Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Petycja do Prezydenta RP Andrzeja Dudy

Dienga

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zwracamy się do Prezydenta Rzeczpospolitej Polskiej, Andrzeja Dudy, o przeprowadzenie ogolnonarodowego referendum konstytucyjnego w sprawie wprowadzenie prawa do powszechnego posiadania broni
Patrioci, którzy Mówią Jak Jest

https://secure.avaaz.org/en/petition/Do_Prezydenta_Rzeczypospolitej_Polskiej_Andrzeja_Dudy_Referendum_w_sprawie_prawa_do_powszechnego_posiadania_broni/?eJhoVjb

Już ponad 56k podpisów

• Odpowiedzi 100
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

­Cieszę się, że taka inicjatywa wyszła od P. Maxa Kolonko. Dostęp do broni jest niezwykle ważny, tym bardziej, że na ten moment Polska jest praktycznie rozbrojona.

Opublikowano

Ta dokładnie, w USA latają k***a z bronią nawet po szkołach a my nawet nie mamy głupiego glocka xD, aktualny system posiadania broni jest dupny bo trzeba mieć minimum 21 lat, pozwolenie od komendanta swojego miasta i dodatkowo 3/4 kafle na szkolenie i kupno broni. 

Opublikowano

To już raczej tak ewentualnie bym powiedział..

Z jednej strony dobrze,nie miałbym problemów z sąsiadami..

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

­Cieszę się, że taka inicjatywa wyszła od P. Maxa Kolonko. Dostęp do broni jest niezwykle ważny, tym bardziej, że na ten moment Polska jest praktycznie rozbrojona.

W Polsce jest podobno 1,63 szt broni na 100 osób, jeden z najmniejszych wskaźników w Europie. Niemcy mają 3 z kawałkiem.

Opublikowano

Ta dokładnie, w USA latają k***a z bronią nawet po szkołach a my nawet nie mamy głupiego glocka xD, aktualny system posiadania broni jest dupny bo trzeba mieć minimum 21 lat, pozwolenie od komendanta swojego miasta i dodatkowo 3/4 kafle na szkolenie i kupno broni. 

Nie zapominaj o członkostwie w jakimś klubie czy innej podobnej organizacji.

Opublikowano

Czekać aż brzydkiburak o tym film zrobi xD

Znając niektóre luki prawne (o których mówi m.in. w/w youtuber) można posiadać broń bez żadnych papierków itp. itd. Wystarczy pójść do sklepu i kupić. Oczywiście, są ograniczenia, można kupić tylko repliki broni czarnoprochowych. ale zawsze to coś.

Co do powszechnego dostępu do broni, jestem na nie. Lepiej aby ułatwiono uzyskanie zezwolenia + jakieś kontrole stanu psychcznego. Nie chcę, aby jakiś pojebany dres z Sosnowca zaczął napieprzać po pijaku glockiem 19mm w katowickiej Silesii, kiedy jestem na zakupach. 

Opublikowano

Glock 19mm? To chyba by musiał jakimś pakerem być, 19mm karabin nosić.

60,660 osób podpisało się już pod petycją

Opublikowano

Hehe gimbaza chce sobie postrzelać. Oby do tego nie doszło.

Zresztą gówno wam da to referendum skoro mohery itp. będą głosować na nie. A nie oszukujmy się, że większość osób za legalizacją broni jest poniżej 18 roku życie.

Opublikowano

A, czyli cała głosująca Polska to tylko "mohery itp"? Prawo wyborcze mamy od 60 roku życia, reszta nie chodzi na wybory? Dzisiaj takie czasy są że ułatwienia w dostępności broni są konieczne, w Austrii sprzedano już 900 tys sztuk broni, "gimbaza" raczej tego nie kupiła. A Kowalski z Polski musi się męczyć i liczyć na widzimisię pana z komendy policji.

Opublikowano

Kto chce zdobyc ten zdobedzie.. ale smutneA jest to, ze jak ktos Cie napadnie z nozem i go postrzelisz w kolano to Ty zostaniesz bardziej ukarany niz on bo nie masz zezwolenia na bron XDD

Opublikowano

A, czyli cała głosująca Polska to tylko "mohery itp"? Prawo wyborcze mamy od 60 roku życia, reszta nie chodzi na wybory? Dzisiaj takie czasy są że ułatwienia w dostępności broni są konieczne, w Austrii sprzedano już 900 tys sztuk broni, "gimbaza" raczej tego nie kupiła. A Kowalski z Polski musi się męczyć i liczyć na widzimisię pana z komendy policji.

Nie, to nie jest cała polska. Ale jest to większość polski głosującej. A jak ktoś już napisał, to wystarczy, że do kogoś strzelisz (nie ważne czy chciał Cię zgwałcić, zabić) i tak to Ty będziesz siedział w więzieniu, a ja nie dość, że będę musiał zapłacić z podatków na morderce to jeszcze na jakiegoś debila, któremu się broni zachciało. Przykro mi, ale takie mamy realia w Polsce.

Dobrą alternatywą dla broni są gazy pieprzowe.

btw. jak ktoś Cię zaatakuje znienacka to gówno Ci pomoże ta broń, a może jeszcze zaszkodzić jak napastnik Ci ją zabierze.

A, jeszcze mi się coś przypomniało. Ostatnio było w wiadomościach, że dwóch chłopaków wzięło strzelbe swojego ojca (myśliwego) i jeden zabił drugiego, więc good job.

Opublikowano

CS ci się znudził czy za słaba grafika? bo widzę że chcesz grać pełen real

jeśli chodzi o mnie to jestem na NIE ponieważ wzrośnie liczba zabójstw i będzie więcej gangów

Opublikowano

jeśli chodzi o mnie to jestem na NIE ponieważ wzrośnie liczba zabójstw i będzie więcej gangów

http://news.nationalpost.com/news/canada/guns-ownership-around-the-world-graphic

Jakoś po tych statystykach nie widać by liczba obywateli z bronią wpłynęła na ilość zabójstw np. w Norwegii.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Nie, to nie jest cała polska. Ale jest to większość polski głosującej. A jak ktoś już napisał, to wystarczy, że do kogoś strzelisz (nie ważne czy chciał Cię zgwałcić, zabić) i tak to Ty będziesz siedział w więzieniu, a ja nie dość, że będę musiał zapłacić z podatków na morderce to jeszcze na jakiegoś debila, któremu się broni zachciało. Przykro mi, ale takie mamy realia w Polsce.

Dobrą alternatywą dla broni są gazy pieprzowe.

btw. jak ktoś Cię zaatakuje znienacka to gówno Ci pomoże ta broń, a może jeszcze zaszkodzić jak napastnik Ci ją zabierze.

A, jeszcze mi się coś przypomniało. Ostatnio było w wiadomościach, że dwóch chłopaków wzięło strzelbe swojego ojca (myśliwego) i jeden zabił drugiego, więc good job.

To nie jest wina broni że zabiła chłopaka tylko rutyna/głupota starego bo źle zabezpieczył broń. Moja koleżanka w przedszkolu zalała sobie nogi gorąca herbatą i była w szpitalu, zdelegalizujmy szklanki z herbatą, termosy na propsie.

Opublikowano

­

W Polsce jest podobno 1,63 szt broni na 100 osób, jeden z najmniejszych wskaźników w Europie. Niemcy mają 3 z kawałkiem.

Tak, coś koło tego. Jesteśmy rozbrojeni tak, jak nigdy wcześniej. To nawet nie jest żałosne, to już staje się śmieszne.

Opublikowano

Na co komu pozwolenie? Zdobycie broni w dzisiejszych czasach to tak jak kupno bułki w biedronce. ;)

Opublikowano

Na co komu pozwolenie? Zdobycie broni w dzisiejszych czasach to tak jak kupno bułki w biedronce. ;)

Może po to żeby nie iść do więzienia za posiadanie broni?

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Może po to żeby nie iść do więzienia za posiadanie broni?

Jak się chodzi z nią po ulicy i macha się na lewo i prawo to się dziwisz? Broń to ostateczne rozwiązanie w chwili zagrożenia naszego lub czyjegoś życia. Jak będzie zamach w Polsce i zabijesz x terrorystów to raczej nie pójdziesz za to siedzieć. Co innego jak zabijesz swoją dziewczynę, bo znalazła innego. ;) Poza tym policja dość rzadko przeszukuję swoich obywateli.

Opublikowano

Jak się chodzi z nią po ulicy i macha się na lewo i prawo to się dziwisz? Broń to ostateczne rozwiązanie w chwili zagrożenia naszego lub czyjegoś życia. Jak będzie zamach w Polsce i zabijesz x terrorystów to raczej nie pójdziesz za to siedzieć. Co innego jak zabijesz swoją dziewczynę, bo znalazła innego. ;) Poza tym policja dość rzadko przeszukuję swoich obywateli.

Jednak nielegalna broń to nie jest zbyt dobry pomysł nawet w przypadku zagrożenia życia. 

Jeśli zostaniesz uniewinniony za zabicie kogoś w obronie własnej, to i tak dostaniesz wyrok za nielegalne posiadanie broni, cel jej użycia nie będzie miał wtedy nic do rzeczy.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Beka. Złodziej nie wejdzie do domu wiedząc, że broni go uzbrojony mężczyzna. Poza tym statystyki pokazują zupełnie co innego

by the way:

hYYRv6d.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...