Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Edycja strony znajdującej się na porcie :1111

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co masz na myśli jak edytować stronę na porcie :1111, bo nie bardzo rozumiem?

Chyba chodzi mu o to, że ma serwer zbindowany na porcie :1111 (zbindowany przez jakiś program)

i on chce z zewnątrz ją edytować (chyba dobrze zrozumiałem)

Jeżeli chodzi ci o to co napisałem to możesz zrobić taki jakby serwer proxy, który przesyła zmienione dane do clienta.

­

Wejdź na moją listę serwerów i zobacz wszystkie serwery minecraft

Opublikowano

Po zainstalowaniu oprogramowania linux "sinusbot" chciałbym troszkę przerobić wygląd panelu na bardziej wygodniejszu. 

Strona utworzyła się pod adresem:

mojastrona:8087

I pytam się czy można ja jakoś edytować, bo w var/www/ jej nie mam.. :P

@TiREX69 @`Wolen

76561197995979834.png

• Przyjdę, pomogę, naprawię bądź zostanę Technikiem ts3 - KLIK

Opublikowano

Panel musiał się gdzieś zainstalować. Dla przykładu wszystkie pliki odpowiedzialne za stronę panelu phpmyadmin znajdują się w lokalizacji /usr/share/phpmyadmin, zobacz czy w /usr/share nie ma przypadkiem folderu z nazwą oprogramowania, musisz po prostu szukać w folderach lub liczyć, że znajdzie się ktoś kto miał do czynienia z sinusbotem i wie gdzie jest instalowany.

Opublikowano

Panel musiał się gdzieś zainstalować. Dla przykładu wszystkie pliki odpowiedzialne za stronę panelu phpmyadmin znajdują się w lokalizacji /usr/share/phpmyadmin, zobacz czy w /usr/share nie ma przypadkiem folderu z nazwą oprogramowania, musisz po prostu szukać w folderach lub liczyć, że znajdzie się ktoś kto miał do czynienia z sinusbotem i wie gdzie jest instalowany.

Jest tak dlatego, bo wszystkiego nie można trzymać w pamięci, ale jak zrobisz własny serwer HTTP i wszystko mu przekażesz poprzez pamięć to jedyna możliwość albo kod albo edytowanie ramu (wyższa szkoła jazdy) lub jak pisałem wczesniej serwer proxy jeżeli jest to tylko wygląd.

Nie ma takiej możliwości aby wyedytować panel w sinusbocie.

https://forum.sinusbot.com/threads/edit-web-panel.236/

Trzeba edytować w kodzie bota...

­

Opublikowano

Jest tak dlatego, bo wszystkiego nie można trzymać w pamięci, ale jak zrobisz własny serwer HTTP i wszystko mu przekażesz poprzez pamięć to jedyna możliwość albo kod albo edytowanie ramu (wyższa szkoła jazdy) lub jak pisałem wczesniej serwer proxy jeżeli jest to tylko wygląd.

Trzeba edytować w kodzie bota...

­

Problem w tym, że kod bota nie jest publicznie dostępny.

Jedyny sposób na obejście panelu to korzystanie z API.

Opublikowano

Problem w tym, że kod bota nie jest publicznie dostępny.

Jedyny sposób na obejście panelu to korzystanie z API.

Zagłąb sie na jakiej zasadzie działa proxy i jeżeli chodzi ci tylko o wyedytowanie wyglądu to możesz robić takie coś:

1. client    ->   proxy   ->  server

2. server -/>   proxy   ->  client

czyli:

1. klient łączy się z serwerem proxy -> serwer proxy przesyła informacje do serwera

2. server się łączy z serwerem proxy w celu przesłania danych strony -/> proxy zatrzymuje dane servera i wysyła własne do klienta

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...