Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

SfPrivatePl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­Aktualnie testują konfiguruję nową, drugą maszynę pod serwer. Jakiś czas to potrwa, na dniach przeniosę serwer tam. Na ówczesnej maszynie będzie stała baza danych, a na nowej cała reszta. Oczywiście tym razem na nginx'e.

Uwaga, do godziny 21:00 +/- będzie trwać przerwa techniczna. Za niedogodności przepraszamy. Będą trwać prace konserwacyjne.

_____

Serwer zaraz rusza z powrotem!

S3 już działa!

Dziękuję mojemu technikowi za pomoc przy poprawie stabilności serwera. 

@Weeker

• Odpowiedzi 99
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Hah :p ciekawe czy zadziała w końcu :p 15 graczy nie mogl utrzymać :D

Nie zadziała.

Człowieku, Ty masz może jakieś problemy czy coś?

On-Game stoi niespełna rok. On-Game jako jeden z nielicznych serwerów miał portale, gdzie inni mogli sobie o tym pomarzyć. On-Game jako jeden z nielicznych, wraz z serwerem Norbertsa stoi i stoi. On-Game jest gry jest na nim źle, ale jest gdy "składają mu pokłony".

Ty co sobą reprezentujesz? Postawiłeś serwer na pierwszych lepszych plikach, wgrywając je i spamujesz wraz ze swoimi pseudo kompanami na każdym chacie serwera swoim serwerem. To nie jest normalne. TO JEST DZIECINNE!

Dodatkowo, Twój serwer stoi na hostingu 5v, pewnie darmowym, mój na vpsie i drogim hostingu. Serwer vps s3 nie wytrzymywał obciążenia, bo śmigał na apache2, nie na nginx'ie, tak jak teraz. Za pierwszym razem sam konfigurowałem vps'a, a ja nie ogarniam ich tak bardzo, jak mój technik i zarazem wspólnik. On teraz ogarnął, ładnie śmiga, za niedługo będzie jeszcze lepsza maszyna. A co do 15 graczy, to masz złe info, skoro ze wszystkich 3 serwerów loguje się w ciągu 24h ok. 1000 graczy, czasami mniej, czasami więcej.

Proszę, oto statystyki, takie podręczne dla mnie stworzone, ale masz:

[Klik]

@wczoraj po godzinie 22 serwer wrócił do żywych.

­

Opublikowano

Nie zadziała.

Człowieku, Ty masz może jakieś problemy czy coś?

On-Game stoi niespełna rok. On-Game jako jeden z nielicznych serwerów miał portale, gdzie inni mogli sobie o tym pomarzyć. On-Game jako jeden z nielicznych, wraz z serwerem Norbertsa stoi i stoi. On-Game jest gry jest na nim źle, ale jest gdy "składają mu pokłony".

Ty co sobą reprezentujesz? Postawiłeś serwer na pierwszych lepszych plikach, wgrywając je i spamujesz wraz ze swoimi pseudo kompanami na każdym chacie serwera swoim serwerem. To nie jest normalne. TO JEST DZIECINNE!

Dodatkowo, Twój serwer stoi na hostingu 5v, pewnie darmowym, mój na vpsie i drogim hostingu. Serwer vps s3 nie wytrzymywał obciążenia, bo śmigał na apache2, nie na nginx'ie, tak jak teraz. Za pierwszym razem sam konfigurowałem vps'a, a ja nie ogarniam ich tak bardzo, jak mój technik i zarazem wspólnik. On teraz ogarnął, ładnie śmiga, za niedługo będzie jeszcze lepsza maszyna. A co do 15 graczy, to masz złe info, skoro ze wszystkich 3 serwerów loguje się w ciągu 24h ok. 1000 graczy, czasami mniej, czasami więcej.

Proszę, oto statystyki, takie podręczne dla mnie stworzone, ale masz:

[Klik]

@wczoraj po godzinie 22 serwer wrócił do żywych.

­

przesadzilem. sorka i nie chodzi o to ,ze zmieniles opinie o moim serwerze.

@topic

polecam serwer :)

Opublikowano

Wkrótce przeniosę płatności z ItemShop do obozu oraz zrobię zakładkę barman. Każda nowa rzecz dodana w obozie = coś zabrane z ItemShop. Obóz w przyszłości w 100% zastąpi ItemShop.­

Opublikowano

Może lagi już tak nie dokuczają, ale pakować statystyki za kase to masakra... Może powinniście pomyśleć o tym, by statystyki zwiekszały się po 3-10? Bo z tym opóźnieniem ciężko 500 tys złota rozdać.

Jestem jak Magda Gessler
Hejtuję, obrażam, niszczę..
A sam lepiej nie zrobię.
nIMl0Hd.png

Opublikowano

To nie graj.

Myślisz, że mi zależy na 1 graczu, który tylko potrafi narzekać? Na s2 są 10x większe lagi i tam tak nie narzekają.

Nie Ty, to 500 następnych ze wszystkich światów będzie dziś nowych graczy, więc... 

­

Widzę, że nie za bardzo umiesz przyjmować krytykę. :)

Opublikowano

Widzę, że nie za bardzo umiesz przyjmować krytykę. :)

Nie umiem.

Może lagi już tak nie dokuczają, ale pakować statystyki za kase to masakra... Może powinniście pomyśleć o tym, by statystyki zwiekszały się po 3-10? Bo z tym opóźnieniem ciężko 500 tys złota rozdać.

Pomyślałem o tym. Wystarczy zajrzeć do obozu. :)

­

Opublikowano

Nie umiem.

Pomyślałem o tym. Wystarczy zajrzeć do obozu. :)

­

Nie umiesz przyjąć krytyki, to po co stawiasz serwery? Krytyka jest potrzebna, aby ktoś wyciągnął błędy z tego co robi, a ty jak coś napiszesz to rozpisujesz się jak na wypracowanie w gimnazjum.

Zacznij przyjmować krytykę i szanuj każdego gracza, to będziesz miał ich więcej, bo wątpię, że ktoś bedzie chciał wchodzić do kogoś na serwer, jak od razu dostaje bana za krytyke bądź wypowiedzenie swojego zdania.

Opublikowano

Nie umiesz przyjąć krytyki, to po co stawiasz serwery? Krytyka jest potrzebna, aby ktoś wyciągnął błędy z tego co robi, a ty jak coś napiszesz to rozpisujesz się jak na wypracowanie w gimnazjum.

Zacznij przyjmować krytykę i szanuj każdego gracza, to będziesz miał ich więcej, bo wątpię, że ktoś bedzie chciał wchodzić do kogoś na serwer, jak od razu dostaje bana za krytyke bądź wypowiedzenie swojego zdania.

Kto dostał bana za krytykę? Omg xD

Rozpisuję się, bo mogę. 

Nie umiem przyjmować krytyki.

Dowartościowałeś się?

Będę tworzył tyle serwerów, ile będę chciał.

Skoro tak już nie umiem tego "robić", to przepraszam Cię bardzo - dlaczego na moim serwerze jako jedynym w Europie loguje się w ciągu 24h ok. ~1000 graczy.

Aj, zaraz powiesz - licznik podrkęcony. 

Nie mój Drogi przyjacielu.

Raz ~800, raz ~1200 się loguje, zależy od dnia, najwięcej w weekendy i święta.

Powodzenia w dalszym życiu. :*

@Gracz SieBawie zbanowany za używanie wspomagaczy w postaci bota (dzięki pomocy kilku graczy, którzy pomogli udowodnić obliczeniami matematycznymi co do jego winy). 

­

Opublikowano

Rozbudowania obozu też trochę kosztują. Jest gdzieś informacja od jakich poziomów dostaje się klucze? Bo mam 140lv i dopiero 3 loch xD

Jestem jak Magda Gessler
Hejtuję, obrażam, niszczę..
A sam lepiej nie zrobię.
nIMl0Hd.png

Opublikowano

@SfPrivatePl

Dlaczego skrypt przesuwania bocznych ramek jest ukradziony z mojego serwera?

Nie jest ukradziony, przypomnij sobie sytuację podczas gdy mówiłem Ci jak zrobić, by były grafiki ładowania bocznych ramek - pamiętasz?

Coś za coś.

­

Opublikowano

@SfPrivatePl

Dlaczego skrypt przesuwania bocznych ramek jest ukradziony z mojego serwera?

Powiedział największy złodziej w dziale, którego serwer to w 90% sklejki i ukradzione skrypty. No no, norbi przechodzi samego siebie ;)

Kiedy można spodziewać się jakichś aktualizacji w obozie?

Opublikowano

Powiedział największy złodziej w dziale, którego serwer to w 90% sklejki i ukradzione skrypty. No no, norbi przechodzi samego siebie ;)

Kiedy można spodziewać się jakichś aktualizacji w obozie?

W tej chwili będę przenosił rzeczy z s3 na s2 i s1. W późniejszych terminach.

Mam mało strasznie czasu na dniach, niedługo próbny egzamin itp - chyba rozumiesz.

­

Opublikowano

@Norbertsons

Żadna awaria, lagi, grać się nie da.

Szkoda, że ukradłeś skrypt na przesuwanie ramek.

A te lagi, masakra.

Nie ukradłem.

Mówiłem Ci coś - coś za coś.

Ładowanie ramek za przesuwanie ramek.

S3 już działa. System wychwycił niepożądane ruchy na serwerze i był problem. 

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...