Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W6xu4NB.png
Cześć :)
Chciałbym wam przedstawić mój pierwszy blog/ serwis który będzie skupiał się na rozwiązywaniu problemów od tych najbanalniejszych po te najbardziej skomplikowane, dodatkowo pojawi się tam też trochę moich wewnętrznych refleksji.
Zapraszam gorąco do śledzenia i proszę o konstruktywne opinie lub rady  :)

http://ijak.pl/

Dodatkowo bardzo chętnie nawiążę współpracę z osobami które zechciałby uczestniczyć w tworzeniu serwisu jako redaktorzy :)

s4ElBud.png
Opublikowano

Pomożemy rozwiązać Ci Twój problem.

To znaczy, że ludzie mogą do Was wysyłać wiadomości ze swoimi problemami?

Blog ciekawy.

VNp6c2U.png

Opublikowano
Pomożemy rozwiązać Ci Twój problem.

To znaczy, że ludzie mogą do Was wysyłać wiadomości ze swoimi problemami?

Blog ciekawy.

Zgadza się. Żaden problem nie jest dla nas obcy, do wszystkiego podchodzimy na poważnie, razem szukamy rozwiązań, podsuwamy wskazówki a nawet pokażemy krok po kroku jak dojść do celu :)

s4ElBud.png
Opublikowano

Na stronie pojawiły się nowe wpisy o tym jak nauczyć się języka obcego i jak kontrolować senność a dziś wieczorem odpowiedź na pytanie "co robić w życiu". Zapraszam do lektury :)
+ Jeśli jesteś pasjonatem jakiejś dziedziny, lekkie pióro jest twym orężem, masz chwilę wolnego czasu i chcesz podzielić się wiedzą zapraszam do współpracy :) 

s4ElBud.png
Opublikowano

Nowe wpisy o tym jak podkręcić umysł i jak pokonać nieśmiałość już są. Dostaje dość sporo maili z różnego rodzaju problemami i szczerze nie spodziewałem się tak dużego odzewu  ;)

+ Ciągle poszukuję nowych redaktorów  :)

s4ElBud.png
Opublikowano

Nie które porady nawet i zbyt oczywiste :D Blog na prawdę całkiem nie zły ;)

y8HqE13.png                             

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

@up
Efekt zabawy wtyczkami, nie zdążyłem ich wszystkich jeszcze spolszczyć, Pracuje nad intuicyjnością strony jak i powoli próbuje uruchomić specjalne forum. 

s4ElBud.png
Opublikowano

@up 
Tu liczy się nie tyle programowanie co idea. Korzystam z WP dlatego, że jest stabilnym silnikiem który nie sprawiał mi do tej pory problemów, co daje możliwość zaoferowania ludziom naprawdę dobrych materiałów. iJak to idea, która ma za zadanie pomóc rozwiązywać problemy i być źródłem inspiracji.  Z biegiem czasu i środków gdy będę mógł przeznaczyć więcej $ na projekt pomyślę nad autorskim silnikiem lecz póki co wprowadzam moją wizję w życie, za jakiś czas ukaże się forum gdzie każdy będzie mógł podzielić się swoim problem, celem, wizją i razem jako społeczność zgromadzona wokół strony będziemy mogli pomóc zrealizować każdą rzecz :) 

s4ElBud.png
Opublikowano

@up 

Tu liczy się nie tyle programowanie co idea. Korzystam z WP dlatego, że jest stabilnym silnikiem który nie sprawiał mi do tej pory problemów, co daje możliwość zaoferowania ludziom naprawdę dobrych materiałów. iJak to idea, która ma za zadanie pomóc rozwiązywać problemy i być źródłem inspiracji.  Z biegiem czasu i środków gdy będę mógł przeznaczyć więcej $ na projekt pomyślę nad autorskim silnikiem lecz póki co wprowadzam moją wizję w życie, za jakiś czas ukaże się forum gdzie każdy będzie mógł podzielić się swoim problem, celem, wizją i razem jako społeczność zgromadzona wokół strony będziemy mogli pomóc zrealizować każdą rzecz :)

Nadal nie wiem co to ma do programowania. To bardziej pasuje do pogaduszek. Forum pewnie też gotowy skrypt i przyszły skrypt kupny... Ja nie krytykuję pomysłu i treści, ale to nie jest związane z tym działem.

Opublikowano

@up
Dziękuję za opinię, rozumiem że możesz się nie zgadzać z miejscem umieszczenia tego tematu ale jest to mój autorski projekt, prawda działa na silniku WP ale można to porównać do korzystania z gotowego silnika gier. Tworząc stronę, ubrałem pusty silnik w funkcjonalną i użyteczną całość, dokonałem spolszczeń i zmian kosmetycznych motywu. Rozumiem że twoim zdaniem nie jest to element tego działu jednak przypominam że zanim projekt pojawi się w tym dziale jest weryfikowany przez moderacje, a skoro prowadzimy teraz tą konwersacje w tym temacie sądzę, że jednak jest to odpowiednie miejsce na projekt tego typu :) 

s4ElBud.png
Opublikowano

@2up nie można tego porównać do korzystania z silnika do tworzenia gier tj. Unity, gdyż do stworzenia gry w takim silniku potrzebne jest programowanie i grafika, sam silnik jest środowiskiem takim jak visual studio, tyle że umożliwia łączenie kodu z grafiką i dostarcza podstawowe zasady fizyki. @ArcheR. Umiejscowienie tego tematu jest bardzo dobre, gdyż jest to dział "Projekty Użytkowników forum" nie ma nigdzie w nazwie napisane, że chodzi o projekty związane z programowaniem. Stworzenie strony internetowej z pomysłem, bez względu na to, czy został do tego wykorzystany gotowy silnik, czy też całość została stworzona od podstaw przez autora, niewątpliwie jest projektem.

Opublikowano

sam silnik jest środowiskiem takim jak visual studio

Nie do końca się z tym zgodzę, Visual Studio jest to zintegrowane środowisko programistyczne (IDE) a silnik gry to SDK udostępnione programistom do tworzenia gier.

Wracając do tematu, nie rozumiem dlaczego uważacie, że ten projekt nie powinien znajdować się w tym dziale. Co z tego że ją nie zaprogramował? Dodatkowo, jakoś głosującym na ten projekt w POTM to nie przeszkadzało.

Opublikowano

@petergood Faktycznmie, może się zagalopowałem, jednak próbowałem mocno podkreślić rolę programowania przy korzystaniu z silnika Unity i to, że wymaga to dużo więcej czasu i poświęcenia niż stworzenie strony na wordpressie. ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

mega fajna strona i polecam :)

Odkąd pamiętam, zawsze chciałem być gangsterem. Dla mnie bycie gangsterem było lepsze niż bycie prezydentem Stanów Zjednoczonych.

• 1 rok później...
Opublikowano

Archiwum. 

Powód: Strona jest nieaktywna.

Jeżeli zdecydujesz się na powrót do projektu, użyj opcji raportu aby poinformować o potrzebie przywrócenia tematu. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...