Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Shigatsu wa Kimi no Uso - dyskusja

armoro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podobało mi się anime ze względu na skrzypce, do tego fortepian. Przez to anime często nuciłam sobie:

"Twinkle, twinkle, little star,

How I wonder what you are!

Up above the world so high,

Like a diamond in the sky."

Ogólnie były wstawki humorystyczne, które mnie nie bawiły, wręcz denerwowały. Poza tym z przyjemnością obejrzałam.

Anime pod względem oprawy muzycznej jak i samego pomysłu wyszło im na naprawdę wysokim poziomie (kreska sama w sobie jest też ładna). 

Mimo, że nie trafiłem wcześniej anime z wątkiem muzycznym to właśnie dzięki Shigatsu wa Kimi no Uso przekonałem się do tego gatunku i zobaczyłem jeszcze kilka podobnych, a zarazem ciekawych serii :)

Połączenie fortepianu ze skrzypcami wyszło im rewelacyjnie <3

True love survives all

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Podobało mi się anime ze względu na skrzypce, do tego fortepian. Przez to anime często nuciłam sobie:

To było piękne, ale jak się przypomni kto to śpiewał, robi się bardzo smutno.

Ogólnie były wstawki humorystyczne, które mnie nie bawiły, wręcz denerwowały. Poza tym z przyjemnością obejrzałam.

Mnie prawie wszystkie te wstawki humorystyczne irytowały.

Tak w ogóle to zauważcie ciekawą rzecz.

Shigatsu to shounen (anime adresowane do chłopców), ale stanowczą większość widowni stanowią dziewczyny, jakby to było shoujo (anime adresowane do dziewczyn).

Opublikowano

xYB1TEY.jpg

No dobra, teraz na poważnie. Średnia ocen na MALu to 8.92 - zachęcająco, nawet bardzo.

Biorąc pod uwagę fakt, że w tym temacie przelane zostały hektolitry łez z powodu tego tytułu, mogę liczyć na dobry i wciągający dramat czy bardziej twór w którym autor pluje nam w oczy swoją zadziwiająco sku*wysyńską postawą, coś a la Tite Kubo?

417711489342956987022.png

Opublikowano

Mam tak samo, ogólnie do tej pory myślałem, że się wyleczę.. Praca, inne anime, giery, ale dalej mam ciarki jak pomyśle o tym.. xD

Ps. @Renissance nienawidzę Cię za ten link z yt :)

Opublikowano

Biorąc pod uwagę fakt, że w tym temacie przelane zostały hektolitry łez z powodu tego tytułu, mogę liczyć na dobry i wciągający dramat czy bardziej twór w którym autor pluje nam w oczy swoją zadziwiająco sku*wysyńską postawą, coś a la Tite Kubo?

To anime dla młodych widzów (raczej gimnazjalistów). Ma więcej wad niż zalet, ale jest oryginalne.

Powiedziałbym, że z powodu dramatu wszystko inne jest mniej ważne dla oglądającego.

To anime było tak słabe, że interesowała mnie tylko Kaori, a całą resztę miałem gdzieś.

Mam tak samo, ogólnie do tej pory myślałem, że się wyleczę.. Praca, inne anime, giery, ale dalej mam ciarki jak pomyśle o tym.. xD

Prawie zawsze tak jest, że jeśli kiedyś oglądało się jakieś sceny wyciskające łzy, to nawet jeśli sobie przypomnisz je po latach, to najczęściej działają podobnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...