Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie dot. WWW i vps

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Mam problem ze stroną www na vpsie. Niby wszystko zainstalowałem ale jak wchodzę na stronę to mam tylko białą strone... Wgrałem przykładowy index.php i tak jest a jak dam index.html to niby już coś pisze. Czemu to jest html a nie php mimo, że all zrobiłem z tuta o stronie gdzie działa php xD

Opublikowano

Wrzuć na serwer plik php 

<?php
phpinfo();
?>

i sprawdź czy dalej wyświetla białą stronę. Dodatkowo link do Twojego pliku php nie działa. Jeśli będzie dalej biała strona to znaczy, że prawdopodobnie gdzieś po drodze pojawił się błąd.

Opublikowano

Wgrałem przykładowy index.php i tak jest a jak dam index.html to niby już coś pisze.

Co masz na myśli mówiąc coś? Coś znaczy się błąd czy coś znaczy się to co chcesz, bo to jest różnica. Jeśli .html działa poprawnie, a .php nie działa w ogóle to znaczy, że albo coś poszło nie tak, albo nie zainstalowałeś php.

Opublikowano

Kiedy masz masz wgrany apache2 i php, siedzisz na rootcie wpisujesz

service apache2 restart

jak nie to

sudo service apache2 restart

I dopiero wtedy spróbuj odpalić plik php. Jak i to nie zadziała to coś musiało się skopać jak instalowałeś PHP, innego pomysłu nie mam.

Opublikowano

Może spróbuj przeinstalować VPS'a i postawić wszystko na spokojnie, krok po kroku, dokładnie czytając wszystko co Ci się wyświetli, może coś przeoczyłeś, cokolwiek.

Opublikowano

no tak od nowa bd instalował też node js.... a znasz jakies szybkie instalowanie node js? bo wczesniej uzylem dluuuugiego tuta a moze da sie prosciej? :D

strone zobacze. zrobie jak powiedziałeś

Opublikowano

Miałem problem z tym punktem, tak samo jak inne osoby, które znalazłem na internecie i używają debiana. Wpisz byle co, a jak wyskoczy do wyboru 1. retry ... 4. ignore wpisz liczbę, która odpowiada za ignore. 

Opublikowano

to kawałek końcówki :

Creating config file /etc/dbconfig-common/phpmyadmin.conf with new version

Creating config file /etc/phpmyadmin/config-db.php with new version
granting access to database phpmyadmin for phpmyadmin@localhost: success.
verifying access for phpmyadmin@localhost: success.
creating database phpmyadmin: success.
verifying database phpmyadmin exists: success.
populating database via sql...  done.
dbconfig-common: flushing administrative password

nie wyskakuje nic 1....4.

Opublikowano

Spróbuj mu podać hasło, które wpisałeś przy tworzeniu hasła dla roota. Jeśli nie będzie mógł się połączyć powinien w pewnym momencie wyrzucić listę opcji do wyboru 1, 2, 3, 4, gdzie bodajże 4 to będzie ignore. Co się dokładnie dzieje po tym jak wpiszesz tam hasło?

Opublikowano

no 4x piszę haslo takie samo dla mysql i dla phpmyadmin przykladowo: 123456 i nic. musze reinstal vpsa zrobic aby od nowa zainstalowac? bo teraz tylko sprawdza i pisze ze mam niby all zainstalowane gdy powtarzam czynność

Opublikowano

Spróbuj wyjść z wpisywania hasła kombinacją ctrl + c.  Jak masz zainstalowane te pakiety to pierwsze musisz je usunąć apt-get remove php, pod php podstawiasz co chcesz odinstalować.

Opublikowano

usunąłem php5, mysql-server, phpmyadmin ale jak wpisuje znowu cmd to tylko pyta czy reinstalowac phpmyadmin i nic nie wpisuje... samo sie robi i znowu pisze ten error co pisałem wcześniej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...