Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kanar - mandat

Sambi.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema 9.10.2015r. dostałem mandat xD

Pierwszy raz w życiu zdarzyło mi się nie mieć biletu. Mam aktualnie 16 lat, rodzice o niczym nie wiedzą. Pytanie mam jedno, trzeba ten mandat zapłacić czy jak? Kumpel mi gadał, że on już bodajże 2 nie zapłacił i jak narazie dobrze się miewa. :D 

Wiadomka 16 lat to i nie mam w sumie jak zarabiać XDDD

mcYQlg.jpg

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Musisz zapłacić, jak nie to pewnego pięknego dnia dostaniesz liścik z wezwaniem gdzie dowalą Ci ze 3x tyle do zapłaty, nie ominiesz tego. ;-)

Opublikowano

Jak nie zapłacisz to po jakimś czasie przyjdzie ponaglenie na wskazany adres + naliczą się odsetki.

Jest jeszcze taka sytuacja, że w tym momencie nie miałem legitymacji itp. Kolega potwierdził dane i mam do zapłaty bodajże 320zł, mogę to zmniejszyć do kwoty 160zł? ...

mcYQlg.jpg

Opublikowano

Zapłać i tyle. Jak nie zapłacisz od razu to będzie suma narastać i w końcu zapłacisz za jazdę na gapę z 500zł i wtedy będzie inba.

Opublikowano

Jest jeszcze taka sytuacja, że w tym momencie nie miałem legitymacji itp. Kolega potwierdził dane i mam do zapłaty bodajże 320zł, mogę to zmniejszyć do kwoty 160zł? ...

Nie. Bez biletu trzeba umieć jezdzić,ale raz mnie złapano,dałem 90zł mu do ręki i niech idzie w pyzdu ;)

A jak widze na facebooku tą biedote umyslową pisząca ze yebać kanarów,zlodzieje,kanciarze itd to aż mi sie morda cieszy :D

79160594027661829163.png

Opublikowano

Nie. Bez biletu trzeba umieć jezdzić,ale raz mnie złapano,dałem 90zł mu do ręki i niech idzie w pyzdu ;)

A jak widze na facebooku tą biedote umyslową pisząca ze yebać kanarów,zlodzieje,kanciarze itd to aż mi sie morda cieszy :D

A nie da się tego jakoś inaczej załatwić? 

Bo wątpię, że matka da mi tyle kasy na mandat. Tak samo u mnie raczej tego szybko bym nie uzbierał ... :D

mcYQlg.jpg

Opublikowano

A nie da się tego jakoś inaczej załatwić? 

Bo wątpię, że matka da mi tyle kasy na mandat. Tak samo u mnie raczej tego szybko bym nie uzbierał ... :D

Ogólnie miałem przy sobie bo wracałem ze sklepu i zostało bo nie kupilem czego co chcialem,tak to bym wiecej pozniej placic musiał xD

Nie bardzo,wątpie ze to zalatawisz. Albo powiesz teraz mamie albo polecą % i cie zayebie nastepnym razem ze jej nie powiedziales ;x

79160594027661829163.png

Opublikowano

Ogólnie miałem przy sobie bo wracałem ze sklepu i zostało bo nie kupilem czego co chcialem,tak to bym wiecej pozniej placic musiał xD

Nie bardzo,wątpie ze to zalatawisz. Albo powiesz teraz mamie albo polecą % i cie zayebie nastepnym razem ze jej nie powiedziales ;x

C**j!

Jutro jeszcze pójdę do punktu pasażera może coś tam zdziałam w co wątpie.

Jak nic nie nie uda, zapłacę. Niech stracę XDDD

mcYQlg.jpg

Opublikowano

"W efekcie gapowicz trafia do Krajowego Rejestru Długów, a jeśli nadal uchyla się od zapłacenia, czeka go postępowanie sądowe, potem zaś komornicze."

A że odpowiadają za Ciebie rodzice, to od Ciebie zależy, czy narobisz im problemów. ;)

c:

Opublikowano

Lepiej Matce powiedz bo tak czy siak mandat zapłacić będziesz musiał.

Co by nie było wpierdol w domu Ci się szykuje za te 320zł :P

21f0dgn.jpg

Opublikowano

ta, a kara za brak biletu to koszt ok.100zl xp

Trzeba było wyjść na najbliższym przystanku i spierdolić, co za problem. No chyba, że w autobusie były kamery. No, a tak to radziłbym jak najszybciej to zapłacić. Lepiej mieć to z głowy, niż sie potem cały czas zamartwiać czy za jakis czas nie dojebią ci jakiejś kary. 

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

ta, a kara za brak biletu to koszt ok.100zl xp

Trzeba było wyjść na najbliższym przystanku i spierdolić, co za problem. No chyba, że w autobusie były kamery. No, a tak to radziłbym jak najszybciej to zapłacić. Lepiej mieć to z głowy, niż sie potem cały czas zamartwiać czy za jakis czas nie dojebią ci jakiejś kary. 

Bylo to rok temu jak wracałem z centrum i zapłacilem 90 zł na miejscu,gdybym nie placil na miejscu to było bodajże 120 a jak nie to 160 zł bo juz nie pamiętam

79160594027661829163.png

Opublikowano

A takie pytanko jeszcze. Wiadomka mandat msc temu praktycznie dostałem. Mam ten kwitek co dostałem na początku (wypełniony ołówkiem) i podpis jest nawet nie podobny do mojego. Jakbym im tak powiedział, że po prostu przyszło mi takie coś, a ja w tym dniu i msc gdzies byłem? Czy osoba potwierdzająca ten mandat dostała by coś za takie coś? :D

mcYQlg.jpg

Opublikowano

A takie pytanko jeszcze. Wiadomka mandat msc temu praktycznie dostałem. Mam ten kwitek co dostałem na początku (wypełniony ołówkiem) i podpis jest nawet nie podobny do mojego. Jakbym im tak powiedział, że po prostu przyszło mi takie coś, a ja w tym dniu i msc gdzies byłem? Czy osoba potwierdzająca ten mandat dostała by coś za takie coś? :D

Wez ty juz lepiej nie kombinuj...

79160594027661829163.png

Opublikowano

Wez ty juz lepiej nie kombinuj...

No co? Pykło by to jakbym tam powiedział tak? + pokazał bilet za październik. :DDDDD

Próbuję się tutaj jakoś wymigać :'( Jedyny błąd w życiu i już tak przesrane, GGWP. HONOR ME.

mcYQlg.jpg

Opublikowano

No co? Pykło by to jakbym tam powiedział tak? + pokazał bilet za październik. :DDDDD

Próbuję się tutaj jakoś wymigać :'( Jedyny błąd w życiu i już tak przesrane, GGWP. HONOR ME.

A za rok bedziesz sie z tego smiał ;x Poprostu zapłac i tyle

79160594027661829163.png

Opublikowano

A za rok bedziesz sie z tego smiał ;x Poprostu zapłac i tyle

Zapłacić w sumie i tak raczej będę musiał, ale ta kwota 320zł to trochę wielka ;____; 

mcYQlg.jpg

Opublikowano

Jadąc bez biletu okradasz państwo, i jak zostałeś na tym złapany to nie chcesz opłacić mandatu? I te rozkminy jak ominąć zapłatę, jaka cebula. xD

tumblr_o7mrcrLko81tcqgd2o2_r2_500.gif

Opublikowano

Ahh te problemy. Jak nie chcesz sobie przypału zrobić to radzę zapłacić wciagu tych 2tyg. Po pewnym czasie nawet wezwanie do sądu można dostać albo komornika. A te 320zł to nie jest jakaś wielka suma.

IDcncno.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...