nie pamiętam gdzie to wyczytałem, ale po twoim komentarzu wnioskuję, że ta osoba była w błędzie.

Co sądzisz, obejrzeć do końca czy olać ciepłym moczem? Utknąłem na drugim odcinku, wszystkie epy leżą na dysku.

417711489342956987022.png

Opublikowano

Ktoś pisał, że anime się pod koniec rozkręca i jest nawet dobre.

Nie pamiętam gdzie to wyczytałem, ale po twoim komentarzu wnioskuję, że ta osoba była w błędzie.

Co sądzisz, obejrzeć do końca czy olać ciepłym moczem? Utknąłem na drugim odcinku, wszystkie epy leżą na dysku.

Ja się wypowiem - utknąłem po którymś z pierwszych odcinków i nie oglądaj tego gówna. Każda osoba jaką znam i coś anime widziała, twierdzi, że to jest totalne gówno, pokroju świetnego anime "Absolute Duo". xD

Opublikowano

Trochę bym polemizował, odnośnie tego, że to "totalne gówno", tytuł jest po prostu w cholerę przewidywalny i najzwyczajniej nudny (ale dla kogoś kto nie widział wielu tytułów Hai tto gensou jest dobre, bo tego nie dostrzega), ale pod względem przeprowadzonej fabuły nie można mu zbyt wiele zarzucić. Jednak nie wyróżnia się na tle innych, podobnych tytułów, bo zabiegi są bardzo proste. Chociażby takie zabiegi:

#spoilery

Coś nie wychodzi, słabo się powodzi - śmierć towarzysza z drużyny, rozpaczanie, niedowierzanie, a potem rach ciach i nagle wszystko się zaczyna układać, ciężka praca nagle owocuje

Nowa postać, zamknięta w sobie - z mroczną przeszłością. Na siłę próbowanie przekonanie jej do siebie no i na koniec arcu/wątku/anime nagle się do głównego bohatera (w tym przypadku akurat do drużyny przekonuje

I takich "akcji" mógłbym wymienić jeszcze kilka, ale po co?

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Trochę bym polemizował, odnośnie tego, że to "totalne gówno", tytuł jest po prostu w cholerę przewidywalny i najzwyczajniej nudny (ale dla kogoś kto nie widział wielu tytułów Hai tto gensou jest dobre, bo tego nie dostrzega), ale pod względem przeprowadzonej fabuły nie można mu zbyt wiele zarzucić. Jednak nie wyróżnia się na tle innych, podobnych tytułów, bo zabiegi są bardzo proste. Chociażby takie zabiegi:

#spoilery

Coś nie wychodzi, słabo się powodzi - śmierć towarzysza z drużyny, rozpaczanie, niedowierzanie, a potem rach ciach i nagle wszystko się zaczyna układać, ciężka praca nagle owocuje

Nowa postać, zamknięta w sobie - z mroczną przeszłością. Na siłę próbowanie przekonanie jej do siebie no i na koniec arcu/wątku/anime nagle się do głównego bohatera (w tym przypadku akurat do drużyny przekonuje

I takich "akcji" mógłbym wymienić jeszcze kilka, ale po co?

I dlatego dla mnie jest totalnym gównem. Nie wprowadza nic nowego, schematyczność 100%. ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...