Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Studio deweloperskie, rekrutacja, koncepcje, plany na przyszłość.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie... typowo polskie podejście.

Jedyną osóbką która tak naprawdę chciała pomóc w tym temacie był Jimmyblack.

Tak to się niestety często kończy w naszym pięknym kraju- ktoś ma marzenia ale zawsze znajdzie się osoba która najwidoczniej nie mając własnych aspiracji postanowi dorzucić swoje trzy grosze :)

Względem tematu i autora- idź w tym kierunku.

Mimo tego, że jak już wcześniej mogłeś przeczytać może okazać się to zbyt trudne- zawsze czas spędzony nad projektem przyniesie jakieś nowe doświadczenia które możesz wykorzystać w przyszłości.

Dodatkowo może właśnie na tym forum znajdzie się osóbka mająca podobną zajawkę i razem będziecie w stanie pociągnąć temat o wiele dalej :)

Pozostaje mi życzyć powodzenia :)

Pozdrawiam.

07be881a3e09b3d3.jpg

Opublikowano

Paradox, niestety cebula znowu daje o sobie przypomnieć ;)...

Waros RPG - Krwawy Tron 2018 PREZENTACJA MPC Forum - KLIK
sygnatura.png

SERWER OD GRACZY DLA GRACZY!

Opublikowano

...w tym pięknym kraju... nie mieszkam ^_^

Polecam też poczytać kilka książek o projektowaniu. Na początku to dużo pomaga, jeśli nie miałeś żadnego doświadczenia

Odwiedź mój profil aby zobaczyć adres mojego bloga o projektowaniu gier!

Opublikowano

Z polskojęzycznych jedynie "podstawy projektowania gier"

Z angielskojęzycznych Art of Game Design

Opublikowano

Cześć,

Chciałbym zrobić przychylny komentarz. Będzie ciężko ale sie po staram. Tutaj ludzie są za wistni. Nawet jak masz 5 tysięcy polskich złotych obiegowych to nikogo nie za chęcisz. Dużo widziałem tutaj ludzi co szukają ludzi żeby robili za nich gierki. Bez umowy itp. A naj więcej to sie z Rafałem śmieje jak jest udział w zy skach xD. Lepiej z prawdź na jakimś forum gdzie robią mody do gier bo tutaj to wiele osób nie zrozumie. Albo sie naucz robić gry z mrufkoporadników i sam sobie z robisz. I 5k golda ci z ostanie.

Opublikowano

Nawet jak masz 5 tysięcy polskich złotych obiegowych to nikogo nie za chęcisz.

No masz rację. 5 tyś.? Przecież to są dwie pensje przeciętnego programisty. Budżet zerowy, więc jak można tym kogoś zachęcić?

gamedevmania.com

Opublikowano

szyszuPL jestem z Tobą, nie daj sobie wmówić, że projekt ten nie ma racji bytu i raczej nie ukaże się wersja finalna gry. Na mpc powinna być opcja blokowania użytkowników w swoich tematach, wtedy z automatu zablokowałbym użytkownika o nicku Written i kilku innych. Wiadomo, że potrzebna jest tutaj ciężka praca, ale nikt nie mówił, że będzie łatwo. Gra nie stworzy się sama, a proces jej tworzenia nie jest krótki. Mamy czas, nigdzie nam się nie spieszy. Gdybyśmy tylko siedzieli i narzekali, że "OHH jakie to trudne", "AHH przecież to będzie trwało wieki, a i tak nam się nie uda", "Nie damy rady", to wielu ludzi, którzy teraz są na samym szczycie hierarchii społecznej, nie byłoby tam gdzie teraz są. Żeby nie było, że za chwile od koleżki Written'a dostane warna za spam, którego w tym dziale w wykonaniu Writtena jest multum, to zgłaszam oficjalnie swoją chęć pomocy, na pewno się nie poddam. I proszę szyszuPL zamknij ten temat czym prędzej, zanim jeszcze ta banda gimbozjebów nie wybiła Ci z głowy pomysłu stworzenia gry komputerowej.

Opublikowano

szyszuPL jestem z Tobą, nie daj sobie wmówić, że projekt ten nie ma racji bytu i raczej nie ukaże się wersja finalna gry. Na mpc powinna być opcja blokowania użytkowników w swoich tematach, wtedy z automatu zablokowałbym użytkownika o nicku Written i kilku innych. Wiadomo, że potrzebna jest tutaj ciężka praca, ale nikt nie mówił, że będzie łatwo. Gra nie stworzy się sama, a proces jej tworzenia nie jest krótki. Mamy czas, nigdzie nam się nie spieszy. Gdybyśmy tylko siedzieli i narzekali, że "OHH jakie to trudne", "AHH przecież to będzie trwało wieki, a i tak nam się nie uda", "Nie damy rady", to wielu ludzi, którzy teraz są na samym szczycie hierarchii społecznej, nie byłoby tam gdzie teraz są. Żeby nie było, że za chwile od koleżki Written'a dostane warna za spam, którego w tym dziale w wykonaniu Writtena jest multum, to zgłaszam oficjalnie swoją chęć pomocy, na pewno się nie poddam. I proszę szyszuPL zamknij ten temat czym prędzej, zanim jeszcze ta banda gimbozjebów nie wybiła Ci z głowy pomysłu stworzenia gry komputerowej.

Nikt nie mówi, że się nie da i należy się poddać. Po prostu kolega zabiera się do tego od złej strony. Takich tematów już tu było mnóstwo "Mam pomysł i nic poza tym.". Autorzy takich tematów są niepoważni. Marzy im się coś tam wielkiego, ale nie mają do zaoferowania NIC co mogłoby im pomóc w realizacji swoich pomysłów.

Tak profilaktycznie warna na zamówienie? Zobaczę co da się zrobić. ;)

Tak to się niestety często kończy w naszym pięknym kraju- ktoś ma marzenia ale zawsze znajdzie się osoba która najwidoczniej nie mając własnych aspiracji postanowi dorzucić swoje trzy grosze

Wiesz marzenia to z reguły coś co jest niemożliwe do urzeczywistnienia. Zapominacie chyba, że życie to nie film.

gamedevmania.com

Opublikowano

Writenie, pisz sobie co chcesz, wolność słowa... Ale zirytowałeś mnie do takiego stopnia że będę ignorował każdą twoją wypowiedź. Jimmy widać że chce pomóc i dziękuje mu, ostre uwagi się przydadzą, ale najpierw należy wiedzieć do czego się odnieść, i jak. W skrócie czytać ze zrozumieniem.

Jeszcze takie pytanie czysto techniczne. Czy da się kupić mapę satelitarną i użyć jej do wyrzeźbienia tetenu?

sygnatura.png

Opublikowano

Pewnie się da, ale nawet jeśli chcesz użyć jej do odwzorowania terenu w grze, będzie to raczej słabe rozwiązanie, gdyż faktycznie będziesz chciał ją i tak wymodelować aby uzyskać odpowiednie efekty w grze.

Opublikowano

Irytuje Cię to, że próbuję Ci uświadomić, że źle podchodzisz do sprawy?

Też chętnie bym pomógł gdybyś miał jakiś konkretny problem.

Powinieneś uporządkować ten swój pomysł i stworzyć porządny projekt. Czy to jest zła rada?

gamedevmania.com

Opublikowano

Irytuje Cię to, że próbuję Ci uświadomić, że źle podchodzisz do sprawy?

Też chętnie bym pomógł gdybyś miał jakiś konkretny problem.

Powinieneś uporządkować ten swój pomysł i stworzyć porządny projekt. Czy to jest zła rada?

Zarzucasz mi różne błędy, nie czytając tego co piszę. Ewidentnie nie posiadasz zdolności czytania ze zrozumieniem, więc nalegałbym  żebyś tu nie wtrącał swoich nie potrzebnych "3 groszy"

sygnatura.png

Opublikowano

Zarzucasz mi różne błędy, nie czytając tego co piszę. Ewidentnie nie posiadasz zdolności czytania ze zrozumieniem, więc nalegałbym  żebyś tu nie wtrącał swoich nie potrzebnych "3 groszy"

A ty chociaż rozumiesz o czym ja cały czas piszę? To chyba jednak ty nie potrafisz czytać ze zrozumieniem.

gamedevmania.com

Opublikowano

Rzucaniem infantylnych pomysłów nie znajdziesz ludzi, którzy wykonają za ciebie całość pracy. Gubisz się we własnych wypowiedziach. Dla mnie to wygląda jak nierealna próba łatwego zarobku.

Opublikowano

Ja bym Ci chętnie pomógł jednak nie mieszkam blisko Ciebie, w sumie to po drugiej stronie państwa :P Sam nic nie umiem jednak mam plan w przyszłości stworzyć również własne studio deweloperskie. Chętnie bym się teraz uczył projektować gry jednak nie lubię jakichś kursów internetowych gdyż nie potrafię się z nich prawie niczego nauczyć. Jedynym dobrym dla mnie materiałem był facet o imieniu Mirosław Zelent, który nagrywał filmiki i to było nawet fajne jednak on mówił o takich typowych rzeczach jak pętle itp. a ja bym chciał się dowiedzieć wszystkiego od nowa, od podstaw, od zera... Dlatego cierpliwie czekam aż dorosnę i dostanę się już do szkoły i tam mnie ktoś mnie nauczy. Wiem, że to może wydawać się dziwne jednakże myślę, że kiedyś mi się uda coś stworzyć. Wtedy mógłbym Ci chętnie pomóc budować owe studio :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...