Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zmniejszyć ilość snu?

veimiK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak kalkulują tylko ludzie bez wyobraźni, śmiać mi się chce, gdy słyszę tego typu argument. To tak samo jak z tym niepaleniem, ile to byś pieniędzy w ciągu roku zaoszczędził dzięki temu, gdybyś nie palił tylko odkładał. C***a byś zrobił a nie zaoszczędził, wtedy wydałbyś pieniądze na coś innego i na jedno by wyszło. Tak samo w przypadku snu, możesz się katować i spać krócej ale co ci to da, jak przez to jesteś mniej wydatny zarówno psychicznie jak i fizycznie, nie będziesz się w stanie tak bardzo skupić, jak gdybyś spał dłużej. I tak jak już powiedziałem, zamiast ograniczać sen tylko po to, żeby mieć więcej czasu na te "ważne" sprawy lepiej postaraj się go lepiej zorganizować bo jestem pewien, że codziennie go marnujesz dużo tak samo jak większość ludzi, co już wyżej napisałem.

Jeśli wydałbym te pieniądze na coś, co pozwoliłoby mi miło spędzić czas to nie, nie wyszłoby na jedno. Katować? Wiele osób śpi zdecydowanie powyżej optymalnej długości snu i godzina mniej dużo nie zmieni w ich "wydatności psychicznej i fizycznej". Ja rozumiem że dla wielu ludzi bezsensowne leżenie kilka godzin dłużej jest fajne, no ale jak widać nie dla wszystkich.

Bot do gry NosTale:

[bOT] NosBota 1.3v

Opublikowano

Może po prostu skracaj sobie sen co tydzień np. po 10min? Ustawiaj wcześniej budzik czy coś. Jak się przyzwyczaisz, to nie powinieneś mieć problemu. :p

Opublikowano

Nastaw budzik i tyle. Jednak człowiek powinien spać około 10 godzin bo inaczej męczy się organizm bo nie zdąży dobrze wypocząć

10h? Co ty za bzdury wypisujesz?

@veimiK

6h snu wystarczy do odpowiedniej pracy organizmu, ewentualnie 4,5h jak jesteś hardkorem (ale tutaj potrzebowałbyś ok. 1,5h drzemki w ciągu dnia).

Tylko pamiętaj o tym, że te godziny nie są stałe. Jeżeli uprawiasz sport, twój organizm będzie potrzebował więcej czasu na regenerację. Wstawaj codziennie o 6:00 i kładź się spać tylko wtedy, gdy jesteś całkowicie zmęczony. Ja tak robię i czuję się dobrze, śpię ok. 5 - 6h.

A najlepiej będzie jak zamiast kombinowania ułożysz sobie plan dnia, i nie będziesz marnował czasu na głupoty :P

Opublikowano

Rób to co robił Einstein , śpij dziennie 6 razy po 20 min.

ale on nie jest nim tylko sobą, a po drugie mocno wątpię w wiarygodność tej informacji.

Jeśli wydałbym te pieniądze na coś, co pozwoliłoby mi miło spędzić czas to nie, nie wyszłoby na jedno. Katować? Wiele osób śpi zdecydowanie powyżej optymalnej długości snu i godzina mniej dużo nie zmieni w ich "wydatności psychicznej i fizycznej". Ja rozumiem że dla wielu ludzi bezsensowne leżenie kilka godzin dłużej jest fajne, no ale jak widać nie dla wszystkich.

Nie wydałbyś ich bo byś ich nie miał, nie zaoszczędził, czaisz? Jak masz nałóg typu papierosy to zawsze w jakiś sposób skombinujesz trochę kasy albo jakoś zdobędziesz te fajki, odkładnie sobie do skarbonki to całkiem co innego, odkładasz wtedy, kiedy masz dostatecznie dużo, a nałóg to nałóg, musisz go zaspokoić za wszelką cenę.

Tak, wiele osób pewnie śpi bardzo krótko i co im to daje? Tylko to, że są bardziej zmęczeni w ciągu dnia, a ta godzina jak już wyżej tłumaczyłem c***a im daje. Świetny Trade. Większość z was chyba serio nie rozumie tego, że teoria ni jak ma się do praktyki kiedy przychodzi co do czego w realnym życiu. Teraz sobie kalkulujesz, że godzina dziennie oszczędzona omg jak fajnie to już 30 w ciągu miesiąca, a efektem tego, że mniej śpisz będzie np. to, że będziesz rano dłużej srał albo robił inne czynności, co w ostatecznym rozrachunku nic ci nie da.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...