Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer + monitor do gier ~5000

fabi1099

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za 4.5 klocka to można mieć zestaw do podkręcania na Skylake, a nie na Haswellu ;)

http://www.morele.net/inventory/info/sHLO5Q/

SSD dokupisz kiedyś tam. Zdecydowanie łatwiej dorzucić SSD do zestawu niż bawić się w wymianę Hardware.

Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.

Obecnie sklep oferuje dwie różne usługi montażu.

Pierwsza przeznaczona jest dla osób, które w swoim zestawie nie dokupują dodatkowego

chłodzenia na procesor, lecz zamierzają korzystać z dodawanego przez producenta procesora

http://www.morele.net/montaz-komponentow-zestaw-komputerowy-od-trzech-elementow-bez-dodatkowego-chlodzenia-266770/

to ta usługa.

Druga natomiast została przeznaczona dla osób, które dokupują do zestawu oddzielne

chłodzenie na procesor

http://www.morele.net/montaz-komponentow-od-3-elementow-wraz-z-dodatkowym-chlodzeniem-690846/

W przypadku obu powyższych usług przy zamawianiu zestawu w polu "kod promocyjny" należy wpisać

O44Y129AC8

i naciśnąć obok wyślij. Wtedy koszt montażu zmieni się na 1 złoty, a wysyłka będzie darmowa.

Alternatywnie zamiast montażu możesz dodać do koszyka pendrive SanDisk Cruzer Blade 8GB

http://www.morele.net/pendrive-sandisk-cruzer-blade-8gb-288751/

Wtedy  przy zamawianiu skorzystaj z kodu

WP35ZXZG5A

i postępuj analogicznie jak w przypadku promocji na montaż.

Co do samego tematu i osób tutaj się wypowiadających

Paris_Tuileries_Garden_Facepalm_statue.j

Kultura co niektórych na poziomie świni przy korycie.

@1361622928-U485574.pngHarriott

Masz na innym forum 1000 postów? Woow jaki sukces... Ja na forach komputerowych, na których się udzielam mam już łącznie z 40k postów. Przebijesz? Zresztą nie ilość, a jakość się liczy. Tysiaka to sobie mogę nabić z nudów w miesiąc, także nie fikaj jaki to Ty doświadczony jesteś, tylko jak o czymś gadasz to umiej to udowodnić zamiast bawić się we wróżbitę.

czyli wedlug ciebie wyjaśnienie, że radeon jest lepszy i podanie na tacy testów z purepc to nie jest udowodnienie? moze masz te 40k, ale nie jestes jakoś za bardzo rozgarnięty.

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Dobra krótko, bo nie chcę mi się bawić zbytnio w rozmowy z Tobą. Za R9 390 przemawia większa ilość bezproblemowej pamięci i lepsze perspektywy na granie w DX12. Za GTX 970 przemawia mniejszy pobór prądu, większy potencjał OC. Świat nie kończy się na GTA V czy Wiedźminie 3, a głównie o dwie gry tutaj się kłócicie przez to uważam, że większość owej dyskusji można o kant tyłka rozbić. W większości gier GTX 970 pod dobrym OC, a na to można liczyć przy tej karcie w przeciwieństwie do R9 390, będzie w chwili obecnej wydajniejszy.

Czy warto zapatrywać się na DX12? Tutaj można się zastanawiać, bo zanim ten standard w grach zawita na dobre to zarówno GTX 970 jak i R9 390 mogą być już średniakami i nie będzie to miało wtedy zbytniego znaczenia. Ja osobiście zazwyczaj polecam GTX 970, bo na chwilę obecną po OC jest to lepszy wybór. Poza tym jest spory wybór ciekawych modeli, a wśród R9 390 masz do wyboru głośnego i ciepłego Gigabyte, niewiele lepszego Asusa, dobrego MSI w często słabej cenie i resztę kart, które dyskwalifikuję ze względu na zaledwie 2-letnią gwarancję. Tyle ode mnie.

Opublikowano

czyli wedlug ciebie wyjaśnienie, że radeon jest lepszy i podanie na tacy testów z purepc to nie jest udowodnienie? moze masz te 40k, ale nie jestes jakoś za bardzo rozgarnięty.

tylko ze te testy, ktore ja przytoczylem pokazuja jasno ze UJEDNOLICONA wydajnosc gtxa jest wyzsza. ty natomiast dajesz jeden test z gta, gdzie gtx chodzi na referencyjnych zegarach. ale juz nie pokazales strony z oc gdzie roznica wynosi 1/2 fps. 

przeciez kazdy powiedzial ze jak ktos ma zamiar brac karty na referencyjnych zegarach niech bierze r9 390. tylko, ze gtx 970 na referencyjnych zegarach praktycznie nie istnieje, do tego grzech jej nie podkrecac, jak ktos nie chce sie w to bawic niech bierze radeona, nikt nikomu nie zabrania

­

Opublikowano

Ja bym wziął na Twoim miejscu zestaw drugi, ale zasilacz zmień na Anteca VPF 550W. Kilkadziesiąt złotych w kieszeni, a mocy i tak sporo w zapasie. Wątpię też w sens 16GB RAM, no ale Twoja kasa i możesz ją wydać na co chcesz.

Opublikowano

1:1 jeszcze ktoś się wypowie ? Jutro chce zamawiać ale nw który zestaw  (16gb ramu obowiązkowo zostaje)

O boże, będzie 1;1 bo @1361622928-U485574.pngHarriott trzyma na swoim, masz tutaj ludzi, którzy naprawdę się znają na tym( i nie raz pomogli), a nie no-name, który kozaczy z 80 postami i miesięcznym stażem na forum.

A jak ktoś mu się sprzeciwi to bulwersuje się jak 5 latek, który nie dostał cukierka. Ogarnąłbyś się chłopie.

Jak tak bardzo Ci zależy to wypowiem się, że brałbym gtx, powody masz wyżej.

@Velociraptorus zna się na rzeczy, nie wciśnie Ci gówna.

Ex Lider Counter-Strike

Opublikowano

Ja także jestem za GTX970, a poradnik jak go podkręcać zawsze możemy ci podesłać, lub pomóc z tym. I gwarantuje ci, że będziesz z niego zadowolony.

Nie jestem na tym dziale dłużej niż Velociraptorus, czy inni, ale mam dostateczny zasób wiedzy, aby móc postawić na swoim i uargumentować to, co też zrobiłem wyżej. W porównaniu do innej osoby. Jeżeli 80 postów na forum i rocznik 2000 to dla ciebie przekonująca osoba, to wybór należy do ciebie.

Z jakiegoś powodu GTX970 jest polecany przez osoby z dłuższym stażem. 

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

Jedyne o co możesz sie martwić biorąc gtx970 to ze " zapomną " o maxwelu jak wyjdą nowe pascale , tak jak było z 780ti, ale to nie musi sie stać.

Opublikowano

@fabi1099 Wytłumacz mi tylko 1 rzecz po co CI 16gb ramu? Gdzie to wykorzystasz? Kolega kupuje kompa, więc może mnie oświecisz

Opublikowano

O boże, będzie 1;1 bo @1361622928-U485574.pngHarriott trzyma na swoim, masz tutaj ludzi, którzy naprawdę się znają na tym( i nie raz pomogli), a nie no-name, który kozaczy z 80 postami i miesięcznym stażem na forum.

A jak ktoś mu się sprzeciwi to bulwersuje się jak 5 latek, który nie dostał cukierka. Ogarnąłbyś się chłopie.

Jak tak bardzo Ci zależy to wypowiem się, że brałbym gtx, powody masz wyżej.

@Velociraptorus zna się na rzeczy, nie wciśnie Ci gówna.

mpcforum dalej ssie widzę.. dobra banujcie mnie jak chcecie, bo nawet podsyłająć pod sam nos testy wg was i tak zawsze  intel i nvidia będzie na przodzie.. przesuwam się na warezy tam chociaż ludzie używają mózgu.

+ no polecam graj na gtx'ie 970 z 3,5GB vRAM, który zaraz będzie ograniczany nowymi grami (np. mafia 3). znając życie cebulaki będą proponować ci gównianą płytę od MSI, która nie ma gwarancji i sigejty. 

P.S. wcale gtx'y nie stracą wsparcia po wyjściu pascali tak jak gtx 6xx/7xx (: teraz nawet r9 270 jest lepszym wyborem jak ktoś swiezo myśli niż gtx 760. 

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...