Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy non-premium jest dalej zabronione, czy dozwolone w Microsoft?

PabloTL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

elo

noth kiedys powiedzial ze non premium jest legalne i nie ma problemu ale teraz mc nie pisze noth tylko kupil go microsoft wiec non premium dalej istnieje czy jest to juz piractwo?

Q8eOMob.png

Opublikowano

Non premium caly czas bylo i jest piractwem. Notch nigdy nie powiedzial ze non-premium jest OK. Powiedzial ze gracze moga sprobowac non-premium zeby zobaczyc czy lubia gre i wtedy ja kupic.

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

elo

noth kiedys powiedzial ze non premium jest legalne i nie ma problemu ale teraz mc nie pisze noth tylko kupil go microsoft wiec non premium dalej istnieje czy jest to juz piractwo?

To zawsze było piractwo, nie jest legalne. Ciężko to zrozumieć? Na następny raz używaj znaków interpunkcyjnych i polskich liter, bo czyta się tragicznie.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Non premium caly czas bylo i jest piractwem. Notch nigdy nie powiedzial ze non-premium jest OK. Powiedzial ze gracze moga sprobowac non-premium zeby zobaczyc czy lubia gre i wtedy ja kupic.

To zawsze było piractwo, nie jest legalne. Ciężko to zrozumieć? Na następny raz używaj znaków interpunkcyjnych i polskich liter, bo czyta się tragicznie.

nie bylo piractwem bo przeciez noth powiedzial ze to nie jest piractwo

i jakby przeciez bylo od zawsze nielegalne to nie bylo by tle servow non-premium i for dla non-premium

zastanawia mnie teraz gdy mc nalezy do microsoft

Q8eOMob.png

Opublikowano

nie bylo piractwem bo przeciez noth powiedzial ze to nie jest piractwo

i jakby przeciez bylo od zawsze nielegalne to nie bylo by tle servow non-premium i for dla non-premium

zastanawia mnie teraz gdy mc nalezy do microsoft

Twoim tokiem myślenia teraz też są serwery nonpremium, zatem odpowiedź brzmi TAK! Cracked Minecraft jest legalny. Propsuję

Cs 1.6 nosteam, na niego też są serwery, a to crack, tak samo jak inne gry. N

Opublikowano

Twoim tokiem myślenia teraz też są serwery nonpremium, zatem odpowiedź brzmi TAK! Cracked Minecraft jest legalny. Propsuję

Cs 1.6 nosteam, na niego też są serwery, a to crack, tak samo jak inne gry. N

ale zauwaz ze cs 1.6 jest zabroniony na mpc a mc nie ;)

przeciez wtedy mc to nie bylo piractwo tylko bylo nonpremium ale nie wiem jak jest teraz

Q8eOMob.png

Opublikowano

A uważaj sobie jak chcesz, nie bardzo mnie obchodzi, jak sobie będziesz myślał, skoro nie dociera, że to jest piractwo. Tak jak było to po zmianie właściciela na Microsoft jest nadal.

Opublikowano

ale zauwaz ze cs 1.6 jest zabroniony na mpc a mc nie ;)

przeciez wtedy mc to nie bylo piractwo tylko bylo nonpremium ale nie wiem jak jest teraz

To juz wina MPCforum ze pozwalaja publikowac piractwo w tym dziale. Jak przyjdzie ze Microsoft bedzie chcial legalnie zamknac wszystkie strony ktore rozprzestrzeniaja nonpremium clienty to MPCforum bedzie mialo przejebane.

4F6xoLt.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Non-premium jest piractwem, ale myślę, że Microsoft nie zablokuje nagle kont non-premium tylko albo nic z tym nie zrobi albo zrobią jak na konsole, nie będzie save na single player, potem zacznie się zamykanie serwerów non-premium, aż w końcu ci co chcą grać w MC kupią sobie Premium co pewnie nie będzie się tak nazywało tylko będzie MC Deluxe (Pełna wersja) i Demo.

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak "legalna piracka wersja".. To wbrew logice synu, dziekuje za uwagę ;)

cccae149d21a4.png

Już w krótce!

Wszelkie prawa zastrzeżone! 2015r. ]

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak "legalna piracka wersja".. To wbrew logice synu, dziekuje za uwagę ;)

Jest ;)

Z windowsa 7 pirackiego, można zaktualizować do Windowsa 10 

Racja nie ma takiego czegoś. No-premium będzie do puki kiedy zaczną coraz mniej zarabiać 

Opublikowano

Z 7 pirackiego na 10 Enterprise, gdzie pokazują sie komunikaty o tym aby aktywować system, to dalej pirat nawet jesli zaaktywujesz, a legalizacja ma prawo tylko po zapłaceniu za oprogramowanie.

cccae149d21a4.png

Już w krótce!

Wszelkie prawa zastrzeżone! 2015r. ]

Opublikowano

Pirat to pirat, o legalność nie ma się co kłócić. Zmiana właściciela marki Minecraft nie ma tu nic do gadania ponieważ wszystko jest regulowane przez prawo danego kraju. W sumie jakby tak popatrzeć to więcej jest graczy non-premium niż tych z oryginalną wersją gry jednak... takie życie.

xKAm1xO.png

Opublikowano

Powinni zrobić non-premium na 48h i wtedy blokować tak, by się tego nie dało obejść. Będzie mniej dzieci i piratów jednocześnie :)

Aby to zrobic by musieli przepisac gre na nowo aby zrobic zabezpieczenia. Jak narazie kazdy launcher moze samemu uruchomic gre z pliku jar. Tak piraty dzialaja. Launcher przerobiony ze poprostu podmienia dane logowania na nick ktory wpisujesz. Wedlug mnie powinni usunac opcje Offline-mode na serwerach. Piraty moga se grac w SP a serwery tylko premium.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

Zawsze było, jest i będzie to piractwem. Jeśli gra leży na pułkach w sklepach, mają cenę, to znaczy, że granie w darmową wersję jest nielegalne. Oczywiście, szanse na to, że Cię na tym złapią, są mniejsze niż wygranie w lotka, ale nadal są. Ja nie ryzykuję i nie mam żadnej spiraconej gry, szczególnie Minecraft.

Opublikowano

Aby to zrobic by musieli przepisac gre na nowo aby zrobic zabezpieczenia. Jak narazie kazdy launcher moze samemu uruchomic gre z pliku jar. Tak piraty dzialaja. Launcher przerobiony ze poprostu podmienia dane logowania na nick ktory wpisujesz. Wedlug mnie powinni usunac opcje Offline-mode na serwerach. Piraty moga se grac w SP a serwery tylko premium.

Wiesz o tym ze M$ juz przepisal gre na nowo? Nazywa sie minecraft windows 10 edition i jakos nie widzialem zeby ktos dal rade z tego non premium zrobic. Masz tryb demo przez godzine i tyle.

Opublikowano

Konto premium (Login i hasło) można legitnie kupić na g2a.com za 20-22PLN...
Oryginalnie z twoim nickiem ok 70-80 złoty. 

Non-premium nie jest zbyt legitne co chyba można wywnioskować ;-;

Opublikowano

Wiesz o tym ze M$ juz przepisal gre na nowo? Nazywa sie minecraft windows 10 edition i jakos nie widzialem zeby ktos dal rade z tego non premium zrobic. Masz tryb demo przez godzine i tyle.

Przepisali MC PE na win10. Wersja javy na PC nie byla wogole przepisana.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

Non-premium jest piractwem... No prawda, że są serwery non-premium (i to bardzo dużo) ale na stronie Minecraft.net jest opublikowany silnik z .jar gdzie można zmienić na premium lub non-premium. Dla niektórych jest to piractwo, a dla niektórych nie. Ale prawda jest taka że Launchery Non-premium są piractwem ;v

50 100 / 150 / 200 / 250 / 300 / 350 / 400 / 450 / 500 / 550 / 600 650 / 700 / 750 / 800 / 850 / 900 / 950 / 1000

Opublikowano

Non-premium jest piractwem... No prawda, że są serwery non-premium (i to bardzo dużo) ale na stronie Minecraft.net jest opublikowany silnik z .jar gdzie można zmienić na premium lub non-premium. Dla niektórych jest to piractwo, a dla niektórych nie. Ale prawda jest taka że Launchery Non-premium są piractwem ;v

Nie jest to silnik tylko wersja dla linux. Jak to odpalisz to ci wciaz logowanie sie pokaze :)

4F6xoLt.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...