Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy lubicie święta?

Napster

Święta  

63 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy lubicie święta?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Święto jak święto, trochę c*****o, że ludzie akurat w tym dniu są dla siebie mili a nie przez cały rok.

Nie przepadam.

VNp6c2U.png

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jak nie wierzysz w Boga to dla ciebie te święta nie istnieją.

Znalazł się k***a katolik, ciekawe czy na co dzień też tak mówisz :)

Osobiście już kolejny rok przechodzę obok tego obojętnie, zupełnie nie czuję tego klimatu, wręcz nie mam ochoty ich obchodzić, nawet prezenty mało dla mnie znaczą.

Opublikowano

Jak nie wierzysz w Boga to dla ciebie te święta nie istnieją.

Pierdolnij się w łeb. Od dawna święta nie są obchodzone czysto pod kątem religii. 

Opublikowano

Nie, ponieważ to sztuczne święto i nic nie znaczy. Nie czuję tej atmosfery, nie jest fajnie. Kiedyś lubiłem święta. Teraz mnie denerwują, za głośno o nich.

Ilu z was podczas nich myśli o Jezusie? Wszyscy skupiają się na prezentach - na dawaniu i otrzymywaniu, na 12 potrawach, Sw.Mikolaju i kontynuowaniu tradycji. Nie podoba mi się to. I nie jestem wierzący.

Nie dość że p**** to jeszcze gimboateista ehh

@topic

Dla mnie to obojętne ale klimatu na pewno nie czuć bez śniegu od 2 lat..

9tevrr.gif

Opublikowano

Nie dość że p**** to jeszcze gimboateista ehh

@topic

Dla mnie to obojętne ale klimatu na pewno nie czuć bez śniegu od 2 lat..

xD co jest fajnego w świętach. Śnieg? panie gimbo, prosimy do spania

co roku śpiewacie to samo i nawet nie wiecie ze jestescie robieni w c***a. No bo jak wytłumaczysz

przybierzeli do Betlejem pasterze, grają skocznie dzieciateczku na. Czemu na liże od lizać zamiast ssie od ssać?

Opublikowano

Nienawidzę świąt!

Po:

1. Brak klimatu. Nie ma śniegu, a gdy dziś wyszedłem to myślałem że jest tak naprawdę wiosna, a nie zima.2

2. Nie nawidzę ryb. Jem je raz do roku i to jeszcze ze "zmuszeniem", aby odejść od stołu.

3. Od tego roku, już w ogóle będę nie szczęśliwy. Chłopak mojej mamy orzenił się i będzie mi się to skojarzało... ;_;

4. Nie ma żadnego sensu z Jezusem i jego narodzeniem. Kiedyś, to robiło się szopki. Teraz, to nawet nie czuć.

Opublikowano

Święta same w sobie są bardzo przyjemne, jak byłem młodszy lubiłem tą atmosferę, teraz patrze na to trochę inaczej, sporo jest udawania w tym wszystkim min. życzenia, a większość ludzi  traktuje bardziej jako tradycje, niż samo święto, więc idea jako tako się zatraciła. Ludzie spotykają się raz do roku, są dla siebie mili - tak jakby przez cały rok nie mogli, potrzebują pretekstu pod postacią świąt, mi to średnio odpowiada, ale co kto lubi :)

2d0ns76.jpg

A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki.

— Friedrich Nietzsche

Admin Cienia
Opublikowano

aczkolwiek gardzę postępowaniem ludzi (nie tylko polaków), którzy utożsamiają Święta z takimi rzeczami jak jedzenie, czas wolny oraz prezenty.

@piotr11104 dla ludzi, którzy pracują, często ciężko lub w miejscu oddalonym znacznie od zamieszkania, nie widując tygodniami/miesiącami swoich bliskich, czas wolny jest dużym wytchnieniem i szansą na skupienie się na rodzinie, a także innych ważnych sprawach. Dlatego gardzenie nimi jest głupotom oraz stanowi przejaw ignorancji. 

Odnośnie świąt, lubię je średnio, ponieważ ich klimat zepsuty jest m.in przez komercje oraz brak poszanowania tradycji.

1294477714-U1.png

Opublikowano

@piotr11104 dla ludzi, którzy pracują, często ciężko lub w miejscu oddalonym znacznie od zamieszkania, nie widując tygodniami/miesiącami swoich bliskich, czas wolny jest dużym wytchnieniem i szansą na skupienie się na rodzinie, a także innych ważnych sprawach. Dlatego gardzenie nimi jest głupotom oraz stanowi przejaw ignorancji. 

Raczej nie zrozumiałeś tego - albo ja nie opisałem tego wystarczająco - co miałem na myśli. Nie gardzę ludźmi, a postępowaniem ludzi, którzy utożsamiają święta tylko z dobrami materialnymi i czasem wolnym, i nie chodzi tu o spotkania w gronie najbliższych osób, bo jeśli ktoś ma je za priorytet, to chwała mu za to.

Opublikowano

Zapraszam do dyskusji.

Ja osobiście nie lubie ponieważ jest to święto katolickie ;)

No i co, że katolickie? Co w tym złego?

Ps. Ja lubie święta za czas z rodziną i mase żarciaaaaa

banner.jpg

Opublikowano

Kiedyś, kiedy jeszcze czułem tego "ducha" świąt to po prostu nie mogłem się doczekać. Już w październiku miałem ciarki. Teraz dla mnie to normalny dzień, w którym założę marynarkę spotkam ciotkę i wuja, którego widzę tylko na weselach/pogrzebach lub właśnie wigilii. Wiem co dostanę pod choinkę już w listopadzie. W dodatku od kilku lat nie ma śniegu. Żyjemy po prostu w zjebanych czasach (tak mi się wydaje), albo po prostu wyrosłem z tego. W latach 80/90 to był klimat jak na teledysku Wham - Last Christmas.

Teraz to c**j dupa i kamieni kupa, na boże narodzenie 12 stopni i se luźno popierdalam w koszuli i marynarce po mieście, a na wielkanoc będzie pizgać i śnieg. 

hYYRv6d.png

Admin Cienia
Opublikowano

@piotr11104 raczej dosłownie odczytałem treść wcześniejszego posta i być może przez to źle Cię zrozumiałem. Ogólnie jeśli ktoś utożsamia cokolwiek tylko z dobrami materialnymi (pomijając te najbardziej niezbędne do życia lub zdrowia), to na pewno jego postępowanie nie jest dobre.

1294477714-U1.png

Opublikowano

Nie lubię bo szlag mnie trafia gdy cała rodzina pyta się mnie po raz setny czy idę do kościoła, kiedy się oświadczę i czy spłodzę im wnuki...

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

No i co, że katolickie? Co w tym złego?

Ps. Ja lubie święta za czas z rodziną i mase żarciaaaaa

To zależy czy pytasz mnie czy mam coś przeciwko Religi. Jeśli tak to rzeczywiście mam z tym duży problem.

IRcBXuaz10l20.gif

Opublikowano

Lubię, ale nie chodzę do kościoła, nie lubię żadnych restrykcji, więc nie odbieram tego jak hardkorowi katolicy to odbierają.

To dobry czas kiedy można się pogodzić, wszyscy są dla siebie mili i zgadzamy się ze sobą rodzinnie ( przynajmniej u mnie ).

Opublikowano

Tak, lubię święta, aczkolwiek z roku na rok jest coraz gorzej, nie ma tej atmosfery, śniegu.

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

Ja lubię, dla samej tradycji chociażby. 

Rodzina, jedzenie i ta radość, gdy maluchy otwierają swoje prezenty i mają to, czego chciały. Piękny widok! 

Poza tym, każdy powód jest dobry do świętowania i odpoczynku. 

~ ~

Opublikowano

Nie przepadam, ale fajnie, że jest trochę wolnego od szkoły.

Opublikowano

Lubię. Atmosfera jest z*******a. Jestem nie religijny (ale wierzący) więc do kościoła na pasterkę nie chodzę ;) Trochę mnie tylko irytuje rodzina pytająca w kółko "Kiedy sobie znajdziesz dziewczyne", "A wnusiu masz już kogoś"  - NIE K***A NIE MAM.

Opublikowano

Nie lubię zbytnio tego święta, gdyż zbyt wiele tradycji owego święta jest zaciągnięte z kraju, którego nienawidzę.

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

ja osobiście obojętnie do tego podchodze, ale sam klimat świąt już dawno dawno temu zniknął

Mam tak samo, ale to też jest czas, żeby naprawdę pogadać z rodziną :v

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...