Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

| BETA | LUCT-MU | 1,500X & 15% | Hard | PVP/E i Waluty | Long-term |

imeHesus

LUCTMU best specs for you.  

78 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wybierz swój Sezon

2. 2. Wybierz poziom zdobywanego doświadczenia

3. 3. Wybierz Maxymalną liczbę puntków / Wybierz punkty za Reset

• 10,000 Max / 100pkt za RR = GR na 100RR
    • 10,000 Max / 200pkt za RR = GR na 50RR
    • 20,000 Max / 200pkt za RR = 100RR
    • 20,000 Max / 300pkt za RR = 70RR
    • 5,000 Max / 50pkt za RR = 100RR
    • 5.000 Max / 200pkt za RR = 20RR +słaba nagroda GR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
LUCT MUOnline
Let Us Cling Together
Zagrajmy jak za dawnych czasów

logo.png

general_info.png

Witam ponownie po tych ciężkich dniach walki z samym sobą wkońcu udało się ustawić wszystko na VPS'ie.

Serwer jest Online, możecie brać udział w BETA Testach do woli poniżej podaję link do strony serwera oraz link do pobrania game-clienta.

Posiadamy juz domene!

http://mid.LUCT-MU.com - strona www.
http://forum.LUCT-MU.com - forum

LUCT MUOnline Website

Mega.nz download link 

Tytuł tematu uaktualniony z racji tego że posiadam już serwer dedykowany.
Dnia 30.12.2015 serwer zostanie uruchomiony w fazie "BETA"

Nie zmieniam nic na fazę BETA - oficjalnie ustalony config zostaje na ten czas.
W żadnym wypadku żadne konta z fazy BETA nie znajdą się po oficjalnym uruchomieniu.

Aby dołączyć do testów - zapraszam na nasze forum w celu aplikacji do udziału w tej fazie.

Głównym celem projektu jest wykorzystanie wszystkich możliwości jakie oferuje nam Season 8 Episode 3 włączając także udoskonalenia systemu PvP oraz samego systemu PvE. Nie będzie to jednak też taki serwer na którym szczyt naszej postaci osiągniemy po tygodniu, dlaczego? Dlatego na przykład że maksymalna liczba punktów do rozdania to 15,000pkt., sprawa następna to ta że bardzo zależy mi na tym aby gracz do czegoś dążył a stworzenie skrzydeł dla naszej klasy dawało pełną satysfakcję z gry.
Ważnym celem jest także wypadanie rzadkich przedmiotów - będą one wkońcu naprawdę rzadkie, do tego stopnia że znów przypomnimy sobie dobre Blood Castle czy Devil Square ale i też bez przesady bo na to trzeba mieć Zen, który w tym wypadku będzie główną walutą wymienną na naszym serwerze.

Nie będzie to serwer hardkorowy ale będzie to serwer dynamiczny - bez przedmiotów FO, bez Przekoxowanych postaci a nowy gracz będzie na równi z stałym bywalcem Top10.
Gwarantuję także że nie będziecie się tutaj nudzić a zbieranie przedmiotów +Option sprawi wam niezłą frajdę.

Potrzebuję jedynie waszej pomocy.

server_conf.png
Nazwa: LUCT MUOnline
Opis.: Let Us Cling Together

Experiance Rate: 1,500%
Master Experience Rate 500%
Drop Rate: 15% (for better market on the server)
Zen Drop Rate: 20% (we will need this)
Zen Drop Ammount: 100 Zen * Monster Level (incrementable)
  • Spider give us 170 Zen
  • Death Knight give us 8,700 Zen
O konkretne rzeczy możecie pytać w tym temacie, oddawajcie swoje głosy i sugestię.
Możecie także zarejestrować się na naszym forum - znajdziecie tam ankiety i konkretne działy gdzię będziecie mogli się wypowiedzieć.
Dziś napiszcie mi jakiego serwera szukacie.

www.LUCTMU.xaa.pl - tymczasowy adres forum.
Strona w budowie. - udostępniona zostanie dnia 31.12.2015

Nowe strefy i możliwości
  • Nowe bezpieczne strefy w: Davias-3, Lost Tower-7, Atlans-2, Tarkan-2, Icarus, Aida-2 oraz Kanturu Ruins-2
  • Nowe rozwiązania dla map: Lost Tower (mniejsza ilość ścian, więcej wyjść z safe-MPCforum oraz rozbudowane LT-7), Tarkan (naprawione mosty i zrobione nowe przejścia), Icarus (Warp znajduje się prawie na 1/4 mapy co daje nam możliwości wyboru jednej z 2-ch dróg.
  • W każdej bezpiecznej strefie znajduje się skrytka oraz Potion Girl

bannsz.png

bannsz1.png

bannsz2.png

Nowy system AI dla potworów

Jak widzicie jest w tym coś dziwnego, wygląda jak prostacki spot na serwerze 9KX ale tak nie jest,

teraz biegnąc przez mapę potwory potrafią nas gonić na odległość 8-10 stóp (wcześniej sprawiały wrażenie uciekających)

Jak widzicie moby skupiły się wokół mnie, dalej niż one są tylko dystansowe, dlatego że zleciały się z dalszych części mapy.

bannszmon.png

bannszpt.png

Friendly party system, czyli czym nas więcej tym lepiej

(wartości podawane na jedną osobę w party nie na wszystkich członków)

• Zabijanie samemu - 100% Exp'a
  • Zabijanie z jedną osobą - 105% Exp'a.
  • Zabijanie z dwoma osobami - 105% Exp'a.
  • Zabijanie z trzema osobami - 107% Exp'a.
  • Zabijanie w full PT - 109% Exp'a.

Nie ważne czy party składa się z pięciu osób z tą samą klasą czy każdą różną.

Pet Panda do zgarnięcia!

- Trzech najbardziej aktywnych użytkowników naszego forum (do startu serwera) zostanie nagrodzonych za aktywność.

- 1, 2, 3 miejsca - Pet Panda!

LUCT-MUOnline - Dołącz do nas już dziś i sprawdź jak powinno wyglądać prawdziwe MUOnline.

[ 1500X / 15% DROP / MAX 50RR / GR-SYSTEM / DYNAMIC EXP / PVP / PVE / EVENTS / HARD ]

• Odpowiedzi 72
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Exp. może i wysoki ale rozgrywka będzie miała wtedy większy sens, 3-ci dzień jestem na serwerze i sprawdzam ustawienia. Niebawem wykupię maszynę i wypuszczę serwer w status BETA, wtedy wszyscy chętni będą mogli pomóc w konfiguracji serwera ale moim zdaniem bez sensu byłoby bicie w kółko tych samych mobów w oczekiwaniu na drop wymarzonego przedmiotu, a czekać trzeba - dlatego też między-innymi exp. jest tak wysoki a nie inny. Żeby się nie nudziło.

Oczywiście czekam na propozycję, może się mylę ale uwierzcie że nie myślę o pierwszych tygodniach.

Oczywiście jeżeli będzie taka potrzeba to założę dział dla rodaków.

Poszukuję także stron gdzie istnieją duże szanse na odkopanie serwera, jeżeli jakieś znacie to proszę o kontakt na PW.

LUCT-MUOnline - Dołącz do nas już dziś i sprawdź jak powinno wyglądać prawdziwe MUOnline.

[ 1500X / 15% DROP / MAX 50RR / GR-SYSTEM / DYNAMIC EXP / PVP / PVE / EVENTS / HARD ]

Opublikowano

Season 8 ep3 jest dla mnie już zbyt skomplikowany :D przeraża mnie s6ep3 a co dopiero taki kurcze, jakieś wingi 4 lvl o.O

Ale jeśli założenia zostaną spełnione to może być to ciekawa opcja.

Opublikowano

Co z donate? Czy system GR będzie dostępny?

Donate dobrowolny jeżeli będzie przynosił oczekiwane efekty. Jeżeli nie będę w stanie utrzymać serwera z dobroci ludzi to będę musiał wprowadzić punkty do Coins Shopu a w nim nic szczególnego np. Seal'e czy Panda bądź wejściówki (tickety) do Blood Castle czy Devil Square. Niestety ale pliki kosztują i podobnie utrzymanie serwera.

PR będzie ale narazie do głowy nie przychodzi mi żaden sensowny pomysł, myślałem nad punktami typu Goblin Points np. 2000 takich punktów, za które można kupić Chaos Card a z niego lecą przedmioty najwyższej klasy - oczywiście żeby nie było za łatwo będą to przedmioty losowe (od Great Dragon, Dark Soul, Hurricane itp. wzwyż).

Season 8 ep3 jest dla mnie już zbyt skomplikowany :D przeraża mnie s6ep3 a co dopiero taki kurcze, jakieś wingi 4 lvl o.O

Ale jeśli założenia zostaną spełnione to może być to ciekawa opcja.

Też tak myślałem, z początku ciężko mi było to ogarnąć ale powoli zaczynam łapać o co chodzi i mimo wszystko polubiłem te nowinki. Muszę to tylko dobrze ustawić i nie dawać zbyt dużego rozmachu na początku życia serwera.

Wszystko trzyma się kupy, jest zrównoważony system PVP oraz zmodyfikowany system PVE - o tym więcej za chwilę.

Nowy system AI dla potworów

Jak widzicie jest w tym coś dziwnego, wygląda jak prostacki spot na serwerze 9KX ale tak nie jest,

teraz biegnąc przez mapę potwory potrafią nas gonić na odległość 8-10 stóp (wcześniej sprawiały wrażenie uciekających)

Jak widzicie moby skupiły się wokół mnie, dalej niż one są tylko dystansowe, dlatego że zleciały się z dalszych części mapy.

bannszmon.png

bannszpt.png

Opublikowano

exp max 10-15 wtedy będzie coś wart server, teraz nawet na expie 50 mają po 5 resetów na drugi dzień więc proponuje x10 i startować szybko jesli juz wszystko gotowe.

Opublikowano

Miraclee, 250pkt. za Reset to dużo? Chodzi tutaj też głównie o ten przełom Rozgrywka / Długość rozgrywki.

Oczywiście mogę dać 150pkt. za Reset wtedy zrobimy max. punktowe na poziomie 15,000pkt. do rozdania. (Chodzi tutaj oczywiście o pozostawienie dystansu do Grand Reset, wiadomo że nikt nie lubi wbijać lvl. na sucho i bez-podstawnie). Wbijając lvl. i zdobywając przedmioty i doświadczenie nawet nie jorgniemy się jak będzie GR (przenośnia - nie tak szybko :)) a jak zostawię 250pkt. za RR i dam maximum punktowe na poziomie 15,000 do rozdania to maxymalny build będzie na 50RR i następne 50RR będziemy musieli bić od niechcenia.

Są to proste sprawy ale dosyć delikatne.

Czekam na propozycje.

Opublikowano

exp max 10-15 wtedy będzie coś wart server, teraz nawet na expie 50 mają po 5 resetów na drugi dzień więc proponuje x10 i startować szybko jesli juz wszystko gotowe.

Pogi przerobiłem grę na dużej ilości serwerów, możliwe że jeżeli stworzymy społeczność to następny serwer właśnie skupi się na X10.

Aktualnie nie mam w głowie pomysłu na tak niski poziom exp'a. Preferuję dynamiczną rozgrywkę ale wiadomo bez przesady.

A powiedz mi na jakim etapie jest serwer?I kiedy planujesz otwarcie?

W zasadzie ustawioną mam większość istotnych rzeczy ale staram się skupić na tych najdrobniejszych. 

Jak już napisałem - teraz jest Pre-release, później będzie BETA (możliwe że otwarta na serwerze dedykowanym) i wydaje mi się że pod koniec stycznia serwer powinien ruszyć.

Opublikowano

250 pkt jak dla mnie spoko, exp za wysoki jak dla mnie osobiscie, ale liczy sie glos większości. ale na serw napewno wpadne z ciekawości do nowych sezonów bo dawno w mu nie grałem, jak by co pisze się na beta testy 

Opublikowano

bannszpt.png

Rajgog, też tak myślałem ale z racji pentagramów, socketów itp. masz większy rozmach jeżeli chodzi o zbrojenie swojej postaci.

Na S2 generalnie liczy się tylko fachura ekwipunek i stukanie w kółko tego samego, w tym Sezonie dochodzi sporo straconych godzin na Socketach, poszukiwanie pentagramów i ulepszanie ich - to właśnie przy dobrej kompilacji daje Twojej postaci unikalność i nawet nie będąc w TOP'ce możesz być mistrzem PvP.

Opublikowano

kiedyś kiedy biło się jednego yeti w 5 osób to było cos... zobacz ile ludzi gra na mniejszych expach, duzo wiecej niz na duzych, ludzie cenią se trud servera i podchodzących pod starego globala ustawien

Opublikowano

Miraclee, 250pkt. za Reset to dużo? Chodzi tutaj też głównie o ten przełom Rozgrywka / Długość rozgrywki.

Oczywiście mogę dać 150pkt. za Reset wtedy zrobimy max. punktowe na poziomie 15,000pkt. do rozdania. (Chodzi tutaj oczywiście o pozostawienie dystansu do Grand Reset, wiadomo że nikt nie lubi wbijać lvl. na sucho i bez-podstawnie). Wbijając lvl. i zdobywając przedmioty i doświadczenie nawet nie jorgniemy się jak będzie GR (przenośnia - nie tak szybko :)) a jak zostawię 250pkt. za RR i dam maximum punktowe na poziomie 15,000 do rozdania to maxymalny build będzie na 50RR i następne 50RR będziemy musieli bić od niechcenia.

Są to proste sprawy ale dosyć delikatne.

Czekam na propozycje.

Chodzi głownie o to, że PvP zanika przy pewnej liczbie punktów. Gram bardzo długo w tą grę i bardzo dobrze wiem co piszę :P.

iHacks  <3

Opublikowano

Tutaj też trzeba będzie się namęczyć bo HP potworów do właśnie ok. 200%

Pogi2015, doskonale wiem o co Ci chodzi ale żeby zrobić żyjący low-PVP potrzebuje marki by na serwerze było min. 100 Online.

W innym wypadku niema najmniejszego sensu jeżeli serwer będzie bezludny.

Chłopaki jakieś propozycję, konkrety poproszę żebym miał na czym bazować się w ankietach.

Max. liczba punktów, punkty za reset, maxymalny i minimalny exp. - śmiało

Opublikowano

Na S9 mnie nie stać a głównie chodzi mi o różnorodność przedmiotów i ich zastosowania w PvP.

Opublikowano

Na S9 mnie nie stać a głównie chodzi mi o różnorodność przedmiotów i ich zastosowania w PvP.

Jak dla mnie powinno być max S6 wyżej już są problemy chociażby ze sterowaniem, większość osób nie zna nowości i może być ciężko.

Opublikowano

W końcu ktoś wpadł na pomysł zrobienia serwera z dużym expem i małym dropem ;) Już dawno się zastanawiałem czy coś takiego wypali. Nigdy na takim nie grałem.Jeśli chodzi o mnie to:

s6- nadal go nie ogarniam, bo coś ciągle zmieniam serwer niestety, ostatnio fajny wystartował z dużą liczbą online itd. ale tylko 50exp a to nie dla mnie.

s8-mam mieszane uczucia bo trochę mnie przeraża, te wingi 4lvl są brzydkie moim zdaniem tak samo jak sety, tak jak mówisz wykoksowane już przesadnie niczym Ronnie Coleman;D.

Ale z drugiej strony jestem ciekaw tych nowych map, bossów, eventów i możliwości więc rzeczywiście dobre ustawienia mogą zaowocować i przekonać mnie i podobnych graczy którzy najchętniej napierdalali by się na s2 do tej wersji i zabawy na nim;)

exp 2k-4k,albo inaczej, aby wbicie rr na "najlepszych" spotach trwało z 20-40 minut, Fajnym urozmaiceniem jest stopniowa zmiana spotów po rr. tzn. na większości jest to Lorka 1-30 dev3 30-90 lt7 90-200 albo już wgl lorka dev3 arena 50-400. To jest lipne, ciekawiej jest np.

lorka>dev3>a2>tarkan>tarkan2>arena/kanturu itd. (wiem że niektórzy nie lubią areny, ja lubię jeśli jest to dobrze zrobione to pojawia się klimat gry za którym tęsknię tzn. wbijasz na spot i pk-ujesz lub z kultura dajesz pt, lub pytanie "ile jeszcze" itd. 

Spoty- bardzo ważne moim zdaniem jest to by nie były słupkowe, bo to jest takie nie naturalne, ułatwienie dla BK wiem, ale znowu minus dla sm itd.

Mi się bardziej podoba gdy widzę co leci z jakiego moba, gdy mogę docenić zasięg evil sprinta w moim sm czy kolegi z którym expie.

PK- dozwolone wszędzie i zawsze

KS?-dozwolone, mają właśnie być spiny że ten dupek mi ksuje i go nie lubie bo mnie ciągle killa , wrogie guildie itd.

drop jeweli i ogólnie tego wszystkiego też fajnie gdyby był hard tzn. tęsknie za czasami gdy blessa się kupowało za 30kk, impa za 2kk, itemy z zenem były tyle samo warte co te z hp czy dd, wiara miala dwa sety do expa i do pvp ;D

Punkty za rr? 150 lub 250, skoro się łatwo expi to niech to troche potrwa. Max liczba punktów? nie mam pojęcia, z pvp zawsze byłem bity bo miałem słabe sety, słaby komp, i umiejętności w sumie to nie wiem czy mam czy nie^^.

Jeśli jeszcze coś mogę dodać to pisz co. Dzięki

S9 to gówno, jeśli takowe będzie to nawet tu nie wbiję^^

Opublikowano

Max. liczba punktów, punkty za reset, maxymalny i minimalny exp. - śmiało

Maksymalna liczba punktów : 10k

Punkty za reset : 200-300 max

Minimalny/Maksymalny exp - 100-500 exp

Co do Seasonu 8  pytanie skoro PvP ma się opierać nad zdobywaniem/wbijaniem itemów, mam nadzieję, że w kwestii z pentagramami nie będzie problemów jakie miało miejsce na WoGu gdzie ktoś wbił takiego Pentagrama Winda i miał bonusa, że przeciwnikowi zabierało 50% jego HP, dotychczas był to bez sens i wszystko się popsuło.

Wingii 4 lvl ? Jeśli będą dobrze ustawione to okej, ale jak wyjdą szlagiery to nie ma o czym mówić.

Muuny też po nie które coś robią w PvP.

Coś tam jeszcze było z tych nowości, że zapomniałem, może ktoś przypomni...

AA zapomniałem. Na jakich plikach jest klient?

Opublikowano

W sumie mógłbym długo się zastanawiać nad sprawą expa bo szczerze mówiąc baza danych samych potworów jest w pełni zapełniona ale mimo wszystko:

• Nie będzie tutaj Areny
  • Nie będzie sekretnych pokoi
  • Nie będzie spotów słupkowych

Podwoiłem a gdzieniegdzie nawet potroiłem ilość generowanych mobów także jest ich masa i w sumie na tak wysokim EXP'ie jak dotychczas proponowałem reset może trwać za krótko.

Co do maxymalnej ilości punktów i tych przyznawanych za reset - przy maxymalnej ilości 10,000 pkt. za reset musiałbym dać max. 150 pkt. wtedy wychodziłby max. reset na ok. 70RR i wpadłem na pomysł żeby po 70RR dać graczom możliwość zdobywania punktów "Master Level" poprzez wbijanie kolejnych (70RR+) resów, np. 5pkt. do Skill Tree za każdy reset.

Skrzydła 4lv. - +95% dmg. i def.

Pentagramy - są różne ich odmiany w zależności od poziomu mob'a, jeżeli chodzi o różnicę o której wspomniałeś (50% Hp) - przy tak małej ilości max. punktów nasza postać będzie zadawała tylko 10% obrażeń więcej - do 30% jeżeli pentagram drugiej osoby jest kompletnym negatywem.

Pliki - na początku korzystałem z Repacka SCFMT, później skusiłem się "zaczerpnąć" trochę wiedzy u kumpla na IGCN i ostatecznie z wszystkich zebranych materiałów staram się stworzyć hybrydę z MUEmu (z racji na anty-hacka, wytrzymałe GS'y i porządek w plikach).

Jeszcze raz zapraszam wszystkich na "firmowe" forum - chcę zebrać istotne informację i stworzyć ankiety na których będę bazował podstawę serwera.

Na tym najbardziej mi zależy żeby serwer był elastyczny i gustowny dla każdego rodzaju graczy.

http://LUCTMU.xaa.pl- tymczasowy adres forum.

Jeszcze jedna prośba - wszystkich posiadaczy konta na RageZone proszę o podbijanie tematu - nie muszą być to wyczerpujące wypowiedzi - ważne żeby przyciągnąć jak największą ilość graczy.

Odnośnik do RZ: http://forum.ragezone.com/f888/luctmu-s8ep3-pve-rebalanced-stat-1089292/ 

Z góry dziękuję

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...