Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ataki terrorystyczne we Francji

Arbich

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 205
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jestem dumny ze swojej nietolerancji.

Nie każdy muzułmanin to terrorysta, ale każdy terrorysta to muzułmanin. I nie chcę sie rozpisywać bo się wkurwiam, bo jestem ksenofobem, rasistą i neonazistą, bo poprostu chcę mieć wyjebane i żyć normalnie.

Oby się nie skończyło na hasztagu i budynkach w tricolores tylko na walce z tą chmarą gówna.

Opublikowano

Patrząc na to przychylnym okiem Francuzi zrobili co mogli, mimo wszystko zamach nie jest aż tak tragiczny w skutkach, ale dobrze, że robią z tego taką tragedię. Dlaczego uważam, że nie jest aż tak tragiczny? Oni równie dobrze by zabili 200 tysięcy osób, a nie 200, ale nie mają takich możliwości. Tak naprawdę jest to kolejny sygnał dla nas, dla całej Europy. W Polsce taki zamach zakończyłby się tragicznie, z nieporównywalnie większymi stratami niż ten we Francji.

Opublikowano

Hollande zapowiedział, że Francja będzie bezlitosna wobec odpowiedzialnych za zamach.

A tutaj komentarz pod artykułem:

Europa odpowie z całą bezwględością. Użyjemy hasztagów, lajków, łańcuchów serc, manif, apeli intelektualistów, wszystkich dostępnych broni!

gfgdf

Opublikowano

Patrząc na to przychylnym okiem Francuzi zrobili co mogli, mimo wszystko zamach nie jest aż tak tragiczny w skutkach, ale dobrze, że robią z tego taką tragedię. Dlaczego uważam, że nie jest aż tak tragiczny? Oni równie dobrze by zabili 200 tysięcy osób, a nie 200, ale nie mają takich możliwości. Tak naprawdę jest to kolejny sygnał dla nas, dla całej Europy. W Polsce taki zamach zakończyłby się tragicznie, z nieporównywalnie większymi stratami niż ten we Francji.

K***a, to właśnie jest tragedia, że nie trzeba porywać samolotu tylko pierwszy lepszy w sandałach może zabić masę osób. To jest straszne, że możesz wpierdalać Big Maka, a normalnie wyglądający obok gościu za moment wysadzi cie w powietrze.

Opublikowano

Jeśli "wyżej postawione" osoby nie przejrzą na oczy to będzie tylko większe gówno.

Pomimo tych wszystkich zamachów i innych gówien ciapaków dalej ich

przyjmują z nadzieją, że zmienią swoją religię (czego na pewno nie zrobią) i będą z nami żyli w zgodzie :P

Opublikowano

Już przecież kilka takich ataków było, a najbardziej znany to był atak na Charlie Hebdo. To było pewne że będzie więcej takich rzeczy we Francji, za niedługo dojdzie do tego Niemcy, Wlk.Brytania (chociaż tam ludzie palą domy muzułmanów więc jakoś tam ludzie jeszcze myślą normalnie), i pewnie Polska choć tutaj będą kibole z maczetami (oczywiście taki żarcik kosmonałcik). Unia miała nas zjednoczyć a dzięki pani Merkel nas oddziela od Siebie.

Opublikowano

ISIS powoli osiąga swoje cele, ale nie są nimi "zabijanie niewiernych" czy "inwazja imigrantów".

ISIS jest mądrzejsze niż się wydaje i prowadzi te akcje w innym celu. Obecnie, walczy na innych frontach znajdujących się na bliskim wschodzie i przeprowadza zamachy w Europie właśnie po to, żeby prawaczki pisały "A nie mówiłem", granice coraz bardziej się zamykały a ich wrogowie nie mieli dokąd uciekać.

ISIS i prawica mają tego samego wroga - mityczną "Zgrzybiałą, przeżartą lewactwem Europę" i jedni wykorzystują drugich w celu walki z tym właśnie "wrogiem".

Bardziej komentować nie będę, powiem tylko tyle:

• Terrorystów bezwzględnie mordować
  • Z ludźmi wszystkich krajów być solidarnym
  • Nie dawać się okłamywać

Europejska prawica pada ofiarą propagandy utkanej przez same państwo islamskie. Szkoda tylko, że jest zbyt głupia i zaślepiona by to widzieć.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

ISIS powoli osiąga swoje cele, ale nie są nimi "zabijanie niewiernych" czy "inwazja imigrantów".

ISIS jest mądrzejsze niż się wydaje i prowadzi te akcje w innym celu. Obecnie, walczy na innych frontach znajdujących się na bliskim wschodzie i przeprowadza zamachy w Europie właśnie po to, żeby prawaczki pisały "A nie mówiłem", granice coraz bardziej się zamykały a ich wrogowie nie mieli dokąd uciekać.

ISIS i prawica mają tego samego wroga - mityczną "Zgrzybiałą, przeżartą lewactwem Europę" i jedni wykorzystują drugich w celu walki z tym właśnie "wrogiem".

Europejska prawica pada ofiarą propagandy utkanej przez same państwo islamskie. Szkoda tylko, że jest zbyt głupia i zaślepiona by to widzieć.

"Europejska prawica" o k***a padłem XDD

805491408806070489277.png

Opublikowano

"Europejska prawica" o k***a padłem XDD

Ale coś sensownego powiesz, czy będziesz tylko idiotę z siebie robił?

Niżej zamieszczam czyjąś wypowiedź, bardziej merytoryczną i sensowną od czegokolwiek co wypluwają z siebie prawaczki:

Jak pewnie wiele osób śledziłem w nocy doniesienia z Paryża, gdzie, najprawdopodobniej fanatycy związani z ISIS zrealizowali zamachy w których zginęło ok. 150 osób.

Zamachy tego rodzaju mają charakter polityczny, więc domagają się rzetelnej analizy politycznej. Żebym jednak nie wyszedł na zimnego typa, napiszę, że boli mnie niemal fizycznie, gdy czytam o śmierci innych osób. Jest mi niesamowicie przykro, że część ludzkości zamiast sięgać gwiazd, czasem sięga dna pod wpływem różnego rodzaju chorych ideologii.
Ale nie możemy wpaść w histerię, jak to czyni już od rana część mediów. Trzeba starać się zrozumieć co się stało. Po pierwsze, tego rodzaju zamachy nie są w stanie "zniszczyć Europy". ISIS i inni fanatycy ideologiczni mogą być krwawymi szaleńcami, ale są za słabi przecież, żeby wziąć sami Europę pod but. 150 osób, to o 150 osób za dużo ofiar, ale nie jest to liczba, która byłaby w stanie w jakikolwiek sposób nas "zniszczyć". Trzeba przywrócić proporcje. Żeby sobie wyobrazić skalę, w zeszłym roku jedynie na polskich drogach zginęło 3,3 tysiące osób, a nikt nie domaga się ich zamknięcia i likwidacji transportu kołowego, czy też wprowadzania jakichś szczególnie autorytarnych rozwiązań (poza zapinaniem pasów).
Ale stratedzy fundamentalistów islamskich nie są głupi. Wiedzą, że takie zamachy wywołają odpowiedni wzrost ksenofobii i nastrojów autorytarnych po stronie "krzyżowców" jak nazywają chrześcijan. I dopiero w takim "sojuszu" są w stanie zniszczyć Europę i wszystko co w niej wartościowe. I o to im chodzi. Pożyteczni idioci - nacjonaliści, ksenofobi, zamordyści, którzy już teraz podnoszą swój paskudny łeb wykonają za nich robotę. To jest ściśle skalkulowane. Europa ma zniszczyć się sama, własnymi rękami.
Powiecie przesadzam? A kto 11 listopada zaprosił do polskiego sejmu fanatyka neofaszystowskiego z Włoch, który był zamieszany w zamach w Bolonii, który kosztował życie... 85 osób i ponad 200 rannych. Roberto Fiore, bo o nim mowa, ukrywał się przez lata za granicą, żeby uniknąć więzienia. Gościł go Winnicki z kolegami, którym teraz klawiatury zrobiły się czerwone od bluzgania na wszystkich obcych i wszystkich wyznawców islamu.
Ale czy tamten zamach zniszczył Europę? Albo krwawy zamach szaleńca chrześcijańskiego Breivika w którym zginęło 77 osób? Nie. Także ten nie powinien, o ile mroczne siły, które ostatnio rozwijają się w Europie nie pociągną za sobą w przepaść samych Europejczyków. Powinniśmy zrobić wszystko, żeby tak się nie stało.
Tymczasem ISIS oraz "nasi sojusznicy z NATO" - tureckie wojsko, dokonało 9 listopada jednoczesnych ataków na pozycje Kurdów w Syrii. Więc ja mam propozycję. Z jednej strony do władz krajów UE, żeby wywarły presję na Turcję, żeby zakończyła atakowanie jedynej siły lądowej, która przeciwstawia się fanatykom z ISIS.
Z drugiej strony mam apel do naszych "bohaterów nacjonalistycznych". Chcecie walczyć z prawdziwymi islamistami? Załatwcie sobie kałasznikowy i jedźcie do Syrii, a nie napadajcie na przypadkowych ludzi w rodzaju sikha we Wrocławiu czy Syryjczyka w Poznaniu. Syryjczycy uciekli w większości przed ISIS albo reżimem Asada, który akurat najmniej sobie ISIS głowę zawraca. Oskarżanie ich o działalność ISIS to jak oskarżanie Polaków za wywołanie wojny w 1939 roku.
Róbcie cokolwiek, tylko nie róbcie za pożytecznych idiotów ISIS. A do nas apeluję. Walczmy ze swoim lokalnym odpowiednikiem ISIS, bo akurat jeśli chodzi o prawdziwe ISIS, to nasi ludzie już tam w Syrii są i giną. Zawsze i wszędzie.

Opublikowano

Polska dla Polaków, Europa dla europejczyków. Są dwa odłamy tej religii. Wielu z nich jest niestety dżihadystami i ma w dupie wszystko i wszystkich, robią wszystko (czyli zabijają) dla allaha. No i niestety przez nich cierpią ludzie z Syrii i okolic, którzy są normalni. Ale nie powinniśmy na to pozwalać. Musimy chronić siebie i swoje rodziny. Dlaczego giną setki francuzów ? Po co ich tutaj zapraszać, dawać zasiłki i mieszkania ? Po to żeby potem zobaczyć krwawą rzeź na ulicy?

@hrabia14

Idiotę to ty z siebie robisz (:

805491408806070489277.png

Opublikowano

problem trzeba zwalczyć u źródła dlatego nie widzę innego wyjścia jak zbombardowanie całego terenu na którym przebywają terroryści, a do podejrzanych miejsc wysłać wojsko które przeczesze teren i wybije każdego terroryste co do sztuki

po drugie to nie wpuszczać uchodzców do Europy, a tych którzy już tu przybyli należy odesłać

Opublikowano

problem trzeba zwalczyć u źródła dlatego nie widzę innego wyjścia jak zbombardowanie całego terenu na którym przebywają terroryści, a do podejrzanych miejsc wysłać wojsko które przeczesze teren i wybije każdego terroryste co do sztuki

po drugie to nie wpuszczać uchodzców do Europy, a tych którzy już tu przybyli należy odesłać

Myślisz, że to takie łatwe? Po za tym UE by się nie zgodziło na takie rozwiązanie sytuacji. 

Opublikowano

Polska dla Polaków, Europa dla europejczyków. Są dwa odłamy tej religii. Wielu z nich jest niestety dżihadystami i ma w dupie wszystko i wszystkich, robią wszystko (czyli zabijają) dla allaha. No i niestety przez nich cierpią ludzie z Syrii i okolic, którzy są normalni. Ale nie powinniśmy na to pozwalać. Musimy chronić siebie i swoje rodziny. Dlaczego giną setki francuzów ? Po co ich tutaj zapraszać, dawać zasiłki i mieszkania ? Po to żeby potem zobaczyć krwawą rzeź na ulicy?

@hrabia14

Idiotę to ty z siebie robisz (:

Czyli jednak nic sensownego nie powiesz, co najwyżej powtórzysz to co wszyscy. Gratulacje, niezależnie myślący pioneczku :)

Opublikowano

Czyli jednak nic sensownego nie powiesz, co najwyżej powtórzysz to co wszyscy. Gratulacje, niezależnie myślący pioneczku :)

Jedno co można sensownie powiedzieć i zrobić to zaminować granice. 

Deus vult

Opublikowano

Co ty pleciesz? Mów sobie co chcesz, cytuj kogo chcesz. To lewacka polityka Europy sprowadziła islam. Cała Europa jest rozbrojona, bo nie można skrzywdzić biednego uciśnionego muzułmanina, który gwałci, zabija i wysadza, bo tak mu religia nakazuje. Ma prawo zabić jeśli ktoś obrazi mahometa!

Nie dla uchodźców i koniec tematu i nie interesuje mnie co jebane lewaki wymyślą aby oddzielić prawdziwych uchodźców od terrorystów. Nie i koniec. Lepiej aby Europa się zjednoczyła i zaprowadziła porządek tam, a nie ściągać ich do nas. Tam jest ich miejsce, ich kultura i religia. 

hYYRv6d.png

Opublikowano

Co ty pleciesz? Mów sobie co chcesz, cytuj kogo chcesz. To lewacka polityka Europy sprowadziła islam. Cała Europa jest rozbrojona, bo nie można skrzywdzić biednego uciśnionego muzułmanina, który gwałci, zabija i wysadza, bo tak mu religia nakazuje. Ma prawo zabić jeśli ktoś obrazi mahometa!

Nie dla uchodźców i koniec tematu i nie interesuje mnie co jebane lewaki wymyślą aby oddzielić prawdziwych uchodźców od terrorystów. Nie i koniec. Lepiej aby Europa się zjednoczyła i zaprowadziła porządek tam, a nie ściągać ich do nas. Tam jest ich miejsce, ich kultura i religia. 

Nie dyskutuj z nim przecież to fanatyk lewacki. 

Deus vult

Opublikowano

@hrabia14

Dla Państwa Islamskiego wrogiem jest cała Europa, biali ludzie, chrześcijanie.Oni nie robią podziału na prawicę czy lewicę, z tym, że lewicę traktują jako pożytecznych idiotów, którzy masowo przyjmują uchodźców, którzy mogą być agentami ISIS, którzy zabraniają ludziom ludziom posiadania broni czego skutkiem jest to, że praworządny obywatel jest bezbronny, terroryści kupują broń na czarnym rynku, to chyba logiczne, i którzy włącznie z papieżem Franciszek przekonują masy, że islam to religia pokoju i  przez politykę których Francja czy Niemcy za jakiś czas staną się kalifatem z prawem Szariatu.

Opublikowano

Gdyby bron byla legalna to ktos w tej restauracji prawdopodobnie by ją mial i rozjebal tych islamistow zanim zabili by wiecej ludzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...