Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opinie o grze

mcErykO

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Z tego, co zdążyłem sprawdzić na CBT, to gra bardzo dynamiczna jak na MMO. Bolesna może być niewielka ilość umiejętności na pasku, ale ma wiele cech, które to rewanżują. 

Opublikowano

nareszcie gierka przy której zrobimy więcej niż trzymanie spacji, yeeey.

takie mini c9 wyczuwam. <3 

Opublikowano

Dosyć ciekawe MMO, mam nadzieję, że mi się nie znudzi za szybko. Zainteresowały mnie materiały dostępne na stronie gry i nie tylko, no i muszę powiedzieć, że ta gra jednak ma coś do zaoferowania, co przyciągnie z pewnością nie jednego gracza. Teraz tylko czekać na premierę w Europie. :lenny:

Opublikowano

ciekawa gra monotonna to ona nie jest 

mały pasek skilli ale za to mamy dosyć duże drzewko ich 

btw 

jak ktoś che keya do cbt to mam chyba nawet 2

Opublikowano

Grałem na prywatnym serwerze BnS i jedyne co mogę o niej napisać to :

-Słaba optymalizacja na minimalne ustawienia (na minimalnych miałem 15-30fps ustawienia niskie i wysokie tak samo co najdziwniejsze)

-Ładna grafika

-Dobry system walki

-Rozbudowany świat i możliwości

Opublikowano

Serwery EU otwarte będą od 19 stycznia.

http://www.mpcforum.pl/topic/1487334-bladesoul-otwarcie-bladesoul-eu/#entry12597858

Polskiego serwera nie będzie,gra hostowana będzie jak narazię na językach takich jak Angielski/Francuski i Niemiecki i nie jest planowane wprowadzenie innych opcji wyboru języka (jedynie ścieżki audio możliwe będą do wyboru na japońską/koreańską/chinską).

Opublikowano

Zapowiada się bardzo dobra gra :) Pograłem trochę wczoraj i szczerze powiem, że dawno nie widziałem tak dobrej gry :)

2ivh0ly.jpg

Opublikowano

Zapowiada się bardzo dobra gra :) Pograłem trochę wczoraj i szczerze powiem, że dawno nie widziałem tak dobrej gry :)

Tutaj się zgodzę gra jest dobra (inaczej nie była by na 3 miejscu na koreańskim rankingu) ale również chwilami może stać się monotonna (dlatego zazwyczaj jak gram w sieciówki również mam grę na zmianę) więc również polecam grę Dragon Nest (ja będę pykał w oby dwie chociaż w BNSa więcej). :)

Opublikowano

Polski język jak zwykle zostaje pomijany, a dodają takie gówno jak francuski czy ruski. Angielski spoko, ale Polski mógłby być, skoro premiera w Polsce. Z chęcią pogram.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Grałem teraz 2 dni na CBT, no i dosyć fajne, czasami średnio czytelna mapa i punkty, do których się dostać. Dialogów nie umiem w ogóle czytać, bo dla mnie nie są zbyt 'przejrzyste'. Akcja w miarę, ale długo się rozkręca, miałem ochotę po 10 lvl zrezygnować.

Mam nadzieję, że będzie trochę to poprawione. 

No i nie wspomnę o typowo chińskim klimacie, który tam panuje.

k4L2ZMS.png

Opublikowano

Grałem teraz 2 dni na CBT, no i dosyć fajne, czasami średnio czytelna mapa i punkty, do których się dostać. Dialogów nie umiem w ogóle czytać, bo dla mnie nie są zbyt 'przejrzyste'. Akcja w miarę, ale długo się rozkręca, miałem ochotę po 10 lvl zrezygnować.

Mam nadzieję, że będzie trochę to poprawione. 

No i nie wspomnę o typowo chińskim klimacie, który tam panuje.

Gra wydana w Korei więc nie dziw się klimatem,mapka szczególnie minimapa jest czytelna przynajmniej dla mnie,a dialogi również wyświetlają się w typowym dla MMORPG miejscu i również dobrze i przyjemnie się je czyta ^^ Gra sama w sobie jest monotonna jak nie ma sie z kim grać (jak każda gra) ale PvP w tej grze to cóż już inna sprawa. :)

Opublikowano

Pograłem sobie trochę teraz na CBT i jak dla mnie gra zapowiada się naprawdę dobrze. :) Ilość umiejętności na pasku mała, ale za to szereg combo jaki oferują jest wielki. System walki na wielki plus, samymi dialogami się zbytnio nie przejmowałem, ale ogólnie jest tam jakaś fabuła, lecz w MMO nie o to chodzi. Gra wydaje się miejscami trochę monotonna, ale zbytnio to nie przeszkadza. Sam świat wygląda spoko, grafika jak dla mnie okej, nie narzekam. 

Ale najlepsze co w tej grze jest to i tak PvP i nawet tylko dlatego warto w tę grę zagrać. 

Opublikowano

no no ogladalem filmiki i nawet nawet

fajna, podobna do metina

ale gdzie tu masz metina? mi nie przypomina ani troche

57902b28774feb9a0301c579530ab27f.jpg

Opublikowano

Powiem szczerze, że od kiedy zagrałem pierwszy raz w 2013 na prywatnym serwerze grałem gdzieś z 1-2 tygodnie (słaby komputer oraz beznadziejny server uniemożliwiał dalszą grę) to nie potrafiłem zagrać w nic innego gdyż ciągle myślałem o tej grze :) nie bawiłem się w inne servery bo denerwowały mnie krzaczki. Postanowiłem zaczekać na premierę EU (czekałem niemalże 3 lata) i ostatnio zagrałem w CTB5 i ta magia znowu powróciła :). Na 100% będę grał w tą grę przez jakiś dłuższy czas :) oraz będzie można to oglądać na moim kanale na YT xD ale mniejsza z tym

Co do skilli to tu mamy kombosy czyli trzeba znać serie użycia danych skilli żeby to fajnie wychodziło (nie znam się na tym dokładnie ale z tego co grałem i widziałem tak to wygląda) Po prostu nie wystarczy naciskać klawiszy po kolei 1,2,3,4,5 tylko trzeba reagować na to co się dzieje coś takiego jak Teken :P tak mi się wydaje. https://youtu.be/g9jUtpZ9eCI?t=3m28stutaj jest dokładnie jak to wygląda można sobie zobaczyć również jak to wygląda w pvp i pve przy innych klasach na innych filmach

Z tego co widziałem nawet B&S jest w e-sporcie więc może i w EU ruszy e-sport z MMORPGami :)https://www.youtube.com/watch?v=1FBJlJ0ow3Y(film z zawodów e-sportowych)

Jest to typowy klimat dla wschodnich produkcji tak, że albo ktoś to lubi albo nie

Również na podstawie tej gry powstało Anime dla zainteresowanych http://anime-odcinki.pl/anime/blade-soul

Co do samej gry cieszy mnie to że wydawcą jest NCSOFT a nie gamefrog czy inne gówno które niszczy gry więc możemy liczyć że będzie fajnie :)

To nic, że gra ma już 5 lat bo przecież ludzie grają w lineage 2 clasic z 2004 roku :P Chodzi o klimat i to co gra ma nam do zaoferowania najwyżej pogramy pół roku i przerzucimy się na coś innego :P

Gorąco polecam :) ja na pewno będę grał :)

1452284540-syg_sashimo.png

Opublikowano

Dla mnie to najbardziej wyczekiwana gra, gram w nią od KR CBT2 (ponad 4 lata) i nadal mi się nie znudziła, ale zrobiłem sobie teraz przerwę, aby odpocząć do premiery w EU, żeby ruszyć pełną parą.

Dużo osób pisze tu o PvP, ale samo PvE jest bardzo fajne, dużo ciekawych instancji i bossów, więc jest co robić.

Jak to w MMORPG questy nie oferują nic nadzwyczajnego, ale fabuła gry jest fajna (jak zmieni się głos na kr lub jp :P).

p.s. Polskiego nie ma i nie będzie, Ruski jest bo zrobili patch i dostają własną wersję, a EU ma angielski, niemiecki i francuski. Jak chcecie polski język to szukać tłumaczy i brać się za xml.dat, gdzie znajduje się tłumaczenie i przetłumaczcie sobie grę jak to zrobili do Black Desert.

Polski Fansite o B&S:
small_logo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...