Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Vanadis [Dedyk] [Easy]

Majtol

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Łatwo zrobić eq? - Proszę cię ;)

Mam 160lvl i do tej pory latam w eq z łez. Serwer nie ma stałego dropu z bossów, czasem ubijesz bossa i dropnie ci 1 przedmiot....

Co do serwera, nie polecam ze względu na strasznie dziecinną administracje, wejdzcie na forum i spójrzcie jak się zachowują. - Tragizm.

Dziecinna administracja? Czasami się pisze coś głupiego itp, ale przecież w poważnych sprawach zawsze zachowują się jak przystało i chętnie oraz szybko pomagają (szczególnie na ts), więc ja nie wiem co ty wypisujesz. Przemyśl swoje zdanie.

Sygnaturk_aaxnprw.png

• Odpowiedzi 229
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Łatwo zrobić eq? - Proszę cię ;)

Mam 160lvl i do tej pory latam w eq z łez. Serwer nie ma stałego dropu z bossów, czasem ubijesz bossa i dropnie ci 1 przedmiot....

Co do serwera, nie polecam ze względu na strasznie dziecinną administracje, wejdzcie na forum i spójrzcie jak się zachowują. - Tragizm.

TuT to nie administracja, a po drugie GM/GA itp itd są zwykłymi ludźmi i nie da się być cały czas poważnym bo nie każda sytuacja tego wymaga więc w każdej wolnej chwili popisać głupoty trzeba żeby się wyluzować tzw. bliższy kontakt z graczmi. Po drugie jeżeli się nie potrafi robić eq/dropić albo odnaleźć sposobu na drop to już nie mój problem bo dużo ludzi już ma full eq i czeka na update ;)

vv5utOJ.png

Podczas świąt nie zabraknie także ukochanych bałwanków, które już czekają !

Na serwerze podczas świąt będą występowały bałwanki jako Metin oraz NPC.

Metin Bałwanek będzie posiadał dużo życia tak jak boss świata i będzie zrzucany raz na dzień dla każdego królestwa, a drop podobny do Bossa Świata, lecz zmniejszony.

NPC Bałwanek będzie przenosił nas na nowy Dungeon Śnieżnego Władcy.

klYbCIo.pngC4yGlLR.png

Opublikowano

Tak jak pisaliśmy 17 Grudnia odbędzie się update wprowadzający poprawki oraz dodatki dla was, ale do rzeczy:

Rr6COfl.png

logo.png

YOMtwQa.png

Wraz z nadejściem update zwiększamy maxymalny poziom z 180 na 190, expowisko zostaje niezmiennie, czyli mapa 155.

56dfDg7.png

Jeżeli zwiększamy expa to i czas zaktualizować naszą zbroję do expa otrzymała ona więcej na potwory, więcej maxymalnego życia oraz nowy wygląd

o4AOvVn.pngCnKZDLy.png

cOHoxyI.png

t4DNZrs.png

o5lSbRE.png

Wraz z nadejściem aktualizacji obiecywaliśmy wam nową biżuterię, a o to ona:

Bransoleta X37Q5Al.png

Kolczyki jjmjjsw.png

Naszyjnik EMBmZey.png

Hełm tdMiT6v.png

Buty 1GdVuqK.png

Tarcza 4ivr7bN.png

Ankieta wykazała, że chcecie 100% na ulepszenie i troszkę więcej ulepszaczy, a więc tak się stało został dodany jedynie jeden nowy ulepszacz 572ER7w.png Lodowa Kula, którego możecie zdobyć z dungeonu i parę starych, ale to się dowiecie podczas ulepszania. 

4OcvuXv.png

efVbtwo.png

Dolina Śnieżnego Władcy tak właśnie zwać się będzie nasz nowy dungeon od poziomu 160, na którym zdobywacie ulepki na nową biżuterię, ale do konkretów:

Sama w sobie dolina jest krótka i przyjemna do robienia wchodzimy poprzez Bałwanka stojącego w M1:

C4yGlLR.png

* Ubijamy 10 kryształówm,

* Ubijamy Mrozika,

* Ubijamy Nemere,

* Zbieramy drop.

Kryształ

iau6q03.png

Mrozik

XZSl6kC.png

Nemere

zNbEKEu.png

RPeUoYl.png

Jak wiecie lub nie (to już wiecie) cały czas pracujemy nad balansem każdej postaci dlatego postanowiłem tutaj to napisać jeszcze raz by przypomnieć to wszystkim lub żeby to przeczytały osoby, które nie widziały tego wcześniej.

Balans nie jest łatwą sprawą albo szybką do zrobienia dlatego się też przeciąga, co konserwację zmieniałem DMG itp., a więc jeżeli kogoś postać biła chwilę mniej później więcej są to wyniki właśnie tych prac i testów, każda postać będzie zrównoważona i odpowiednio modyfikowana pod wszystkich.

W Metin2 nie ma postaci równej drugiej bo takiej się nie da zrobić, a nawet nie powinno ze względu na to iż każda postać ma to coś w sobie tak było, jest i będzie jedynie zmienimy wartości, które niestety nie są równe tak jak powinny, a więc zostaną wprowadzone kolejne zmiany by sprawdzić, czy te zmiany przyniosą jakiś lepszy efekt.

VDI2dm8.png

Nie obejdzie się także bez poprawek i małych dodatków ułatwiających grę:

Ekwipunek:

* Rosa Życia dodaje nam teraz 5k HP,

* Kamień Duszy Witalności dodaje teraz 3,5k HP,

* Zwiększony drop Magicznych Kamieni

NPC:

* Fasolka Zen została dodana do NPC,

*  Został dodany zwój powrotu umiejętności do NPC (wybieramy jaki skill chcemy cofnąć do G1),

Inne:

* Został dodany do szkatułek Vanadis drop Wykrywaczy Metinów,

* Zmniejszyliśmy drop PD i rękawic z szkatułek Vanadis,

* Został zwiększony exp w V2/V3,

* Poprawiono kilka questów,

Miały być jeszcze questy, ale pomyśleliśmy, że dodamy je w następnej aktualizacji bo teraz macie co robić ;)

20 grudnia odbędzie się update aktywujący event świąteczny. Wszystko opisane jest w TYM TEMACIE.

Team Vanadis

Opublikowano

Opłaca sie zaczynać? Skąd trutka?

Opłaca się zaczynać, szczególnie w okolicach 20 grudnia kiedy będzie update świąteczny :D Bronie na 75 i stalki lecą z mobków w Av2 (Atlantyda v2) więc podczas expienia wydropisz sobie przynajmniej po 1 sztuce, bo tak często nie dropi :D A jak coś to jeszcze z metków w Av2 dropią :D

Sygnaturk_aaxnprw.png

Opublikowano

wbilem 100 ubilem z 20 metkow w atla i nie dropla ani jedna broń :)

oo to coś dziwnego :D Ja jak tylko wszedłem na 80lvl to w 2 lvl dropłem trute i 2 stalki, a potem mi raz poleciały chakry i kilka stalek do 100lvl :D

Sygnaturk_aaxnprw.png

Opublikowano

ile ludzi tu gra? i czy serw wart uwagi?

Serwer wart uwagi i warto zacząć grę, bo 20 grudnia jest Event Świąteczny :) Ludzi około 400/500

Sygnaturk_aaxnprw.png

Opublikowano

-/+ ile osób gra ?

400/500, ale pewnie w te święta przynajmniej z 600 będzie :D A co tego dzisiaj startuje Event Świąteczny :D

Sygnaturk_aaxnprw.png

Opublikowano

logo.png

urgiYiE.png

NJvpz9Q.pngQulazOy.png

y4HL1Ra.png

zbbdpfv.png

UbjMiLf.png

Możliwość zdobycia jest ich za SM lub podczas eventów od dzisiaj tzn 20 grudnia..

Są one do typowo do expa posiadają dużo wartości ataku oraz duży % na potwory.

TOEPcb7.pngB2qTrff.png

pMWnNYc.pngngPFlPq.png

AsDXGhY.pngV0Ore3m.png

orvVsfG.png

AZ6VGPC.png

Na serverze także nie zabraknie nowych fryzur świątecznych, które będziemy mogli zdobyć także jak na Mikołajki u Mikołaja

wymieniając qPvO3Ic.png prezenty.

Prezentują się one tak:

Ubif8UU.pngcn83gtz.png

FnjTbnI.png5T44s5u.png

jkmU4h3.png

Wpadliśmy na pomysł by zorganizować wyścig sań, wyścig konny już kiedyś był to czemu nie świątecznych sań ?!

Sanie będą dostępne wraz z nadejściem update, lecz jak to będzie wyglądać na konkursie ? jak je zdobyć ?

Przez pierwsze dni pojawi się w IS oraz do zdobycia w grze z Mroza (wszystko niżej opisane), które będą miały za zadanie wozić nas po świecie Vanadis.

Podczas wprowadzenia update zostanie założony temat o wyścigach oraz zapisach na nich, osoby zapisane na wyścig zostaną podzieleni na grupy zależnie od ilości osób uczestniczących

w zabawie, a z każdego wyścigu wygrane 3 osoby przechodzą dalej aż do końcowego wyniku.

Nie zdobyłem sań, a się zapisałem ?

Ten aspekt wzieliśmy pod uwagę, że nie każdy może kupić, czy też zdobyć z eventu bo wyleci dla kogoś innego, a więc zapisana osoba za sam start w wyścigu otrzyma od nas pieczęć sanek

dzięki temu każdy będzie miał szansę wygrać nagrodę główną.

L0Sdrmr.png

vv5utOJ.png

Podczas świąt nie zabraknie także ukochanych bałwanków, które już czekają !

Na serwerze podczas świąt będą występowały bałwanki jako Metin oraz NPC.

Metin Bałwanek będzie posiadał dużo życia tak jak boss świata i będzie zrzucany raz na dzień dla każdego królestwa, a drop podobny do Bossa Świata, lecz zmniejszony.

NPC Bałwanek będzie przenosił nas na nowy Dungeon Śnieżnego Władcy.

klYbCIo.pngC4yGlLR.png

j2D8AGJ.png

Już od kilku dni w M1 pojawiły się choinki jak już zapewne zauważyliście, a więc tak jak pisaliśmy

będziemy u niej wymieniać  7j9py1h.png (Skarpetki), które do zdobycia będą z najważniejszych metinów oraz bossów w świecie Vanadis.

Razem do zebrania mamy 1000 sztuk, dzięki czemu będziecie mieli co robić przez następne kilka dni.

Zapewne spytacie jaka nagroda ?

Specjalnie przygotowaliśmy możliwość zdobycia specjalnego pierścienia z efektem przybliżonemu  pierścieniowi TOP1 z napisem "Marry Christmas",

który przez 20minut powiększa się oraz unosi przez ten czas napis + niespodzianka. Przedmiot jest permamentny.

Drugą nagrodą są sanie na 30 dni + niespodzianka.

To już od Ciebie zależy czy podołasz zdobyć dwie nagrody.

bKak2Br.png

L0Sdrmr.png

cuSob76.png

DwQZLi6.png

lBg3khH.png

Nie zabraknie także dropu szkatułek albo jak tu ująć prezentów, które pojawiły się już na evencie mikołajkowym zasady są te same:

Z mobów wylatują prezenty żółte oraz Fioletowe:

Prezent jqgeuyw.png otwieracie jako szkatułkę, a z niej ciekawe przedmioty !

Prezent qPvO3Ic.png zbieracie uzyskując odpowiednią ilość i wymieniając u Świętego Mikołaja na ciekawe przedmioty w tym kostiumy, fryzury, pety.

Została także zmieniona Jego pozycja pod choinkę tak jak to powinno wyglądać :)

ZqUHcla.png

G55FiFE.png

Tak jak na każdym evencie z każdej okazji nie zabraknie nowych petów do zdobycia także w grze. Zdobywamy je z Świątecznego Bossa, który będzie 1 raz na dzień zrzucany podczas okresu świątecznego (podobnie jak Boss Świata) (Knuud jest przykładowym zwierzakiem):

qRVC8uA.png

oL2GfMM.png

lyWrvmx.png

Nie zabraknie także klimatycznych dodatków do Clienta:

- textury zimowe,

- nowy wygląd logowania,

- świąteczna muzyka podczas logowania, tworzenia postaci, czy stania w M1,

- drobiazgowe dodatki świąteczne

EdFPxKv.png

IxCMy40.png

20 Grudnia:

20:30 OX

21 Grudnia:

15:00-18:00 Drop prezentów

19:30 Mróz

20:30 OX

22 Grudnia

15:00-18:00 Drop prezentów

19:00 Bałwanek

23 Grudnia

10:00-15:00 Drop prezentów

20:30 Event ZUO

24 Grudnia

13:00 Pytania dot. Świąt ,

12:45 Mrozik i Bałwanek,

14:00 Spotkanie z graczami,

09:00-00:00 Drop prezentów

25 Grudnia

13:00 Pytania dot. Świąt

15:45 Mrozik i Bałwanek

09:00-18:00 Drop prezentów

26 Grudnia

13:00 Pytania dot. Świąt

15:45 Mrozik i Bałwanek

09:00-18:00 Drop prezentów

27-31 Grudnia

Zostaniecie poinformowani jeszcze kilka dni wcześniej.

Opublikowano

Rzygam już tym czerwonym interface'em gry.

Serwer mnie nie urzekł. Jedyne co mi się podoba, to te świąteczne bronie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...