Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Bany...

DarnoczeG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­Moja propozycja jest następująca.

Moderatorzy/GM itd mają nakaz dodania dowodu w postaci SS (lub czegoś innego) popełnionego błędu.

Zdarzy się sytuacja, że Moderator was zbanuje (popełnił błąd) na 7 dni za cośzego nie zrobiliście, Administracja tego nie sprawdzi bo nie ma jak bo np. Mod zmieni post na --- i co dalej? Mi się zdarzyła taka sytuacja (na szczęście GM odbanował) ale coś trzeba zrobić!

Lub

Za bana (którego się nie powinno mieć) i -5% z paska ostrzeżeń

Opublikowano

Zdecydowanie tak.

Miałem sytuacje że wyrwałem bana na 3 dni bez żadnego konkretnego powodu. ale to była pomyłka i ub xD

Opublikowano

­

Zdecydowanie tak.

Miałem sytuacje że wyrwałem bana na 3 dni bez żadnego konkretnego powodu. ale to była pomyłka i ub xD

Ja na 7 dni ale dostałem ub.

@ To nie wystarcza skoro "pomyłkowe" bany dalej są. Dajmy na to, że wyłapałeś "przypadkowego" bana na miesiąc, nie możesz się wylogować (byłeś zalogowany też na telefonie, tablecie itd) co robisz? Czekasz? Takto jest szansa, że ktoś sprawdza sobie bana i widzi, że ban jest przypadkowy zgłasza to Administracji wyższej i  dostajesz UB.
Dlaczego by gracze nie mogli dostać wglądu do dowodów? Oczywiście mi chodzi coś bardziej jak ja dostałem od Ciebie (za post...) a nie za "grubsze" sprawy.

Admin Cienia
Opublikowano

Administracja tego nie sprawdzi bo nie ma jak bo np. Mod zmieni post na --- i co dalej?

@DarnoczeG administracja dysponuje narzędziem historii edycji posta, więc może sprawdzić jego wcześniejszą treść, dodatkowo niesłuszne bany są najczęściej zdejmowane. Biorąc to pod uwagę trudno zrozumieć do końca Twoją sugestię.

1294477714-U1.png

Opublikowano

­

@DarnoczeG administracja dysponuje narzędziem historii edycji posta, więc może sprawdzić jego wcześniejszą treść, dodatkowo niesłuszne bany są najczęściej zdejmowane. Biorąc to pod uwagę trudno zrozumieć do końca Twoją sugestię.

Nie wiedziałem. Mi chodzi o to, że użytkownik może wykryć niesłusznego bana. Administracja codziennie przegląda bany czy coś?

Opublikowano

Nie, moderatorzy i rangi wyższe mają wgląd do screenów, nie potrzeba pseudo detektywów, którzy w wielu przypadkach nie mają pojęcia na temat danego bana.

Opublikowano

Nie. Gm i wyżej mają historię edycji. Po za tym przy dodawaniu screenu do każdego ostrzeżenia i bana zajęło by modom bardzo dużo czasu.

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

­

Nie wiedziałem. Mi chodzi o to, że użytkownik może wykryć niesłusznego bana. Administracja codziennie przegląda bany czy coś?

Jak uważasz, że dostałeś niesłusznego bana, to się pisze odwołanie w temacie. To jest logiczne. 

Opublikowano

­

Jak uważasz, że dostałeś niesłusznego bana, to się pisze odwołanie w temacie. To jest logiczne. 

Nie chodzi mi o to ja tylko podałem przykład.

Nie. Gm i wyżej mają historię edycji. Po za tym przy dodawaniu screenu do każdego ostrzeżenia i bana zajęło by modom bardzo dużo czasu.

Co to jest naciśnąc klawisz wkleić do painta wrzucić na upload MPC i jest.

Opublikowano

­

Opublikowano

­

Nie chodzi mi o to ja tylko podałem przykład.

Nie za bardzo Cię rozumiem lub Ty mnie nie rozumiesz. Dowody w postaci złamania regulaminu wkleja dany moderator, który nadał Ci bana w notatkę Twojego bana, a gdy potem Ty się logujesz na konto, zauważyłeś, że dostałeś niesłusznego bana od jakiegoś moda, to potem zakładasz drugie konto do odwołania się od bana i piszesz posta w temacie z Twoim banem, potem administrator wchodzi na Twój profil i sprawdza notatkę ostrzeżenia w postaci możliwego dojścia złamania przez Ciebie regulaminu.

Innego sposobu nie da się zrobić, aby administracja dostawała magiczne powiadomienia, jak jakiś moderator dał bana, bo by to zajęło dużo czasu na tego wszystkiego sprawdzanie. Standardowo się zakłada konto do odwołania się od bana i pisze się posta. 

Opublikowano

+1

---

Jak ktoś uważa, że dostał niesprawiedliwego bana to się po prostu odwołuje. Ludzie, litości. 

Opublikowano

Mod zmieni post na --- i co dalej? 

Dalej to że gm sobie sprawdzi historie edycji postu i zweryfikuje czy ban jest ok czy nie.

Opublikowano

jest cos takiego jak notka dla moda do ktorej maja dostep odpowiedni ludzie, zreszta jest historia edycji posta czy innych rzeczy

wiec nie wiem na co ta sugestia. nie

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...