Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupić czy nie kupić?

xavierxcreper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Chciałbym kupić CS i się zastanawiam nad tym. Pisali mi niektórzy, że na moim kompie uciągne w cs:go max 30-35fps. (celeron n2840 2.16 ghz, 4gb ram, intel hd, win 8.1) Otóż szukałem jak wygląda taka gra w takich fps i poszukałem : 

I takie pytanie: Czy to jest grywalne i opłaca się kupić? Moim zdaniem są czasem takie przycinki, ale przy 20+ fps gra dość płynnie chodzi.

//

Opublikowano

Nie marnuj sobie nerwów na 30fps. Nie wyjdziesz nawet z golda. Na wyższych rangach ludzie graja na 200-300fps (sam tak gram) gdzie liczą sie ułamki sekund na strzał.

Ale to zależy od ciebie.

Opublikowano

Przed zakupem nigdy nie byłem do tej gry przekonany, nie podobała mi się. Ale postanowiłem kupić, trochę pograłem, podobała mi się, ale się znudziła i przestałem grać. Moim zdaniem nie warto kupować, nawet jakbyś mógł grać przy 200 fps, bo to jest gra totalnie bez sensu. ;)

Opublikowano

Jak nie przeszkadzają ci ścinki podczas gry to kupuj.Sam grałem kiedyś na słabym sprzęcie przy 40fps,ale szału nie było.

Opublikowano

Przed zakupem nigdy nie byłem do tej gry przekonany, nie podobała mi się. Ale postanowiłem kupić, trochę pograłem, podobała mi się, ale się znudziła i przestałem grać. Moim zdaniem nie warto kupować, nawet jakbyś mógł grać przy 200 fps, bo to jest gra totalnie bez sensu. ;)

Gram w CS'a od 6 lat (w tym roku będzie 7) z łączną przerwą 2 lata. Do CS'a potrzebne jest samozaparcie i chęć nauki gry, strzelania. Nie jest to zwykła gierka typu Wiedźmin czy Bioshock.

TOPIC: Tak, będzie tyle samo. Zmień sobie tylko ustawienia graficzne na najmniejsze i zobacz ile będziesz miał FPS.

Niedoceniony mentor Counter Stike'a 1.6

:lenny:

Aktualnie realizowany projekt:

CS:GO - od nowicjusza do oporowego gracza ----->

KLIK!

Opublikowano

Gram w CS'a od 6 lat (w tym roku będzie 7) z łączną przerwą 2 lata. Do CS'a potrzebne jest samozaparcie i chęć nauki gry, strzelania. Nie jest to zwykła gierka typu Wiedźmin czy Bioshock.

TOPIC: Tak, będzie tyle samo. Zmień sobie tylko ustawienia graficzne na najmniejsze i zobacz ile będziesz miał FPS.

Oglądałem już poradniki jak strzelać, fleshe i smoke (na chwile obecną jedynie na de dust 2), lecz przydałoby się poćwiczyć w grze, a nie patrzeć na filmik jak to ktoś robi... Więc zaczynam kontynuować pobieranie, a mam nadzieję, że tam trojana nie ma żadnego :P

//

Opublikowano

Nie marnuj sobie nerwów na 30fps. Nie wyjdziesz nawet z golda. Na wyższych rangach ludzie graja na 200-300fps (sam tak gram) gdzie liczą sie ułamki sekund na strzał.

Ale to zależy od ciebie.

Wez uzyj opcji edytuj po tym postem pokazałeś jak sie znasz na csie :Dna 30 fpsach nie mozna wyjsc z golda jeblem :D widac ta wyzsza ranga u ciebie to orzelek xD

Kupuj i graj  na 30 fpsach spokojnie wbijesz LE.

Oglądałem już poradniki jak strzelać, fleshe i smoke (na chwile obecną jedynie na de dust 2), lecz przydałoby się poćwiczyć w grze, a nie patrzeć na filmik jak to ktoś robi... Więc zaczynam kontynuować pobieranie, a mam nadzieję, że tam trojana nie ma żadnego :P

Cs to nie jest jakas inna gra gdzie popatrzysz jak graja i tak troche zaczniesz jak oni w csie liczy sie tylko praktyka 

Opublikowano

Wez uzyj opcji edytuj po tym postem pokazałeś jak sie znasz na csie :Dna 30 fpsach nie mozna wyjsc z golda jeblem :D widac ta wyzsza ranga u ciebie to orzelek xD

Cs to nie jest jakas inna gra gdzie popatrzysz jak graja i tak troche zaczniesz jak oni w csie liczy sie tylko praktyka 

Do 30fps LE? Myślałem że nie ujdzie ^^. Mam nadzieję że jutro jak będę w szkolę to CS No-Steam pobierze co sprawdzę dokładnie ile FPS:) i oby mi się przyjemnie grało, bo kumple czekają tylko bym kupił Counter Strike :D

//

Opublikowano

Ale to zależy od ciebie.

Mój drogi kolego, pokaz mi monitor ktory wyswietli Ci te 300 fpsow, a zyskasz moje uznanie :)

Topic: na 30+ fpsow jeszcze da sie grac, ale ponizej 30 to juz nie ma sensu... Gra jest nieprzyjmna jesli masz miec ok. 20 fpsow. To jest cs, a nie strategia i 60 fpsow jest potrzebne, ale kto Ci zabroni grac na 20... Kupuj i ciesz sie gra. Nie sluchaj kogos kto Ci mowi ze musisz miec 600fpsow zeby plynnie grac. Monitor 60hz wyswietli Ci max 60 fpsow, bo odswieza obraz 60 razy na sekunde, 144hz (obecnie najlepsze) odswieza go 144 razy na sekunde czyli tak jakby widzisz tylko w 144 fpsach, nawet jesli masz 600 w jakiejs grze. Czytalem, ze sam silnik gry jest tak skonstruowany, ze 60 fpsow to dla niego max, nie wiem jak to dziala, moze ktos, kto zna sie lepiej moze sie wypowiedziec.

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

Odezwał się ten co ma 30fpsów z myszką za 10zł i monitorem crt i siedzi na snopku siana (bez obrazy). Kolego wszystko jest możliwe! Nawet ty możesz wbić globala na tym co wymieniłem, tylko trzeba być geniuszem "dzieckiem  szczęścia" i ćwiczyć i sie wkurwiać. Po prostu im więcej fps lepsza myszka, monitor, itd. daje ci to odrobinę przewagi te milisekundy które w cssie mogą się liczyć.

Mój drogi kolego, pokaz mi monitor ktory wyswietli Ci te 300 fpsow, a zyskasz moje uznanie :)

Topic: na 30+ fpsow jeszcze da sie grac, ale ponizej 30 to juz nie ma sensu... Gra jest nieprzyjmna jesli masz miec ok. 20 fpsow. To jest cs, a nie strategia i 60 fpsow jest potrzebne, ale kto Ci zabroni grac na 20... Kupuj i ciesz sie gra. Nie sluchaj kogos kto Ci mowi ze musisz miec 600fpsow zeby plynnie grac. Monitor 60hz wyswietli Ci max 60 fpsow, bo odswieza obraz 60 razy na sekunde, 144hz (obecnie najlepsze) odswieza go 144 razy na sekunde czyli tak jakby widzisz tylko w 144 fpsach, nawet jesli masz 600 w jakiejs grze. Czytalem, ze sam silnik gry jest tak skonstruowany, ze 60 fpsow to dla niego max, nie wiem jak to dziala, moze ktos, kto zna sie lepiej moze sie wypowiedziec.

Grałeś kiedyś w csgo ? przy 60fps dopiero można mówić o płynności. To nie jest tibia czy metin. Fps'y zawsze skaczą nawet w porywach od 10-20 jak się zbierze 10 chłopa i zacznie strzelać dorzucą ze 4 smoke to bedzię 2fps i tyle. Jeśli komuś to nie przeszkadza to czemu ma nie grac ? 

Pozdrawiam.

Opublikowano

Otóż już prostuje twoją wypowiedź. 144hz to nie najwięcej na rynku obecnie. Któreś monitory z gtx 900 series mogą osiągnąć 165hz odświeżania. W monitorach jest tryb motion 240 co odpowiada płynności 240 kl/s. Jest również monitor standardowo taktowany 200hz (jedynie parenascie k zł). Silnik gry jest skonstruowany tak aby można było wyświetlić kilkaset kl/s. Przepraszam, nie wyświetlić tylko wyrenderować. Ale. I'm więcej klatek tym bardziej zmniejsza się input lag i inne opóźnienia. Co do tematu. Jeżeli zakupiłbyś kartę graficzną za 150-200zl znacząco podniosło by to komfort gry. Fps mogłyby wynosić nawet 80

Opublikowano

Nie kupuj. Pierw zalatw sprzęt który uciągnie z 100 fps. Granie na mniej niż 60 to żadna przyjemność. Po co tracić nerwy? Rzucą 3 smoky i będziesz miał pokaz slajdów.

Opublikowano

Skoro tak piszecie to chyba nie ma sensu nawet pobierać NoSteam by sprawdzic. No cóż lapek 2 lub 3 lata gwarancji to się przesiade na nowej wersji. :D

No cóż najwyżej wezme drugiego laptopa, a na moim to bym mógł pykac 24/7..

//

Opublikowano

Odezwał się ten co ma 30fpsów z myszką za 10zł i monitorem crt i siedzi na snopku siana (bez obrazy). Kolego wszystko jest możliwe! Nawet ty możesz wbić globala na tym co wymieniłem, tylko trzeba być geniuszem "dzieckiem  szczęścia" i ćwiczyć i sie wkurwiać. Po prostu im więcej fps lepsza myszka, monitor, itd. daje ci to odrobinę przewagi te milisekundy które w cssie mogą się liczyć.

Grałeś kiedyś w csgo ? przy 60fps dopiero można mówić o płynności. To nie jest tibia czy metin. Fps'y zawsze skaczą nawet w porywach od 10-20 jak się zbierze 10 chłopa i zacznie strzelać dorzucą ze 4 smoke to bedzię 2fps i tyle. Jeśli komuś to nie przeszkadza to czemu ma nie grac ? 

Pozdrawiam.

Owszem, gralem w cs'a i jeszcze czasami lubie sobie zagrac turnieja, mowie przeciez, ze przy stalych 30 fpsach da sie grac, jesli uwazacie, ze nie to zapytajcie ludzi, ktorzy maja xboxa 360 albo ps3, tam wszystkie gry dzialaja w 30 fpsach (pewnie sa jakies wyjatki). Wiadomo, ze 30 fps to nie jest super plynnosc, no ale grac sie da... Moim zdaniem wiecej niz 60 fpsow nie trzeba bo i tak roznicy nie widac, chyba ze ktos jest profesjonalista to pewnie odczuje taka roznice. Przy stalych 60 fpsach mozna grac bez problemow, da sie na monitorze 60hz grac na global elitach :> Nigdy nie gralem w csa w mniej niz 50 klatkach, ale przy 20 klatkach nie ma przyjemnosci z gry, 30 da rade jeszcze przecierpiec, chyba ze sa jakies dropy do 15.

Otóż już prostuje twoją wypowiedź. 144hz to nie najwięcej na rynku obecnie. Któreś monitory z gtx 900 series mogą osiągnąć 165hz odświeżania. W monitorach jest tryb motion 240 co odpowiada płynności 240 kl/s. Jest również monitor standardowo taktowany 200hz (jedynie parenascie k zł). Silnik gry jest skonstruowany tak aby można było wyświetlić kilkaset kl/s. Przepraszam, nie wyświetlić tylko wyrenderować. Ale. I'm więcej klatek tym bardziej zmniejsza się input lag i inne opóźnienia. Co do tematu. Jeżeli zakupiłbyś kartę graficzną za 150-200zl znacząco podniosło by to komfort gry. Fps mogłyby wynosić nawet 80

Ja tutaj mowie o monitorach na ktorych gra 90% polakow, a nie monitorach dla takiego pashy, ktory zauwazy roznice pomiedzy 60fps, a 100. Znowu sie zaczyna... Skoro autor tematu nie ma komputera, ktory pociagnie csa w 60 fpsach, to pewnie tez nie ma monitora lepszego niz 60hz. Grales kiedys na 60 fpsach (stalych)? Czy widziales tam jakiekolwiek opoznienia? W moim odczuciu powyzej 60 fpsow nie widac juz roznicy, dla profesjonalistow zapewne jest roznica, ale ja nie jestem profesjolanista tylko casualowym graczem :D Tak btw to od kiedy w laptopach wymienia sie karte graficzna? 

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

No cóż ja stałych FPS raczej nie będę miał (20-30/35 fps) więc raz tak raz tak się będzie grało, no chyba że da się tak ustawić by było stałe 25/30

Jak nie będzie comfortable mi się grało to raczej na drugim laptopie, który jest wykorzystywany do szkoły/biura :D gdzie ma być płynnie na niskich 60+ 

//

Opublikowano

na 30 fpsach na monitorze który mial z 10 lat o tak wyglądał 769tsy.jpgna myszce blody v7 która tak każdy hejcil ze jest do dupy i mozna nia sobie dupe po sraniu wycierać wbilem LE w kilka miesięcy grania bez żadnego wysilku bez zadnych deatmatchy bo mialem tam po 10 fpsow czyste mmy caly czas oraz gralem nie na snopku ale na pufie ktora miala z 10-15 cm wysokosci.Nie trzeba byc geniuszem czy dzieckiem szczescia wystarczy aim w rece ale ty tego nie pojmiesz bo zapewne tytul "counter cstrike" poznales na filmiku u isamu  :yay:.Lepsza myszka hihi to ciekawe kupilem z ciekowsci kinzu v3 i nie bylo żadnej róznicy monitor skilla ci tez nie da.Hihi gralem z tak zwanymi katami mmy chwalili sie ile ich ten sprzet nie kosztuje a na faceicie placz ze rate jest c*****y i nikogo nie moga zabic :D.

Nie kupuj. Pierw zalatw sprzęt który uciągnie z 100 fps. Granie na mniej niż 60 to żadna przyjemność. Po co tracić nerwy? Rzucą 3 smoky i będziesz miał pokaz slajdów.

Ta pewnie jeszcze niech sobie kupi mechaniczna klawe z razera najlepiej podswietlana bo w nocy skill mu spadnie podkladke 2000x2000 zeby nigdy sie nie konczyla przy sensie 0.01 xD oczywiscie liczy sie precyzja wiec myszke najlepiej za 600+ bo na tych za 100 nie wyjdziesz z silvera xD noi moze monitor z nasa jakis 1000 hz zeby te 1000 fpsow wyświetlil oj chyba zapomnailem o karcie graficznej najlepiej zeby byla tak z 24gb i zeby szyne miala tak z 2048 bitów bo wazne aby miec full detale 

Opublikowano

.Lepsza myszka hihi to ciekawe kupilem z ciekowsci kinzu v3 i nie bylo żadnej róznicy monitor skilla ci tez nie da.Hihi gralem z tak zwanymi katami mmy chwalili sie ile ich ten sprzet nie kosztuje a na faceicie placz ze rate jest c*****y i nikogo nie moga zabic :D.

Czyli po co kupiłeś lepszą myszkę? Skoro ta "stara" była dobra? Nie rozumiem takich ludzi. Przypuszczam że dalej grasz na Bloody v7 a kinzu sprzedałeś nie nie było żadnej różnicy? Sam miałem bloody v7 była dobra ale masa zbędnych programów, waga, i te stalowe podkładki nie były najlepsze.

Z tematu zrobiła się jedna wielka kłutnia kto ile wydał na sprzęt i czy sie opłacało. Moje zdanie jest takie. Ten kogo stać kupuje, ale czy jest lepszy? To wie tylko sam " Dżizas Cristos"

Opublikowano

monitorach na ktorych gra 90% polakow, a nie monitorach dla takiego pashy, ktory zauwazy roznice pomiedzy 60fps, a 100. Znowu sie zaczyna... Skoro autor tematu nie ma komputera, ktory pociagnie csa w 60 fpsach, to pewnie tez nie ma monitora lepszego niz 60hz. Grales kiedys na 60 fpsach (stalych)? Czy widziales tam jakiekolwiek opoznienia? W moim odczuciu powyzej 60 fpsow nie widac juz roznicy, dla profesjonalistow zapewne jest roznica, ale ja nie jestem profesjolanista tylko casualowym graczem :D Tak btw to od kiedy w laptopach wymienia sie karte graficzna?

Kolego, odpowiadam na post bo użytkownik wyżej prosił o wypowiedź kogoś bardziej znającego się.

Masz rację, mam 60hz monitor, myszkę bloody v7m i 30 fps. Tak było. Obecnie 200 fps w fhd, monitor 144hz i SS rival. Jeżeli nie widzisz różnicy między wyświetlaniem 60 kl/s a 144 kl/s to jesteś... upośledzony. Każdy zobaczy różnice. Jeżeli nie czujesz różnicy to jesteś... Nie trzeba być profesjonalistą.

No ale polaczki cebulaczki robią swoje. Ty zacząłeś sprzeczkę. Cebula mode ON

Opublikowano

Kolego, odpowiadam na post bo użytkownik wyżej prosił o wypowiedź kogoś bardziej znającego się.

Masz rację, mam 60hz monitor, myszkę bloody v7m i 30 fps. Tak było. Obecnie 200 fps w fhd, monitor 144hz i SS rival. Jeżeli nie widzisz różnicy między wyświetlaniem 60 kl/s a 144 kl/s to jesteś... upośledzony. Każdy zobaczy różnice. Jeżeli nie czujesz różnicy to jesteś... Nie trzeba być profesjonalistą.

No ale polaczki cebulaczki robią swoje. Ty zacząłeś sprzeczkę. Cebula mode ON

Bardzo dziekuje Ci za ta bardzo wazna informacje o mojej osobie, wezme sobie to do serca <3 Mnie tylko denerwuje jak ktos mowi o jakiejs duzej ilosci fpsow, tak jak ktos wyzej napisal, ze ludzie na wysokich rangach graja na 300 fpsach (na monitorach 144hz, ale 300fpsow jest)...

Skoro ktos taki jak Ty jest osoba jak to ujales "bardziej znajaca sie" to ja jestem Bill Gates. Nie wiedzialem, ze potrafisz wymieniac karty graficzne w laptopach, zwracam honor (y)

Ponawiam pytanie, czy grales kiedykolwiek na monitorze 60hz przy stalych 60 fpsach bez dropow ponizej 55? Skoro tam widziales jakies opoznienia to dalsza rozmowa nie ma sensu.

I prosze grzeczniej zwracac sie do osob w internecie, skoro nie chcesz uczesniczyc w tej dyskusji to nie musisz.

To nie jest battlefield, ze z 60 fpsow beda jakies dropy, to jest zwykla gra z badziewna grafika, dosyc dobrze zoptymalizowana, a nie jakis benchmark typu wiesiek 3. Grac da sie powyzej 30, skoro ktos moze zagrac w 30 fpsach to niech gra i sie cieszy, a jak macie bol dupy o to ze nie bedzie mial przyjemnosci z gry na 30 fpsach to ja dziekuje... I nie wierze w to, ze przez jakies glupie 3 granaty nawet i z 30 fpsow moze zrobic sie pokaz slajdow, kierujac sie ta logika w teorii w bf4 gdybym mial 100 fpsow i zawaliby sie budynek to moj komputer powinien eksplodowac :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...