Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kanar - mandat

Sambi.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiesz, że ktoś się podał pod Twoje nazwisko i po sprawie, nie mają prawa Ciebie ciągać za coś czego winien nie jesteś.

Ja mam na koncie linii autobusowych mandat 10zł sprzed 4-5 lat, na miejsce gdzie mieszkałem jeszcze przed 2 przeprowadzkami haha. Ale mieszkałem tak półtora roku w tym miejscu i nic, nawet najmniejszego pisemka. xD

Pierdol to i nie płać.

MPC Hejter Team Leader

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jak nie zapłacisz i będziesz wyciągał listy z skrzynki jakiś czas to w wieku 18 lat ci umorzą ten mandat sądownie :O

Mój ziomek miał z 8 mandatów i nic nie płacił i wszystko umorzyli.

Mnie osobiście raz złapano i zapłaciłem dla spokoju ducha co zalecam d:

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Ale pierdolicie, ja dostałem dzisiaj wezwanie do zapłaty, 71 dni opoźnienia i 2,40zl odsetek. Aktualnie mam niezapłacone 2 mandaty, żyje.

Opublikowano

Niestety nie masz wyjść, dodatkowo rosną odsetki więc kompletnie ci się to nie opłaca, lepiej zapłacić od razu.

Powiedz starym jak jest i tyle :D

IRcBXuaz10l20.gif

Opublikowano

Nie płać. Skoro nie okazałeś dokumentów to poczekaj a jak przyjdzie wezwanie do zapłaty zgłoś na policję podszywanie się pod ciebie i po sprawie ;)

Pykło by takie coś? W sensie, że jakbym im powiedział, że ktoś się pode mnie podszył. Problem jest w tym, że kumpel potwierdził moje dane, a nie chcę, żeby on miał przeze mnie jeszcze jakieś kłopoty :DDD

mcYQlg.jpg

Opublikowano

Siema 9.10.2015r. dostałem mandat xD

Pierwszy raz w życiu zdarzyło mi się nie mieć biletu. Mam aktualnie 16 lat, rodzice o niczym nie wiedzą. Pytanie mam jedno, trzeba ten mandat zapłacić czy jak? Kumpel mi gadał, że on już bodajże 2 nie zapłacił i jak narazie dobrze się miewa. :D

Wiadomka 16 lat to i nie mam w sumie jak zarabiać XDDD

Po pierwsze, jesteś głupi k***a, mocno.

1. Też tak raz miałem i tez byłem głupi, akurat była kontrola w autobusie i skurwiele się przyczepili, miałem bilet wykupiony ulgowy ale nie wykupiłem go z legitymacją, chociaż widzieli, że byłem dzieckiem.. Ale ich to nie obchodzi.

Dojebali mi 100 zł, miałem tydzień na spłatę siane( xD), jezeil w ciagu tygodnia zaplace z legitymacją to zaplace tylko 10 % ceny czyli zaplacilem 10 zł.

2. W autobusie sie pytaja Ciebie, przepisują z legitymacji dane i wlepiają mandat.

Mówisz, ze nie masz legitymacji i podajesz dane, oczywiscie fałszywe, nie mają twoich prawdziwych danych to mogłeś powiedziec falszywe np. Paweł Michalski ulica orzechowa coś tam coś tam itp itd a tak naprawdę jesteś Piotrek Kowalski ul. Spokojna czy coś takiego.

Przeczytaj sobie na necie, tak robi 80% ludzi z tym trickiem, podają fałszywe dane skoro tamci nie mają jak tego sprawdzić.

3. Człowieku haha, jeżeli chcesz płacić za taki badziewny mandat do pozdrawiam, nie martw się, płacić nie musisz, mój kolega dostał 5 stów mandatu od policji za przekroczenie prędkości, było to rok temu, nie zapłacił do dzisiaj i nic nie ma.

Ja akurat zapłaciłem bo miałem możliwość zapłacić tylko 10 zł za niego także easy.

Za taki hajs Ci nic nie zrobią człowieku, ja dostałem mandat od policji 2 lata temu w wakacje za picie alkoholu w miejscu publicznym, tzn. nie Ja tylko kolega ale byłem z nim, dostał 100 zł + 50 zł za wyrzucenie kapselków na trawę(czaicie k***a xD?).

Miał miesiąc na zapłatę, nie zapłacił do teraz gdzie mineło 2 lata i co? Nic, mają to w dupie.

Jeżeli oni Ci coś powiedzieli, że masz obowiązkowo zapłacić bo będziesz więcej płacił czy coś to się nie bój, każdy i specjalni tak mówi, żeby jak najszybciej się dokonało wpłatę bo ich na kawy nie stać i nie mają co pić na przerwach.

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Po pierwsze, jesteś głupi k***a, mocno.

1. Też tak raz miałem i tez byłem głupi, akurat była kontrola w autobusie i skurwiele się przyczepili, miałem bilet wykupiony ulgowy ale nie wykupiłem go z legitymacją, chociaż widzieli, że byłem dzieckiem.. Ale ich to nie obchodzi.

Dojebali mi 100 zł, miałem tydzień na spłatę siane( xD), jezeil w ciagu tygodnia zaplace z legitymacją to zaplace tylko 10 % ceny czyli zaplacilem 10 zł.

2. W autobusie sie pytaja Ciebie, przepisują z legitymacji dane i wlepiają mandat.

Mówisz, ze nie masz legitymacji i podajesz dane, oczywiscie fałszywe, nie mają twoich prawdziwych danych to mogłeś powiedziec falszywe np. Paweł Michalski ulica orzechowa coś tam coś tam itp itd a tak naprawdę jesteś Piotrek Kowalski ul. Spokojna czy coś takiego.

Przeczytaj sobie na necie, tak robi 80% ludzi z tym trickiem, podają fałszywe dane skoro tamci nie mają jak tego sprawdzić.

3. Człowieku haha, jeżeli chcesz płacić za taki badziewny mandat do pozdrawiam, nie martw się, płacić nie musisz, mój kolega dostał 5 stów mandatu od policji za przekroczenie prędkości, było to rok temu, nie zapłacił do dzisiaj i nic nie ma.

Ja akurat zapłaciłem bo miałem możliwość zapłacić tylko 10 zł za niego także easy.

Za taki hajs Ci nic nie zrobią człowieku, ja dostałem mandat od policji 2 lata temu w wakacje za picie alkoholu w miejscu publicznym, tzn. nie Ja tylko kolega ale byłem z nim, dostał 100 zł + 50 zł za wyrzucenie kapselków na trawę(czaicie k***a xD?).

Miał miesiąc na zapłatę, nie zapłacił do teraz gdzie mineło 2 lata i co? Nic, mają to w dupie.

Jeżeli oni Ci coś powiedzieli, że masz obowiązkowo zapłacić bo będziesz więcej płacił czy coś to się nie bój, każdy i specjalni tak mówi, żeby jak najszybciej się dokonało wpłatę bo ich na kawy nie stać i nie mają co pić na przerwach.

To ja już sam nie wiem czy nie iść do tego punktu i im powiedzieć po prostu, że ktoś się pode mnie podszył ;D 

mcYQlg.jpg

Opublikowano

To ja już sam nie wiem czy nie iść do tego punktu i im powiedzieć po prostu, że ktoś się pode mnie podszył ;D 

Na razie nigdzie nie idź. Bo skoro ktoś się pod ciebie podszył to skąd możesz wiedzieć o mandacie xD

Poczekaj na wezwanie do zapłaty i wtedy idź.

Opublikowano

Na razie nigdzie nie idź. Bo skoro ktoś się pod ciebie podszył to skąd możesz wiedzieć o mandacie xD

Poczekaj na wezwanie do zapłaty i wtedy idź.

No nie wiem mam ten kwitek co dostałem, mógłbym powiedzieć, że ktoś mi go podrzucił do skrzynki btw. mojemu kumplowi, który potwierdził moje dane coś zrobią? :D

mcYQlg.jpg

Opublikowano

No nie wiem mam ten kwitek co dostałem, mógłbym powiedzieć, że ktoś mi go podrzucił do skrzynki btw. mojemu kumplowi, który potwierdził moje dane coś zrobią? :D

W jaki sposób potwierdził? Podpisał coś? 

Opublikowano

Ja pamiętam jak odbierałem ten mandat to musiałem podpisać także jest tam twoje pismo, imo jeżeli Ci ziomkowie będą w tym punkcie bo mogą być i wkręcisz, że to nie Ty to oni mogą Cię rozpoznać i powiedzą, że kłamiesz i będziesz miał gorszą lipe.

Mówię Ci, nie idź, nic Ci nie zrobią ani nie dostaniesz nic więcej do zapłacenia.

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

Opublikowano

Ja pamiętam jak odbierałem ten mandat to musiałem podpisać także jest tam twoje pismo, imo jeżeli Ci ziomkowie będą w tym punkcie bo mogą być i wkręcisz, że to nie Ty to oni mogą Cię rozpoznać i powiedzą, że kłamiesz i będziesz miał gorszą lipe.

Mówię Ci, nie idź, nic Ci nie zrobią ani nie dostaniesz nic więcej do zapłacenia.

Mandat dostałem 9.10.2015 - miesiąc temu, wątpie, żeby jeszcze mnie pamiętali. Tam jest mój podpis, ale wtedy podpisałem na odpierdol, nie odróżnią mojego pisma od tego na kwitku. :)

W jaki sposób potwierdził? Podpisał coś? 

Podpisał się swoim imieniem i nazwiskiem, żeby potwierdzić moje dane :/ Mogą mu coś zrobić, jak pójdę do tego punktu i im powiem, że ktoś się podszył pode mnie? 

mcYQlg.jpg

Opublikowano

Mandat dostałem 9.10.2015 - miesiąc temu, wątpie, żeby jeszcze mnie pamiętali. Tam jest mój podpis, ale wtedy podpisałem na odpierdol, nie odróżnią mojego pisma od tego na kwitku. :)

Podpisał się swoim imieniem i nazwiskiem, żeby potwierdzić moje dane :/ Mogą mu coś zrobić, jak pójdę do tego punktu i im powiem, że ktoś się podszył pode mnie? 

W takim razie może mieć. Lepiej po prostu olać sprawę i czekać do 18.

Opublikowano

Czyli mam to olać, tak? :D

Czytałem na necie, że jak nie zapłacę tego to sprawa może pójść do sądu, prawda to? :D

mcYQlg.jpg

Opublikowano

Czyli mam to olać, tak? :D

Czytałem na necie, że jak nie zapłacę tego to sprawa może pójść do sądu, prawda to? :D

Tak, olej. Mojemu koledze 2 lata temu też mówili, że sprawa będzie w  sądzie jak w ciągu miesiąca nie zapłaci, nie zapłacił do dzisiaj(czyli minelo 2 lata odkąd nie zapłacił) i nic nie ma, żadnych listów z sądu czy coś, nic.. Nic nie będziesz miał ziomek.

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

Opublikowano

Tak, olej. Mojemu koledze 2 lata temu też mówili, że sprawa będzie w  sądzie jak w ciągu miesiąca nie zapłaci, nie zapłacił do dzisiaj(czyli minelo 2 lata odkąd nie zapłacił) i nic nie ma, żadnych listów z sądu czy coś, nic.. Nic nie będziesz miał ziomek.

NO nie wiem sam, nie chcę mieć jakiś problemów później XDDD

Narazie oleję, zobaczymy jak to będzie ;___: 

mcYQlg.jpg

Opublikowano

NO nie wiem sam, nie chcę mieć jakiś problemów później XDDD

Narazie oleję, zobaczymy jak to będzie ;___: 

Nie będziesz miał problemów, skoro psarnia wkleja mandaty po 5 stówek i mają wyj3bane, straszą tylko, że jak nie zapłacisz to sąd a tak naprawdę nic.

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

Opublikowano

Radzę Ci nie sugerować się ślepo opiniami z forum, bo w każdym miejscu może być inaczej. W mieście X nie ściągają aż tak mandatów, a w mieście Y będą ścigać aż zapłacisz.
Ogólnie mandat za jazdę bez biletu przedawnia się po roku. Czas nie liczy się od wystawienia mandatu, a od końca terminu który masz do zapłaty. Jeżeli przez ten rok nie wytoczą Ci sprawy, to możesz później się powoływać na przedawnienie.
Od Ciebie zależy czy zapłacisz i będziesz miał spokój czy wolisz ryzykować i czekać. 320zł to dosyć wysoka suma. Pewnie gdybyś zapłacił jak najszybciej, to byłaby jakaś zniżka. Dawno temu gdy dostałem mandat, to w pierwszym tygodniu poszedłem z legitymacją i zapłaciłem 7zł zamiast 70, ale w Twoim przypadku już raczej za późno. Twój wybór pamiętaj, że nikt z forum za Ciebie odpowiedzialności nie weźmie i w razie czego nie będzie Cię bronił.

"Żeby zwyciężyło zło wystarczy obojętność dobrych ludzi..."

Opublikowano

Radzę Ci nie sugerować się ślepo opiniami z forum, bo w każdym miejscu może być inaczej. W mieście X nie ściągają aż tak mandatów, a w mieście Y będą ścigać aż zapłacisz.

Ogólnie mandat za jazdę bez biletu przedawnia się po roku. Czas nie liczy się od wystawienia mandatu, a od końca terminu który masz do zapłaty. Jeżeli przez ten rok nie wytoczą Ci sprawy, to możesz później się powoływać na przedawnienie.

Od Ciebie zależy czy zapłacisz i będziesz miał spokój czy wolisz ryzykować i czekać. 320zł to dosyć wysoka suma. Pewnie gdybyś zapłacił jak najszybciej, to byłaby jakaś zniżka. Dawno temu gdy dostałem mandat, to w pierwszym tygodniu poszedłem z legitymacją i zapłaciłem 7zł zamiast 70, ale w Twoim przypadku już raczej za późno. Twój wybór pamiętaj, że nikt z forum za Ciebie odpowiedzialności nie weźmie i w razie czego nie będzie Cię bronił.

No ja tak samo, dostalem 100 i z legitymacją moglem zaplacic 10% ceny czyli 10.

Ale nic mu nie zrobią człowieku.

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

Opublikowano

Nie wiem już sam czy dobrze obliczyłem ile muszę zabólić za ten mandat. Ktoś wie jak to się oblicza? :DDD 

Wolę być przekonany na przewoźnym piszę ''3,20'' więc zdaje mi się, że muszę 320, tak?

mcYQlg.jpg

Opublikowano

Nie wiem już sam czy dobrze obliczyłem ile muszę zabólić za ten mandat. Ktoś wie jak to się oblicza? :DDD 

Wolę być przekonany na przewoźnym piszę ''3,20'' więc zdaje mi się, że muszę 320, tak?

Skoro pisze ze 3,20 to 3,20 musisz zapłacić..

Wrzuć zdjęcie najlepiej to Ci powiem.

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

Opublikowano

Skoro pisze ze 3,20 to 3,20 musisz zapłacić..

Wrzuć zdjęcie najlepiej to Ci powiem.

Nie mogę teraz zdjęcia wstawić, bo telefon rozwalony, a zastępczakiem jakość była by słaba. 

Ogólnie mam ten kwitek i tam piszę mniej więcej coś takiego:

''PROTOKÓŁ - wezwanie do uiszczenia opłaty dodatkowej w wysokości - 160zł po 7 dniach + przewoźne, 125 zł do 7 dni + przewoźne. Pisze też przewoźne ''3.20'' :v

mcYQlg.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...