Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiany w LC PL - Patch 28.10

Issia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W dniu dzisiejszym do naszego wspaniałego globalnego LC powróciła możliwość zakładania bloka EXP 100%! Co ciekawsze, teraz każdy członek gildii sam może go sobie ustawić, nie musi już robić tego przywódca. Zmienili też expienie w grupach, teraz im więcej osób na radarze, tym więcej doświadczenia (rip solo pt). Czyżby miały wrócić świetne czasy lvlowania w full pt?  :yay:

Poza tym otworzono nowy światowy serwer - Atlas (na którym póki co powiewa pustkami, bo weszłam tam na chwilę i widziałam aż jedną osobę. :D

Co sądzicie o tych zmianach? Bardzo dobrze, że można zakładać blokadę 100%, że przynajmniej mała część starego LC powróciła i nie jest związana z IS (miejmy nadzieję, że tak zostanie). A co do nowego serwera to myślę, że nie było to konieczne i mało kto tam zagra, ale zobaczymy.

Aż mnie naszła mała ochota, by znów trochę popykać. :v

Opublikowano

Jakąś ogromną rewolucją to nie jest i nie odwróci to całkowicie losów gry, niemniej jednak są to bardzo, ale to bardzo dobre zmiany. Szczególnie zwracam tutaj uwagę na expa w pt. Bardzo dobre posunięcie. :) Co do bloka 100%, to raczej jest bez różnicy, bo i tak nie trzeba blokować, żeby się dobrze wyfarmić. W każdym razie zmiany zdecydowanie, ale to zdecydowanie na plus. Co do serwera Atlas, to myślę, że pojawią się ludzie, bo gamigo to nie jest tylko Europa - warto o tym wspomnieć. ;)

zSCFQrN.png

Opublikowano

­Jeszcze gdyby postawili na questowanie od 1 lvla do maxa zamiast grindowania, to gra mogłaby odżyć, dużo ludzi lubi pograć na starych produkcjach, ale lc nie oferuje nic poza staniem na spocie :p

Tak czy siak, fajna zmiana. Przede wszystkim to, że każdy może sam sobie założyć i zdjąć tego bloka, bez potrzeby czekania na litość i łaskę wodza :D

k1hvCVp.gif

Opublikowano

­Jeszcze gdyby postawili na questowanie od 1 lvla do maxa

Niee, właśnie lepiej jest tak jak teraz. Imo expienie na questach jest strasznie nudne (coś czego nienawidzę na wielu privach).  -.-

Jestem ciekawa teraz tego expienia w pt, bo nie sprawdzałam, czy rzeczywiście się to bardziej opłaca od latania solo. 

Opublikowano

­

Niee, właśnie lepiej jest tak jak teraz. Imo expienie na questach jest strasznie nudne (coś czego nienawidzę na wielu privach).  -.-

Jestem ciekawa teraz tego expienia w pt, bo nie sprawdzałam, czy rzeczywiście się to bardziej opłaca od latania solo. 

Nie chodziło mi robienie w kółko jednego questa, a zrobienie milion questów (fabularne + poboczne) :p

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Też właśnie zasysam 

Ps Śmiechu warte dla osoby która mi dała warna za niby spam ... Czy wiesz kolego/koleżanko jak wygląda spam 

Mój komputer:

CPU: I7 6700K, Płyta: MSI Z170A GAMING PRO CARBON , GPUMSI  GeForce GTX 1080 GAMING 8 GB  GDDR5x , PSU: SilentiumPC Supremo M2 GOLD  550W,

SSD: GOODRAM Iridium Pro 240GB, HDD: Seagate 2 TB  , Obudowa:: Sharkoon DG7000-G RAM:  2x Corsair Vengeance  LED DDR4  16 GB  3200 Mhz  CL16 Red 

Opublikowano

Wszystko brzmi fajnie i obiecująco. Chyba sam powrócę do globala  po paru ładnych latach. Jest jakaś fajna postać do PVE & PVP równocześnie ? :)

ubh6c.png
Opublikowano

Wszystko brzmi fajnie i obiecująco. Chyba sam powrócę do globala  po paru ładnych latach. Jest jakaś fajna postać do PVE & PVP równocześnie ? :)

Słyszałam, że gra się teraz łowcami, templarami albo klerykami. Podobno teraz się tylko z hitów bije. :P 

Opublikowano

Słyszałam, że gra się teraz łowcami, templarami albo klerykami. Podobno teraz się tylko z hitów bije. :P 

Czyli szelma pytanie czy ex czy normalna. Jeżeli chodzi o hity to szybciej bedzie mozna bić Ex-Hunterem bo ma buffa, ale nie wiem jak łatwo do zdobycia są potki na predkosc ataku i ile kosztują. Może ktoś doradzi albo poleci ? 

@ o co chodzi z tym lub [K] przed nickiem postaci ? I ma ktoś może jakiś poradnik jak expic i robi kasę ? Z góry wielkie dzięki. 

ubh6c.png
Opublikowano

Ja stawiam na normalną szelmę - łowcę. Kleryków czy templarów za bardzo nie widziałam.

Te [K] i to przedrostki serwerów, na których znajdowała się postać przed połączeniem serwerów w Pangeę (Kathar/Ibres).

Co do zarabiania też nie mam pojęcia, ale jest teraz event Halloween więc może jakieś grosze na tych koszach/dyniach by się zarobiło.

Opublikowano

Ja stawiam na normalną szelmę - łowcę. Kleryków czy templarów za bardzo nie widziałam.

Te [K] i to przedrostki serwerów, na których znajdowała się postać przed połączeniem serwerów w Pangeę (Kathar/Ibres).

Co do zarabiania też nie mam pojęcia, ale jest teraz event Halloween więc może jakieś grosze na tych koszach/dyniach by się zarobiło.

Okey dzięki śliczne za objaśnienie. Popytam się jeszcze graczy na serwerze. Czas wrócić na stare śmiecie. Do zobaczenia w grze ^^

ubh6c.png
Opublikowano

Witam, wrocilem do gry po dluzszej przerwie farmienie pu poprzez misje ogarniete ale czy ktos moglby cos opisac na temat lvlowania ktore misje itd a takze mam pytanie kiedy event+15 zmieniam na inna bron.

Z nircierpliwoscia czekam na odpowiedz ;)

Opublikowano

Co do expienia to póki co nie podpowiem, ale na 50 lvlu dostajesz wep +10, który jest nieco lepszy od eventówki, a potem to już może na 75/85/97. ;)

Opublikowano

Najszybsza postać do expa to cień. Ma bardzo dużo obszarowych skilli i przyzwoite cooldowny. Przydaje się on na grodach, bo jako jedyny ma skill, który przerywa trzymanie kryształu (Dratan) i nie da się go zdjąć pigułką, ani lekami. No jeszcze czarnoksiężna ma takiego skilla, ale u niej jest bardzo duży cooldown.

Do pvp najlepszy jest nocny łowca, bo bije się z hitów, a u niego można bez problemu wyciągnąć największą prędkość jaką się da czyli 1.

Zapraszam do grupy Last Chaos Polska na facebooku. Tam można szybko otrzymać odpowiedzi na pytania.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Teraz na zarobek robi sie postac wbija z 50-60lvl. Zaklada sie bloka i leci z dropem w alvi :D

Opublikowano

Teraz na zarobek robi sie postac wbija z 50-60lvl. Zaklada sie bloka i leci z dropem w alvi :D

Czyli w sumie nic się nie zmieniło, bo odkąd pamiętam tak się zarabiało, tyle że wtedy bez bloka. :v

Opublikowano

Czyli w sumie nic się nie zmieniło, bo odkąd pamiętam tak się zarabiało, tyle że wtedy bez bloka. :v

na wyzszym lvl'u mozesz chodzic na monster combo , monetki chodza po 2.5kk/1 :)

Opublikowano

na wyzszym lvl'u mozesz chodzic na monster combo , monetki chodza po 2.5kk/1 :)

Na wyższym lvlu, tj, na którym? Mniejsze lvle, np. koło 100 też chodzą na mc, czy tylko hlvle?

Opublikowano

Podpowiecie co mam robić w tym świecie?

Dopiero dziś pobrałem, zainstalowałem, stworzyłem rycerze i nie wiem co dalej. Mam 9 poziom, dostałem pełno zadań które polegają na spotkaniu z kimś, kogo muszę zapewne szukać.

Mam robić te questy czy po prostu zabijać potwory? Dodam, że nie jest tak łatwo bijąc potwory o 1 lvl wyższe. 

Wykonuję strony internetowe, fora, ulotki, wizytówki. Atrakcyjne stawki.

Opublikowano

Podpowiecie co mam robić w tym świecie?

Dopiero dziś pobrałem, zainstalowałem, stworzyłem rycerze i nie wiem co dalej. Mam 9 poziom, dostałem pełno zadań które polegają na spotkaniu z kimś, kogo muszę zapewne szukać.

Mam robić te questy czy po prostu zabijać potwory? Dodam, że nie jest tak łatwo bijąc potwory o 1 lvl wyższe. 

Bez cashu albo golda z allegro, nawet nie trać czasu na tą grę. T gra była dobra za czasów ep1 czyli w 2009 roku. 

Deus vult

Opublikowano

Kurdee, szał. Wczoraj gadałem z kumplem o starym LC. Łezka w oku, zaczynałem gdy top1 Ibres była prawdopodobnie biedronka 75lvl, pierwszy 100lvl na PL, dodanie Strayany (nie pamiętam jak się piszę), latanie z Łowcami Głów za Huntersami, całe wakacje w procku, pierwsza broń +15, pierwszy plvl, coś pięknego. Potem te głupie zmiany w farmie i wgl wszystkim. Jeśli byłaby ekipa na PL to od jutra wracam ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...