Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupić czy nie kupić?

xavierxcreper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bardzo dziekuje Ci za ta bardzo wazna informacje o mojej osobie, wezme sobie to do serca <3 Mnie tylko denerwuje jak ktos mowi o jakiejs duzej ilosci fpsow, tak jak ktos wyzej napisal, ze ludzie na wysokich rangach graja na 300 fpsach (na monitorach 144hz, ale 300fpsow jest)...

Skoro ktos taki jak Ty jest osoba jak to ujales "bardziej znajaca sie" to ja jestem Bill Gates. Nie wiedzialem, ze potrafisz wymieniac karty graficzne w laptopach, zwracam honor (y)

Ponawiam pytanie, czy grales kiedykolwiek na monitorze 60hz przy stalych 60 fpsach bez dropow ponizej 55? Skoro tam widziales jakies opoznienia to dalsza rozmowa nie ma sensu.

I prosze grzeczniej zwracac sie do osob w internecie, skoro nie chcesz uczesniczyc w tej dyskusji to nie musisz.

To nie jest battlefield, ze z 60 fpsow beda jakies dropy, to jest zwykla gra z badziewna grafika, dosyc dobrze zoptymalizowana, a nie jakis benchmark typu wiesiek 3. Grac da sie powyzej 30, skoro ktos moze zagrac w 30 fpsach to niech gra i sie cieszy, a jak macie bol dupy o to ze nie bedzie mial przyjemnosci z gry na 30 fpsach to ja dziekuje... I nie wierze w to, ze przez jakies glupie 3 granaty nawet i z 30 fpsow moze zrobic sie pokaz slajdow, kierujac sie ta logika w teorii w bf4 gdybym mial 100 fpsow i zawaliby sie budynek to moj komputer powinien eksplodowac :D

O przepraszam, zwracam honor. Nie patrzyłem się na specyfikację procesora ponieważ robienie tego na telefonie jest niezwykle czasochłonne, z wypowiedzi autora wywnioskowalem że ma PC, bo jak ktoś ma laptopa to zazwyczaj o tym napisze. Tak więc nawet jeśli to wymiana karty graficznej w laptopie jest możliwa. Musi w nim być odpowiednia ilość miejsca, wielkość karty i reszta elementów musi pasować. Jest to bardzo kosztowne i może przekraczać wartość laptopa (tej klasy).

Miałem (nie) przyjemność grać na laptopie znajomego 60 fps i w porównaniu do 144hz odczuwałem lagi. Jak raz zasmakujesz takiej płynności to zobaczysz. Jak on u mnie grał i potem na swoim laptopie to także nie mógł się przestawić znowu.

Opublikowano

Nie radził bym na 30 fps

Tlumacze wlasnie, ze nie bedzie to przyjemna gra bo pewnie bylyby jakies dropy ponizej 30, ale lepiej grac na 30 niz nie grac.

O przepraszam, zwracam honor. Nie patrzyłem się na specyfikację procesora ponieważ robienie tego na telefonie jest niezwykle czasochłonne, z wypowiedzi autora wywnioskowalem że ma PC, bo jak ktoś ma laptopa to zazwyczaj o tym napisze. Tak więc nawet jeśli to wymiana karty graficznej w laptopie jest możliwa. Musi w nim być odpowiednia ilość miejsca, wielkość karty i reszta elementów musi pasować. Jest to bardzo kosztowne i może przekraczać wartość laptopa (tej klasy).

Miałem (nie) przyjemność grać na laptopie znajomego 60 fps i w porównaniu do 144hz odczuwałem lagi. Jak raz zasmakujesz takiej płynności to zobaczysz. Jak on u mnie grał i potem na swoim laptopie to także nie mógł się przestawić znowu.

Z tego co wiem to gpu jest zespolone z mobo w laptopie wiec pewnie trzeba wymienic cala plyte, czyli lacznie z procesorem, ale po co to robic w laptopie takiej klasy. Skoro mowisz, ze na 60 fpsach sa lagi to niech Ci bedzie, nie bede nikogo przekonywal. Taki monitor 144hz ma sens do np. cs'a, gdzie te 200 fpsow nie jest ciezko osiagnac, a na sredniej klasy kompie w wymagajacych grach ciezko bedzie przekroczyc 60 w przyzwoitych ustawieniach graficznych, no chyba, że ktoś ma kompa, który takiego wiesia 3 na ultra w 150 klatkach pociagnie. To myślę, że temat już został rozwiązany :D

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

Szczerze, jak byś miał grać na tych 30 fps'ach to nie warto. ;) Mój kolega ma ponad 40 fps'ów a ma ciagle GOLD'a od kilku miesięcy ;D

wobRsKW.jpg

Opublikowano

Kup, sprawdź i się przekonaj czy warto grać. Teraz wywołała się wielka gównoburza. Ja grałem na 40 fps [ 20 przy smoke ] jakoś przegrałem te 500h i miałem frajdę z gry :P btw do cs:go nie trzeba mieć dobrego sprzętu. Komp może być z niskiej półki [ bez przesady ] myszka wystarczy za 50zł a klawa nie ma znaczenia. Ja na myszce z Auchana za 12 zł i sensorem z gówna na którym nie mogłem zrobić płynnego obrotu 90 stopni bo crosshair latał po całej mapie i tak bawiłem się dobrze. Ważne jest też żeby mieć z kim grać bo grać samemu i słuchać jakiś przychlastów którzy drą jape do micro jest słabe :P

2a0c2mq.png

Opublikowano

Terazi tak nie ma sensu kupić bo nie wiem gdzie można kupić PSC :p,

https://www.paysafecard.com/pl-pl/kup/wyszukiwanie-punktow-sprzedazy/punktow-sprzedazy/?q=

mnie osobiscie mnie to wkurwialo, ale mam myszke za 100zl (kupilem tylko po to aby sensor byl dobry i mozna by bylo zmienic dpi w myszce)

Czasami moze ci sie zawiesic, lagi i dzieki temu przeciwnicy moga miec przewage ;)

sam mam 1,2k godzin i globala ;P

Opublikowano

Powiem Ci ,żę ja gram na AMD A8-6600k mam lema i jest cieżko dalej potrzebuje innego kompa a gram na 75fps srednio a jak "wchodze w smołka" to masakra po 35fps ^ ^

Ja gram na core 2 duo e6400 @ 3,00ghz, nigdy nie mialem spadkow ponizej 50fps. Magia :D Chyba, że są jakieś mapy, które mocniej obciążają pc.

Zrobi mi ktoś sygnaturę i avatar(prosze o kontakt na PW)? - nagradzam lajkami!!! 

Opublikowano

Ehh. 10(800x600 ;pw) do 30/35 max  fps, jak grałem np. de_dust 2 idąc na resp CT, bs A i B 15~25 fps (mirage 1-2fps wiecej) w smoku i flashu nie ma spadkow (jak sa to tylko rzadkie przypadki)  Więc lipa troszeczkę, ale w 10-15 fps dam radę ugrać (nie jest komfortowo, no ale cóż), na miragu srednio 18 (tak wiem jestem jednym z nielicznych ludzi którzy mogą grać w takich niskich fps). Więc chyba nici z kupna CS skoro na multi mogę mieć 5-20 a jak wejdę do jakiegoś golda cudem to będą mnie kickać bo przez lagi lamię

//

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...