Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Schwarzesmarken - Dyskusja

indywidualistaA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Schwarzesmarken

2kveFgg.jpg?1

Ilość dostępnych odcinków: 1 [angielskie suby]

Status: Nadawane - Sezon zimowy 2016

Ilość odcinków: 12 (Dwie części?)

Kategorie: Akcja, dramat, mecha, militaria, Sci-fi

Opis:

Akcja anime rozgrywa sie w 1983r. i opowiada o losach Szwadronu 666 do zadań specjalnych Wschodniej Armii Niemieckiej podczas bitew i politycznych rozgrywek. Ich zadaniem jest unicestwić Luxa oraz Magnusa Luxa, aby zmniejszyć siłę ognia, jaką dysponuje BETA. Misja o najwyższym priorytecie będzie wymagała od nich ogromnego poświęcenia, a czasem nawet odwrócenia się od swoich sojuszników.

[zapożyczone z animezone]

Trailer: 

https://www.youtube.com/watch?v=owkdfYSUjoU

Opening:

https://www.youtube.com/watch?v=N42IgA_DpuI

Ending:

https://www.youtube.com/watch?v=inQBd7cf4J8

Link do MAL:

http://myanimelist.net/anime/30806/Schwarzesmarken

OST z VN:

Najbardziej wyczekiwane przeze mnie anime. Jak dobrze wiemy, jest to spin-off serii Muv-Luv. Mechy to nie moja kategoria, ale akurat ta seria (i jeszcze dwie inne) to wyjątek.  Podoba mi się fakt, że klimat jest utrzymywany +/- w klimacie 2 WŚ (przynajmniej ja mam takie odczucie, mimo, że rok na to nie wskazuje). Lubię też niemieckie militaria lub coś, co z tym związane, więc to też pewnie ma jakiś wpływ, dlaczego czekałem na to xD Ew. tak jak @Sil√eR napisał:

Może nie koniecznie niemieckie, ale w ogóle lubię militaria. Jeden z plusów: dziewczyny w mundurach xD

Trzymajmy w kciuki, by tak też było (niech się chłopak cieszy :D)
Jestem chyba głuchy, ale nie było żadnego openingu oraz endingu? Jeśli chodzi o kreskę, to myślę, że niczym nie przeważa od Alternative total eclipse. Podobają mi się włosy gł. bohatera :P 

Dla ciekawskich, pojawia się również Polka, która mam nadzieję, która będzie dość często się pojawiać.

vLX7sbH.jpg?1

Jakie są Wasze wrażenia? 

(temat będzie rozbudowywany)

gfgdf

Opublikowano

@indywidualistaA

Bardzo ładne tło wziąłeś, podoba mi się. Dzięki również za info co do tej Polki, ale to już jakiś czas temu pisałeś...ej, co to za cytowanie mnie? xD i czemu tylko Ja mam cieszyć? (może mi się udziela od sami wiecie kogo o.O)

Tak jak postacie mi się bardzo podobają - kreska (mam tutaj też na myśli tą "Panią" ze screena) to walki, albo nie walki, wygląd tych mecha (powoli przyzwyczajam się do nich) niezbyt mi przypadł do gustu. 

Kolejny OST dla moich uszu (od 38 sekundy)

Ja tu tak gadu gadu, a dopiero kilka dni temu się dowiedziałem, że to ma być spin-off Muv-luv, którego nie obejrzałem :( Więc w zasadzie mam 3 opcje: Obejrzeć Muv-Luv, później to / tylko to bez Muv-luv / nic :P

Opublikowano

Tak, OST klimatyczne, budzące napięcie? Jak zwał, tak zwał xD

Wybierz 1 opcję.

Nasz szwadron 666 ma problemy wśród załogi, tak jak w Muv-luv. Theodor z Panią Kapitan, coś nie mogą się dogadać. Już od pierwszych sekund sporo się dzieje. Pojawia się również (tylko z nazwy) polska dywizja. Czy też ukazana przeszłość Theodora.

Spin-off czy nie, ja tam się cieszę:D

Nie narzekaj już tyle... :P

gfgdf

Opublikowano

Trzeba ogarnąć Muv-Luv przed tym, żeby wiedzieć o co chodzi? :v Bo jak tak, to drop bez oglądania nawet. xD

Dajże spokój, po co miałbyś niby oglądać Muv-luv?

Przecież tu są tylko chłopcy i dziewczynki ujeżdżający mechy, zero fabuły z mojego punku widzenia.

417711489342956987022.png

Opublikowano

Trzeba ogarnąć Muv-Luv przed tym, żeby wiedzieć o co chodzi? :v Bo jak tak, to drop bez oglądania nawet. xD

Nie, nie trzeba (jeśli chodzi o fabułę). Z BETA wytłumaczą na samym początku.

no, zachowanie Theodora jest ciekawe, a jeszcze lepsze jest to, czego się dowiadujemy o Kapitan. Cały odcinek taki z lekka dramatyczny - jak dla mnie świetnie się zapowiada

Charakter każdej z postaci jest bardzo odmienny, ciekawe wręcz.

Po zakończeniu, mam lekką nadzieję, że to będzie bardzo dobre xD

gfgdf

Opublikowano

@indywidualistaA

Przeleciałem szybko pierwszy odcinek i co mogę wstępnie (nie mogłem się powstrzymać, czekam na polskie napisy) ale nieco więcej niż wcześniej napisać na temat tej bajki? To OST z 38 sekundy to ending <3 kolejny do kolekcji. Przez prawie połowę odcinka akcja, akcja i jeszcze raz akcja, wybuchy itp. którym towarzyszy / towarzyszą bardzo klimatyczne soundtracki, good job. Nie zmieniam swojej opinii co do wyglądu mecha, no i kosmici, wyglądają trochę słabo? ale duży plus bo przypomniał mi się film, którego nazwę mam na końcu języka, żołnierze kosmosu? czy jakoś tak :P

Reasumując, nieźle.

Opublikowano

Ja liczę jeszcze na dużą dawkę dramatu, a sądząc po klimacie, bohaterach i OST, to pewnie będzie :D

@Sil√eR
BETA - troszeczkę słabo wyglądają, to fakt. Jakby zostały wyciągnięte ze słabego horroru. Ale robić swoje potrafią. :P
Najeźdźcy z kosmosu?

Załóżmy, że dostaniemy 24 odcinki. Pytanie brzmi: Czy podzielą to na części, czy jednak się zlitują i nie będzie trzeba czekać dwóch sezonów? xD

Myślę, że postaci będą się nieźle ze sobą gryźć - przynajmniej do pewnego czasu.

Drugie(praktycznie trzecie) anime z tego sezonu, które na pewno obejrzę.

__

dodałem ending i opening

gfgdf

Opublikowano

@indywidualistaA

Ending lepszy według mnie. Dobrze byłoby gdyby nie podzielili tego na 2 sezony, tak jak w przypadku Gate'a :(­ No i też liczę na dużoo dramatu :D 

Opublikowano

@indywidualistaA

Ending lepszy według mnie. Dobrze byłoby gdyby nie podzielili tego na 2 sezony, tak jak w przypadku Gate'a :(­ No i też liczę na dużoo dramatu :D 

O ile faktycznie będą 24 odcinki, a nie 12 xD

EDIT

gdTXzfd.jpg

Owlp9s9.png

Jak naziści :D Czemu mam wrażenie, że one będą źródłem problemów? 

i dlatego nie powinno się za dużo gadać...

qTMMxUw.png

gfgdf

Opublikowano

@Sil√eR

Znając życie (czyt. anime), jest taka 95% możliwość :P ew. będzie walczyć po stronie Zachodu, ale wątpię w to. 

A jeśli mowa o rodzeństwie, w Alternative Total Eclipse:

Yui jest siostrą Yuuya'i

Choć w anime nie ma o tym słowa.

gfgdf

Opublikowano

Mnie się już dawno znudziły takie baje z dziewczynkami za sterami mechów, które na dodatek "rage'ują" w tych maszynach, a postacie w większości szpetne, okropne w tych kostiumkach i mundurach. Bez nich też żadne halo.

Wolę tradycyjne Strike Witches, Girls und Panzer, Aldnoah Zero czy Argevollen.

Słabe.

Bo jeszcze dołożyć to że spin-offy nie wybijają się nad główny nurt, w tym przypadku muv-luv, które samo w sobie było co najwyżej lekko dobre.

Opublikowano

okropne w tych kostiumkach i mundurach.

Wolę tradycyjne Strike Witches, Girls und Panzer, Aldnoah Zero czy Argevollen.

Słabe.

Bo jeszcze dołożyć to że spin-offy nie wybijają się nad główny nurt, w tym przypadku muv-luv, które samo w sobie było co najwyżej lekko dobre.

Te kostiumy, to jedna z wad mechów.

Strike Witches, obejrzałem jeden odcinek, ale nie podeszło mi. GuP za to co innego :D Ten taniec żabnicy (tak się nazywał?) xD

@Sil√eR

Albo inaczej, można też podejrzewać, że ta zaczerniona postać (drugi screen), to właśnie jego siostra. (ale to już tylko tylko naciągane teorie spiskowe)

gfgdf

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngselweron

Akurat w Schwarzesmarken kostiumy nie są złe moim zdaniem...tylko momentami czy cycki nie są za wielkie? xD  Jak chodzi o te Strike Witches to przed chwilą widziałem kilka screenów + jedno AMV. Dobra akcja? Chociaż coś takiego może w jakimś stopniu odrzucać 

d51430d932d69cc26e586f2888f9af89e457f596

75524.jpg

Jak będę miał kiedyś ochotę na takie ecchi, małe dziewczynki (bez skojarzeń) i takie pojedynki, które nawet dosyć fajnie wyglądają, obejrzę. 

Aldnoah.Zero droppnąłem po 2 odc, warto w ogóle wracać? 

Girls und Panzer i to ostanie, nie widziałem. 

@indywidualistaA

Ja sobie zawsze lubię komplikować wszystko i tworzyć różne teorie spiskowe xD Wtedy jest jeszcze ciekawiej podczas oglądania. 

Opublikowano

Aldnoah -

tak, tak, tak i tak. Oczywiście że warto...

ten spin off mul luv podrabia już wiele innych istniejących czy to anime czy mang. U mnie miejsca nie znajdzie, zazwyczaj bokiem mi spin offy wychodzą i tak ;d

Opublikowano

Dajże spokój, po co miałbyś niby oglądać Muv-luv?

Przecież tu są tylko chłopcy i dziewczynki ujeżdżający mechy, zero fabuły z mojego punku widzenia.

mysle to samo.

Do tej pory najgorsze anime o mechach jakie ogladalem to ten cały Muv-Luv, a tutaj zapowiada się na to samo. Nie wiem jakim cudem to się komukolwiek podoba :D

@Sil√eR

Aldnoah to najlepsze anime o stricte o mechach :D

user since 2009. pare baników się dostało :)

Opublikowano

@indywidualistaA

Polka w akcji, tak! <3 ale jakby to była jeszcze jakaś zła, wkur postać, a ta nie jest raczej, taka shitowa, którą atakuje?

Opublikowano

Zobaczyłem jak to się ten indywidualny zachwyca tym anime, wpycha screeny gdzie popadnie, na avatary do sygnatur etc.

Oglądnąłem sobie odcinek i.... tak jak się spodziewałem. Gówno jakich mało :D

Opublikowano

Drugi odcinek czyli:

- Kolejna porcja dobrych OST

- Walki trochę mizerne, ale można się wczuć w tą akcję :)

- Fabuła ładnie się posuwa naprzód.

Czekam na dalsze przygody ^^­

Opublikowano

Drugi odcinek czyli:

- Kolejna porcja dobrych OST

- Walki trochę mizerne, ale można się wczuć w tą akcję :)

- Fabuła ładnie się posuwa naprzód.

Czekam na dalsze przygody ^^­

Mi się podoba sam klimat polityczny w tym anime, to, że BETA atakują to jedno, a drugie to fakt, że istnieje konflikt wewnętrzny we Wschodnich Niemczech. Ta nieufność Theodora do Irisdiny, a nawet nie tylko do niej, do Stasi też. Trudno się dziwić, skoro sporo przeszedł.

Akcja dzieje się blisko naszych granic, więc to też taki smaczek

gfgdf

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Po 3 odcinku uważam, że anime idzie w dobrą stronę. Takie trochę dziwne uczucie mi towarzyszyło, bo pierwsza część odcinka szła w miarę wolno, a potem nagle wszystko zaczęło przyśpieszać.

No i pojawienie się Lisy - które mnie osobiście nie zaskoczyło, bo w końcu nie było jej śmierci w retrospekcji - wprowadza ciekawy wątek, ciekawe na kim się teraz skupi Teodor :v

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Po 3 odcinku uważam, że anime idzie w dobrą stronę. Takie trochę dziwne uczucie mi towarzyszyło, bo pierwsza część odcinka szła w miarę wolno, a potem nagle wszystko zaczęło przyśpieszać.

No i pojawienie się Lisy - które mnie osobiście nie zaskoczyło, bo w końcu nie było jej śmierci w retrospekcji - wprowadza ciekawy wątek, ciekawe na kim się teraz skupi Teodor :v

A się śmiali jak mówiłem, że fajne animu xD Lisy pewnie w Stasi jest.

Btw. Jest już 4 odcinek.

Akcja będzie działa się na terytorium Polski :D

Edit

O madafak, co ja oglądam... Jutro chyba recenzję napiszę o tym xD

gfgdf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...