Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]AMA na MPCforum

KrzywyJP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@KrzywyJP Rozumiem, że dosłownie każdy mógłby zadać pytanie, tak? Nawet te pseudo trolle z głupimi kawałami?

To jest właśnie AMA. Pytania 'pseudo tolli' robią z tego coś ciekawego, przy okazji sprawdzając, jak z tej sytuacji wyjdzie bohater "wywiadu". To jest właśnie kwintesencja AMA bo, prócz jakiś drętwych pytań, typu "jak zaczęła się twoja przygoda z (np.) forum", jest też trochę śmiechu.

Ciekawe rozwiązanie lecz wątpie, że sugestia wypali.

Kręcicie się wokół youtuberów, a to musi dostać coś zawsze wzamian.

Na nie.

Spróbować można. Podejrzewam, że znajdą się osoby chętne na chwilę sławy, tym bardziej jutuberzy. Zresztą, nawet na forum można kogoś takiego znaleźć (pls AMA z kokoszem/z jakimś cwelem z kimś z dualmedia).

Opublikowano

10 tych samych osób będzie zadawać pytania, a cała reszta będzie siedzieć w swoich działach, AMA ogółem jest fajne, ale tutaj się nie sprawdzi. 

Korwin raczej nie gadałby przez godzinę z tak małą społecznością. Na wykopie są osoby, które interesują się polityką, a na MPC mamy wojciecha.

Nawet youtuberzy nie mają czego tutaj szukać :v

Nie.

Jak można w ogóle wziąć na poważnie propozycje dot. zaproszenia Korwina na forum dot. gier?

Co do AMA - sam proponowałem administracji, ale osoby spoza mpc, bo nie ma w tej chwili żadnej sławy na forum, z którą warto by zrobić AMA.

Jeśli chodzi o kwestię promowania takiego wydarzenia - nie byłoby z tym problemu, niepotrzebny by tu były głupie zdejmowania ostrzeżeń - to z pewnością...

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Jak można w ogóle wziąć na poważnie propozycje dot. zaproszenia Korwina na forum dot. gier?

Co do AMA - sam proponowałem administracji, ale osoby spoza mpc, bo nie ma w tej chwili żadnej sławy na forum, z którą warto by zrobić AMA.

Jeśli chodzi o kwestię promowania takiego wydarzenia - nie byłoby z tym problemu, niepotrzebny by tu były głupie zdejmowania ostrzeżeń - to z pewnością...

Nawet jeśli będzie to na facebooku, kanale na YT i na forum, to ludzie i tak nie będą pisać, bo ich to najzwyczajniej nie będzie interesować. Zresztą niezależnie od formy zachęty nikogo to nie przekona, a jeśli już, to pytania będą robione na siłę, a nie o to tutaj chodzi.  

Co do Korwina - guru młodzieży, czemu nie. 

Ale skoro jesteśmy przy tym temacie - kogo Twoim zdaniem warto zaprosić?

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Nawet jeśli będzie to na facebooku, kanale na YT i na forum, to ludzie i tak nie będą pisać, bo ich to najzwyczajniej nie będzie interesować. Zresztą niezależnie od formy zachęty nikogo to nie przekona, a jeśli już, to pytania będą robione na siłę, a nie o to tutaj chodzi.  

Co do Korwina - guru młodzieży, czemu nie. 

Ale skoro jesteśmy przy tym temacie - kogo Twoim zdaniem warto zaprosić?

Korwin nie jest związany w żaden sposób z tematyką forum. To tak jakby zaprosić do wywiadu na forum politycznym gamera, bo ma dużo subskrybentów. Co jak co, ale Tobie tego nie powinienem tłumaczyć, w końcu byłeś global moderatorem...

Druga rzecz, trochę dziwi mnie ta Twoja pewność, że nikogo to nie będzie interesować. Otóż będzie, jeśli będzie to osoba popularna i związana z tematyką forum. W dodatku ta osoba sama mogłaby poinformować o AMA swoich fanów na fp, yt - gdziekolwiek. W przypadku chociażby takiego Gimpera - tysiąc osób to minimum. Także jesteś w błędzie, to nie jest jakieś opuszczone miejsce, w którym siedzi codziennie ponad 5000 botów, każdy z tych membersów ma podobne zainteresowanie, gust i warto by ich zachęcić do częstszego wchodzenia na nasze forum takimi akcjami.

PS: Jak to pytania robione na siłę? W takiej akcji duże pole do popisu by miały również tzw. "śmieszki", które raczej niczego nie robią na siłę. Wydaję mi się, że nigdy nie brałeś udziału w AMA, chociażby na wykopie. Jest to sto razy bardziej ciekawsze od zwykłego wywiadu. ;)

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Korwin nie jest związany w żaden sposób z tematyką forum. To tak jakby zaprosić do wywiadu na forum politycznym gamera, bo ma dużo subskrybentów. Co jak co, ale Tobie tego nie powinienem tłumaczyć, w końcu byłeś global moderatorem...

Druga rzecz, trochę dziwi mnie ta Twoja pewność, że nikogo to nie będzie interesować. Otóż będzie, jeśli będzie to osoba popularna i związana z tematyką forum. W dodatku ta osoba sama mogłaby poinformować o AMA swoich fanów na fp, yt - gdziekolwiek. W przypadku chociażby takiego Gimpera - tysiąc osób to minimum. Także jesteś w błędzie, to nie jest jakieś opuszczone miejsce, w którym siedzi codziennie ponad 5000 botów, każdy z tych membersów ma podobne zainteresowanie, gust i warto by ich zachęcić do częstszego wchodzenia na nasze forum takimi akcjami.

PS: Jak to pytania robione na siłę? W takiej akcji duże pole do popisu by miały również tzw. "śmieszki", które raczej niczego nie robią na siłę. Wydaję mi się, że nigdy nie brałeś udziału w AMA, chociażby na wykopie. Jest to sto razy bardziej ciekawsze od zwykłego wywiadu. ;)

Nie brałem udzialu w AMA, lecz kilka obserwowałem na bieżąco. Oczywiście mogę się mylić w swojej argumentacji, bo widzę, że jesteś czynnym wykopowiczem - moja wiedza nie może się równać z Twoją w takim przypadku.

Na forum politycznym nie byłoby takiej średniej wieku jak na MPC. Przykład średnio trafiony, ale rozumiem co masz na myśli.

A teraz bardziej na temat:
Po pierwsze taki Gimper musi zaakceptować zaproszenie - jeśli to zrobi (co nie jest ani pewne, ani wątpliwe), to wspomni gdzieś o tym, jednak jak duża część jego "fanów" zarejestruje się na MPC, aby zadać jedno pytanie?
Po drugie nie każdy gracz ogląda "polskiego jutuba".
Po trzecie częstsze wchodzenie na forum (które miałoby być spowodowane niezwykle popularnym AMA) byłoby chwilowe. 

Co do śmieszków się zgodzę, jest ich może kilkanaście (dobrych śmieszków tylko kilka), jednak i oni nie są w stanie poprowadzić całej akcji. Oczywiście zależy też ile miałoby tutaj to trwać. 

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Nie brałem udzialu w AMA, lecz kilka obserwowałem na bieżąco. Oczywiście mogę się mylić w swojej argumentacji, bo widzę, że jesteś czynnym wykopowiczem - moja wiedza nie może się równać z Twoją w takim przypadku.

Na forum politycznym nie byłoby takiej średniej wieku jak na MPC. Przykład średnio trafiony, ale rozumiem co masz na myśli.

A teraz bardziej na temat:
Po pierwsze taki Gimper musi zaakceptować zaproszenie - jeśli to zrobi (co nie jest ani pewne, ani wątpliwe), to wspomni gdzieś o tym, jednak jak duża część jego "fanów" zarejestruje się na MPC, aby zadać jedno pytanie?
Po drugie nie każdy gracz ogląda "polskiego jutuba".
Po trzecie częstsze wchodzenie na forum (które miałoby być spowodowane niezwykle popularnym AMA) byłoby chwilowe. 

Co do śmieszków się zgodzę, jest ich może kilkanaście (dobrych śmieszków tylko kilka), jednak i oni nie są w stanie poprowadzić całej akcji. Oczywiście zależy też ile miałoby tutaj to trwać. 

Nie jestem czynnym wykopowiczem, ale AMA to bardzo fajna rzecz i widzisz, nawet mnie jako osobę, która nie siedzi zbyt często na wykopie zachęciła do odwiedzenia tego portalu, więc to potwierdza, że w tej akcji widać drzemiący potencjał.

Co do podanego przykładu - no właśnie o to mi chodzi, że takie połączenie to nieporozumienie. Na naszym forum są gamerzy, którzy się interesują grami, a nie polityką. Na forum politycznym są ludzie, którzy interesują się politykami, a nie gamerami.

Gimper zgodził się na wywiad na MPC, przyznam, że to był projekt tylko i wyłącznie MPC News i został słabo rozpromowany (bo powstały tylko dwa tematy - jeden z pytaniami, drugi z opublikowanym wywiadem). Ale jak widać - da się. Co innego jeśli zajmiemy się tym wspólnie z DM (o ile w ogóle się tym zajmiemy), ponieważ wtedy w grę wchodzą również inne sposoby na organizację wydarzenia, o których nie muszę chyba mówić. Chodzi jedynie o profesjonalne podejście do tego, a nie będzie problemu z promocją wydarzenia.

Drugi twój argument jest bez sensu, przecież nie da się wszystkim dogodzić. Nie każdy też gra w Minecrafta, LoLa, Metina, CS'a - to znaczy, że te działy mamy usunąć, tak? Ktoś kto się tym nie interesuje to w to nie wejdzie. Dlaczego próbujesz skrytykować pomysł tylko dlatego, że nie każdego to interesuje? Takim tokiem myślenia nie robilibyśmy żadnych konkursów na forum, bo przecież nie każdego to zaciekawi.

Trzecia rzecz, zawsze jest szansa, że dzięki temu wydarzeniu parę osób odkryje nasze forum i zostanie z nami na dłużej, tego się trzymajmy. ;)

Opublikowano

Tak. Gdyby jeszcze uprościć proces rejestracji (a, podejrzewam, nastąpi to po update ipb4, jbc. to się na tym kompletnie nie znam), z pewnością przyciągnęło by to dosyć sporą rzeszę nowych użytkowników (na przykładzie agar.io, po promocji tej gry u gimpera i tego drugiego pedała nagle wszyscy zaczęli w nią grać). 

Nie wiem, skąd ta niechęć. Idziesz w zaparte, żeby tego AMA nie było. Nikt na tym nie straci, tym bardziej Ty, a coś takiego na pewno ożywiłoby forum. 

Opublikowano

Jak najbardziej na tak, bo mimo, że tematyka tego forum to typowo gry/programowanie, to może jakieś inne sławy można tutaj przyciągnąć - ewentualnie po prostu sławy z internetów, jacyś znani youtuberzy, esportowcy (nawet z innych krajów, wystarczy kogoś, kto dobrze angielski ogarnia i już mamy dobry dział. 

Opublikowano

Patrzycie na te AMA pod kątem promocji MPC a przecież to tez jest swietna zabawa dla samych uzytkowników, nawet jeśli nie ma tutaj żadnych "sław" to i tak pomysł powinien sie przyjąc.

• 3 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

10 tych samych osób będzie zadawać pytania, a cała reszta będzie siedzieć w swoich działach, AMA ogółem jest fajne, ale tutaj się nie sprawdzi. 

Korwin raczej nie gadałby przez godzinę z tak małą społecznością. Na wykopie są osoby, które interesują się polityką, a na MPC mamy wojciecha.

Nawet youtuberzy nie mają czego tutaj szukać :v

Nie.

Opublikowano

@KrzywyJP to nie vikop.peel żeby robić ama, po za tym kto by tu chciał XDDDDD

KARUZELA ŚMIECHU ROZPĘDZONA NA DOBRE

Popatrz na datę założenia sugestii.

Opublikowano

Wątpię żeby wypaliło ale jestem na tak :)

No i chcę być w gronie osób udzielających odpowiedzi xD

Doje**ł jak sosna w dzika...

• 3 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...