Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Musaigen no Phantom World - dyskusja

indywidualistaA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No więc tego...

Poczytałem trochę na necie i co się okazało...

Pierwszy arc (LN), czyli to co teraz oglądamy, jest tylko snem Haruhiko, a dziewczyny nie żyją.

To widzę, że z ch*jowego anime akcji próbują robić jakiś zasrany dramat :D

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No więc tego...

Pierwszy arc (LN), czyli to co teraz oglądamy, jest tylko snem Haruhiko, a dziewczyny nie żyją.

Lub po prostu z marnym skutkiem próbują zachęcić do zakupu LN - mimo to, zgodzę się, że anime słabiutkie. Jestem ciekaw, jak naprawdę to wszystko wygląda :v

gfgdf

Opublikowano

No więc tego...

Lub po prostu z marnym skutkiem próbują zachęcić do zakupu LN - mimo to, zgodzę się, że anime słabiutkie. Jestem ciekaw, jak naprawdę to wszystko wygląda :v

Ja tam nawet tego gówna nie oglądam, przewijam każde kilka minut i wygląda, że odcinek 1 a 10 jest ten sam :D

Opublikowano

No więc tego...

Ja tam nawet tego gówna nie oglądam, przewijam każde kilka minut i wygląda, że odcinek 1 a 10 jest ten sam :D

Ponieważ tutaj jest epizodyczna fabuła, więc tak naprawdę mało co mają wspólnego ze sobą odcinki - czyli możesz oglądać nawet od końca, a praktycznie wyszłoby na to samo :P.

gfgdf

Opublikowano

A potem leci na mala, obejrzane...

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

A potem leci na mala, obejrzane...

Chciałbym to troche skomentować, ale powiem tak:  ^^

Tylko dodam, że 8 odcinków obejrzałem całe.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wolałbym nigdy tego syfu nie obejrzeć. Strata czasu, myślałem, że wyjdzie coś lepszego niż przygodówka-akcja.

Jak strata czasu to po co ciagles to animex dalej?

@topic

Sądząc nawet po samej LN nie spodziewałem się fajerwerków, ale 2 sezon mógłby być przełomowy po tym mindfucku.

Każda z tych dziewczyn nie żyła, były tylko wspomnieniami dorosłego, żołnierza Haruhiko

No chyba, że coś źle przeczytałem.

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

Wolałbym nigdy tego syfu nie obejrzeć. Strata czasu, myślałem, że wyjdzie coś lepszego niż przygodówka-akcja.

Jak strata czasu to po co ciagles to animex dalej?

@topic

Sądząc nawet po samej LN nie spodziewałem się fajerwerków, ale 2 sezon mógłby być przełomowy po tym mindfucku.

Każda z tych dziewczyn nie żyła, były tylko wspomnieniami dorosłego, żołnierza Haruhiko

No chyba, że coś źle przeczytałem.

Bo po co od razu dać coś ciekawego, czy  jakiegoś dobrego plot twista :D Niech mają tu odcinki, a reszty niech sami się dowiedzą :v - nie lubię czegoś takiego.

Chyba, że daliby 2 sezon od 2 tomu LN, to byłbym wstanie wybaczyć :P. Jednak znając studio odpowiedzialne za to anime, nie spodziewałbym się tego. Jeżeli tak się stanie, to mamy k***a święto xD.

>Volume 1 apparently all a dream by Haruhiko.

>Volume 2 takes place in the future where adult Haruhiko fights a war against Phantoms. He fails to kill this one phantom named Rupa who kills off 2/3 of the human population INCLUDING THE MAIN GIRLS! 

>Volume 2 Summary: The remainder of humanity lives in an underground city. Haruhiko blames himself for the apocalypse with Mai, Reina, and others as his mental supports. As his friends fall one by one, Haruhiko swears that even if he gives his soul to the devil, he will eradicate the Phantoms. As he is swallowed by the darkness of revenge, Haruhiko rises to use a forbidden ability in hopes to finally end the struggle.

>Volume 3 shows the deceased girls on the cover as well as new characters. Haruhiko might of used a forbidden ability to travel back in time to prevent the war from happening?

gfgdf

Opublikowano

Anime całkiem spoko, jednak dopiero w końcowych odcinkach zrobili nieco lepszą fabułę, gdzie akcja się rozwinęła. Oprócz tego, miłe dla oka, zróżnicowane postacie.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...