Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Musaigen no Phantom World - dyskusja

indywidualistaA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Musaigen no Phantom World

b20GzQb.jpg?1

Kategoria: Super-moce, akcja, fantasy

Studio: Kyoto Animation

Rok: 2016 (sezon zimowy)

Status: Nadawane

Ilość dostępnych odcinków: 5

​Trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=7-7T6qJsr2U

Opis:

W niedalekiej przyszłości, w świecie stworzonym w ludzkiej wyobraźni, materializują się duchy i potwory. Haruhiko Ichijou pierwszoklasista Akademii Hosea, wraz z trzema dziewczynami o specjalnych zdolnościach doświadczają szkolnych wzlotów i upadków, do chwili, gdy pewien incydent nie odsłonił im prawdy o tym świecie…

[zapożyczone z animezone]

Opening:

https://www.youtube.com/watch?v=9i5lLgChsAc

Moje mało ważne spostrzeżenia...

Kyoto Animation, a jak to woli KyoAni. Szczerze powiedziawszy (już to mówiłem, ale co tam) wg. mnie to studio jest bardzo specyficzne. Przeważnie, gdy biorę się za jakiś tytuł tego studia, porzucam ten tytuł po 5 odcinkach lub kończę zastanawiając się "co ja właśnie obejrzałem?". Może dlatego nie lubimy się z tym studiem xD Wielki uraz mam za Kyuokai no kanata - początek super, świetnie 8/10, a im dalej to na twarzy wielkie pytanie "CO...?". Ale nic... Wracając do serii.

Jest to ecchi bez ecchi, jak @<span itemprop='name'>1373230489-U611928.pngVereX. napisał

Anime które podobno nie jest ecchi, ale pokazuje walory dziewczyn.

To prawda patrząc chociażby na scenę z limbem

. Czy też wpadka na schodach na samym początku, gdzie nie stało się nic, co znamy ze schematów. No więc, super-moce, zjawy, wróżki itd. Ciężko stwierdzić tak na prawdę, co możemy tutaj dostać. Coś dobrego zapamiętania, czy raczej kolejny średniak? Patrząc od strony wizualnej, to dużo nie trzeba mówić - wystarczy spojrzeć :P Jednak studio jest szczególnie znane z jakości kreski, więc dziwić się raczej nie można. Co do postaci... Na 4chanie już panują s**t dyskusje na temat postaci Mei (zgadnijcie w jakiej sprawie...). Co ciekawe jedna z bohaterek (ta z brązowymi włosami, nie pamiętam imienia...) ma tą samą aktorkę głosową, co Shinoa z Owari no Seraph. Fani Shinoa'y powinni się cieszyć :P.Jak dla mnie niestety nie pasuje do postaci. Główny bohater - mam wrażenie, że nie będzie można go sklasyfikować do tzw. ciot życiowych, ale niszczycielem światów raczej też nie zostanie :P. Czerwonowłosa.. hm... Nie wiadomo, pewnie z charakteru poważna/smutna ze straszną historią z przeszłości :D. Zgaduję jedynie. Mam nadzieję dobrze się bawić się przy tym tytule oraz życzyć Wam tego samego ;)

Zapraszam do dyskusji

PS. Pewnie wielu rzeczy zapomniałem dodać...

gfgdf

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Blondyna strasznie mi przypomina pewnego pajaca..

11524755.jpg

PS. Pewnie wielu rzeczy zapomniałem dodać... 

Nie widziałem jeszcze anime, gdzie pedałkowaty mc zwiastowałby coś dobrego. (i do tego ten seiyuu  o.O)

Będzie to albo wielkie gówno, albo tak jak wcześniej wspomniałeś - średniak. Szkoda czasu.

417711489342956987022.png

Opublikowano

Jednak studio jest szczególnie znane z jakości kreski, więc dziwić się raczej nie można. Co do postaci... Na 4chanie już panują s**t dyskusje na temat postaci Mei (zgadnijcie w jakiej sprawie...). Co ciekawe jedna z bohaterek (ta z brązowymi włosami, nie pamiętam imienia...) ma tą samą aktorkę głosową, co Shinoa z Owari no Seraph. Fani Shinoa'y powinni się cieszyć :P.Jak dla mnie niestety nie pasuje do postaci. Główny bohater - mam wrażenie, że nie będzie można go sklasyfikować do tzw. ciot życiowych, ale niszczycielem światów raczej też nie zostanie :P. Czerwonowłosa.. hm... Nie wiadomo, pewnie z charakteru poważna/smutna ze straszną historią z przeszłości :D. Zgaduję jedynie. Mam nadzieję dobrze się bawić się przy tym tytule oraz życzyć Wam tego samego ;)

Reina ma głos jak Shiraishi <3

Myślę, że główny bohater będzie kozakiem, nie życiowym, ale w walce. Na trailerach można było zobaczyć głównego bohatera z jakąś malutką skrzynką, gdzie był sketchbook  z narysowanym bazyliszkiem czy coś w tym stylu, a nagle wokół tej skrzyni zielona poświata, co daje mi do myślenia, że może będzie w stanie ich przywoływać.

Mei Kawaii <3

Po trailerach widać, że będzie więcej fan serwisu, np. dokładne rozciąganie się, z przybliżeniem w krótkich spodenkach.

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

@indywidualistaA

Teraz tutaj prowadzimy rozmowę? xD Szkoda, że nie wrzuciłeś całego OP (chyba go już z 20 razy przesłuchałem)

­@1373230489-U611928.pngVereX.

Tyle przeglądałem livecharta i tego nie zauważyłem do tej pory o.O Od @indywidualistaA musiałem się o tym dowiedzieć xD Niby nie ma podane ecchi w gatunkach, ale faktycznie to nie jest ecchi? o.O Może co najwyżej lekkie. Zobaczyłem PV, opening oraz kilka scen z odcinka. Pierwsze wrażenia?  

(Opening, on akurat mi bardzo przypadł do gustu, czyli dobry znak bo Ja pod tym względem jestem mega wybredny... w wersji BD pewnie znikną te kwadraciki czyli już będzie więcej ecchi)

https://www.youtube.com/watch?v=QCuXWA428Wo

(Nawet ciekawe moce, pojedynki zresztą też, ładna kreska, ładna animacja. Czyżbym wyrzucał jakiś haremik? To chyba .. niezbyt dobrze?)

https://www.youtube.com/watch?v=7-7T6qJsr2U

Wracając do tej sceny o której @1373230489-U611928.pngVereX. napisałeś, zamiast facet hop na babkę, to babka hop na faceta? ... i nawet wstając nie zasadziła mu kopa, to na plus Z dwojga złego to lepiej, cieszyłem się, szkoda tylko, że później ten sam gostek dostał się niechcący pod spódniczkę innej... ta jak go wzięła i nim rzuciła to mu chyba wszystkie kości połamała  krótki pokaz sztuk walki fajnie wyglądał, jednakże w kościach wyrzucam schematy... znowu ;_; 

Co mi się podoba jeszcze? Seiyuu nie takie złe. Czemu? 

- Yukino z Yahari, Hiiragi Shinoa z Owari no Seraph, Kagura z Fairy Tail (jedna osoba)

- Iki Hiyori z Noragami, Sanka Rea z Sankrea (druga osoba)

Ta mała mi przypomina postać z Charlotte - Ayumi

Tak przeglądając, za jakie animce było odpowiedzialne Kyoto Animation to:

Air - jakieś 7/10

K-On! - 8/10, max 9/10

Amagi Brilliant Park - 8/10

Kyoukai no Kanata - 8/10

Co do limba, myślałem, że jakieś sceny z majtkami itp. a tam nic. Takie ecchi, bez ecchi :P 

Główny bohater - mam wrażenie, że nie będzie można go sklasyfikować do tzw. ciot życiowych, ale niszczycielem światów raczej też nie zostanie :P. 

Zgadzam się ;)

­

Opublikowano

@Sil√eR

A po co tam spamować?:P

Nie wiedziałem, że jest już cały opening ;_; Jak będzie możliwość, to zamienię - nie bój się xD

Zastanawiam się czy będą jakieś znaczące plot-twisty, czy raczej będzie to cały czas luźna seria?

Jakby się przypatrzeć to faktycznie podobna, a o ile pamiętam @TheMadMas9512 nie lubił jej xD strasznie przeszkadza mi jej głos, a raczej nie pasuje.

Fani loli też pewnie znajdą coś dla siebie @chaterchater - w dalszych odcinkach xD

@1373230489-U611928.pngselweron

No tak, jedynie co Cię interesuje, to pieprzyki xD Ale wg.mnie zawsze u nich te postacie dobrze wyglądały. Na przykład kyoukai no kanata... Zamieniam już się powoli chyba w pewną osobę...

gfgdf

Opublikowano

Zgadzam się z @Sil√eR ecchi bez ecchi.

Ale kuźwa panowie, mamy coś nowego, tym razem nie ręka na cycu, a dupa na twarzy... HAHAH

Ogółem zobaczymy jak wypadnie mc, wydaje się być takim cipkiem/pedałkiem, blondynka mi się spodobała (kreska), zobaczymy jak będzie z charakteru.

Boje się, że to będzie harem, mimo, że w gatunkach nic o tym nie ma.

Opublikowano

@SeleXZbytWieleG

Stawiam, że opening ;) btw. już to widzę, takiego trolla. Do takiego anime (to, że ecchi to nic nie znaczy) wsadzą gwałty, kanibalizm, morderstwa haha :D 

­

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngVereX. Chodzi Ci o styl openingu czy anime? Bo te anime to kompletnie inne tematy, nie ten poziom. Poza tym, w Grisaia było sporo dramaturgi, wątpię, aby tu to było.

Opening, podobne rytmy itp.

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

Biedny Haruhiko, tyle razy

wyrzucony przez okno xD Zwykle nie lubię jak chłopak jest traktowany przez dziewczyny w taki sposób, ale tutaj się pośmiałem

Pełne imię tej latającej wróżki niezłe, a bestia przywołana przez głównego bohatera to wygrywa wszystko :D ... oczywiście spodziewałem się czegoś takiego.

a mi się wydaje, że o romansie możemy zapomnieć :D No, niby jakiś tam drobny może się pojawić.

Lepiej się prezentuje niż Gakusen, niż Madoushi, od Absolute Duo zdecydowanie lepiej... od Rakudai? Sam nie wiem, okaże się z czasem.

PS

I dlaczego ta Mai bierze swoją moc masując się po cyckach? haha. Autorzy to cwane lisy, akurat postać z największymi walorami :P

Opublikowano

Biedny Haruhiko, tyle razy

wyrzucony przez okno xD Zwykle nie lubię jak chłopak jest traktowany przez dziewczyny w taki sposób, ale tutaj się pośmiałem

Pełne imię tej latającej wróżki niezłe, a bestia przywołana przez głównego bohatera to wygrywa wszystko :D ... oczywiście spodziewałem się czegoś takiego.

a mi się wydaje, że o romansie możemy zapomnieć :D No, niby jakiś tam drobny może się pojawić.

Lepiej się prezentuje niż Gakusen, niż Madoushi, od Absolute Duo zdecydowanie lepiej... od Rakudai? Sam nie wiem, okaże się z czasem.

PS

I dlaczego ta Mai bierze swoją moc masując się po cyckach? haha. Autorzy to cwane lisy, akurat postać z największymi walorami :P

Bo bierze swoją moc z serca :p

Opublikowano

@Taίga

Największe cycki, największe - ­najszczersze serce? ;)

// EDIT

@­Taίga

Oglądam już prawie minutę ten filmik, kiedy się kończy? xD

Opublikowano

Czy tylko ja zasnąłem przy tym Anime? Tak wali nudą, nic ciekawego, latające widma latarnie tańczące limbo, aż się zdziwiłem co ja patrzę.. Następny odcinek pewnie drop.

Opublikowano

Czy tylko ja zasnąłem przy tym Anime? Tak wali nudą, nic ciekawego, latające widma latarnie tańczące limbo, aż się zdziwiłem co ja patrzę.. Następny odcinek pewnie drop.

Każdy ma inne gusta, mi się spodobało :)

Opublikowano

Właśnie skończyłem 3 odcinek. Miło się ogląda, jak na średniak. Trzeci odcinek uraczył nas ładnie wyglądającym pojedynkiem, oczywiście nie poziom ­Nanatsu czy One Punch Man, ale i tak było na czym oko zawiesić. Co nie @1373230489-U611928.pngVereX. Mai w akcji :P a nawet i Haruhiko coś pokazał. Przewidywana ocena to 6, 7?/10 

PS.

Głaskaj mnie, jeszcze, więcej...więcej :3

S85UFVG.jpg

Opublikowano

Ciekawe, czy faktycznie będzie jakiś wątek z romansem :D? W sumie, nie miałbym nic przeciwko, o ile pod koniec nie będzie trzeba się domyślać kto z kim i jak:P Jednak samo anime jest średnie jak na razie, nie wyróżnia się zbytnio z tłumu, ale przyjemnie się ogląda

gfgdf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...