Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

src mainline_released od Teodora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka wygrzebałem dziś z dysku SRC najprawdopodobniej od Teodora ja mam jakieś problemu z odpaleniem go po kompilacji a jak się udało to były problemy z sklepami więc ląduje tutaj :) 
Jak komuś się uda to ładnie i pięknie ogarnąć to proszę o napisanie w tym temacie jak do tego udało się wam dojść :)  

Brak pomocy z jego strony skutkuje tym że szukam pomocy tutaj a przy okazji chcąc nie chcąc udostępniam wam src metina edytowane przez niego :) 

POZDRAWIAM !!! 

DL

https://mega.nz/#!u150WaaD!SsZEykeoXdBRXEHkmcHrqeAYzWSTr5A8VwYm2ZZjyBg

SKAN

https://www.virustotal.com/pl/file/0bbf8cd858ae5b95302e780604dea7cf89248bba3ba56cd076bdf47016b1a2c6/analysis/1449074201/
  • Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ale wy jestescie glupi, blad z wywalaniem jest spowodowany zla funkcja w uishop

Sprawdzalem kiedys to u siebie i w kazdym razie tak bylo u mnie jak testowalem kiedys ten kod

Sklepy co prawda u siebie mam inne ale korzystam z podstawki z ktora pomagal mi kiedys teodor do tego troche sam poprawilem i u mnie jest ok trzymala do 1500online bez crasha.

To że niektorzy uzytkownicy tego forum nie maja mózgu to niestety nie moja wina.

Opublikowano

Ale wy jestescie glupi, blad z wywalaniem jest spowodowany zla funkcja w uishop

Sprawdzalem kiedys to u siebie i w kazdym razie tak bylo u mnie jak testowalem kiedys ten kod

Sklepy co prawda u siebie mam inne ale korzystam z podstawki z ktora pomagal mi kiedys teodor do tego troche sam poprawilem i u mnie jest ok trzymala do 1500online bez crasha.

To że niektorzy uzytkownicy tego forum nie maja mózgu to niestety nie moja wina.

Sprawdzałem z kumplem gdzie ten błąd występuje i o dziwo nie sypało nic po stronie clienta tylko błędy z shopami po stronie serwera, source nie było edytowane.

I sposób naprawy jest też inny niż zmiany funkcji w uishop, niestety jest to opcja chwilowa i niestabilna.

Teodor nawet nie raczył odpisać w sprawie tego oto błędu, żeby chociaż napisał "Błąd w .py, błąd game itp. to by się posiedziało chwile i by wszystko sprawne było, bo jeżeli ja dostaje source i nie posiadam dalszych informacji w sprawie "Jest tylko problem ze sklepami" to z fusów przecież nie wy wróże. Czyt. to co jest na czerwono, widzisz tobie pomagał Teodor a nam nikt i tu jest pomiędzy nami różnica.

A to że jego source wylądowało na mpcforum to wina tego że zlewa swoich klientów, proste niczym drut.

Opublikowano

Sprawdzałem z kumplem gdzie ten błąd występuje i o dziwo nie sypało nic po stronie clienta tylko błędy z shopami po stronie serwera, source nie było edytowane.

I sposób naprawy jest też inny niż zmiany funkcji w uishop, niestety jest to opcja chwilowa i niestabilna.

Teodor nawet nie raczył odpisać w sprawie tego oto błędu, żeby chociaż napisał "Błąd w .py, błąd game itp. to by się posiedziało chwile i by wszystko sprawne było, bo jeżeli ja dostaje source i nie posiadam dalszych informacji w sprawie "Jest tylko problem ze sklepami" to z fusów przecież nie wy wróże. Czyt. to co jest na czerwono, widzisz tobie pomagał Teodor a nam nikt i tu jest pomiędzy nami różnica.

A to że jego source wylądowało na mpcforum to wina tego że zlewa swoich klientów, proste niczym drut.

Czyli game wyjebalo? Bo jesli tak to gdb i jazda. Z fusów wrózyc nie trzeba gdb prawde powie xD

Opublikowano

Czyli game wyjebalo? 

SYSERR: Nov 18 15:58:52 :: Process: SEQUENCE 29538c00 mismatch 0xfe != 0x0 header 50

SYSERR: Nov 18 15:58:52 :: Process: SEQUENCE_LOG [[GA]Dykta]-------------

[254 : 0xf2]

[252 : 0xd1]

[252 : 0xf6]

[254 : 0x88]

[252 : 0xd]

[252 : 0x62]

[007 : 0x27]

[061 : 0x4d]

[007 : 0x65]

[007 : 0x55]

[007 : 0x9]

[007 : 0x74]

[007 : 0xb]

[061 : 0x67]

[007 : 0x96]

[007 : 0x61]

[007 : 0xed]

[007 : 0x17]

[007 : 0x13]

[026 : 0xf0]

[050 : 0xfe]

Ten błąd występuje w ch1, wywala do logowania za każdym razem kiedy spróbuje się zalogować i kupić jakikolwiek item w sklepie, sysser client czysty jak łza.

Miałem też naprawiony uishop od teodora jednak działało to przez bardzo krótki czas po czym wypieprzało dalej.

Opublikowano

SYSERR: Nov 18 15:58:52 :: Process: SEQUENCE 29538c00 mismatch 0xfe != 0x0 header 50

SYSERR: Nov 18 15:58:52 :: Process: SEQUENCE_LOG [[GA]Dykta]-------------

[254 : 0xf2]

[252 : 0xd1]

[252 : 0xf6]

[254 : 0x88]

[252 : 0xd]

[252 : 0x62]

[007 : 0x27]

[061 : 0x4d]

[007 : 0x65]

[007 : 0x55]

[007 : 0x9]

[007 : 0x74]

[007 : 0xb]

[061 : 0x67]

[007 : 0x96]

[007 : 0x61]

[007 : 0xed]

[007 : 0x17]

[007 : 0x13]

[026 : 0xf0]

[050 : 0xfe]

Ten błąd występuje w ch1, wywala do logowania za każdym razem kiedy spróbuje się zalogować i kupić jakikolwiek item w sklepie, sysser client czysty jak łza.

Miałem też naprawiony uishop od teodora jednak działało to przez bardzo krótki czas po czym wypieprzało dalej.

A z gry kicka przy tym?

Opublikowano

A z gry kicka przy tym?

Tylko wywala do logowania, serwer nie gaśnie od razu mówię.

Opublikowano

Tylko wywala do logowania, serwer nie gaśnie od razu mówię.

Stawiam na zła komunikacje pakietowa packet.h game -> packet.h binka

ewentualnie blad moze wystepowac w shop.cpp mozliwe ze chodzi o zle wartosci typu np long long masz w game od sklepow przy cenach albo innych a np w packet.h masz przy pakiecie wartosc o nazwie DWORD

Ewnetualnie nakrecone cos ze stackami itemow cenami albo tego typu rzeczami w game

Opublikowano

­Ohhh noł  SEQUENCE_LOG :( , a błąd gdzie ? Tyle macie pojęcia o metku.

Porównajcie sobie kod mainline_released z tym, powinniście dojść błędu.... i już nie patrzcie na mnie jakbym Wam "jaskiniowcom" pokazał ogień.

Opublikowano

sprawdz ktos w packet.h jak zedytujesz w taki sposob ta funkcje. Jak cos packet.h binka

typedef struct SShopItemTable
{
    DWORD vnum;
    DWORD count;

TItemPos pos; // PC 상점에만 이용
    long price; 

BYTE display_pos; // PC 상점에만 이용, 보일 위치.
} TShopItemTable;

Ewentualnie tak
typedef struct SShopItemTable
{
    DWORD vnum;
    int count;

TItemPos pos; // PC 상점에만 이용
    long price;

BYTE display_pos; // PC 상점에만 이용, 보일 위치.
} TShopItemTable;
Opublikowano

Porównajcie sobie kod mainline_released z tym, powinniście dojść błędu.... i już nie patrzcie na mnie jakbym Wam "jaskiniowcom" pokazał ogień.

Na mnie nie patrz, udostępniam to co dostałem do przekazania, nie miałem nigdy tego w sysserze serwera więc nie wiem czy to błąd czy informacja czegoś tam.

Opublikowano

Nie zapłaciłeś za to src, tylko dostałeś od osoby która za nie zapłaciła.. więc dlaczego oczekujesz od Teodora pomocy? lol'd.

Opublikowano

Nie zapłaciłeś za to src, tylko dostałeś od osoby która za nie zapłaciła.. więc dlaczego oczekujesz od Teodora pomocy? lol'd.

Co to ma do rzeczy? Jak nie masz nic ciekawego do napisania to nie pisz. Jak komuś się chce wstawić same pliki shopów i packet to mogę pomóc.

Opublikowano

:((

Opublikowano

@ZoneWar.pl

Nie oslabiaj mnie.. Od microsoftu tez bedziesz oczekiwal supportu majac spiraconego windowsa?

@topic

Najprawdopodobniej pakiety, gdybys mial cos zle z typem danych to albo nie moglbys sie wgl zalogowac albo sklep by sie otworzyl ale mialbys tam zolcie o chorych wartosciach. Chociaz nigdy nie wiadomo..

Opublikowano

Banda debili nic więcej. Ktoś za to płaci hajs a tacy kretyni jak ten który to rozdał ma to w dupie. Tak się kończy jak ma się c*****y team pełen sprzedawczykow. Source nie polecam bo jest pobugowane

ban.gif

Opublikowano

Hajs zapłaciłem -> gówno nie działa -> brak pomocy -> udostępnienie :) -> niech nikt tego nie kupuje więcej... :P 

Opublikowano

To jak ci to sprzedał to jest jebanym debilem bo to kupił ktoś inny za gruby hajs. Zasada u tych idiotów jest taka kupiłeś, dostałes,spierdalaj dlatego ci nie pomoże bo to nawet nie on robił te src

ban.gif

Opublikowano

To jak ci to sprzedał to jest jebanym debilem bo to kupił ktoś inny za gruby hajs. Zasada u tych idiotów jest taka kupiłeś, dostałes,spierdalaj dlatego ci nie pomoże bo to nawet nie on robił te src

Dlatego powinno się robić samemu chociażby na paczce z mpc..

Opublikowano

Dlatego powinno się robić samemu chociażby na paczce z mpc..

Na paczce z mpc masz backdoory ktore moga ci shutdownowac same serwer tak z dupy i nie masz na nie fixow na mpc ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...