Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Hai to Gensou no Grimgar - dyskusja

Gość Sil√eR

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@indywidualistaA

Co my tutaj mamy? Takie cuś od naszych kochanych tłumaczy na początek xD 

Ol3dJ4r.jpg

Trochę się wynudziłem na tym 3 odcinku. Była jedna króciutka walka, ale chociaż widać, że to wszystko idzie do przodu. Bohaterowie radzą sobie coraz lepiej. Ten OST faktycznie dobry. 

Opublikowano

@indywidualistaA

Co my tutaj mamy? Takie cuś od naszych kochanych tłumaczy na początek xD

Ol3dJ4r.jpg

Trochę się wynudziłem na tym 3 odcinku. Była jedna króciutka walka, ale chociaż widać, że to wszystko idzie do przodu. Bohaterowie radzą sobie coraz lepiej. Ten OST faktycznie dobry. 

Ja oglądam z angielskimi subami, zanim "nasi" tłumacze przetłumaczą, to wyjdą kolejne 3 odcinki xD

Ten OST faktycznie dobry. 

No ba..  B)

Te gobliny to jakieś pojebane są, bardziej żywotnych stworzeń nie widziałem xD 

R.I.P 

Manato. I ta muzyka przy jego pogrzebie

:( Jak oni sobie teraz poradzą? 

Jestem ciekaw, kiedy wyjdzie OST.

gfgdf

Opublikowano

@indywidualistaA

Czasami oglądam pl, czasami po ang.

Jak już napisałeś R.I.P domyśliłem się, że chodzi o Manato. Kto następny kaput?

Jak myślisz? xD

OST pewnie za 2-3 miesiące, nie wiem. 

Opublikowano

@indywidualistaA

Czasami oglądam pl, czasami po ang.

Jak już napisałeś R.I.P domyśliłem się, że chodzi o Manato. Kto następny kaput?

Jak myślisz? xD

Nie sądzę by już kogoś więcej uśmiercili

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngVereX.

@indywidualistaA

­Najpewniej

osoba, która była pokazana w 4 odcinku, na samym końcu dołączy do teamu

Znowu tyłek Pani Yume się pokazał na ekranie. Taki fanserwis nie przeszkadza :3

Koncept nawet interesujący, gobliny do najgłupszych nie należą - mają jakąś tam swoją taktykę, bohaterowie mają swoją, z odcinka na odcinek rosną w siłę i do nieśmiertelnych nie należą.... Jedna z wad, która po części zabije serię, mowa tutaj o jej długości w odniesieniu do tego co zdążą zaprezentować. Zobaczymy co z tego wyjdzie, 20-30 odcinków jakoś lepiej by wyglądało.

Wracając do R.I.P

Z początku myślałem, że zostanie zabity, ale go uratowali, później myślałem, że dostał w nogę, jakaś zatruta strzała czy coś? Wszyscy biegli, nikt nie zauważył xD W lesie z lekka się zdziwiłem i chyba nie tylko Ja. Nie uroniłem jednak żadnej łzy, przyzwyczajenie do bohaterów jest, że tak napiszę - średnie. Są nawet fajni, jednakże nie czuć, aż tak tego. Dla przykładu w Akame ga Kill czy Log Horizon było trochę inaczej xD

Popatrzcie na drzewa pod koniec 4 odcinka, troszkę mnie to irytowało.

@indywidualistaA

OST z 1 odcinka: https://www.youtube.com/watch?v=2dMr84pNt6o

OST z 2 odcinkahttps://www.youtube.com/watch?v=1f90nLaHW8U i https://www.youtube.com/watch?v=r3zteE7OEe0

OST z 3 odcinka: https://www.youtube.com/watch?v=46JE1VgcUQ0

Miłego słuchania, nie musisz dziękować. Można? Można, a nie tak jak w innych anime, jak drugi sezon Owari no Seraph. Trzeba czekać i czekać i nic, wspomnę, iż 27 styczeń był datą, kiedy OSTy miały wyjść

PS.

Przemyślenia randoma:  http://www.animei.pl/2016/02/03/hai-to-gensou-no-grimgar-odcinek-4-rzutem-oka-spoilery/

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngVereX.

@indywidualistaA

­Najpewniej

osoba, która była pokazana w 4 odcinku, na samym końcu dołączy do teamu

Znowu tyłek Pani Yume się pokazał na ekranie. Taki fanserwis nie przeszkadza :3

Koncept nawet interesujący, gobliny do najgłupszych nie należą - mają jakąś tam swoją taktykę, bohaterowie mają swoją, z odcinka na odcinek rosną w siłę i do nieśmiertelnych nie należą.... Jedna z wad, która po części zabije serię, mowa tutaj o jej długości w odniesieniu do tego co zdążą zaprezentować. Zobaczymy co z tego wyjdzie, 20-30 odcinków jakoś lepiej by wyglądało.

Wracając do R.I.P

Z początku myślałem, że zostanie zabity, ale go uratowali, później myślałem, że dostał w nogę, jakaś zatruta strzała czy coś? Wszyscy biegli, nikt nie zauważył xD W lesie z lekka się zdziwiłem i chyba nie tylko Ja. Nie uroniłem jednak żadnej łzy, przyzwyczajenie do bohaterów jest, że tak napiszę - średnie. Są nawet fajni, jednakże nie czuć, aż tak tego. Dla przykładu w Akame ga Kill czy Log Horizon było trochę inaczej xD

Popatrzcie na drzewa pod koniec 4 odcinka, troszkę mnie to irytowało.

OST z 1 odcinka: https://www.youtube.com/watch?v=2dMr84pNt6o

OST z 2 odcinka: https://www.youtube.com/watch?v=1f90nLaHW8U i https://www.youtube.com/watch?v=r3zteE7OEe0

OST z 3 odcinka: https://www.youtube.com/watch?v=46JE1VgcUQ0

Miłego słuchania, nie musisz dziękować. Można? Można, a nie tak jak w innych anime, jak drugi sezon Owari no Seraph. Trzeba czekać i czekać i nic, wspomnę, iż 27 styczeń był datą, kiedy OSTy miały wyjść

PS.

Przemyślenia randoma: http://www.animei.pl/2016/02/03/hai-to-gensou-no-grimgar-odcinek-4-rzutem-oka-spoilery/

You made my day :D idę posłuchać:P

Yume dat ass, srsly xD

Co do przyzwyczajenia do bohaterów, to masz rację. Większych emocji nie wywołują.

gfgdf

Opublikowano

Bardzo podoba mi się kreska, również przerywniki (obrazki). Troszkę smutne, gdy *SPOILER* pewna osoba [*]. Chociaż zirytowała mnie scena na moście Manato z Shihoru, gdy ją złapał. Ile jeszcze takich scen w anime... Zbyt przewidujące i nudne ~.~ *SPOILER*

Opublikowano

Tak właśnie zdałem sobie sprawę, że to anime będzie miało 12 odcinków, a co z tym idzie, kij wie czy dostaniemy jakieś normalne zakończenie, czy urwane w połowie. Sam odcinek fajny, ta atmosfera po śmierci

Manato

gfgdf

Opublikowano

@indywidualistaA

Po 5 odcinku. ­Trochę było w nim płaczu, trochę załamania.

Ta

nowa

trochę wkurzała, ale były też kwestie, w których musiałem jej przyznać rację. 

Ranta biedaczek

dostał w pysk od laski

xD

A to cwany lis z niego. Pewnie udaje ( ͡° ͜ʖ ͡°)

aiJNUae.jpg

QpoeXhm.jpg

Wyczuwam tutaj romans między tą dwójką ;) Chociaż już wcześniej było to widoczne. Gdyby nie

śmierć Manato to może byłyby 2 pary?

Czekałem już, aż

Haruhiro też dostanie w mordę od Yume, kiedy pojawiła się Shiro. Zawstydzenie i palpitacja serca

... a może autorzy zrobią taki myk i będzie

HaruxHoru

? xD

Opublikowano

Jeden z moich faworytów tego sezonu, ogólnie MI się spodobało.

* ------------------------*
| 100 300 500 700 900   |
|
200 400 600 800 1000 |
*-------------------------*

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czułem, że Mery będzie miała jakąś ciężką przeszłość, co tłumaczy jej postawa. A jeśli chodzi o sam odcinek, jest progres - coraz lepiej im idzie walka z goblinami :P. Jednakże nie narzekałbym, gdyby w końcu byłaby jakaś grubsza akcja :P

gfgdf

Opublikowano

@indywidualistaA

Przeszłość Mary mi się podobała. Też trochę wkurzała w tym odcinku, ale widać postępy :) Ciekawe czy będzie jakiś inny przeciwnik, a nie tylko gobliny i gobliny przez 6 odcinków.

Nowe soundtracki się pojawiły, ale początkowe lepsze. Super rozwiązaniem byłoby dać tej serii około 20-25 odcinków. Może zrobią kontynuację?

Opublikowano

16 marca 2016

Ma wyjść odcinek specjalny (dołączony do pierwszej płyty DVD/BD) - Jakieś tam umilenie oglądania :P.

Jeśli ktoś chciałby wziąć się za LN:

https://grimgarthetranslation.wordpress.com/

@indywidualistaA

Przeszłość Mary mi się podobała. Też trochę wkurzała w tym odcinku, ale widać postępy :) Ciekawe czy będzie jakiś inny przeciwnik, a nie tylko gobliny i gobliny przez 6 odcinków.

Nowe soundtracki się pojawiły, ale początkowe lepsze. Super rozwiązaniem byłoby dać tej serii około 20-25 odcinków. Może zrobią kontynuację?

Ta gobliny już męczą jeśli chodzi o oglądanie, ale jak na razie, bohaterowie i tak nie są u sił, by brać się za silniejsze cele. Zastanawia mnie, kiedy będzie poruszony wątek w jakim świecie znajdują się bohaterowie. 

Super rozwiązaniem byłoby dać tej serii około 20-25 odcinków. Może zrobią kontynuację?

Też jestem za tym. Przez 12 odcinków za dużo to my się nie dowiemy :v

EDIT:

Jest już 7 odcinek. Chciałbym żeby już kompletny OST, również i w tym odcinku pojawił się dobry utwór :P 

https://www.youtube.com/watch?v=VNd-3jcVIws

<---- (to chyba ten od 3 minuty)

gfgdf

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Z jednej strony fajnie, że bohaterowie nie zapominają o stracie przyjaciół już po jednym odcinku, no ale rozciąganie tego na 5 odcinków to już jednak lekka przesada - zaczęłoby się w końcu coś dziać, anie xD 

gfgdf

Opublikowano

­@indywidualistaA

Rzuciłem okiem na diagram. Teraz już wiem kto kogo by wziął ( ͡° ͜ʖ ͡°) :(

8 odcinek i :

Kur** co z tymi goblinami?! Są OVERPOWERED. Rozumieją magię, którą się bohaterowie posługują. Są niekiedy lepszymi strategami, grają w szachy, silne stwory, no bez przesady xD Tyle dobrze, że bohaterowie się rozwijają cały czas, lepszy ekwipunek zdobywają, daleko im jednak do perfekcji. Zaczynam sądzić, że do końca faktycznie będą tylko te jedne i te same monstra, a szkoda. Nie czułbym się może tak spełniony jak na pierwszym sezonie Log Horizon, jednakże kontynuacja być musi. 

Kolejna porcja soundtracków. Praktycznie co odcinek jeden lub dwa nowe. Bardzo dobrze, aczkolwiek te mi się nie spodobały. Pierwsze były najlepsze. Czekam na więcej. 

Mogliby zaprzestać wymawiania imienia pewnej postaci co chwilę, niby zrozumiałe, fajny dosyć taki zabieg, lecz ile można? Ta laska

straciła troje przyjaciół i siedzi cicho

Twórca musiał

bardzo nie lubić kapłanów. Nie dziwie mu się. Też tej profesji w MMO nigdy nie lubiłem xD Drugi już dostał w plecy. Plus bo mnie zaskoczyło

Opublikowano

Gobliny, gobliny, gobliny, gobliny, tylko gobliny xD co śmieszne sami bohaterowie są tego świadomi. OST super, kreska też mi do gustu przypadła, świat gry - miodzio, całkiem fajne postacie. Jak miałbym liczyć na romans to chciałbym zobaczyć to w postaci Haru x Yume. Imo anime bardzo dobre póki co oczywiście.

Niech już ten Manato zdechnie w ich głowach pls xD

//edit

Ten soundtrack podczas treningu w dziewiątym odcinku. Taki troche wtf, nie pasuje w ogóle. Pentatonix to robił czy co xD

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Wałkują już xx odcinków a jedynie co zrobili to zabili gobliny. Strasznie nudne odcinki aż ma się chęć przewinąć do przodu o kilkanaście minut. Oni chcą z tego zrobić następce naruto czy co ?!? Może zaskoczą nas i ostatni odcinek będzie w miarę do obejrzenia w "całości"

IDcncno.png

Opublikowano

@Zeciarz

Masz na myśli to ­https://www.youtube.com/watch?v=OIkiqZzlRiQ ?  Wpasowałoby się lepiej do treningu i uszy by tak na tym nie ucierpiały, gdyby nie te te pierwsze sekundy, Boże, widzisz i nie grzmisz, później jeszcze pierdy. Cóż to jest xD Gdyby nie śpiew tej babeczki i gostka to koszmar na całej linii.

Poza tym umiejętności Barbary całkiem niezłe :D

Opublikowano

Anime bardzo, ale to bardzo mi sie podoba. Chyba moje ulubione, z tych, których fabuła osadzona jest w świecie gry.

Chociaż, jak na moje oko, taka ilość odcinków jest bardzo niekorzystna. Wydaje mi się, że skończy się jakimś niedomówieniem, pozostawiając niedosyt. Spokojnie można byłoby akcje rozciągnąć nawet na te 24 odcinki, niż zamykać całość w 12. Połowa bohaterów nie została nam przedstawiona, nie została wyjaśniona cała fabuła. Ciekawe nawet, czy w ogóle zostanie wyjaśniony fakt, czemu postacie znalazły się w tym świecie. Sądzę, że z tego mógłby powstać dobry tasiemiec. Nawet jeżeli tytuł zyska popularność i w przyszłości pojawi się druga seria, to i tak będzie to za mało. Mangi niestety nie da się czytać. W porównaniu z anime kreska jest dla mnie obrzydliwa :P

igNMhIy.png

Opublikowano

Anime bardzo, ale to bardzo mi sie podoba. Chyba moje ulubione, z tych, których fabuła osadzona jest w świecie gry.

Chociaż, jak na moje oko, taka ilość odcinków jest bardzo niekorzystna. Wydaje mi się, że skończy się jakimś niedomówieniem, pozostawiając niedosyt. Spokojnie można byłoby akcje rozciągnąć nawet na te 24 odcinki, niż zamykać całość w 12. Połowa bohaterów nie została nam przedstawiona, nie została wyjaśniona cała fabuła. Ciekawe nawet, czy w ogóle zostanie wyjaśniony fakt, czemu postacie znalazły się w tym świecie. Sądzę, że z tego mógłby powstać dobry tasiemiec. Nawet jeżeli tytuł zyska popularność i w przyszłości pojawi się druga seria, to i tak będzie to za mało. Mangi niestety nie da się czytać. W porównaniu z anime kreska jest dla mnie obrzydliwa :P

Anime jest na podstawie novelki (czyt. powieści), więc masz tam sam tekst :)

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Anime jest na podstawie novelki (czyt. powieści), więc masz tam sam tekst :)

Jest też manga :) Tworzona właśnie na podstawie tej novelki, obrazująca treść jednym słowem.

http://mangafox.me/manga/hai_to_gensou_no_grimgal/

igNMhIy.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...