Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[AUDIO] Wywiad - Marselo

QuarK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@TCQ to, że jesteś jednym z nielicznych exGlobali którzy po ciężkiej pracy się dostali, nie znaczy, że inni nie. Wystarczy zobaczyć kto się nie dostaje na global moda. Jeśli chodzi np. o Dektoreda. Z całym szacunkiem do niego, bo moim zdaniem był dobrym globalem, ale nie minęło nawet pół roku jak został Globalem. Aplikacja na kida 1 marzec 2013. To 1 maja 2013 mod. Ostatnie dni sierpnia awans na global moda. To ok. 4-5msc. Podczas gdy są osoby już 2 rok w teamie moderacyjnym na tym samym stanowisku, pracują wzorowo, są przykładem moderatora, pomagają wyśmienicie, a także udzielają się na forum ogólnie poza swoim działem i nic z tego nie mają. Nie powiem oficjalnie o kogo mi chodzi, mogę podać przykład na PW.

A co za różnica jak szybko dostał GM? Przecież sprawdził się znakomicie na tej funkcji, więc decyzja o jego awansie nie była zła. :) 

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A co za różnica jak szybko dostał GM? Przecież sprawdził się znakomicie na tej funkcji, więc decyzja o jego awansie nie była zła. :)

To dajcie każdemu szansę w takim razie ;]

Opublikowano

Nie jest ważne to czy się sprawdził, czy też nie. Tu chodzi o to kolesiostwo o którym pisałem wyżej. Wątpię by ówczesna Administracja od tak po tych 5msc zrobiła

"Ty Makin, a co powiesz o tym Dektoredzie? Jest te 5 miesięcy, sprawdza się. Oo Selduś dobry pomysł, a Ty kokosz co na to? Bierzemy go na Globala? No pewnie!"

Tam musiało być coś nie coś po znajomości jednak. Jest wielu moderatorów ze stażem nawet 2 lat, którzy sprawdzają się na stanowisku moderatora lokalnego tak jak dektored się sprawdzał u siebie. A jednak różnica jest tu 5msc i GM, a tu ponad 2 lata i dalej lokalny moderator.

Ewentualnie tak jak kolega wyżej - Dajcie każdemu, a nóż każdy się sprawdzi na tym stanowisku :)

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Ale przecież przy wyborze GM nie chodzi o danie tego byle komu. Skoro w 5 miesięcy przekonał do siebie administratorów, że zasługuje to chyba tylko świadczy bardzo dobrze o nim :P

Opublikowano

Nie jest ważne to czy się sprawdził, czy też nie. Tu chodzi o to kolesiostwo o którym pisałem wyżej. Wątpię by ówczesna Administracja od tak po tych 5msc zrobiła

"Ty Makin, a co powiesz o tym Dektoredzie? Jest te 5 miesięcy, sprawdza się. Oo Selduś dobry pomysł, a Ty kokosz co na to? Bierzemy go na Globala? No pewnie!"

Tam musiało być coś nie coś po znajomości jednak. Jest wielu moderatorów ze stażem nawet 2 lat, którzy sprawdzają się na stanowisku moderatora lokalnego tak jak dektored się sprawdzał u siebie. A jednak różnica jest tu 5msc i GM, a tu ponad 2 lata i dalej lokalny moderator.

Ewentualnie tak jak kolega wyżej - Dajcie każdemu, a nóż każdy się sprawdzi na tym stanowisku :)

Przez cały okres moda praktycznie nie miałem kontaktu z żadną osobą z teamu. Prawda jest taka, że nie byłem wtedy jakoś super wyuczony, ale byłem chyba jednym z aktywniejszych moderatorów, a wtedy akurat takie osoby były potrzebne. Potrzebnych rzeczy nauczył mnie potem Antix i Makin. Skończ więc już te swoje marne zabawy w detektywa, bo Ci to nie wychodzi.

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Dawniej na forum był większy ruch niż teraz, administracja potrzebowała rąk do pracy, więc wtedy wybrała kilka osób. Patrząc przez lata, które Dektored spędził na GM-ie, to wcale to nie był zły pomysł, o mało się nie otarł o rangę admina tutaj na forum. Czemu nie ma nowych nominacji? Nie wiem, może administracja chce już pracować w jednym składzie? Może nie trzeba więcej ludzi do pracy? Może nie ma odpowiednich ludzi na to stanowisko? Tak tylko można gdybać.

Opublikowano

Dawniej na forum był większy ruch niż teraz, administracja potrzebowała rąk do pracy, więc wtedy wybrała kilka osób. Patrząc przez lata, które Dektored spędził na GM-ie, to wcale to nie był zły pomysł, o mało się nie otarł o rangę admina tutaj na forum. Czemu nie ma nowych nominacji? Nie wiem, może administracja chce już pracować w jednym składzie? Może nie trzeba więcej ludzi do pracy? Może nie ma odpowiednich ludzi na to stanowisko? Tak tylko można gdybać.

Przez cały okres moda praktycznie nie miałem kontaktu z żadną osobą z teamu. Prawda jest taka, że nie byłem wtedy jakoś super wyuczony, ale byłem chyba jednym z aktywniejszych moderatorów, a wtedy akurat takie osoby były potrzebne. Potrzebnych rzeczy nauczył mnie potem Antix i Makin. Skończ więc już te swoje marne zabawy w detektywa, bo Ci to nie wychodzi.

Ale przecież przy wyborze GM nie chodzi o danie tego byle komu. Skoro w 5 miesięcy przekonał do siebie administratorów, że zasługuje to chyba tylko świadczy bardzo dobrze o nim :P

Cholera, źle mnie rozumiecie. Powtórzę, nie mam nic do Dektoreda. Tak na prawdę kiedy ja byłem modem, to On był moim ulubionym Globalem, razem z Majkelem i Naiko. Nie mówię tutaj, że ta decyzja była zła, bo rzeczywiście Administracja wybierając go, strzeliła w dziesiątkę. Ja tylko mówię tu jako przykład stażu Twojego Dekto i innych co też byli równie bardzo aktywni. Tobie zaufali, dostałeś GMa wykazałeś się świetnie. Dlaczego np. ktoś kto jest moderatorem już dłuuugi czas, że sam nie pamięta ile lat, jest tym modem dobrym, ale wypala się już, to czemu takiemu nie dadzą Global Moda? Staż ma, doświadczenie moderatora też, a zamiast się wypalić, będzie to kolejny strzał motywacji i kolejne korzyści dla forum. Z tego co gdzieś słyszałem, nie wiem nawet czy nie tutaj w wywiadzie z Marselo, mają być nominacje niebawem, ale kiedy to nie wiem. Mam nadzieję, że ten wybór będzie podaną ręką administracji do osób, które samym stażem jako Moderator Lokalny zasługują na awans :)

@Dektored przepraszam jeszcze raz za to nie porozumienie, nie miałem nic złego na myśli w Twoim kierunku.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Żeby wszystko było już jasne. Ranga GM nie jest następstwem pracy przez określony czas, tak jak wygląda to przy awansie na Moderatora. Już w wywiadzie mówiłem, że GM musi się odznaczać pewnymi konkretnymi cechami. Jasną rzeczą jest, że staż ma też znaczenie, ale nic nam po tym stażu jeśli osoba po prostu nie pasuje do takiej roli. Niektóre potrzebne umiejętności kreują się z czasem pracy na forum. Jedni je przyswajają szybciej, a inni trochę wolniej. Głupotą byłoby awansowanie kogoś do tak ważnej roli tylko dlatego, że już odbębnił wymaganą ilość dni. Sam Dektored jest świetnym przykładem tego, że im szybciej dostrzeżemy ten pierwiastek talentu, tym bardziej skorzysta na tym forum. ;-)

1294477714-U1.png

Opublikowano

ty pierw naucz sie dawać bany zgodnie z regulaminem i go przeczytaj, bo najwidoczniej troche zapadł ci w pamięci

Co do wywiadu:

początkowo myślałem, że to drugi makin, anyway, pierwszy raz tak bardzo sie wsluchalem w jakiś wywiad. xD

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Mega fajny wywiad miło się go słuchało i czekam na więcej od was :)

Odkąd pamiętam, zawsze chciałem być gangsterem. Dla mnie bycie gangsterem było lepsze niż bycie prezydentem Stanów Zjednoczonych.

Opublikowano

kiedys moderatorzy bardziej używali mózgów teraz to jest jakieś nie porozumienie bo zamiast dawać jakieś upomnienie traktować użytkownika jak gościa jak przyjaciela że tak się nie robi to  te bezmózgie moderatory napierdalają tymi warnami i banami jak pojebani aby tylko statystyki naklepać i być fajny w życiu wirtualnym.. zakurwiałe skurwysyństwo które powinno się wytępić.. A chapiecie się na nasze służby że mandaty złe jak tu to samo jest..

@topic

bardzo przyjemny wywiad, GOOD JOB

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...