Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Kolejny dział do rozwinięcia

hyhy.

10 użytkowników zagłosowało

1. 1. Rozwijać? Nie rozwijać?

• Rozwijać, jak najbardziej. Jeszcze jak.
      5
    • Nie rozwijać, nie. Nie można.
      5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry, cześć i czołem.

Pisałam w sumie już o tym w moim [odrzuconym hehe] podaniu na moda, ale myślę, że tę propozycję można by wnieść na troszeczkę inny szczebel, chociażby i tutaj. Dokładniej chodzi o serię gier The Sims i utworzenie dla niej oddzielnego działu. Ta produkcja ma mega wielki potencjał, zwłaszcza biorąc pod uwagę to, że w Polsce nie ma żadnego oficjalnego forum dla fanów. Dlaczego by nie wykorzystać wieloletniego prestiżu MPC Forum i otworzyć się na nowe horyzonty, droga Administracjo? Po odpowiednim rozgłoszeniu wieści o tym, że na tym forum istnieje coś takiego jak dział dla tej gry, a nie zbiorczy - Symulatory, nie tylko zyskalibyśmy nowych użytkowników, ale i być może udałoby się ściągnąć kilku polskich artystów - twórców nieoficjalnych modyfikacji i dodatków, których umiejętności mogłyby się przydać nie tylko w TS, ale i w pozostałych działach - o ile rzecz jasna udałoby się ich zatrzymać na dłużej.

Jeżeli swoje działy mają takie gry jak SKILL czy Elsword, dlaczego jeden z czołowych, najlepiej sprzedających się projektów miałby nie mieć?

Od razu wyrażam chęć na zajęcie się tym działem, a wiem, że znajdzie się jeszcze kilka zainteresowanych osób, które stale udzielają się w symulatorach.

Liczę na Was, pozdrówki! :-)

Qui est le prochain?

Opublikowano

nie wydaje mi się zeby simsy były aż tak popularne takze na nie

pzdr

Opublikowano

Problem w tym, że ruchu tam dużego nie ma. W sumie w ogóle go nie ma. Jeśli ktoś to weźmie, i rozkręci, nie widzę przeciwwskazań. 

Opublikowano

Problem w tym, że ruchu tam dużego nie ma. W sumie w ogóle go nie ma. Jeśli ktoś to weźmie, i rozkręci, nie widzę przeciwwskazań.

Opublikowano

Zacznę od tego, że w Polsce jest oficjalne forum tej gry oraz nieoficjalne.

Na MPC ta gra nie cieszy się popularnością o czym świadczy praktycznie martwy dział. Także jestem na nie dla osobnego działu dla The Sims.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Apropos forów - zobaczcie, jaki tam jest ruch. Zarówno na oficjalnym od EA, jak i na multum for nieoficjalnych. Te fora nie cieszą się popularnością, bo niczego nie oferują. Twórcy skupiają się na thesimsresource i swoich prywatnych tumblr'ach, a wcale nie musi tak być. Pojedyncze osoby udzielające się na forach o nikłej aktywności mogłyby przenieść się do nas, czyli na forum, które dziennie odwiedza tysiące użytkowników. Fora, które nie żyją NIE ISTNIEJĄ. Ta gra naprawdę ma bardzo wiele do zaoferowania a i fanów jest całe mnóstwo, tylko nic dziwnego, że nie chcą się tam udzielać, skoro nie ma tam niczego, co mogłoby tych ludzi przyciągnąć. MPC to ogromna społeczność skupiająca się na grach i samo to daje kopa do tego, żeby działać. Mamy w Polsce tysiące kreatywnych ludzi, którzy nie mają gdzie rozmawiać o swoich pasjach i wymieniać się projektami. Bo jak dzielić się tym, co się stworzyło z garstką ludzi, których wiedza ogranicza się do wpisania 'motherlode' w konsoli kodów? Nawet ja, randomowa osoba, która namiętnie napierdziela w tę grę od pierwszej jej edycji nie korzystam z for, które są martwe. Muszę błąkać się po modthesims, TSR w poszukiwaniu inspiracji, modyfikacji i nieoficjalnych, autorskich dodatków, bo w Polsce tego po prostu nie ma. A mogłoby być. I to forum mogłoby to zapewnić. Polscy twórcy w końcu mieliby gdzie publikować swoje dzieła PO POLSKU, DLA POLAKÓW, nie tylko dla całego świata i w obcym języku. Niby skromne ctrl+c/ctrl+v, ale mogłaby z tego powstać małe stadko ludzi, którzy włączyliby się do tego, co to forum oferuje już od pewnie z dziesięciu lat. Jeśli Wy tego nie widzicie, to nie rozumiem. Dalej rozwijajcie LOLa i Metina :v

Qui est le prochain?

Opublikowano

I co będziesz pisał w tym dziale? Przecież temat simsów wyczerpuje się po 2-3 tematach, jedynym urozmaiceniem są dodatki które też można opisać w jednym temacie.

Jeżeli kiedyś dodadzą opcje MP to będę na tak bo będzie jakaś szansa na to że dział będzie żył.

1000093817-removebg-preview-1.png

Opublikowano

Nie trzeba wyciągać martwego działu na zewnątrz, spróbuj go ożywić, zachęć ludzi do grania w simsy i jeśli zacznie się COKOLWIEK tam dziać, to wtedy będzie powód aby tworzyć osobny dział dla tej gry, bo jak do tej pory sorry, rozumiem ze Ty w to grasz i ale to niestety nie wystarcza.

pzdr

Opublikowano

Wychodzisz z błędnego założenia, że aktywność w dziale wyczaruje się z powietrza. Zakres odbiorców trzeba poszerzać, a nie zawężać, dlatego polscy modderzy nie będą używali polskich for tylko zagranicznych, bo jak mają do wyboru jakiś mały, niepewny dzialik (pomimo że na ogromnym forum) to wybiorą zagraniczną społeczność, która jest może i mniejsza, ale opiera się tylko i wyłącznie na tym co on robi. 

Dlatego pomysł na NIE

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

­Jestem jak większość na nie z tego samego powodu. Jeśli byłaby duża/bardzo duża aktywność, to tak ;)

Opublikowano

Zacznę od tego, że w Polsce jest oficjalne forum tej gry oraz nieoficjalne.

Na MPC ta gra nie cieszy się popularnością o czym świadczy praktycznie martwy dział. Także jestem na nie dla osobnego działu dla The Sims.

I co będziesz pisał w tym dziale? Przecież temat simsów wyczerpuje się po 2-3 tematach, jedynym urozmaiceniem są dodatki które też można opisać w jednym temacie.

Jeżeli kiedyś dodadzą opcje MP to będę na tak bo będzie jakaś szansa na to że dział będzie żył.

Dokładnie, jestem na nie.

­

Opublikowano

Temat simsów to nie temat rzeka, gra jest niby rozwijana, pojawiają się inne tematy ale tylko z nową wersją oraz dodatkiem, co nie daje zbyt wielkiego pola dla popisu. Twórcy nieoficjalnych dodatków jak i modyfikacji mają odpowiednie strony gdzie mogą to zamieszczać, nie ma jakiegokolwiek kolwieku sensu wprowadzać Twojego pomysłu, na nie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...