Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dark Side Mu Server S6E3. BETA Testy!

GoodGodd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kiedy stronka on oraz start serwera? Jaki jest teraz exp? Zwiększcie drop zen bo mam 77lvl i 1500 zen...

Hejka. dzieki za testy. exp jest x1000 bodajze ale pamietaj ze to bedzie low exp server. Stronka wlasnie wykupuje i instaluje PHP i inne xamppy itp, zalezy od instalacji moze byc jutro ale na weekend mysle ze juz bedzie online. Drop zen bedzie zwiekszony.

Zaraz wejde na hosta i dodam ci max zen i coinsow. Jesli czegos trzeba pisz na forum najlepiej. Na dniach zmieniamy drop boxow w tarkan i musze zobaczyc co jeszcze bo dwa patche robie servera i sie gubie juz, napisze na forum co aktualnie.

Start servera data bedzie podana za tydzien mysle. Staramy sie zrobic to profesjonalnie bo sami pro gracze.

• Odpowiedzi 80
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Hejka. dzieki za testy. exp jest x1000 bodajze ale pamietaj ze to bedzie low exp server. Stronka wlasnie wykupuje i instaluje PHP i inne xamppy itp, zalezy od instalacji moze byc jutro ale na weekend mysle ze juz bedzie online. Drop zen bedzie zwiekszony.

Zaraz wejde na hosta i dodam ci max zen i coinsow. Jesli czegos trzeba pisz na forum najlepiej. Na dniach zmieniamy drop boxow w tarkan i musze zobaczyc co jeszcze bo dwa patche robie servera i sie gubie juz, napisze na forum co aktualnie.

Start servera data bedzie podana za tydzien mysle. Staramy sie zrobic to profesjonalnie bo sami pro gracze.

Nie radzę robić serwera gdzie musisz się meczyć pół godziny w m1 żeby się teleportować do innego miasta, bo jaki sens jest grać na prive lekko łatwiejszym jak można grać na globalu z różnicą, że tu mniej ludzi? To samo co poprzednicy jewele nic nie dropią summoner i rf off daj znać jak już to poprawisz.

Opublikowano

Nie radzę robić serwera gdzie musisz się meczyć pół godziny w m1 żeby się teleportować do innego miasta, bo jaki sens jest grać na prive lekko łatwiejszym jak można grać na globalu z różnicą, że tu mniej ludzi? To samo co poprzednicy jewele nic nie dropią summoner i rf off daj znać jak już to poprawisz.

To wlasnie lubimy robic. Miec ta sama zabawe jak na globalu ale owiele lepsza z rzeczami ktore bys chciala ulapeszyc plus mnustwo eventow. Odsylam do naszego servera Legend Of mir 3 rev 3. Duzo czasu zabralo nam dojscie do balansu servera ale sam uwielbiam tam grac.

Jutro bedzie wszystko sprawdzane, jeszcze 2 patche servera do zrobienia. Dziisiaj wejde zobaczyc co sie tam dzieje. Na weekend postaram wzucic na forum liste zmian.

Dzieki za info

Nie ma takiego słowa jak "bez terminowy".

Dzieki za korekte. Nie mam na codzien do czynienia z poslkim jezykiem pisanym, wiec bledow robie mnustwo. Nie przejmuj sie, nastepnym razem tez mi sie to darzy.

Jesli masz jakies opnie co do servera to prosze napisac.

Pozdr.

Opublikowano

jak chcecie dostosowac wszystkie nowosci od IGC do jakis 7k statow? odnosze wrazenie ze plan was przerasta [p.s 6.3 od igc ssie, dlatego juz dawno go olali]

Hej, jak dostosowac server? Stawialismy wiele serverow mu ale na starych werjach i dawno. WLasnie testami, eventami, praca, itp, itd, zbalansujemy server. Z doswiadczenia wiemy ze to nie jest latwe ale damy rade tak samo jak z serverem Legend Of mir 3 gdzie 3 razy nas grzebano. Dzialamy sprawnie i z przyjemnoscia. :).

Poprosze link to twojego servera jesli posiadasz. Bardzo chetnie zagram i przetestuje.

Servery IGCN dzialaja calkiem sprawnie na calym swiecie. Zauwazylismy ze na poslkich forach ma kiepska renome calkiem nie potrzebnie. Mozesz napisac dlaczego?

BC I DS NIEDZIALA - DO NAPRRAWY  Z CC WYWALA JEDNA OSOBE - DO POPRAWY   ZDECYDOWANIE OBIZYC KOSZT HELPERA

Spawdze to zaraz, robilem calkiem duzy patch servera 33MB mozliwe ze cos zostalo przestawione. Dzieki za info zaraz sprawdze. BC i DS dzialalo normlanie na bank a CC do zmiany.

Dzieki za testy. Jesli cos potrzeba napisz zostawie w inventory.

Stronka www czeka na cos tam z domena bo bedzie dzialac na dedykowanej maszynie. Jutro wieczorem bede wiedzial czy wszystko jest OK. Dam znac i linka jak juz bedzie dobrze dzialac.

Opublikowano

CC wlaczone, 1 gracz.

BC wlaczony.

DS wlaczony.

Testujcie plzzz. Niedlugo powlanczam eventy jest tego wpizdu. tj, money event, roznego rodziaju eventy mobow, i okazjonalne, a na koniec manualne jak moby x2 czy spoty ale do tego musze poprzerabiac mapy i plki :). Ogolnie tego jest od groma i troche.

Narazie podstawa a pozniej zabawa :)

Summoner i rf do wlaczenia po patchach, :)

Opublikowano

1. Drop kasy i koszty uruchomienia helpera.

Drop kasy juz jest x2, helper x4 tanszy jak byl na poczatku. 5kola puki co>
swoja droga prosze pamietac, helper jest drogi nie po to, aby go nie uzywac,
ale po to, aby uzywac mniej, tym samym bylo mniej afkerow.

2. Golden Inwazja i wypadajki.
Golden moby wszystkie zostana ulepszone, co do kundunow,
pamietam czasy jak lecialy +1 +2 +3 +4 +5, nie wiem czemu w plikach IGNC
jest inaczej i leca same +3 z tantalosow, lizardow i dragonow.

3. Potiony.
Na low rate potiony po 255 nie za dobrze by wam bylo:) oczywiscie jak wiekszosc tak bedzie chciala
zmieniemy z miejsca.

4. Buff od elfa ustawiony jest na chyba max lvl 220 -zmieniłbym na 250 lub nawet 300lvl. Specjalne buffy dla SM'a bardzo drogie - tzn po 5mil.
Musi byc tak jako ze jak ktos sie uzaleni nie bedzie potrafil pozniej grac, pozatym wspomne jeszcze raz, low rate.

5. Drop rate itemków za niski. Scrolla Evil Spirit szukałem ponad 5h.
Pod handel, gold powinien miec wartosc tak samo jak itemki, najlepiej jakby itemki z luckiem sprzedawaly sie
miedzy graczami za krocie, takze trzeba pamietac ze jak bedzie duzo osob grac tych itemow bedzie miazga.

Proponuje zrobić serwer bez resów aktualnie nie ma konkurencji dla was na polskiej scenie, a także brak świeżych zagranicznych non res, a myślę, że wiele osób by z chęcią zagrało na takim serwie najlepiej medium/high exp bez spotów lub low ze spotami :)

Ludzie kochaja te resety, a reseciki po 150 punktow to nic strasznego, z limitem do 20. Bez resow nie wiem mowicie nie chcecie globala, a bez restow to bylby wlasnie taki global.

BC I DS NIEDZIALA - DO NAPRRAWY  Z CC WYWALA JEDNA OSOBE - DO POPRAWY   ZDECYDOWANIE OBIZYC KOSZT HELPERA

Jak testowalem miesiac temu dzialaly ok. Czemu ci nie dziala tzn. w jakim sensie? nie mozesz wejsc? wejsciowka ci nie dziala? napisz cos wiecej.

jak chcecie dostosowac wszystkie nowosci od IGC do jakis 7k statow? odnosze wrazenie ze plan was przerasta [p.s 6.3 od igc ssie, dlatego juz dawno go olali]

Z tego co wiemy nowy sezon 9 ma za duzo bugow na dzien dzisiejszy a takze dziur, a chcemy cos stabilnego temu wersja s6e3.

Opublikowano

Goldy juz ulepszone, do do kundunow, musze dobrego dropa pod nie znalesc za nim zamienie.

Stronke GoodGodd wylaczyl bo nowa wlaczy na dniach to stare konta jesli macie uzywajcie, jesli nie to do niego:)

Drop zostal lekko powiekszony takze.

Prosze dac znac apropo DS bo ostatnio tam byl bug i za duzo jeweli lecialo.

Opublikowano

Admin helper na 359 lvl bieze 1 790 00  a drop z moba grubasa to 7589 to masakra kto bedzie gral tu przy takim ustawieniu-pisalem o tym juz 3 razy i nic ehhh

* 1 790 000

Opublikowano

Admin helper na 359 lvl bieze 1 790 00  a drop z moba grubasa to 7589 to masakra kto bedzie gral tu przy takim ustawieniu-pisalem o tym juz 3 razy i nic ehhh

* 1 790 000

czterokrotnie cena byla pomniejszona, nie widac zadnej roznicy? moze sie nie dobrze odswiezylo, jesli tak to po reboocie dopiero zadziala.

Ja nie mam czasu teraz zrobic moze GoodGodd walnie pozniej:)

Bylem na bc  3 droply kamienie a  na ds 0

to calkiem git:) mysle ze im mniej kamieni tym lepsza ich wartosc i wiekszy trade, oczywiscie musza ciagle leciec:)

Dzieki za testy ogolnie, jak bedzie wszystko gotowe i start napewno GoodGodd da wam jakies punkty na start:) (w sensie do web shopa)

Opublikowano

Zaraz zrobie reseta serva bez wylanczania.

Stronka czekam, bo admin musi mi ustawienia przestawic z tego ze jest na dedyku.

Sprawdze all jutro dzisiaj niedziela. Browarek i skladanie kompa i granie :)

Dzieki za testy !!!!

Opublikowano

Niedziala dip event ----po 6 rr i przy max ubranku exc w karutan 1 leja mnie a wiec bez ee niedarady grac na powaznie  zobilem 2 pary wing 1 lvl niestety nie sm a kamoli cienko tak naprawde najpewniejsze to z wizarda proponowalbym przy tak moznych mobach zeby za bc padal nie 1 b a paczka wtedy mozna cos robic

Opublikowano

Siemanko GoodGodd przygotowuje teraz stronke i robi pewne zmiany.

Nie ma daty staru az server bedzie przygotowany na 100%,
dlatego ciagle potrzeba testerow:)

Resow max 20 bo to low rate i long term, oczywiscie
wszystko moze ulec zmianie z czasem

Apropo Karutan jako ze to low rate lepiej w grp i z buffem:) jak samemu.

http://dsmuonline.eu/darksideweb/

Opublikowano

Dalej pracuje nad stronka. Wlasnie jestem w trakcie konfigurowania dedyka pod system emaila. Automatyczne powiadamiania i inne rodzaje waznych informacji ktore beda wysylane na wasze konto email po utworzeniu konta. Zero spamu!!

Stronka bedzie naprawde profesjonalnie zrobiona i fajnie rozbudowana. Planuje duzo bonusow i promocjii dla graczy co osobiscie mi sie podoba (coins'y). Narazie tych opcji nie widac sa powylanczane.

Konto do gry mozna i bedzie zakladane w przyszlosci tylko ze stronki, ZAPRASZAMY! Juz dziala narazie bez systemu email.

Pozostalo kilka szczegolow ale tylko email system zrobie i konczymy balansowac server i podam date otwarcia.

Zapraszamy do beta testow!

Opublikowano

Niedziala dip event ----po 6 rr i przy max ubranku exc w karutan 1 leja mnie a wiec bez ee niedarady grac na powaznie  zobilem 2 pary wing 1 lvl niestety nie sm a kamoli cienko tak naprawde najpewniejsze to z wizarda proponowalbym przy tak moznych mobach zeby za bc padal nie 1 b a paczka wtedy mozna cos robic

Sorki za opoznienie zajety jestem konfigurowaniem stronki bo na dedyku i mnustwo roboty. Zapisane i to bedzie raczej zmienione. Dopracujemy zaraz po pelnej konfiguracji stronki. Dzieki za testy, pamietaj ze za testy dolaczasz do grona ludzi ktorzy robia dobry kawal servera mu :)

ten serwer ma w koncu resy czy nie ?;p bo nie wiem czy wbijac na testy

Tak server ma miec 20 resow. Ale to na poczatek, to moze sie zmienic zalezy jak zbalansujemy server dzieki wam.

Kiedy jest planowany start serwera?

Napewno po nowym roku. Priorytet to dobrze zbalansowany server ale z opcjami do rozbudowy no i perfekcyjnie dzialajaca stronka. Bede informowal na bierzaco.

Co myslicie o sezonie 9 epizot 2? mozliwe ze zaktualizuje na tej samej bazie albo na nowo albo osobny serv. Osobiscie nie jestem za tym ale na koniec to wy rzadzicie :)

dsmuonline.eu

Opublikowano

Po nowym roku ? szkoda wielka wszystkie fajne eventy przepadną i ludzie znowu czasu nie będą mieli na grę...

Wiem cholercia, drugi admin polecial do brazyli jajka opalac. Ja sie pewnie nie wyrobie choc duzo nie zostalo. Stronka duzo zabiera czasu bo wszystko manualnie ustawiam bo na hoscie. Eventy nie omina spokojnie, bedzie ich dostatecznie duzo i bonusow rowniez, ale to na koniec napisze co i jak.

Dl jest naprawde mocny teraz biore Rf   zobaczymy jak on -- mam klopot z X(sklep) po wcisnieciu x wywala z gry

To dobrze ze mocny? Ja lubie, tym bardzije ze low exp server. Mam dwa patche do zrobienia kolejny naprawia zareportowane do developerow padanie klienta. zrobimy to jak nie naprawi poprosze cie o error log i przeslemy do deweloperow.

Jesli czego potrzeba piszcie np. itemy itp. zostawie w inventory.

PS. Wlaczylem CHRISTMAS RIBBON i XMAS event.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...